שרשור היכרות וציוד קפה
שלום לכולם.
שמי יוסי סופר,מתגורר בקרית טבעון נשוי +3.
ההכרות המוזרה שלי עם קפה החלה לפני הרבה מאוד שנים,בטיולי הרבים בדרום סיני כשסיני היה עוד ברשותנו התוודעתי רבות לבדואים שם,הינו יושבים שעות בערבים ואני הייתי מוקסם מטקס הכנת הקפה שלהם,קליה על המקום באש גלויה ובמחבת כבדה דמויית ווק סיני,ללא אוורור של שלושה ימים באוויר פתוח,קפה שרוף,חריף,מר ובכל זאת את הטעם אני זוכר עד היום.
לפני מספר שנים התחלתי בתהליך של קליה עצמית,תחילה במחבת,אחר כך בתנור-עד היום אני משוכנע שעם השקעה זו הקליה הטובה ביותר.
כיום אני קולה -כמו רובנו ב-GENE CAFE חייב להודות שלעומת הקולה הקודם,זה שדרוג רציני..
לאחרונה רכשתי מכונה מסוג bezzerado דגם bz99,זהו דגם ללא חיבור ישיר למים שמבחינתי זה חבל,אבל אני עכשיו מתחיל להתאמן ויש כבר שיפור.
כמו כן אני טוחן עם מטחנה של - Nuova Simonelli grinta
יש לי מבחר של מקינטות,בריקות פלנג'רים שכמעט ולא משתמש בהם.
שמי יוסי סופר,מתגורר בקרית טבעון נשוי +3.
ההכרות המוזרה שלי עם קפה החלה לפני הרבה מאוד שנים,בטיולי הרבים בדרום סיני כשסיני היה עוד ברשותנו התוודעתי רבות לבדואים שם,הינו יושבים שעות בערבים ואני הייתי מוקסם מטקס הכנת הקפה שלהם,קליה על המקום באש גלויה ובמחבת כבדה דמויית ווק סיני,ללא אוורור של שלושה ימים באוויר פתוח,קפה שרוף,חריף,מר ובכל זאת את הטעם אני זוכר עד היום.
לפני מספר שנים התחלתי בתהליך של קליה עצמית,תחילה במחבת,אחר כך בתנור-עד היום אני משוכנע שעם השקעה זו הקליה הטובה ביותר.
כיום אני קולה -כמו רובנו ב-GENE CAFE חייב להודות שלעומת הקולה הקודם,זה שדרוג רציני..
לאחרונה רכשתי מכונה מסוג bezzerado דגם bz99,זהו דגם ללא חיבור ישיר למים שמבחינתי זה חבל,אבל אני עכשיו מתחיל להתאמן ויש כבר שיפור.
כמו כן אני טוחן עם מטחנה של - Nuova Simonelli grinta
יש לי מבחר של מקינטות,בריקות פלנג'רים שכמעט ולא משתמש בהם.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 16/06/2010 16:40, נערך 3 פעמים בסך הכל.
דני ברק
בן 60, נשוי + 2 ומתגורר בראשל"צ. אני מנהל סניפים בקופ"ח חולים מכבי, התחביבים שלי בין השאר הם קולנוע, צילום סטילס, וידיאו ועריכת סרטים
ו...הכנת ושתיית אספרסו/קפוצ'ינו.
עד לפני שנתיים היתי שותה פעמיים ביום נס קפה ועוד הייתי מתהדר בכך שאני לא מוותר על הסוג המגורען עקב הארומה שלו... ואז, במסגרת מכרז של ידיעות אחרונות קניתי דיי בזול מכונת קפה קרופס. התחלתי לשתות אספרסו וקפוצ'ינו עם קפה טחון שהייתי קונה אצל אילנס ברמת אביב והייתי שמח בחלקי. יום אחד קיבלתי שובר לרכישת מכונה בהנחה. הפעם חיפשתי אתר שעוסק בקפה והגעתי לתפוז ולאחר חילופי מסרים והבהרות מהחברה שם, קניתי דווקא מטחנת לליט אצל ניר מקפה עולה. הכרותי אותו ואת חברי האתר שכנע אותי שאני צריך/חייב להשתדרג ומהשמים קרה שהקרופס שבקה חיים ולא ניתן היה להחיות אותה עוד. בו ביום קניתי סילביה מקסימה אצל ניר ומאז חיי השתנו...
