הוספת switch במהירות ג'יגה לרשת הביתית, והגדרות.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
creed פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

eagle75 כתב:במידה ואתה מתכוון לחבר חלק מהמכשירים ב 10/100 (כלומר לא כולם יחוברו ב 1G) כדאי מאוד שתוודא ש switch האלה תומכים בביטול flow control, אחרת ברגע שאחד המכשירים יעבוד ב 10/100 זה יפגע במהירות של הרכיבים שעובדים ב 1G.
...
אשמח אם תוכל להציץ במפרט של שני ה- switches המדוברים, האם אחד מהם לא תומך בביטול?

http://www.edimax.com/en/produce_detail ... &pd_id=260
http://www.trendnet.com/products/prodde ... 0G&cat=113

עוד דברים שיש לשים אליהם לב?

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2769
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

creed כתב:
eagle75 כתב:במידה ואתה מתכוון לחבר חלק מהמכשירים ב 10/100 (כלומר לא כולם יחוברו ב 1G) כדאי מאוד שתוודא ש switch האלה תומכים בביטול flow control, אחרת ברגע שאחד המכשירים יעבוד ב 10/100 זה יפגע במהירות של הרכיבים שעובדים ב 1G.
...
אשמח אם תוכל להציץ במפרט של שני ה- switches המדוברים, האם אחד מהם לא תומך בביטול?

http://www.edimax.com/en/produce_detail ... &pd_id=260
http://www.trendnet.com/products/prodde ... 0G&cat=113

עוד דברים שיש לשים אליהם לב?
...
מהסתכלות על הspecs , אני לא חושב שיש לך אפשרות לשנות את ה flow control במכשירים האלה.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4289
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

oferlaor כתב:urik79,

זה אפשרי אך לא רצוי.
...
תודה. אני בקרוב מאוד רוצה לפרוש רשת קווית בבית. חשבתי למתוח קו אחד לסלון ולחבר אליו switch או ראוטר על מנת לחבר את כל צרכני הרשת בסלון.
מכיוון שיש לי ראוטר ספייר חשבתי להשתמש בו.

creed פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #19 

תודה eagle75, לרשת באמת עשויים להתחבר מכשירים שתומכים במהירות של עד 100.

יש עוד switch ב - 200 ש"ח של d-link -
http://www.dlink.com.au/Products.aspx?S ... 24&PID=139

האם הפיסקה הזו תבטיח שהוא יתאים לכל מכשיר את המהירות המקסימלית שלו?
Auto-negotiation on each port senses the link speed of a network device (either 10, 100, or 1000 Mbps) and intelligently adjusts for compatibility and optimal performance.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #20 

creed כתב:תודה eagle75, לרשת באמת עשויים להתחבר מכשירים שתומכים במהירות של עד 100.

יש עוד switch ב - 200 ש"ח של d-link -
http://www.dlink.com.au/Products.aspx?S ... 24&PID=139

האם הפיסקה הזו תבטיח שהוא יתאים לכל מכשיר את המהירות המקסימלית שלו?
Auto-negotiation on each port senses the link speed of a network device (either 10, 100, or 1000 Mbps) and intelligently adjusts for compatibility and optimal performance.
...
לא, אתה צריך סוויט'ש שרשום שהוא managed, משהוא כזה:
http://cgi.ebay.com/LINKSYS-SLM2008-Swi ... .m20.l1116

creed פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #21 

אם לסוויטש ג'יגה אני אחבר רק את המחשבים שתומכים בג'יגה, ואל הראוטר (שיהיו לו עדיין 3 פורטים פנויים) אני אחבר את המכשירים שתומכים עד מהירות 100 מגהביט, האם עדיין המחשבים המהירים יפגעו בתקשורת ביניהם ?

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6782
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

creed כתב:אם לסוויטש ג'יגה אני אחבר רק את המחשבים שתומכים בג'יגה, ואל הראוטר (שיהיו לו עדיין 3 פורטים פנויים) אני אחבר את המכשירים שתומכים עד מהירות 100 מגהביט, האם עדיין המחשבים המהירים יפגעו בתקשורת ביניהם ?
...
לפי דעתי בתצורה זו לא תהיה בעיה .

