מה דעתכם על כל אנשים שלא עזרו לחותרת שטבעה בירקון ?!
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 226 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
לא יודע מה אתכם, אבל אם הייתי רואה קייק הפוך, לא היה עולה בדעתי שיש מישהו מתחת שצריך עזרה. הייתי רואה את זה וממשיך בעיסוקי פשוט מתוך חוסר ידע בנושא. ונראה לי שכך היה במציאות. אם הייתי יודע שיש מישהו, לא הייתי חושב פעמיים ומייד קופץ לעזור.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- sam22
- חבר במועדון HT

- תגובות: 20360
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
לא יודע,
קל לשפוט מהצד
אני שמח שלא עמדתי בדילמה כזו
אני הולך במקום הזה פעם בשבוע לפחות
יש ימים נורמליים יותר ויש שהמים פשוט זוועה
אז לומר שזה לא עובר בראש של מי שנמצא שם, זה ממש לא נכון
אי אפשר להתעלם מזה
ההשואה לקרב היא מאוד לא נכונה
בקרב אתה דרוך ומוכן לפעולה. חלק מהפעולה זו חילוץ אחרים
וזה מוטבע בכל לוחם
מאוד לא אהבתי את ההערה שהיום זה לא מה שהיה פעם בצבא
לא חסרים סיפורים משתי המערכות האחרונות שעברנו
והנוסטלגיה, כן היא תמיד יותר טובה
קל לשפוט מהצד
אני שמח שלא עמדתי בדילמה כזו
אני הולך במקום הזה פעם בשבוע לפחות
יש ימים נורמליים יותר ויש שהמים פשוט זוועה
אז לומר שזה לא עובר בראש של מי שנמצא שם, זה ממש לא נכון
אי אפשר להתעלם מזה
ההשואה לקרב היא מאוד לא נכונה
בקרב אתה דרוך ומוכן לפעולה. חלק מהפעולה זו חילוץ אחרים
וזה מוטבע בכל לוחם
מאוד לא אהבתי את ההערה שהיום זה לא מה שהיה פעם בצבא
לא חסרים סיפורים משתי המערכות האחרונות שעברנו
והנוסטלגיה, כן היא תמיד יותר טובה
העם דורש..... כל מיני דברים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
osherov,
ניקח את זה למקום יותר קיצוני.
ילדה עומדת באמצע הרחוב ומשאית דוהרת לעברה. יש סיכוי יותר מסביר שאם תנסה להציל אותה תיהרג ביחד איתה.
תרוץ ותקפוץ להציל אותה?
התשובה היא מאוד אינדבידואלית ואני יכול להגיד לך שרוב האנשים לא יודעים מה הם יעשו בפועל. הם נורא רוצים להיות גיבורים מהסרטים ולהגיד שכן - זה מה שהם יעשו. אבל מרבית האנושות היא פחדנית וקונפורמיסטית ומגדירה כמעט כל בעיה לא-מיידית כ SOMEBODY ELSE'S PROBLEM. מספיק רק לקרוא כמה מעטי מעטים מקרב העמים במלחמת העולם השניה לקחו אליהם יהודים הביתה והפכו לחסידי אומות העולם בכדי להבין עד כמה גיבור אמיתי זה מצרך נדיר ביותר.
ילדה עומדת באמצע הרחוב ומשאית דוהרת לעברה. יש סיכוי יותר מסביר שאם תנסה להציל אותה תיהרג ביחד איתה.
תרוץ ותקפוץ להציל אותה?
התשובה היא מאוד אינדבידואלית ואני יכול להגיד לך שרוב האנשים לא יודעים מה הם יעשו בפועל. הם נורא רוצים להיות גיבורים מהסרטים ולהגיד שכן - זה מה שהם יעשו. אבל מרבית האנושות היא פחדנית וקונפורמיסטית ומגדירה כמעט כל בעיה לא-מיידית כ SOMEBODY ELSE'S PROBLEM. מספיק רק לקרוא כמה מעטי מעטים מקרב העמים במלחמת העולם השניה לקחו אליהם יהודים הביתה והפכו לחסידי אומות העולם בכדי להבין עד כמה גיבור אמיתי זה מצרך נדיר ביותר.