אני קונה פולים טריים טוחן וחולט קפה נהדר. אשתי הרוסה על הקפוצ'נו ועל החלב המוקצף המדהים שיוצא, אני נהנה מהאספרסו שמשתווה, ואף יותר, לכל אספרסו שקניתי עד כה בבתי הקפה. לפני מספר שבועות טיילתי באיטליה והתמקדתי שם בקפה, היה טעים מאוד מאוד.
קולה קפה אני עוד לא רואה באופק כי אמצא את עצמי יחד איתו מחוץ לבית...
אני משתוקק בעתיד לאיזושהי בריקולטה מקצועית.
השתתפתי לאחרונה בכנס פורום קפה אצל רם איבגי ושמחתי לפגוש כאן חברה מוכרים.
דני ברק
עד לפני שנתיים היתי שותה פעמיים ביום נס קפה ועוד הייתי מתהדר בכך שאני לא מוותר על הסוג המגורען עקב הארומה שלו... ואז, במסגרת מכרז של ידיעות אחרונות קניתי דיי בזול מכונת קפה קרופס. התחלתי לשתות אספרסו וקפוצ'ינו עם קפה טחון שהייתי קונה אצל אילנס ברמת אביב והייתי שמח בחלקי. יום אחד קיבלתי שובר לרכישת מכונה בהנחה. הפעם חיפשתי אתר שעוסק בקפה והגעתי לתפוז ולאחר חילופי מסרים והבהרות מהחברה שם, קניתי דווקא מטחנת לליט אצל ניר מקפה עולה. הכרותי אותו ואת חברי האתר שכנע אותי שאני צריך/חייב להשתדרג ומהשמים קרה שהקרופס שבקה חיים ולא ניתן היה להחיות אותה עוד. בו ביום קניתי סילביה מקסימה אצל ניר ומאז חיי השתנו...
קולה קפה אני עוד לא רואה באופק כי אמצא את עצמי יחד איתו מחוץ לבית...
השתתפתי לאחרונה בכנס פורום קפה אצל רם איבגי ושמחתי לפגוש כאן חברה מוכרים.
דני ברק
שלום לכולם פעם ראשונה שלי בפורום אני מתרשם לטובה
שלום שמי גיא
אני בעולם הקפה כבר מעל 5 שנים קולה קפה בבית (שיש זמן) עד לפני חודש לא היה לי מכונה היה לי מקינטה בריקה
לפני חודש שידרגתי ל rancilio silvia ואני ממש מרוצה
הנה רשימת הציוד שלי:
rancilio silvia
מטחנה IMAT
קולה I-ROST2
דוחסן של MOTTA
כד הקצפה של MOTTA
תערובת מועדפת:
ברזיל 50%
PNG + guatemala 30%
אתיופיה דיגמה 10%
רובוסטה הודית 10%
ליפעמים אני מוסיף סומטרה
אז שלום לכולם
אני בעולם הקפה כבר מעל 5 שנים קולה קפה בבית (שיש זמן) עד לפני חודש לא היה לי מכונה היה לי מקינטה בריקה
לפני חודש שידרגתי ל rancilio silvia ואני ממש מרוצה
הנה רשימת הציוד שלי:
rancilio silvia
מטחנה IMAT
קולה I-ROST2
דוחסן של MOTTA
כד הקצפה של MOTTA
תערובת מועדפת:
ברזיל 50%
PNG + guatemala 30%
אתיופיה דיגמה 10%
רובוסטה הודית 10%
ליפעמים אני מוסיף סומטרה
אז שלום לכולם
מצטרף לשרשור
שלום לחברים, נעים מאד. שמי מני תורן ואני גר בניו ג'רסי.
שמח מאד להצטרף לפורום
את החיבה הגדולה שלי לקפה גיליתי לפני 7 שנים. התחלתי עם מכונת קפסולות של נספרסו ומהר הבנתי שאני צריך להתקדם.
המכונה הראשונה שלי היתה Pasquini Livia 90 ששירתה אותי בנאמנות רבה שש וחצי שנים. היתה פועלת 14 שעות ביממה וסיפקה קפה משובח וקרימה יפה ועבה. גם יכולת ההקצפה שלה היתה מספקת, אבל היו לה חסרונות.
