שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 303 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

ישראל123 כתב:אני לא יודע מאיפו אתם מעלים לשירשור את הדברים האלו
אבל אם תעלו את הגמר של 2005 אני הייתי שם
וזו חוויה מכוכב אחר!!!!
...
אור שפע ואהבה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

אז הנה עוד ארוע אחד יותר מוכר וחדש,
השנה היא 2008, הספורט הוא טניס, הטורניר הוא היוקרתי ביותר בעולם הטניס וימבלדון, המשחק נחשב על-ידי רבים למשחק הכי טוב שאי פעם שוחק (תאמינו לי שאני בא מהעולם של בורג, מקנרו וקונורס משנות ה 80 המוקדמות והגמר הזה הוא by far משחק הטניס הגדול מכולם).
השחקנים הם מצד אחד רוג'ר פדרר שנמצא בדרכו להיות מספר 1 בכל הזמנים (כרגע הוא תקוע בדרך לשם) שבתקופה ההיא שלט ללא עוררין בטניס הגברים (למעט חימר) ובטורניר המדובר הוא זכה 5 פעמים רצוף והיה בדרכו לזכות בפעם השישית ולשבור את השיא הבלתי נתפס של הקרחון השוודי ביורן בורג הגדול !
מהצד השני עומד רפאל נאדאל שעד לאותה התקופה נחשב לשחקן חימר גדול (ללא ספק הגדול בכל הזמנים) אבל עדיין לא הוכיח את עצמו באף טורניר אחר. המשחק בניהם ערך 4 שעות ו-48 דקות (שיא למשחק גמר שם) וכלל גם מספר הפסקות עקב גשמים שירדו.
המשחק הגיע למערכה חמישית בו אחרי מותחן מדהים ניצח נאדאל 9-7 !!! (אין שובר שוויון בטורניר גרנד סלאם במערכה האחרונה)
הקטע הכי מדהים לטעמי זה דווקא שובר השוויון שנערך בסוף המערכה הרביעית בו היו מהלכים (נקרא בטניס ראלי) שהם לא מהעולם הזה השיא היה 2 נקודות משחק מדהימות שפדרר הציל (בנוסף לחבטה אחת מדהימה של נאדאל)

המשחק היה כל כך ארוך עד שהחושך כבר הגיע (אין תאורה באיצטדיון) ובסופו פדרר אמר שהוא בקושי ראה את הכדור. ג'ון מקנרו המשוגע אמר אח"כ שזה היה המשחק הכי גדול שהוא ראה (והוא ראה ושיחק בכמה משחקים גדולים). וכל זה עוד שודר במדינתנו הצנוע ב HD !!
לדעתי המשחק הזה היה כל כך גדול מכיוון ששני השחקנים היו אז בשיא שלהם (נאדאל עדיין שם אבל פדרר נשבר מאז מנטלית ולא התאושש עד היום), בנוסף צריך לציין את המפגש הנוסף המדהים שנערך בינהם באוסטרלייה לא מזמן שגם הוא הגיע ל 5 מערכות וגם הוא נגמר בניצחון של נאדאל. אני כבר מחכה בכליון עיניים לגמר שיערך בינהם בוימבלדון וב US Open בהמשך השנה (פדרר צריך עוד אליפות אחת על מנת להשוות את שיא הזכיות בגרנד סלאם של סמפרס). כמובן שחדי העין יזהו שיש עוד טורניר אחד לפני אבל זה טורניר על משטח החימר בצרפת בו לנאדאל אין סיכוי להפסיד אפילו אם הוא ישחק ביד החלשה שלו ! (ימין) אגב, אם עוד לא הבנתם אז אני לא סובל את הספרדי ומעריץ עד דמעות את פדרר המסכן

הנה Highlights מהמשחק הזה !
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 29/04/2009 7:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

קטונתי מלבחור "אירועי ספורט הגדולים בכל הזמנים", אז אני מתנצל מראש על הפרת החוקים, ואציין אירועי ספורט שיש להם גם משמעות אישית לי. (אירוע אחד מהשנים האחרונות שהשאיר עלי רושם כביר זה הקמבק של ליוורפול בהנהגת סטיבי ג'י נגד מילאן באיסטנבול ומופיע כבר בראש דף זה.)

האירוע הראשון זה גמר גביע העולם מקסיקו 70, ברזיל 4 - איטליה 1.
זהו המונדיאל הראשון שבזמנו כבר הייתה לי מודעות לכדורגל ואשר עקבתי אחריו.
זהו גם, אם אני זוכר נכון, פעם ראשונה שראיתי שידור צבעוני בטלויזיה. בטח של תוכנית מליאה.