אני מנסה להיות עדין אבל זה קשה לי,
מבחינתי כל מי שהיה שם והבין את המתרחש והייתה לו את היכולת לקפוץ ולשחות אלייה אך עדיין לא עשה זאת משול בעיני לעבריין, בדיוק (ואף יותר) ממישהו שלו שלא נותן סיוע לנפגע בתאונת דרכים. לאנשים שלא עזרו לה יש אחריות ישירה למצב החמור שלה !
כל שאר הטיעונים לגבי זיהום וחוסר הבנת המצב בעיני הם סתאם נסיבות מקילות לפשע שנעשה שם !
זאת החובה הכי בסיסית שיש לבן אנוש לפני כל חובה אחרת !
דמיינו ש 10 מטרים ממכם אתם רואים אדם במצוקה ומבינים שאם אתם לא עוזרים לו עכשיו הוא מת ! פשוט מת ! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשחות כמה מטרים אליו ! עכשיו דמיינו שבמשך מספר דקות אתם לא עושים כלום בטוענה שאולי יש זיהום במים ואולי אתם לא תרגישו טוב אח"כ ! (איך אפשר לחיות עם החלטה כזאת בחיים). זה מכיך אותי להשוות הצלה בארוע כזה לסיפורי גבורה במלחמות ! מה הקשר ! איזה סיפור גבורה ? מישהו סיכן פה את החיים שלו (נוח לנו לחשוב שכן) ?! הרבה יותר קל להתמודד עם זה שיש פה ארוע של מעשה גבורה והנה יש לנו את גיבור היום שהציל חיים של מישהו מאשר להתמודד עם האמת והיא שיש פה אנשים שאין להם בעייה להרוג מישהו בטענה שייתכן ואם היו מנסים להציל ,אולי ,הם לא היו מרגישים טוב אח"כ !
עכשיו דמיינו שהאדם שהתהפך בירקון הוא קרוב שלכם ואף אחד לא הציל אותו כי הוא פחד שהמיים מזוהמים ! האם עדיין הייתם חושבים אותו הדבר ?!
מבחינתי כל מי שהיה שם והבין את המתרחש והייתה לו את היכולת לקפוץ ולשחות אלייה אך עדיין לא עשה זאת משול בעיני לעבריין, בדיוק (ואף יותר) ממישהו שלו שלא נותן סיוע לנפגע בתאונת דרכים. לאנשים שלא עזרו לה יש אחריות ישירה למצב החמור שלה !
כל שאר הטיעונים לגבי זיהום וחוסר הבנת המצב בעיני הם סתאם נסיבות מקילות לפשע שנעשה שם !
דמיינו ש 10 מטרים ממכם אתם רואים אדם במצוקה ומבינים שאם אתם לא עוזרים לו עכשיו הוא מת ! פשוט מת ! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשחות כמה מטרים אליו ! עכשיו דמיינו שבמשך מספר דקות אתם לא עושים כלום בטוענה שאולי יש זיהום במים ואולי אתם לא תרגישו טוב אח"כ ! (איך אפשר לחיות עם החלטה כזאת בחיים). זה מכיך אותי להשוות הצלה בארוע כזה לסיפורי גבורה במלחמות ! מה הקשר ! איזה סיפור גבורה ? מישהו סיכן פה את החיים שלו (נוח לנו לחשוב שכן) ?! הרבה יותר קל להתמודד עם זה שיש פה ארוע של מעשה גבורה והנה יש לנו את גיבור היום שהציל חיים של מישהו מאשר להתמודד עם האמת והיא שיש פה אנשים שאין להם בעייה להרוג מישהו בטענה שייתכן ואם היו מנסים להציל ,אולי ,הם לא היו מרגישים טוב אח"כ !
עכשיו דמיינו שהאדם שהתהפך בירקון הוא קרוב שלכם ואף אחד לא הציל אותו כי הוא פחד שהמיים מזוהמים ! האם עדיין הייתם חושבים אותו הדבר ?!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
osherov, תאמין לי שטבע האדם הוא כזה שכנגד כל מקרה שבו אדם מסכן את עצמו כדי להציל אדם אחר יש לפחות עוד מקרה שבו עצמו את העיניים והמשיכו הלאה.
זה טבע האדם מקדם דינן ושום מקרה, שיהיה מזעזע ככל שיהיה, לא ישנה אותו.