בתור מכונת HX הפריע לי קצת שהייתי צריך להמתין בין הקצפה לחליטה והרעש של המשאבה הרוטטת היה מציק, במיוחד בבוקר. מיכל המים שלה היה גדול, אבל כשהייתי שוכח למלא, המכונה היתה נכבית וגם את זה לא אהבנו.
לטחינה השתמשתי ברוקי והיתי מרוצה. את פולי הקפה קניתי באותו מקום, חנות וירטואלית, במשך שש שנים. תערובת של ימן מוקה ג'אוה שמאד סיפק אותנו. הפולים הגיעו ישירות מבית הקליה ולא היתה בעיית טריות. אלא שבכל פעם קניתי 3 קילו לשימוש בן חודשיים. בסוף הזמן הורגש גילם של הפולים.
החלטתי שאני רוצה לקלות לבד ורכשתי את הקולה Behmore 1600 , בחרתי אותו מאחר ואפשר לקלות בו כמעט חצי קילו והביקורות שיבחו.
אלא, שביוום שקיבלתי אותו התלקלקלה הרוקי ומשם התגלגלה הדרך לקנית מטחנה חדשה, מאזר מיני וגם התקבלה החלטה לשדרוג למכונה אספרסו חדשה.
הדרישות מהמכונה היו:
דוד כפול
משאבה סיבובית
PID לשליטה על טמפרטורה בראש. חשוב במיוחד מאחר ואני מתכוון להתנסות בכל מיני סוגי פולים.
לא ידעתי אם אני רוצה חיבור ישיר או לא.
אסטטיקה, העדפתי מכונה עם ראש e61 . ורק מבחינת אסטטיקה, מאחר והפאסקוויני הוכיחה כבר שלא חייבים ראש e61 על מנת לחלוט טוב.
היתה התלבטות רבה בין שלוש מכונות:
La Marzocco GS3
La Spaziale Vivaldi II
NEW Alex Duetto II , Izzo
הלה מרזוקו נפלה די מהר בגלל מחירה המאד גבוה והוגדל הפיזי שהיא תופסת על השיש (ברוחב).
הוויולדי נפלא מאותה סיבת גודל וגם בגלל שהייתי חייב להחליט לפני הקניה אם אני רוצה אותה עם מיכל מים או עם חיבור ישיר. הווילדי נפלה גם מבחינת העיצוב הלא מרגש.
בחרתי באלקס דואטו והמפרט שלה היה מושלם מבחינתי:
משאבה סיבובית
PID איכותי מאד של GICAR
יפהפיה לדעתי. אני מאד אוהב את המראה של הE61 ,
חיבור ישיר או מיכל מים (השתמשתי בהתחלה עם המיכל, והערב חיברתי אותה לצנרת מתחת לכיור)
אפשרות לכבות כל אחד מהבוילרים בנפרד.
צינורית הקצפה שלא מתחממת.
מאד שקטה. הבטיחו ואכן המכונה מאד שקטה.
שמח מאד להצטרף לפורום
את החיבה הגדולה שלי לקפה גיליתי לפני 7 שנים. התחלתי עם מכונת קפסולות של נספרסו ומהר הבנתי שאני צריך להתקדם.
המכונה הראשונה שלי היתה Pasquini Livia 90 ששירתה אותי בנאמנות רבה שש וחצי שנים. היתה פועלת 14 שעות ביממה וסיפקה קפה משובח וקרימה יפה ועבה. גם יכולת ההקצפה שלה היתה מספקת, אבל היו לה חסרונות.
בתור מכונת HX הפריע לי קצת שהייתי צריך להמתין בין הקצפה לחליטה והרעש של המשאבה הרוטטת היה מציק, במיוחד בבוקר. מיכל המים שלה היה גדול, אבל כשהייתי שוכח למלא, המכונה היתה נכבית וגם את זה לא אהבנו.
לטחינה השתמשתי ברוקי והיתי מרוצה. את פולי הקפה קניתי באותו מקום, חנות וירטואלית, במשך שש שנים. תערובת של ימן מוקה ג'אוה שמאד סיפק אותנו. הפולים הגיעו ישירות מבית הקליה ולא היתה בעיית טריות. אלא שבכל פעם קניתי 3 קילו לשימוש בן חודשיים. בסוף הזמן הורגש גילם של הפולים.
