אני מודה שלא יצא לי לבדוק את ההבדל בגרסאות ה Windows 7 של 32 ו 64 ביט, אבל הפעם אני חייב לומר שלא כמו במערכת הפעלה ויסטה הדילמה בין התקנת גרסה 64 ו 32 ביט היא לא כל כך פשוטה ובטח לא חד משמעית בעד ה 32 ביט, כמו שזה היה בויסטה! אני, כמובן מתייחס למחשבים חדשים חזקים שיש להם חומרה שתומכת את התקנת מערכת ה 64 ביט! (מעבד ומספיק זיכרון)
בלי להיכנס לעומק (לפני הרבה מאוד זמן כתבתי שרשור שמדבר על עולם ה 32 וה 64 ביט בויסטה),
אני רק אציין ש:
-תוכנות שנבנו
נכון לסביבת 64 ביט (קומפלו במקור ל 64 ביט וניצלו את פקודות שקיימות במעבדי 64 ביט שנחשבות יעילות יותר) ירוצו מהר יותר מאותן תוכנות שנבנו לסביבת 32 ביט ורצות על סביבת 32 ביט
-בקומפיילרים של 64 ביט יש יותר אפשרויות לאופטימיזציה על הקוד מאשר בקומפיילרים של 32 ביט
-אכן יותר קשה למצוא דרייברים של כרטיסים ישנים (וגם חדשים) שיתאימו לסביבת ה 64 ביט (קשור גם לתהליך signed לדרייבר 64 ביט (שזה סיפור מתוסבך בפני עצמו)
-ב 32 ביט אין דרך (רגילה) לפנות ליותר מ 4 ג'יגה זיכרון (ת'אמת זה קצת פחות אבל לא עקרוני)! אז נשאלת השאלה למה צריך יותר מ 4 ג'יגה והתשובה שמשחקים ותוכנות תובעניות במיוחד היום ובטח בעתיד
הקרוב ינצלו יכולת זאת!
-מיקרוספוט והעולם כולו דוחפים לכיוון ה 64 ביט ולכן גם אם היום התקנתם 32 ביט אני מבטיח לכם שהמערכת הבאה שלכם כבר תהיה 64 ביט!
-אכן קיים מנגנון (WOW64 emulator) שיודע "לתרגם" הרצת אפליקציה של 32 ביט בסביבת 64 ביט, זה נושא די מורכב אבל אני אקצר ואומר שכמו שנרשם פה תוכניות 32 ביט ירוצו לאט יותר בסביבת 64 ביט בגלל הצורך לבצע את "התרגום דרך השיכבה הזאת" הזאת (ראו תמונה שמראה לכם למה העסק יעבוד לאט יותר), אבל
לא להתבלבל! אותן תוכנות ירוצו מהר מאוד על סביבת 32 ביט!!
ת'כלס השאלה המתבקשת (למי שהמחשב שלו תומך ב 64 ביט) היא כמה תוכנות ודרייברים בהם תשתמשו כבר הוסבו בצורה מלאה לסביבת ה 64 ביט! אם רובם כבר עשו את ההסבה הזאת אז אני ממליץ לפזול לגירסת ה 64 ביט, אבל אם עדיין קיימות תוכנות חשובות (קודקים, דרייברים, אפליקציות וכו) שלא עשו את ההסבה הזאת או שעשו אותה, אבל עדיין גירסת ה 64 ביט שלהם לא בדוקה או יציבה מספיק כדאי להישאר עם גירסת ה 32 ביט עוד קצת!!
זאת דילמה הרבה יותר עמוקה כי לא רחוק הזמן שמשחקים ינצלו יכולות 64 ביט (אולי כבר היום זה מנוצל בחלק מהם

) ואז המלחמה תיגמר סופית!!!
דילמה-דילמה