קו VDSL NGN של בזק במהירות 1/30 מגה
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
הורדת סרט בלוריי בודד מטרקר פרטי.
שימו לב לחוסר היציבות במהירות בגלל מערכת ההגבלה שנכנסת לפעולה לא בזמן.
למי ששאל את עצמו האם הורדת טורנט מתאימה ומנצלת גם קווים מהירים, התשובה היא כן !
שימו לב לחוסר היציבות במהירות בגלל מערכת ההגבלה שנכנסת לפעולה לא בזמן.
למי ששאל את עצמו האם הורדת טורנט מתאימה ומנצלת גם קווים מהירים, התשובה היא כן !
-
- torrentprivate.png
- (11.7 KiB) הורד 5474 פעמים
jpost, אתה קצת ממהר להסיק מסקנות ויש כמה אי דיוקים.בבזק יש 4 מערכות שונות לאכיפת המהירות (בשונה מהוט שלהם מערכת אחת):
1) מהירות הסנכרון של המודם
2) הגבלה בסל המודמים עצמו
3) הגבלה ברשת של בזק (infranet ?)
4) הגבלה של ספק האינטרנט...
1. מהירות הסנכרון של המודם אינה, בשום מערכת תקשורת שאני מכיר, מנגנון אכיפת מהירות או ביצוע QOS. מהירות הסנכרון של המודם (זה לא המונח הנכון, אבל שיהיה) משמשת לדבר אחד בלבד: הגדרת המקסימום שהרשת יכולה לתת לך. זה נכון לגבי הרשת של הוט, זה נכון לגבי רשתות wimax, זה נכון לגבי רשתות 3G/ 3.5G וכמובן גם LTE.
2. ההגבלה בסל המודמים (או בתחנת הבסיס הסלולרית/ CMTS במקרה של docsis) משמשת ל-dynamic shared resources allocations וברוב המוחלט של הרשתות אינה מודעת לשכבת האפליקציה, אלא רק לשכבות 2 ו-3 (לעיתים גם שכבה 4, כמו ב-LTE או wimax).
3. הגבלה/ מנוע אכיפת מדיניות (policy) ברשת של ספק התשתית היא זו שגבילה תעבורות ומבצעת traffic shaping על ידי DPI והסתכלות עד שכבה 7.
ה"פיקים" שאתה רואה, וחוסר היציבות/אחידות בגרפים שלך לאוו דווקא מצביעים על הגבלות מכוונות של בזק. סביר יותר להניח שהגרף הזה נראה כך בגלל האופי הדינאמי של רשת האינטרנט בכללותה, מהבית שלך עד לאחרון השרתים של GN.
על מנת לוודא האם הגורם נמצא ב-access (כלומר, בין הבית שלך לארון של בזק) צריך לשים שרת בארון של בזק ולבדוק. זו בדיקה לא ממש מעשית כרגע.
בנוסף, צריך לזכור, ש-TCP/IP הוא פרוטוקול נושם מטבעו, שאינו אוהב להתנהג כגרף ישר.
You are never fully dressed without a smile
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5877
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 296 פעמים
בנוסף לדברים של Shed הייתי ממליץ לך לעשות המחשב מהירות מאתר של בזק (ללא ספק אינטרנט), כך תוכל לוודא שתשתית שהזמנת תקינה או לא. במידה ותקין תוכל לבדוק גם הורדה מול ספק אינטרנט.
אגב, המהירות upload עדיין 1 מס"ש?
אגב, המהירות upload עדיין 1 מס"ש?
-
jpost
- חבר מביא חבר

היתה לי ולאחרים בעיה זהה גם שהשיקו את חבילות ה 15 מגה.
הורדה מול הספק לא יציבה וחסרה כ 10% קצב.
הורדה משרתי בזק ב @1 לא יציבה וחסרה כ 10% קצב.
הורדה משרתי בזק ב @2 תקינה ויציבה.
ממה שהבנתי מבזק @2 עוקף את אחת ממערכות הגבלת המהירות.
הורדה מול הספק לא יציבה וחסרה כ 10% קצב.
הורדה משרתי בזק ב @1 לא יציבה וחסרה כ 10% קצב.
הורדה משרתי בזק ב @2 תקינה ויציבה.