החלטתי שאני רוצה לקלות לבד ורכשתי את הקולה Behmore 1600 , בחרתי אותו מאחר ואפשר לקלות בו כמעט חצי קילו והביקורות שיבחו.
אלא, שביוום שקיבלתי אותו התלקלקלה הרוקי ומשם התגלגלה הדרך לקנית מטחנה חדשה, מאזר מיני וגם התקבלה החלטה לשדרוג למכונה אספרסו חדשה.
הדרישות מהמכונה היו:
דוד כפול
משאבה סיבובית
PID לשליטה על טמפרטורה בראש. חשוב במיוחד מאחר ואני מתכוון להתנסות בכל מיני סוגי פולים.
לא ידעתי אם אני רוצה חיבור ישיר או לא.
אסטטיקה, העדפתי מכונה עם ראש e61 . ורק מבחינת אסטטיקה, מאחר והפאסקוויני הוכיחה כבר שלא חייבים ראש e61 על מנת לחלוט טוב.
היתה התלבטות רבה בין שלוש מכונות:
La Marzocco GS3
La Spaziale Vivaldi II
NEW Alex Duetto II , Izzo
הלה מרזוקו נפלה די מהר בגלל מחירה המאד גבוה והוגדל הפיזי שהיא תופסת על השיש (ברוחב).
הוויולדי נפלא מאותה סיבת גודל וגם בגלל שהייתי חייב להחליט לפני הקניה אם אני רוצה אותה עם מיכל מים או עם חיבור ישיר. הווילדי נפלה גם מבחינת העיצוב הלא מרגש.
בחרתי באלקס דואטו והמפרט שלה היה מושלם מבחינתי:
משאבה סיבובית
PID איכותי מאד של GICAR
יפהפיה לדעתי. אני מאד אוהב את המראה של הE61 ,
חיבור ישיר או מיכל מים (השתמשתי בהתחלה עם המיכל, והערב חיברתי אותה לצנרת מתחת לכיור)
אפשרות לכבות כל אחד מהבוילרים בנפרד.
צינורית הקצפה שלא מתחממת.
מאד שקטה. הבטיחו ואכן המכונה מאד שקטה.
נערך לאחרונה על ידי מני ב 28/03/2010 21:09, נערך 2 פעמים בסך הכל.
שלום שמי אילן
מכור לנושאי וידאו/אודיו ולכן גם מבקר קבוע ב hometheater
וכן, אני מכור לקפה (שותה כ 10 מנות אספרסו ביום) אבל מסתפק בכמות ולא באיכות מטעמים כלכליים..
בקיצור - צרכן קפה עממי (במושגים איטלקיים)
מחזיק:
מקינטה ביאלטי בשלושה גדלים - לכמות
ומכונה של סייקו - לאיכות (טוב לא משהו - כשאוכל להרשות לעצמי אז אשתדרג במכונה)
מתבייש לשים תמונות של המכונה המצ'וקמקת שלי - אחרי מה שראיתי בשרשור...
חייב לאמר שהתמונות בשירשור מעוררות חשק לאיזה כוסית אספרסו - אז אני רץ להכין...
מכור לנושאי וידאו/אודיו ולכן גם מבקר קבוע ב hometheater
וכן, אני מכור לקפה (שותה כ 10 מנות אספרסו ביום) אבל מסתפק בכמות ולא באיכות מטעמים כלכליים..
בקיצור - צרכן קפה עממי (במושגים איטלקיים)
מחזיק:
מקינטה ביאלטי בשלושה גדלים - לכמות
ומכונה של סייקו - לאיכות (טוב לא משהו - כשאוכל להרשות לעצמי אז אשתדרג במכונה)
מתבייש לשים תמונות של המכונה המצ'וקמקת שלי - אחרי מה שראיתי בשרשור...
חייב לאמר שהתמונות בשירשור מעוררות חשק לאיזה כוסית אספרסו - אז אני רץ להכין...
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
שלום לכולם,
שמי מאור בר, בעלים של סילביה+רוקי, קולה עם הג'ין קפה יחד עם חמי (אצלו יש מכונת מנוף, פונטה וקיו+לליט).
קניתי את הסט לפני שנה בערך, הג'ין בערך חצי שנה אחרי. אני מאוד מרוצה ממנו אבל כמו עם כל אובססיה... אני די בטוח שאשתדרג מתישהו.