מבחינת כדורגל, הטורניר כולו, אשר נשלט על ידי ברזיל, ובמיוחד המשחק הזה, היוו את שירת הברבור של הגדול מכולם, פלה. זה נכון לפחות לגבי החשיפה הבינלאומית שלו.
המשחק עצמו היה רב שערים וספקטקולרי. אני לא חושב שמאז הובקעו מספר כזה של שערים בגמר מונדיאל כלשהו.

הוידיאו השלישי הוא לא של אירוע ספציפי. הוא עריכה של קטעים על גיבור ילדותי .
http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... D=34241081
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שרשור שלא נקרא #19 

משה הייתי בטוח שתספר לנו דווקא על חוויות מצעירותך ולא מהשנים המאוחרות שלך :wink:
משהו כמו הקרב קרב איגרוף בין ג'ו לואיס לרוקי מרציאנו

אגב, גם במונדיאל 86 הובקעו 5 שערים (אגנטינה נגד גרמניה) במשחק שהפך את מארדונה לגדול מכולם
(ויסלחו אוהדי ברזיל, שאני נמנה על אחד מהם, על האמירה הנכונה הזאת )
אנחנו עוד נגיע למארדונה בהמשך....
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 29/04/2009 11:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15221
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

אירוע ענק נוסף מבחינתי הוא גמר ליגת האלופות ב1994 בין מילאן לברצלונה, בו המילאנזים פשוט שחטו את ברצלונה בתצוגת כדורגל שלדעתי לא היו הרבה כמותה. הסתיים 4:0 למילאן, ויכל בקלות גם להסתיים 8:0 ... (אגב, 5 שנים קודם מילאן ניצחה באותו מעמד, באותה התוצאה את סטיאווה בוקרשט)
זה היה בתקופת הזהב עם מרקו ואן באסטן האגדי, קוסטקורטה הבלתי עביר, מאלדיני כשהיה בחיתולים, מרסל דסאי (שזכה שנה קודם עם מרסיי בגביע והפך לשחקן הראשון שזוכה בגביע האלופות פעמיים ברציפות עם 2 קבוצות שונות.
כילד אהדתי את מילאן בתקופה ההיא כיוון שמילאן היתה המהות של הכדורגל. כך כדורגל היה צריך להיראות. לטעמי מילאן של סוף שנות השמונים זו הקבוצה הטובה ביותר אי פעם, עם מרקו ואן באסטן, רוד חוליט, פרנק רייקארד ושאר חברים.
לאחר 2 זכיות ברצף בליגת האלופות, באה נפילה מול מרסיי, ואז השעייה לעונה מכל פעילות באירופה (חוץ מהליגה האיטלקית כמובן).
לאחר מכן הגיעה שוב תקופה טובה, ובה העונה 93/94 שהקינוח שלה היה דובדבן בצורת הגמר שציינתי.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7626
נתן תודות: 376 פעמים
קיבל תודות: 342 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

osherov כתב:אני אתחיל במשהו קטן שחלקכם לא מכירים או זוכרים:
השנה היא 1995, המשחק הוא כדורסל, המדינה היא ארה"ב, הליגה היא ליגת ה NBA, אנחנו בחצי גמר המזרח משחק מספק 1 בסידרה אלמותית בין אינדיאנה פייסרס ובין הניו-יורק ניקס !
באינדיאנה משחק שחקן הקלאצ' הטוב בהיסטוריה בשם רג'י מילר(ביחד עם לארי בירד) והשינאה בין הקבוצות כבר קיימת מימים ימימה, המשחק נערך בפתנאון הכדורסל העולמי ה Madison Square Garden
לרג'י מילר יש יריבות מיוחדת עם הניקס (אגב, במיוחד עם אוהד ניקס אחד בשם ספייק לי-הבמאי) ולכן תמיד יוצא שאת הסלים הגדולים ביותר שלו הוא עושה נגד הקבוצה המסכנה של הניקס.
התוצאה היא 6 הפרש לניקס 18.7 שניות לסיום ! גמור ?!
הצחקתם את רג'י שימו לב:

נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 29/04/2009 11:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שרשור שלא נקרא #22 

אם כבר הועלה פה שמו של אחד החלוצים הגדולים ביותר בכל הזמנים (ללא הפציעות שלו ,אולי הוא היה הופך לגדול מכולם)
אני כמובן מדבר על ואן באסן הגדול. השיא שלו ושל נבחרת הולנד היה בשנת 1988 ביורו שנערך אז בגרמניה דווקא (אליפות אירופה לקבוצות). בטורניר הזה הוא כמובן היה מלך השערים (5) אבל יותר מכל כולם זוכרים את הגול המדהים שלו נגד ברית המועצות שללא עוררין הוא הגול היפה ביותר שנכבש אי פעם במשחק גמר !
עד עכשיו מהדהד לי יורם ארבל בראש בצעקות שלו אחרי הגול "שער כזה רואים אולי פעם בעשור… בעצם פעם בדור!"
אגב, בשער של ברית המועצות עמד השוער הטוב בעולם אז דסייב !

