למה ביצה קופצת כשמטגנים? שאלה שהטרידה אותי תמיד
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
זה מה שמטריד אותך ומונע ממך שינה? אז בוא אני אתן לך עוד כמה תעלומות:
1. איך זה שאין גוזלים של יונים? כל היונים שרואים הן כולן בגודל מלא. האם היונים נבראים יש מאין או שבעצ מה שאנחנו חושבים שהם יונים מבוגרים הם בעצם הגוזלים של משהו הרבה יותר גדול?
2. איך לעזאזל מצליחים להכניס דג טונה ששוקל מעל ל 100 ק"ג לתוך פחיות הקטנות והעגולות? אפילו בהנחה שיצליחו לשכנע את הטונה לשחות פנימה.
ולגבי הביצה: הקפיצות הן בעצם שחרור של קיטור. הקיטור נוצר גם מהנוזל של הביצה, שרובו מים, וגם מהאדים של השמן הרותח.
1. איך זה שאין גוזלים של יונים? כל היונים שרואים הן כולן בגודל מלא. האם היונים נבראים יש מאין או שבעצ מה שאנחנו חושבים שהם יונים מבוגרים הם בעצם הגוזלים של משהו הרבה יותר גדול?
2. איך לעזאזל מצליחים להכניס דג טונה ששוקל מעל ל 100 ק"ג לתוך פחיות הקטנות והעגולות? אפילו בהנחה שיצליחו לשכנע את הטונה לשחות פנימה.
ולגבי הביצה: הקפיצות הן בעצם שחרור של קיטור. הקיטור נוצר גם מהנוזל של הביצה, שרובו מים, וגם מהאדים של השמן הרותח.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
liorgoell,
הוא מדבר על חביתה כשהוא מערבב עוד אין בכלל שמן בתמונה. אולי התכוונת למקושקשת.
Catskinner,
וואי, כמה אני סבלתי בחיי בגוזלי יונים, אם לא הספקתי להשמיד את הביצים קודם לכן
לא היה לי לב לפגוע בהם וחיכיתי שיגדלו כדי להעיף אותם.
הוא מדבר על חביתה כשהוא מערבב עוד אין בכלל שמן בתמונה. אולי התכוונת למקושקשת.
Catskinner,
וואי, כמה אני סבלתי בחיי בגוזלי יונים, אם לא הספקתי להשמיד את הביצים קודם לכן
לא היה לי לב לפגוע בהם וחיכיתי שיגדלו כדי להעיף אותם.
משה
ליאורגואל,
משה צודק.
הכוונה לחביתה שמקושקשת עוד לפני הטיגון ולכן השמן לא מתערבב בה.
את הניסוי עם החלבונים דחיתי לעוד כמה ימים, כי קניתי צ'יאבטה חמה כזו שהייתה במיבצע והיה חבל לי לבזבז אותה בארוחה נסיונית... אז עשיתי חביתה רגילה....
עקבתי בדקדקנות אחרי החביתה, ונראה לי שהיא באמת סופגת לפחות חלק מהשמן...
ליאורגואל, אתה בטוח לגבי השמונים אחוז?
.
משה צודק.
את הניסוי עם החלבונים דחיתי לעוד כמה ימים, כי קניתי צ'יאבטה חמה כזו שהייתה במיבצע והיה חבל לי לבזבז אותה בארוחה נסיונית... אז עשיתי חביתה רגילה....
.
לא , הוא מגזים .... למטה. הלבן זה איזה 90% מים ו10% חלבון.ramkol כתב:ליאורגואל,
משה צודק.
....
זה מפתיע אותך?
הצהוב זה רק 50% מים, 17% חלבון, ו30% שומנים.
נתונים על מבנה הביצה מפה: http://bit.ly/qu0P .
ראה טבלה בתחתית הדף.
משה
תודה משה,
מדהים כמה אפשר לכתוב על זה...
לא חשבתי שיש כל כך הרבה מים בחלבון... סך הכל אני תמיד צמא אחרי שאני אוכל ביצה...
בכל אופן, האם נראה הגיוני שהשומן מהחלמון בערבובו עם החלבון יוצר אימולסיה כהצעתו של ליאורגואל? ולכן החביתה פחות קופצת?
.
מדהים כמה אפשר לכתוב על זה...
לא חשבתי שיש כל כך הרבה מים בחלבון... סך הכל אני תמיד צמא אחרי שאני אוכל ביצה...
בכל אופן, האם נראה הגיוני שהשומן מהחלמון בערבובו עם החלבון יוצר אימולסיה כהצעתו של ליאורגואל? ולכן החביתה פחות קופצת?
.