ממה שהבנתי מבזק @2 עוקף את אחת ממערכות הגבלת המהירות.
[imgbig]http://img88.imageshack.us/img88/2667/noshem.jpg[/imgbig]Shed כתב: בנוסף, צריך לזכור, ש-TCP/IP הוא פרוטוקול נושם מטבעו, שאינו אוהב להתנהג כגרף ישר....
הפיקים הקטנים שנראים בתמונה נובעים מכך שאני מתחבר מדי פעם מרחוק למחשב שלי (LOGMEIN), ואז זה משפיע קצת על ה ADSL. מעבר לכך, כמו שאתם רואים, יש כאן FLAT LINE שלא היה מבייש אף גוויה.
המהירות ה 1.12 מגה בייט לשניה, הקו הוא 10M,
DUMETER מראה 9.9 מגה ביט לשניה, שזה מסתדר, בגלל שכשמעבירים מידע אז יש יתרות כגון ה HEADRS שכל שכבה מוסיפה.
ספק האינטרנט הוא בזק בינלאומי, ספק הNEWS הוא NEWSHOSTING.
בנוסף, אני עם זה מיוני, ולא חוויתי שום בעיות בקו הטלפון. הראוטר\מודם\ ACCESS POINT של בזק (אסוס) עובד מצויין.
צריך גם לדעת מחמאות לבזק כשהם עושים עבודה טובה, ובמקרה הזה השרות ללא כל פגם.
-
jpost
- חבר מביא חבר

nir11, איך ללא פגם ? אתה משלם על 10 מגה ומקבל רק 9.
משהוא לא בסדר בהגדרות של בזק או הספק אצלך.
1.13*8 = 9.04
זה מה שקיבלתי בזמנו ב 15 מגה.
http://www.hometheater.co.il/files/(1384)_15news.png
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
אתה יכול לראות ש 1.87*8 = 14.96 שזה 15 מגה פחות ה header והתוספות.
התוספות הן לא 10% מהתעבורה.
1.13*8 = 9.04
זה מה שקיבלתי בזמנו ב 15 מגה.
http://www.hometheater.co.il/files/(1384)_15news.png
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
אתה יכול לראות ש 1.87*8 = 14.96 שזה 15 מגה פחות ה header והתוספות.
התוספות הן לא 10% מהתעבורה.
אתה טועה טעות נפוצה, ציינתי את ה DUMETER אבל אני מבין שלא ירדת לסוף דעתי.jpost כתב:nir11, איך ללא פגם ? אתה משלם על 10 מגה ומקבל רק 9.
1.13*8 = 9.04...
המדידה בתוך הניוזליצ'ר היא של המידע נטו שהוא מוריד. העניין הוא שבכל פקטה\ פריים\ מסגרת\ מנה\ איך שלא קוראים לזה, של נתונים שעוברת על הרשת, יש (חוץ מהמידע כמובן, ה PAYLOAD), גם לא מעט יתרות (redundency), שזה אומר בעברית כל מני תווי בקרה שנמתאים שם. הניוזליצ'ר לא סופר את זה.
אני מריץ במקביל אפליקציה קטנה (ומאוד מומלצת) שנקראת DUMETER, והיא, בניגוד לליצ'ר, לא מודדת את המידע נטו (מה ששד קורא שכבה 7) אלא את כל מה שעובר על הקו. האפליקציה הזו מראה אצלי באופן קבוע 10M, או מאוד קרוב לכך, כמו שאתה רואה בתמונה המצורפת.

ניר,
dumeter / netmeter ושאר התוכנות מהמשפחה הזו מודדות את כמות המידע בשכבה 4. הן לא נוגעות ב-tcp stack של מערכת ההפעלה ולכן אינן רואות את ה-IP headers ובוודאי שאינן רואות את ה-headers של ה-ethernet frame בשכבה 2.
הערה נוספת: הכלים הנ"ל דוגמים את הבאפרים אחת לשניה, ולכן הרזולוציה שלהם מוגבלת. מה שנראה לך כקו ישר (על 9-10 Mbps) יראה כקו הרבה פחות ישר בדגימה עם צב"ד ייעודי כגון smartbit או דומה לו.
dumeter / netmeter ושאר התוכנות מהמשפחה הזו מודדות את כמות המידע בשכבה 4. הן לא נוגעות ב-tcp stack של מערכת ההפעלה ולכן אינן רואות את ה-IP headers ובוודאי שאינן רואות את ה-headers של ה-ethernet frame בשכבה 2.