הסיפור המדהים לא פחות הוא דווקא המשחק שנערך בחצי הגמר, ניחשתם נכון שוב נגד גרמניה !!
המשחק שיחזר כמעט במדויק אבל הפוך את המשחק שנערך בין שתי הקבוצות 14 שנה מוקדם לכן, בגמר המונדיאל בגרמניה בשנת 74'!
מצאתי קטע יפה שמתאר את מה שאירע שם:

לאלוהי הכדורגל יש חוש דרמטי מפותח: מינכן 74': הולנד עולה ליתרון בפנדל- המבורג 88'- גרמניה עולה ליתרון בפנדל; מינכן 74': גרמניה משווה בפנדל; המבורג 88': הולנד משווה. בפנדל.. מינכן 74': גרג מילר, מלך השערים של הנבחרת בטורניר, כובש ומשלים את המהפך. המבורג 88'"…

עפ"י התסריט הקבוע היו הגרמנים אמורים למצוא בדרך זו או אחרת שער ניצחון אי שם בין הדקה ה- 80' ל- 90' אלא משזה בושש לבא ירדה על האיצטדיון דממה מעיקה והכל החלו מתרגלים לרעיון של שלושים דקות הארכה. שום דבר לא בישר על העומד להתרחש בדקה ה- 90'…
יאן ווטרס שלח כדור כמעט סתמי לעבר מרקו ואן-באסטן שניצב על סף הרחבה. מרקו, זה, במקום להשתלט על הכדור ולהמשיך משם את המהלך העדיף משום מה לתת לו להמשיך ולהתגלגל עד שנדמה היה והבלם הגרמני משתלט ומחסל להולנדים את ההזדמנות הכנראה אחרונה. רק שאז, בהפתעה גמורה, גלש מרקו אל הכדור וגילגל אותו באיטיות לפינה הרחוקה של השער… כדור לא חזק ששוער גרמני בדקה ה-90' אמור לאסוף בקלות אל ידיו הבטוחות. אלא שגם השוער, כמו כולנו, היה מופתע מהמהלך המהיר של ואן-באסטן ועד שהגיב כבר עבר אותו הכדור ועשה דרכו לאט לאט אל…

עפ"י השאגה שייצאה באותו רגע מהבתים ברחוב שלנו אפשר היה לחשוב שנבחרת ישראל היא זו כבשה לרשת הגרמנית בדקה ה-90'…

השער המפורסם מהגמר נגד ברית המועצות:

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

וואי כמה שאני לא מתמצא בכדורגל. ולמרות רמת הידע המתחת לבסיסית, אני בוחר באירוע שנוי במחלוקת. [העתקתי מויקיפדיה] "שער יד האלוהים" הוא כינוי שניתן לשער שהובקע על ידי הכדורגלן דייגו מראדונה, במשחק רבע הגמר של מונדיאל בכדורגל בין אנגליה וארגנטינה, שנערך ב-22 ביוני 1986 באצטדיון האצטקה שבמקסיקו סיטי. אירוע זה והמורשת סביבו מסמלים את היריבות בין שתי הנבחרות הלאומיות הללו.

בחרתי באירוע זה בגלל שהוא שינה במקצת את היסטוריה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #24 

[quote="osherov"]משה הייתי בטוח שתספר לנו דווקא על חוויות מצעירותך ולא מהשנים המאוחרות שלך :wink:
משהו כמו הקרב קרב איגרוף בין ג'ו לואיס לרוקי מרציאנו

אגב, גם במונדיאל 86 הובקעו 5 שערים (אגנטינה נגד גרמניה) במשחק שהפך את מארדונה לגדול מכולם [/quote]
צודק (Y) (Y) [quote="osherov"] (ויסלחו אוהדי ברזיל, שאני נמנה על אחד מהם, על האמירה הנכונה הזאת )
אנחנו עוד נגיע למארדונה בהמשך....[/quote]
אז הגענו :-)
אם אתה כבר מזכיר את מקסיקו 86, אז אי אפשר בלי שער יד האלוהים, אירוע שלדעתי, שם כתם שחור גדול על כל הקריירה של השחקן הנפלא הזה.
לינק לוידאו

לאחר 21 שנים, ה"יורש" של מארדונה מוכיח שהוא היורש מכל הבחינות:
לינק לוידאו

https://www.youtube.com/watch?v=DbbsytHDp2o">לינק לוידאו

משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #25 

וואלה, Great minds think alike :lol:
משה

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6075
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