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 426
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
יש שני מרכיבים לאניגמה הזו
1. יצירת קיטור שנכלא בין המחבט לביצה
2. אינטראקציה בין חומר דו קוטבי- השמן שהוא כמו מגנט בעל קוטביות הווה אומר קצה אוהב מים וקצה אוהב שמן ולכן השמן יוצר שכבה דקה ע"פ המים כשהצד אוהב המים פונה למטה והקצה אוהב השמן פונה למעלה שם אין מים. כאשר השמן הזה בא במגע עם מים, במיוחד בטמפרטורה גבוהה, אזי יש תנועה מהירה של מולקולות ע"מ להגיע למצב אנרגטי מינימלי - קצה אוהב מים מול קצה אוהב מים ווכך גם לגבי הצד אוהב השמן( ליפופילי/אקואפילי)
הבנתם?
1. יצירת קיטור שנכלא בין המחבט לביצה
2. אינטראקציה בין חומר דו קוטבי- השמן שהוא כמו מגנט בעל קוטביות הווה אומר קצה אוהב מים וקצה אוהב שמן ולכן השמן יוצר שכבה דקה ע"פ המים כשהצד אוהב המים פונה למטה והקצה אוהב השמן פונה למעלה שם אין מים. כאשר השמן הזה בא במגע עם מים, במיוחד בטמפרטורה גבוהה, אזי יש תנועה מהירה של מולקולות ע"מ להגיע למצב אנרגטי מינימלי - קצה אוהב מים מול קצה אוהב מים ווכך גם לגבי הצד אוהב השמן( ליפופילי/אקואפילי)
הבנתם?
ramkol,
אין לי מושג, אך ראה אבחנה בהמשך.
לגבי תכולת מים: גם תכולת המים בגופינו מאוד גבוהה, ולכן אני מניח גם בכל בשר שאנו אוכלים (בלי להתייחס לעיניין הזרקת מים
). בעצם, נראה לי שכמעט כל מאכל שאנו אוכלים הוא ברובו מים.
gab,
אתה מתאר מגע של מים עם שמן חם. אנו דנים בהבדל בין הלבן (עין) לבין תערובת של כל הביצה (חביתה) .
שניהם רובם מים.
אתמול טיגנתי חביתה, והודות לramkol, החוויה הייתה שונה מברגיל, כלומר הסתכלתי על זה אחרת.
אבחנה שאולי רלוונטית לחידה: החביתה מתנפחת (כל עוד היא חמה במחבת). כלומר נוצרות בועות גזים רבות בתוכה. זה לא קורה בעין.
העיניין הזה מונע מהחביתה לשבת צמוד על המחבת. הלבן בעין הרבה יותר שטוח.
אין לי מושג, אך ראה אבחנה בהמשך.
לגבי תכולת מים: גם תכולת המים בגופינו מאוד גבוהה, ולכן אני מניח גם בכל בשר שאנו אוכלים (בלי להתייחס לעיניין הזרקת מים
gab,
אתה מתאר מגע של מים עם שמן חם. אנו דנים בהבדל בין הלבן (עין) לבין תערובת של כל הביצה (חביתה) .
שניהם רובם מים.
אתמול טיגנתי חביתה, והודות לramkol, החוויה הייתה שונה מברגיל, כלומר הסתכלתי על זה אחרת.
אבחנה שאולי רלוונטית לחידה: החביתה מתנפחת (כל עוד היא חמה במחבת). כלומר נוצרות בועות גזים רבות בתוכה. זה לא קורה בעין.
העיניין הזה מונע מהחביתה לשבת צמוד על המחבת. הלבן בעין הרבה יותר שטוח.
משה
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6782
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 244 פעמים
אכן החביתה מתנפחת בעת הטיגון.
משה, יש לדעתך קשר בין התופעות?
האם זה אויר שמתרחב? או שאדי מים שמתפשטים. יכול להיות שעם הערבוב אנחנו כולים בועות אויר ואז הם מתפשטות וגורמות להתנפחות. מצד שני יכול להיות שחלק מחלקיקי המים מתאדים וזה גורם להתנפחות.
באיזו צורה נמצאים המים שבחלבון? אם נסובב את החלבון בצנטריפוגה המים ייפרדו מהחלבון?
מה קורה במיקרו? בביצה עין,
בסוף נמצא את הפיתרון...
.
משה, יש לדעתך קשר בין התופעות?
האם זה אויר שמתרחב? או שאדי מים שמתפשטים. יכול להיות שעם הערבוב אנחנו כולים בועות אויר ואז הם מתפשטות וגורמות להתנפחות. מצד שני יכול להיות שחלק מחלקיקי המים מתאדים וזה גורם להתנפחות.
באיזו צורה נמצאים המים שבחלבון? אם נסובב את החלבון בצנטריפוגה המים ייפרדו מהחלבון?
מה קורה במיקרו? בביצה עין,
בסוף נמצא את הפיתרון...
.