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #23 

uris כתב:
creed כתב:אם לסוויטש ג'יגה אני אחבר רק את המחשבים שתומכים בג'יגה, ואל הראוטר (שיהיו לו עדיין 3 פורטים פנויים) אני אחבר את המכשירים שתומכים עד מהירות 100 מגהביט, האם עדיין המחשבים המהירים יפגעו בתקשורת ביניהם ?
...
לפי דעתי בתצורה זו לא תהיה בעיה .
...
השאלה היא איך שני הסווטשים יחוברו בינהם. אני חושב (לא בטוח) שאם תחבר את הסוויטש האיטי למהיר תפגע במהירות של הגיגה...

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 907
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

eagle75,
מצטער להיות כל-כך בוטה...אבל לדעתי אתה טועה ומטעה.
ערבוב 100Mb ו 1000Mb בסוויצ'ים של 1000Mb - גם הפשוטים ביותר- לא מהווה בעיה בכלל. נכון, שני מחשבים (או מכשירים אחרים) תמיד ידברו בינהם בקצב המקסימלי של האיטי בינהם, אבל באותו זמן יוכלו לדבר בקצב שונה עם מחשבים אחרים.
יש להבדיל בין הפרוטוקול, קצב העברת הנתונים וגם להבין איך זה נתמך בסויץ'.
ברמת הפרוטוקול, העסק פשוט (יחסית): הסוויץ' מבצע מו"מ עם המחשב לקביעת פרוטוקול מיטבי. אידיאלית זה יהיה 1000Mb full duplex. את זה הוא מבצע עם כל מחשב בנפרד - ללא תלות במחשבים האחרים (בפורטים שונים).
אם מחשב שמחובר ב1000 ינסה לשדר נתונים בקצב של 200 למחשב שמחובר בקצב של 100, הסוויץ' יאט אותו במכניזמים ממכניזמים שונים.
יש לזכור שהסוויץ' עובד (בד"כ) בצורה של שמור והעבר (store and forward).
בהרבה מקרים בכל-אופן, הרשת עצמה אינה צואר הבקבוק.
לסיכום - לרוב המוחלט של הרשתות הביתיות (וגם הרבה רשתות עסקיות) סויצ'ים 1000 פשוטים מודרניים נותנים פתרון נ ה ד ר ! ! !

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #25 

urisavor כתב:eagle75,
מצטער להיות כל-כך בוטה...אבל לדעתי אתה טועה ומטעה.
ערבוב 100Mb ו 1000Mb בסוויצ'ים של 1000Mb - גם הפשוטים ביותר- לא מהווה בעיה בכלל. נכון, שני מחשבים (או מכשירים אחרים) תמיד ידברו בינהם בקצב המקסימלי של האיטי בינהם, אבל באותו זמן יוכלו לדבר בקצב שונה עם מחשבים אחרים.
יש להבדיל בין הפרוטוקול, קצב העברת הנתונים וגם להבין איך זה נתמך בסויץ'.
ברמת הפרוטוקול, העסק פשוט (יחסית): הסוויץ' מבצע מו"מ עם המחשב לקביעת פרוטוקול מיטבי. אידיאלית זה יהיה 1000Mb full duplex. את זה הוא מבצע עם כל מחשב בנפרד - ללא תלות במחשבים האחרים (בפורטים שונים).
אם מחשב שמחובר ב1000 ינסה לשדר נתונים בקצב של 200 למחשב שמחובר בקצב של 100, הסוויץ' יאט אותו במכניזמים ממכניזמים שונים.
יש לזכור שהסוויץ' עובד (בד"כ) בצורה של שמור והעבר (store and forward).
בהרבה מקרים בכל-אופן, הרשת עצמה אינה צואר הבקבוק.
לסיכום - לרוב המוחלט של הרשתות הביתיות (וגם הרבה רשתות עסקיות) סויצ'ים 1000 פשוטים מודרניים נותנים פתרון נ ה ד ר ! ! !
...
לא, אני לא טועה: http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30212/55/