זה טבע האדם מקדם דינן ושום מקרה, שיהיה מזעזע ככל שיהיה, לא ישנה אותו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
עופר, הדוגמה שלך, לטעמי, ממש לא טובהoferlaor כתב:osherov,
תרוץ ותקפוץ להציל אותה?...
מכיוון שבירקון המציל לא הסתכן במוות (נוח לחשוב ככה אבל מה לעשות זאת לא האמת !) אני אתן דוגמה אחרת:
אתה נמצא בבריכת שחייה ופתאום אתה רואה מישהו טובע מתחת למיים ! האם תקפוץ עם הבגדים להציל אותו ?!
הדוגמה שלי הרבה יותר קרובה לארוע שהתרחש בירקון מאשר הדוגמת הילדה והמשאית !
ברור לי שתגידו שזה לא אותו דבר ובירקון ייתכן והמים מזוהמים שלא כמו בדוגמה שלי אבל אני שוב חוזר ואומר, שהרי כולכם יודעים שציאניד לא היה שם !
ואף אחד לא ביקש ממכם לקפוץ למים ולהתחיל לבלוע אותם !
כולה צריך לשחות כמה מטרים עם הראש מחוץ למיים ולהביא את הקייק לחוף !
ראבאק, חיים של בן-אדם בכף ידכם, מה תעשו ?!
אגב, אני לא מכוון או מתכוון לאף אחד פה באופן אישי לכן אנא לא להיפגע מכך
סיפורים אני מכיר לכאן ולכאן, אבל גם יש לי קצת ניסיון בחיים (וקצת רקע) ולכן יצא לי פה ושם לפגוש דברים כאלה וחלקם היו פי כמה וכמה קשים מהמקרה הכל כך פשוט הזה. הם היו יותר מסובכים, מסוכנים וחסרי סיכוי ולמרות זאת כל סביבת האנשים שהיו באותם אירועים טיפלו בהם בצורה יפה (אנשים חריגים היו דווקא מהצד שלא נהג כשורה).Catskinner כתב:osherov, תאמין לי שטבע האדם הוא כזה שכנגד כל מקרה שבו אדם מסכן את עצמו כדי להציל אדם אחר יש לפחות עוד מקרה שבו עצמו את העיניים והמשיכו הלאה.
זה טבע האדם מקדם דינן ושום מקרה, שיהיה מזעזע ככל שיהיה, לא ישנה אותו....
אגב, אני לא מדבר רק על חיילים או רק על אנשים בעלי כישורים לצורך ההצלה. אני מדבר על אנשים פשוטים כמוכם וכמוני !
כל הזמן אני שומע שמנסים לפאר את הקושי וההישג של ארוע "המסובך" במקרה הטביעה וההצלה בירקון, אבל מה לעשות שמה שהתרחש שם הוא מאוד פשוט לפתרון והסיבה לתוצאות העגומות זה הביזיון שהיה שם, לא פחות !
- sam22
- חבר במועדון HT

- תגובות: 20360
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
מעניין אן כותרת כזו לפני המקרה היתה עוזרת
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3711034,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3711034,00.html
העם דורש..... כל מיני דברים
תסלחו לי אני לא מבין מה כל הרעש!
הבחורה הסתומה הזאת חייבת לצאת לשייט עם ליווי.
מה היא לא יודעת שדברים כאלו יכולים לקרות??
בתור בנאדם שחי 5 דקות מהירקון אני בחיים לא הייתי נכנס למים.
אתם רואים רק כתבות וכותרות.
עד לפני בערך חצי שנה היו שמה נמיות,דגים וברווזים ועכשיו כולם מתו עקב זיהום
ממפעלי סנו ששופכים את כל הכימקלים והפסולת שלהם לנחל.
זה לא מספרים לכם...
כמו כן לא מספרים לכם על הזרמת הביוב הקבועה שמזרימים לנהר.
אני פשוט לא יכול להבין את האנשים ששטים עם קייק בנחל הזה ועוד לבד!!
הבחור שהציל אותה יקבל בעיות בריאות בעתיד אתם עוד תראו....
הבחורה הסתומה הזאת חייבת לצאת לשייט עם ליווי.
מה היא לא יודעת שדברים כאלו יכולים לקרות??
בתור בנאדם שחי 5 דקות מהירקון אני בחיים לא הייתי נכנס למים.
אתם רואים רק כתבות וכותרות.