הערה נוספת: הכלים הנ"ל דוגמים את הבאפרים אחת לשניה, ולכן הרזולוציה שלהם מוגבלת. מה שנראה לך כקו ישר (על 9-10 Mbps) יראה כקו הרבה פחות ישר בדגימה עם צב"ד ייעודי כגון smartbit או דומה לו.
עוד פעם מתחילים לעבוד עם האוברקיל.
למה לכל ה Shed-ים והרוחות אני צריך סמטר ביט (עניין של עשרות אלפי דולרים בפעם האחרונה שבדקתי) כדי להסתכל על הרשת הביתית שלי? כדי לגלות ש TCPIP נושם?
לגבי איפה ה DUMETER יושב, הוא יושב בדיוק באותו מקום שבו יושב
wireshark - הוא יושב על קובץ שנקרא winsock.dll ולכן הוא רואה גם רואה כל דבר שקורה ברמת TCPIP.
שים לב למשפט הזה, מתוך העזרה של DUMETER:
תשתיק את הרשת שלך לגמרי ותריץ פינגים - ואז תיראה שDUMETER סופר אותם, והם אפילו לא TCPIP.
אתה תיראה שהוא גם יספור את ה ARP boradcast - וגם את ה REPLY.
אגב, שים לב ש TCP (וגם UDP) הם פרוטולי שכבה 4, כך שגם לפי מה שאתה כותב, DUMETER רואה להם את הלבן בעיניים...
שים לב שDUMETER מראה 9.8 בזמן שניזוליצ'ר מראה 8.75. זה אומר הכל.
אתה מוזמן לאמת את כל זה עם windows perfomace counters.
למה לכל ה Shed-ים והרוחות אני צריך סמטר ביט (עניין של עשרות אלפי דולרים בפעם האחרונה שבדקתי) כדי להסתכל על הרשת הביתית שלי? כדי לגלות ש TCPIP נושם?
לגבי איפה ה DUMETER יושב, הוא יושב בדיוק באותו מקום שבו יושב
wireshark - הוא יושב על קובץ שנקרא winsock.dll ולכן הוא רואה גם רואה כל דבר שקורה ברמת TCPIP.
שים לב למשפט הזה, מתוך העזרה של DUMETER:
זה מתוך גרסא מאוד ישנה של DUMETER שיש לי. אולי אתה זוכר שלפני שנים רבות כל ספק היה נותן חייגן שלו שכלל קובץ winsock.dll. הוונדור של DUMETER מצהיר שהוא תמוך רק בסטאק של MS, ומזה אפשר להבין שהם עובדים ברמת ה TCPIP, לא שאני מסתמך על המפשט הזה בלבד.Microsoft TCP/IP Protocol. Other stacks are not supported...
תשתיק את הרשת שלך לגמרי ותריץ פינגים - ואז תיראה שDUMETER סופר אותם, והם אפילו לא TCPIP.
אתה תיראה שהוא גם יספור את ה ARP boradcast - וגם את ה REPLY.
אגב, שים לב ש TCP (וגם UDP) הם פרוטולי שכבה 4, כך שגם לפי מה שאתה כותב, DUMETER רואה להם את הלבן בעיניים...
שים לב שDUMETER מראה 9.8 בזמן שניזוליצ'ר מראה 8.75. זה אומר הכל.
אתה מוזמן לאמת את כל זה עם windows perfomace counters.
ניר - בלי לחץ.
לא אמרתי שאתה צריך smartbit אצלך בבית, ציינתי ש-DUMETE ודומיו "משטיחים" את ההתנהגות של כל פרוטוקול שרוכב על TCP בגלל המגבלות שלהן. מכיוון שיצא לי בעבר לכתוב איזה מודם או שניים בחיים, ולחקור את ההתנהגות של TCP (פרוטוקול מופלא אשר מתאים גם למודם dial up וגם ל-FTTH) אני מכיר את ההתנהגות שלו על בוריה, והיא רחוקה מלהיות משהו שטוח.