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4505
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

בד"כ אפשר לבטל Flow Control בכרטיס הרשת עצמו. לא צריך בשביל זה מתג מנוהל, וזה בזבוז כסף אדיר לרשת ביתית.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #27 

Nemesis כתב:בד"כ אפשר לבטל Flow Control בכרטיס הרשת עצמו. לא צריך בשביל זה מתג מנוהל, וזה בזבוז כסף אדיר לרשת ביתית.
...
לא תמיד ניתן לבטל את ה flow control בכרטיס הרשת עצמו, אבל גם אם נניח שכן, מה קורה כאשר מחברים מכשירים שהם לא מחשבים לרשת הביתית?

תראה, לא אמרתי לא לקנות מתג לא מנוהל, רק הסבתי את תשומת ליבו של פותח השרשור לבעיה אפשרית במידה והוא רוכש מתג לא מנוהל.
הרבה אנשים קונים מתג לא מנוהל ואפילו לא מודעים לכך שהם לא מנצלים את הרשת בצורה מכסימלית.
אגב, מחירים של מתגים מנוהלים בארה"ב לא מאוד שונים מהמחירים של המתגים הלא מנוהלים הפשוטים בארץ. ב 100$ אתה יכול לקבל מתג מנוהל סביר. בעידן ה ebay זה לא יותר מסובך לרכוש בחו"ל מאשר בארץ...

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

אז יש איזו המלצה (נשרף לי הSWITCH אתמול).
יש לי
SERVER 1GB
2 * מחשבי עבודה 1GB
ROUTER (10/100
וגם 2 אקסטנדרים של SAGE שעובדים 10/100

האם יש המלצה למשהו בארץ ומשהו מEBAY???

צריך managed/smart ???

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

רכישת סוויץ GB מנוהל לרשת ביתית זה אוברקיל מטורף וחסר טעם.
הסנריו שמתואר בלינק הוא שHOST שמחובר בגיגה כותב בעת ובעונה אחת לHOST נוסף שמחובר בגיגה, ולHOST שמחובר ב 100M. רק במקרה כזה תהיה האטה. בגלל סנריו כזה לרכוש מתג מנוהל? נראה לי מוגזם.
מה השלב הבא? לקנפג VLANS בבית? כל סוויץ GB פשוט מספיק לביצועים בבית. תנסו לחבר שתי מכוניות ווינדוז אחת לשניה דרך כרטיס הרשת (בלי סוויץ באמצע) ותגלו שגם ככה הן לא מתקרבות בכלל לגיגה. הכרטיסי רשת ששמים על לוחות של מחשבים בייתים הם לא בדיוק TOP OF THE LINE...

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #30 

אני לא מבין למה להתעקש, המחיר של נתב מנוהל באיביי דומה למחיר של נתב לא מנוהל בארץ. אני במקומך הייתי קונה את זה או דומה:
http://cgi.ebay.com/LINKSYS-SLM2008-Swi ... .m20.l1116
שים לב שמדובר ב 8 פורטים, כך שעם קצת מחקר באינטרנט מצדך תוכל להוריד עוד יותר את העלויות עבור נתב מנוהל עם 4 פורטים.

alon24, בתצורה שלך, אם תרכוש מתג 1G לא מנוהל מצבך יהיה לא מאוד שונה ממתג 10/100M, אז למה להשקיע בכלל ב 1G לא מנוהל אם אפשר לרכוש 10/100M יותר זול?

nir11, העובדה שמתמחרים בארץ נתבים מנוהלים בצורה מוגזמת לא אומר שלא צריך לרכוש אחד כזה. בעולם זה מאוד נפוץ.
כמו כל דבר במדינת העולם השלישי שבה אנחנו חיים, הדברים זזים יותר לאט. עוד שנה, השרשור הזה יראה הזוי, כאשר המחירים בארץ ירדו.
ebay is your best friend!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”