עד לפני בערך חצי שנה היו שמה נמיות,דגים וברווזים ועכשיו כולם מתו עקב זיהום
ממפעלי סנו ששופכים את כל הכימקלים והפסולת שלהם לנחל.
זה לא מספרים לכם...
כמו כן לא מספרים לכם על הזרמת הביוב הקבועה שמזרימים לנהר.
אני פשוט לא יכול להבין את האנשים ששטים עם קייק בנחל הזה ועוד לבד!!
הבחור שהציל אותה יקבל בעיות בריאות בעתיד אתם עוד תראו....
נערך לאחרונה על ידי המוח ב 06/05/2009 20:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
- mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
אני לא חושב שצריך לשפוט, במיוחד אם לא היינו שם ולא ראינו את המקרה בעצמינו. מה לעשות, אחרי שנים של חדשות וסיפורים על הגועל והמחלות הנוראיות בירקון והסרטן בקישון, וואלה, לא יכול לבוא ולהאשים אנשים שחושבים על עצמם ועל המשפחות שלהם קודם ולא דוהרים למיים. גם אני אישית לא בטוח שהייתי ישר קופץ פנימה, אלא אם כן מדובר במרחק של 1-2 מטר כך שלא מכניסים את כל הגוף. מה שכן הייתי עושה זה לא עומד סתם אלא מזעיק עזרה ועד אז מנסה למצוא פיתרון.
ואגב, סיפורים אחרים לא מקבלים אפילו % אחד מכל הטררם של הסיפור הזה. למה לא מספרים על האנשים שהצילו יחד מבוגר מטביעה בים לפני יומיים? כי זה לא פופוליסטי ולא מביא רייטינג. רציתי להביא את הקישור מ YNET אבל לא מצאתי וחבל.
ואגב, סיפורים אחרים לא מקבלים אפילו % אחד מכל הטררם של הסיפור הזה. למה לא מספרים על האנשים שהצילו יחד מבוגר מטביעה בים לפני יומיים? כי זה לא פופוליסטי ולא מביא רייטינג. רציתי להביא את הקישור מ YNET אבל לא מצאתי וחבל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
המוח,המוח כתב: תסלחו לי אני לא מבין מה כל הרעש!
הבחורה הסתומה הזאת חייבת לצאת לשייט עם ליווי....
רק כדי שתדע הבחורה "סתומה" שלך שכמעט נהרגה היא יסמין פיינגולד, בוא אני אכיר לך אותה קצת:
היא כיום בת 20, לתיכון היא הגיעה כבר בכיתה ט', ואת מבחני הבגרות סיימה שנתיים לפני שאר בני המחזור שלה, בהצטיינות. את התואר הראשון סיימה יסמין בעודה תלמידת תיכון כמצטיינת דקאן. כאילו לא די בכך, בתור נערה השתתפה בפרויקטים חברתיים רבים, בהם פורום מנהיגות תל אביב-לוס אנג'לס ומחנה שלום בברצלונה, אחריו אף פרסמה מאמר בנושא זה - בהיותה בת 15 בלבד. סטודנטית מצטיינת באוניברסיטה הפתוחה, לומדת לתואר במדעים בדגש על מתמטיקה במקביל לשירותה הצבאי כמורה חיילת, ונמצאת בצבא במעמד של "ספורטאי מצטיין" על היותה אלופת ישראל בחתירה. יסמין מייצגת את ישראל בתחרויות בינלאומיות, בסירת יחיד במשקל-קל, והשתתפה בעבר בתוכנית הפיתוח לחותרות מטעם FISA.
המוח,
אני מאחל לכולנו בנות "סתומות" כאלה, אפילו לך !
-
- פיינגולד.jpg
- (14.56 KiB) הורד 3187 פעמים
מסכים עם כל מילה.osherov כתב:אני מנסה להיות עדין אבל זה קשה לי,
עכשיו דמיינו שהאדם שהתהפך בירקון הוא קרוב שלכם ואף אחד לא הציל אותו כי הוא פחד שהמיים מזוהמים ! האם עדיין הייתם חושבים אותו הדבר ?!...
והייתי מצפה שכמו שאני הייתי נכנס בלי לחשוב. (כי כך חונכתי)
אחרים ייכנסו להציל את הבת שלי במקרה הצורך חס ושלום.
נערך לאחרונה על ידי ironman ב 06/05/2009 23:12, נערך פעם 1 בסך הכל.