עזרה בקניית מכונת אספרסו
-
Maayanki
- כתבת אתר

- תגובות: 484
- שם מלא: מעין קמחי
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
הסיפור המלא כמו שבטח הבנת היה שהמכונה היתה מיועדת לעבודה. את ההחלטה הסופית היה צריך לקבל מנהל החברה (זו חברה ממש קטנה, 10 עובדים), וכשזה הגיע לרגע האמת היה לו קשה מאוד להשקיע כסף במכונה (יש לי הרבה מאוד הסברים לזה, אף אחד מהם אגב לא מספק לדעתי).
לי יש בבית מכונת אספרסו ישנה של Morphy richards שגם מקציפה חלב כשאני לא מתעצלת, והיא מספיקה לבינתיים... עד שההתמכרות תגבר (בטח יקרה עוד מעט אם כל הלימודי-תואר שני האלה....)
לי יש בבית מכונת אספרסו ישנה של Morphy richards שגם מקציפה חלב כשאני לא מתעצלת, והיא מספיקה לבינתיים... עד שההתמכרות תגבר (בטח יקרה עוד מעט אם כל הלימודי-תואר שני האלה....)
תחשוב מנכ"ל, תהיה מנכ"ל.
-
Maayanki
- כתבת אתר

קפוצ'ינו, ואני ממש אוהבת את הטעם של נספרסו - עם הטבליות, אבל גדול עלי להשקיע במכונה + טבליות... עניין הקפה הטחון (שאפשר גם לבחור טעמים בכל חנות) ממש מוצא חן בעיני.
אגב - תתחדש על האתר!!! מכירה כמה מכורים, כבר שולחת להם!
אגב - תתחדש על האתר!!! מכירה כמה מכורים, כבר שולחת להם!
תחשוב מנכ"ל, תהיה מנכ"ל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אז לקפוצ'ינו המכונה שלך היא בסדר גמור. למרות שתמיד אפשר לשפר 
כשתרגישי בשלה, נציג לך אלטרנטיבות במחירים שפויים (בכל זאת, סטודנטית...)
"קפה טחון ממש מוצא חן בעיני" זה משפט מפתח חשוב מאוד
תודה רבה! למען הדיוק זה "תתחדשו על האתר". פרטים כאן.
כשתרגישי בשלה, נציג לך אלטרנטיבות במחירים שפויים (בכל זאת, סטודנטית...)
"קפה טחון ממש מוצא חן בעיני" זה משפט מפתח חשוב מאוד
תודה רבה! למען הדיוק זה "תתחדשו על האתר". פרטים כאן.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
אמנם קפוצ'ינו מעט יותר סלחני לאיכות האספרסו (אם כי ממש לא עיוור), אבל להשיג הקצפה נכונה של חלב זה לא בדיוק פיקניק ומבחינתי לייצר קפוצ'ינו מושלם יותר מסובך ממשקה אספרסו נטו מושלם.moti_r כתב:אז לקפוצ'ינו המכונה שלך היא בסדר גמור....
HiFiMusic IL
-
Maayanki
- כתבת אתר

מסכימה איתך לגמרי, לרוב אני מוותרת על ההקצפה של החלב, רק מחממת אותו...aloni כתב:אמנם קפוצ'ינו מעט יותר סלחני לאיכות האספרסו (אם כי ממש לא עיוור), אבל להשיג הקצפה נכונה של חלב זה לא בדיוק פיקניק ומבחינתי לייצר קפוצ'ינו מושלם יותר מסובך ממשקה אספרסו נטו מושלם.moti_r כתב:אז לקפוצ'ינו המכונה שלך היא בסדר גמור.......
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 129 פעמים
- קיבל תודות: 244 פעמים
בתור בעלים לשעבר של מכונת כרומקס ES-170 שמוגדרת על פי רוב כ-ה-מכונה לתפרנים אני יכול להעיד שדרוש נסיון וידע לא מועטים על מנת להגיע לרמת קפה טובה הן באספרסו והן בקפוצ'ינו.
אני אחלק את הנושא לשניים:
1. אספרסו על צורותיו - לטעמי הדבר החשוב ביותר הוא...... איכות הקפה וטריותו. אם יש לך מטחנה ופולי קפה משובחים תוכל להגיע לרמת קפה טובה מאוד גם עם מכונות של "תפרנים ו\או לא רוצים להשקיע".
2. לגבי הפוך\קפוצ'ינו - אני מסכים שכאן איכות הקפה מעט מעט פחות חשוב. אבל הבעיה המרכזית היא ההקצפה. עוצמת הקיטור עקב החיסרון בדוד היא אקוטית ולכן צריך ללמוד את הפטנט להקצפה על מנת לא לסיים עם חלב בדמות סבון כלים במקרה הטוב או חלב חם במקרה הרע.
למזלי, היה לי נסיון בעבודה כבריסטה בבית קפה של עלית ולכן אני מעריך שלי היה קצת "יתרון" על משתמש חדש.
אבל החזקתי את הכרומקס למעלה משנתיים עד שפירגנתי לי את מיס סילביה המדהימה.
אני אחלק את הנושא לשניים:
1. אספרסו על צורותיו - לטעמי הדבר החשוב ביותר הוא...... איכות הקפה וטריותו. אם יש לך מטחנה ופולי קפה משובחים תוכל להגיע לרמת קפה טובה מאוד גם עם מכונות של "תפרנים ו\או לא רוצים להשקיע".
2. לגבי הפוך\קפוצ'ינו - אני מסכים שכאן איכות הקפה מעט מעט פחות חשוב. אבל הבעיה המרכזית היא ההקצפה. עוצמת הקיטור עקב החיסרון בדוד היא אקוטית ולכן צריך ללמוד את הפטנט להקצפה על מנת לא לסיים עם חלב בדמות סבון כלים במקרה הטוב או חלב חם במקרה הרע.
למזלי, היה לי נסיון בעבודה כבריסטה בבית קפה של עלית ולכן אני מעריך שלי היה קצת "יתרון" על משתמש חדש.
אבל החזקתי את הכרומקס למעלה משנתיים עד שפירגנתי לי את מיס סילביה המדהימה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
חברים, שיהיה ברור - בכלל לא תכננתי אפילו להציע הקצפה בעזרת המכונה הזו. מדובר במכונת טרמובלוק, קרוב לודאי, שההקצפה שלה מאוד חלשה וקצרה.
עם מכונה כזו משתמשים בטוטוקרמה, ומקבלים קפוצ'ינו מצוין.
עם מכונה כזו משתמשים בטוטוקרמה, ומקבלים קפוצ'ינו מצוין.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -