לוחות אם וכרטיסי מסך התומכים בפורמטי האודיו החדשים
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
כמובן. יש יתרונות ויש חסרונות. שים לב שכרטיס המסך נמוך פרופיל, כלומר יתאים לרוב מארזי ה-HTPC הפופולריים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
משהו יודע מה הסיבה שהלוחות אם שתומכים ב LPCM7.1 לא יכולים לעשות PassThrough לפורמטים החדשים?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי זה קשור איכשהו לבעיות משפטיות של Royalties מול DTS ו-Dolby.
מטעמי הגנה על תכנים, לשם ניגון סרטי BD יש צורך ב - protected audio/video paths. נתיב מוגן כזה לוידאו נתמך בכל לוחות האם וכרטיסי מסך חדישים. לעומת זאת, תחום האודיו נזנח. כדי להעביר פורמטי אודיו חדשים, החומרה צריכה לתמוך באותו protected audio path = PAP וזה לא משהו שניתן להקנות לרכיב על ידי תוכנה כלשהי. כרטיסי מסך ולוחות אם שהוזכרו בשרשור, לא תומכים ב - PAP ולכן לא יתמכו בהעברת bitstreaming של פורמטי האודיו החדשים.
הנה כתבה שמסכמת את כל הנושא בצורה טובה -
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3411&p=1
הנה כתבה שמסכמת את כל הנושא בצורה טובה -
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3411&p=1
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3537
- שם מלא: יונתן פת-יה
- קיבל תודות: 193 פעמים
הרוב נכון למעט מה שנכתב על ה-ASUS Xonar HDAV 1.3 - הפיצ'ר העיקרי שלשם כך הכרטיס נוצר הוא העברת bitstreaming של הפורמטים החדשים (הרי אם אתה קונה את הגרסה הרגילה ולא את ה-Deluxe אז יש לך רק 2 יציאות אנאלוגיות ולא 7.1...)
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אוקיי... אז מה אתה מרוויח באיכות אם אין שום הפסד בפתיחה ע"י המחשב ל-LPCM 7.1? המגרעת היחידה היא שהנוריות של DTS-HD ו-True-HD לא יידלקו ברסיבר. הסאונד יהיה באיכות זהה.
מדובר כמובן על מצב אידאלי בו ה-FFDShow פותח את הסטרים ל-LPCM 7.1 ללא שום downsampling.
מדובר כמובן על מצב אידאלי בו ה-FFDShow פותח את הסטרים ל-LPCM 7.1 ללא שום downsampling.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

כמו שאמרתי לך בשרשור אחר בזמנו - השתמשתי פרק זמן מסוים ב-LPCM על גבי HDMI בעזרת Radeon HD 4850 ואי אפשר להגיד שלא נהנתי (ללא downsampling).
אבל, downsampling ע"י הנגן זה רק מכשול אחד שאפשר להתקל בו בדרך. מה עם פעולות לא רצויות שיתכן והאודיו עובר ע"י מע' ההפעלה עצמה או גורמים אחרים בשרשרת ?
Bitstreaming פשוט מבטיח לנו פענוח ברסיבר, ופענוח ברסיבר נשמע לרובנו כיותר אמין (גם אני מאמין בזה - הגיון פשוט).
אם ניתן להבטיח מסלול בו האודיו לא עבר שום שינוי מרגע שפוענח אז באמת לא צריך להיות הבדל.
אבל, downsampling ע"י הנגן זה רק מכשול אחד שאפשר להתקל בו בדרך. מה עם פעולות לא רצויות שיתכן והאודיו עובר ע"י מע' ההפעלה עצמה או גורמים אחרים בשרשרת ?
Bitstreaming פשוט מבטיח לנו פענוח ברסיבר, ופענוח ברסיבר נשמע לרובנו כיותר אמין (גם אני מאמין בזה - הגיון פשוט).
אם ניתן להבטיח מסלול בו האודיו לא עבר שום שינוי מרגע שפוענח אז באמת לא צריך להיות הבדל.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אבל לא מדובר פה בהמרה לאנלוגי או איזשהו שינוי של הביטים ע"י המחשב. מדובר ברק בהעברה מדיגיטלי לדיגיטלי, פתיחה פשוטה ממש כמו פתיחת קובץ ZIP, כלומר בדיוק אותה פעולה שהרסיבר עושה - הוא פותח את הסטרים הדחוס ל-LPCM דיגיטלי ורק אז ממיר אותו לאנלוגי. מדובר בפעולה שהיא זהה לחלוטין ביט לביט בין הרסיבר ל-FFDShow במחשב.
את ההמרה מהסיגנל ה-PCM-י לסיגנל אנלוגי שבה נושא האיכות הוא קריטי מאוד עדיין הרסיבר יעשה.
את ההמרה מהסיגנל ה-PCM-י לסיגנל אנלוגי שבה נושא האיכות הוא קריטי מאוד עדיין הרסיבר יעשה.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

אין תמיכה ב-bitstream מכוון שהדבר דורש עמידה בסטנדרטים מסוימים שהוצבו ע"י הארגון והדבר לא ממש בראש סדר העדיפויות של היצרנים השונים.
הכרטיס של ASUS ו-Auzentech נוצר ספציפית על מנת לתת פתרון לצפיה ב-BD כך ששמו דגש על הנושא.
הכרטיס של ASUS ו-Auzentech נוצר ספציפית על מנת לתת פתרון לצפיה ב-BD כך ששמו דגש על הנושא.
לא ברור מה שאתה אומר. ה-bitstream הזה הוא אחד לאחד מה שמגיע מה-BD למחשב. צריך לשלוח אותו ללא שינוי אל הרסיבר - וזה אמור להיות קל בהרבה מאשר לפענח ולשלוח את התוצאה לרסיבר. איזה "עמידה בסטנדרטים מסוימים" נדרשת פה? הלא גם שליחת LPCM דורשת "עמידה בסטנדרטים מסוימים", וגם היא נועדה בעיקר ל-BD, כי אין עדיין כמעט שום תוכן אחר שיש בו פסקול מהדור החדש. הדעת נותנת שמי שמייצר כרטיס עם פענוח HD ותמיכה ב-LPCM יכול להוסיף HD passthrough בלי מאמץ נוסף.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מניח שאם אתה רואה LPCM וקיבלת את זה מ-HDMI אז הכוונה היא ל-7.1. פשוט תבדוק אם אתה שומע גם ברמקולים האחוריים ולא רק ב-2 הקדמיים. שווה גם לקרוא במדריך למשתמש של הרסיבר שלך ולראות למה הכוונה.
לגבי ATI יש הגבלות על מה שהכרטיס מוכן לפענח בלי תלות בנגן
והוא עושה DOWN SAMPLING .
כאשר עובר ביסטרים שלי זה נשמע הדבר הכי פשוט להעביר אתה יכול להיות "בטוח" שלא נגעו בו . בתכלס אני מתאר לעצמי שבזמן הקרוב יוציאו כרטיס קול מעאפן שעולה שקל ורבע ומסוגל לעשות ביסטרים.
והוא עושה DOWN SAMPLING .
כאשר עובר ביסטרים שלי זה נשמע הדבר הכי פשוט להעביר אתה יכול להיות "בטוח" שלא נגעו בו . בתכלס אני מתאר לעצמי שבזמן הקרוב יוציאו כרטיס קול מעאפן שעולה שקל ורבע ומסוגל לעשות ביסטרים.