לגבי המימוש של DUMETER: כמו שכתבת - הוא מדבר עם winsock.dll, בניגוד ל-wireshark (אני היחידי שעוד קורא לו ethereal?) אשר משתמש ב-packet.dll.
ההבדל הוא מהותי. בעזרת packet.dll אתה יכול לזייף פאקט (לשלוח מהמחשב שלך פאקט עם ethernet source mac מזוייף, לשלוח פאקט ליעדים לא חוקיים (יעדים שלא נמצאים ב-subnet שלך, בלי לעבור דרך ה-default gw) ועוד כל מיני דברים שהשתיקה יפה להם (למה לשלם על חיבור אינטרנט קווי/אלחוטי במלון אם אפשר לעבוד על ה-captive portal?).
לגבי מה שכתבת בנושא פינגים: פעם אחרונה שבדקתי, פינגים (וכל ICMP) שייכים ל-Internet Protocol ולכן ממומשים ב-TCP stack של חלונות, שמולה DUMETER עובד. למרות ש-ARP אינו IP (הוא חי בשכבה 2) הוא עדיין ממומש ב-TCP STACK ולכן גם אותו רואים.
אני חושב שבזה אפשר למצות את הדיון.
לא אמרתי שאתה צריך smartbit אצלך בבית, ציינתי ש-DUMETE ודומיו "משטיחים" את ההתנהגות של כל פרוטוקול שרוכב על TCP בגלל המגבלות שלהן. מכיוון שיצא לי בעבר לכתוב איזה מודם או שניים בחיים, ולחקור את ההתנהגות של TCP (פרוטוקול מופלא אשר מתאים גם למודם dial up וגם ל-FTTH) אני מכיר את ההתנהגות שלו על בוריה, והיא רחוקה מלהיות משהו שטוח.
לגבי המימוש של DUMETER: כמו שכתבת - הוא מדבר עם winsock.dll, בניגוד ל-wireshark (אני היחידי שעוד קורא לו ethereal?) אשר משתמש ב-packet.dll.
ההבדל הוא מהותי. בעזרת packet.dll אתה יכול לזייף פאקט (לשלוח מהמחשב שלך פאקט עם ethernet source mac מזוייף, לשלוח פאקט ליעדים לא חוקיים (יעדים שלא נמצאים ב-subnet שלך, בלי לעבור דרך ה-default gw) ועוד כל מיני דברים שהשתיקה יפה להם (למה לשלם על חיבור אינטרנט קווי/אלחוטי במלון אם אפשר לעבוד על ה-captive portal?).
לגבי מה שכתבת בנושא פינגים: פעם אחרונה שבדקתי, פינגים (וכל ICMP) שייכים ל-Internet Protocol ולכן ממומשים ב-TCP stack של חלונות, שמולה DUMETER עובד. למרות ש-ARP אינו IP (הוא חי בשכבה 2) הוא עדיין ממומש ב-TCP STACK ולכן גם אותו רואים.
אני חושב שבזה אפשר למצות את הדיון.
ידידי המוערך שד, אני חושב שהדיון מוצה כבר בפוסטה הקודמת שלי.Shed כתב:ניר - בלי לחץ.
אני חושב שבזה אפשר למצות את הדיון....
ICMP יושב מעל שכבת ה MAC, וככזה הוא מקביל ל TCP, ובוודאי שאינו יושב מעליו. אני נותן את ההסבר הזה לכל מי ששואל אותי תמיד באיזה פורט משתמש ICMP...
אינני יודע היכן הוא ממומש, אפשר לממש אותו מעל icmp.dll ואז הוא בכלל לא תלוי בקיומו של winsock...
ברור שיש לו זכות קיום משלו, וחוסר תלות מוחלט ב TCP.
DUMETER רואה פינגים בגלל שהוא רואה כל מה שקורה בשכבה שניים ומעלה. DUMETER יושב מספיק נמוך כדי לראות כל מה שethreal רואה, ואינני רואה איזו חשיבות מצאת בכך שהוא יושב מעל winsock ולא מעל winpcap.
זה כדי להעמיד דברים על דיוקם.
בשורה התחתונה, DUMETER יושב יותר נמוך מהמונה של ניוזליצ'ר, ככה זה צריך להיות, וזה מסביר למה הליצ'ר לעולם לא יגיע ל 100 אחוז ניצול קו. האם אתה מסכים להסבר הזה?