אין ספק שאירוע הספורט הגדול ביותר מאז המפץ הגדול הוא
עונת האליפות של הפועל חיפה לפני כעשר שנים...
השער הגדול ביותר והוא השער שסימן את האליפות...
הפועל חיפה ---ביתר ירושליים
הפועל מקום ראשון
ביתר מקום שני צמודה אליה
הפועל מובילים 1-0
בית''ר משווים 1-1
דקה 94 ג'ובאני רוסו מתנהל במרכז המגרש
השופט מציץ בשעון
12000 איש צורחים לו תבעט...תבעט.....
ג'ובאני רואה שאין אף אחד למעלה ואין זמן..
רץ עשר מטר קדימה ומקשית כדור שעד היום עובר בחלומות של כל אוהדי הפועל בהילוך איטי
הכדור נוחת בחיבורים -השופט מסמן לגול
רן בן שמעון רץ לשופט כמו איילה ומבקש שישרוק
השופט שורק -סיום המשחק
אוהדי בית''ר בראשותו של אמיר ארמה שורפים את הכסאות באיצטדיון...
חלום!!!יש אליפות
הלב אדום (l) (l)
רובי שפירא ז''ל מאושר....

אניגמה אודיו וקולנוע ביתי
052-4200610

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #27 

בתגובה לגולים של ואן באסטן:

מוזר איך גולים מסוימים מזכירים גולים אחרים.

המספרת של ואן באסטן מייד מזכירה את הגול שהובקיע ממש בחודש זה אזבאיור מארסנל ושלדעתי עולה על אותו שער של ואן באסטן:

גם השער הראשון בזוית החדה הזכיר לי שער, שראיתי וידיאו שלו לא מזמן, עם זוית יותר חדה, מרחק יותר גדול מהשער ובעיטה שנראית יותר חזקה. לצערי, אני לא מצליח למצוא את זה עכשיו :-(
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #28 

חזרתי עם בטן מליאה בשר ועם נחישות למצוא את השער המוזכר בהודעה הקודמת.
אז קבלו את רוברטו קרלוס בשער בלתי אפשרי:
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שרשור שלא נקרא #29 

אז הגענו למארדונה !
ונחמד שהזכרתם דווקא את גול יד האלוהים שלו בה זכור לי גם דברי יורם ארבל שאומר:
"לא יכול להיות שהראש של מראדונה עבר את הידיים של שלטון"
אבל אם במארדונה עסקינן אז ללא ספק הגול הגדול ביותר שהובקע בכדורגל אי-פעם (אני לא חושב שמישהו חושב אחרת) התרחש בדיוק 5 דקות אחרי גול יד האלוהים !!!

הקדמה:
במונדיאל ספרד 1982 מארדונה הגיע ככוכב ארגנטינה והיו שחשבו שאולי הוא יוביל אותם לזכייה, אבל מארדונה עדיין לא היה בשל ובסופו של דבר הוא הובס 3:0 לנבחרת ברזיל המדהימה (זוכרים את סוקרטס, אדר, זיקו ופאלקאו ?!) ולא רק שהוא עף מהמונדיאל אלא הוא גם חטף כרטיס אדום מביש אחרי שנתן בעיטה לשחקן ברזיל.

עברו 4 שנים ומארדונה הבשיל והפך בלי עוררין להיות השחקן הטוב בעולם. במונדיאל הזה ( שנערך במקסיקו לא הרבה אחרי רעידת האדמה) הוא פשוט כמעט לבדו הביא לארגנטינה את הגביע. השיא היה במשחק רבע הגמר נגד אנגליה (בזמנו הייתה שינאה לא קטנה בין המדינות בעקבות מלחמת פוקלנד) בו הוא כבש את שער היד המפורסם בדקה ה 51 ואז כעבור 5 דקות הוא כבש את שער הסלאלום המדהים שללא ספק נכנס לפנתאון הגדולים ביותר !

תשמעו את השדר !!

ח'ברה לא צריך רק כדורגל תנו גם ענפים אחרים,
אפרופו מקסיקו סיטי מי יודע איזה מאורע ספורטיבי בלתי נתפס, בלתי אנושי התרחש במקום הזה (לא כדורגל). ארוע שללא ספק נכנס לפנתאון של הגדולים מכולם

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שרשור שלא נקרא #30 

Lior_M,
דיברנו על יד האלוהים של מארדונה אבל אלוהים עצמו כבר באותה תקופה שיחק מזה שנתיים (משנת 84)
באיזה קבוצת כדורסל "קטנה" שנקראת שיקגו בולס !!!
הישות הזאת עיצבה את חיי במשך עשור וחצי והפכה אותי למה שאני (בשיא הרצינות), אין, לא היה, וכנראה גם לא יהיה דבר טוב וגדול ממנו בשום ענף ובשום תחום (גם אלה שלא קשורים לספורט).
אבל את הזיכרונות שלי ממנו אני אשמור להמשך השרשור

אגב, מי שלא הבין על מי אני מדבר אז ,כנראה ,לא נמצא בשרשור הנכון !!!

שלח תגובה

חזור אל “ספורט”