למרות שהסט די סטנדרטי אני מעלה כמה תמונות:
[img2=550x732]http://img2.timg.co.il/forums/1_125515169.jpg[/img2]
נוקבוקס בעשרה שקלים שהכנתי (גימיק שדי תפס בחבר'ה
)

שקיות ואקום מעולות לשמירה על הפולים הקלויים:
[img2=550x366]http://img2.timg.co.il/forums/1_129827049.jpg[/img2]
אז... ברוכים הנמצאים ויישר כוח לחברים מתפוז שיזמו את הקמת הפורום הזה, עוד מקום טוב לדבר קפה.
~~עדכון - אוגוסט 2012~~
אז מה השתנה בשנתיים וחצי האחרונות..
עברתי למכונת מנוף (פונטה ווקיו, זהה לזו של חמי), יש לי גם מכונת מנוף ישראלית קלאסית, לה-פבוריטה ומטחנה של מאצר כמו שיש בסניפי ארומה. בנוסף לג'ין קפה הצטרף קולה נוסף, חביתוש של איבגי.
לפני כמה ימים עברנו דירה בתוך הקיבוץ, הבית היה של נגר מוכשר אז הכל מלא ארונות, עבודות עץ ונישות מגניבות ומקדש הקפה מצא נחלה חדשה ומכובדת.
תודה לחברי הפורום ששותפים למחלה הקשה הזאת וכמובן לאשתי שתומכת בטירוף הזה, איזה מזל יש לי
שמי מאור בר, בעלים של סילביה+רוקי, קולה עם הג'ין קפה יחד עם חמי (אצלו יש מכונת מנוף, פונטה וקיו+לליט).
קניתי את הסט לפני שנה בערך, הג'ין בערך חצי שנה אחרי. אני מאוד מרוצה ממנו אבל כמו עם כל אובססיה... אני די בטוח שאשתדרג מתישהו.
למרות שהסט די סטנדרטי אני מעלה כמה תמונות:
[img2=550x732]http://img2.timg.co.il/forums/1_125515169.jpg[/img2]
נוקבוקס בעשרה שקלים שהכנתי (גימיק שדי תפס בחבר'ה

שקיות ואקום מעולות לשמירה על הפולים הקלויים:
[img2=550x366]http://img2.timg.co.il/forums/1_129827049.jpg[/img2]
אז... ברוכים הנמצאים ויישר כוח לחברים מתפוז שיזמו את הקמת הפורום הזה, עוד מקום טוב לדבר קפה.
~~עדכון - אוגוסט 2012~~
אז מה השתנה בשנתיים וחצי האחרונות..
עברתי למכונת מנוף (פונטה ווקיו, זהה לזו של חמי), יש לי גם מכונת מנוף ישראלית קלאסית, לה-פבוריטה ומטחנה של מאצר כמו שיש בסניפי ארומה. בנוסף לג'ין קפה הצטרף קולה נוסף, חביתוש של איבגי.
לפני כמה ימים עברנו דירה בתוך הקיבוץ, הבית היה של נגר מוכשר אז הכל מלא ארונות, עבודות עץ ונישות מגניבות ומקדש הקפה מצא נחלה חדשה ומכובדת.
תודה לחברי הפורום ששותפים למחלה הקשה הזאת וכמובן לאשתי שתומכת בטירוף הזה, איזה מזל יש לי
נערך לאחרונה על ידי מאור_בר ב 20/08/2012 11:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.
נעים מאוד.
חדש בעיר. יודע ומכיר (בערך...)
מכונה - vtech espresso uno (מצ"ב לינק)
מטחנה - רוקי
קפה - אילנס אנגלו-מיו. פודים - גיאאו קלסיק
http://www.coffeecrew.com/gear/417-livi ... so-machine
אבי.
חדש בעיר. יודע ומכיר (בערך...)
מכונה - vtech espresso uno (מצ"ב לינק)
מטחנה - רוקי
קפה - אילנס אנגלו-מיו. פודים - גיאאו קלסיק
http://www.coffeecrew.com/gear/417-livi ... so-machine
אבי.
שלום לכולם אני גבע הלפרין
וסוף סוף לאחר מספר שנים עם gran gaggia
התחדשתי בגברת סילביה!
וסוף סוף לאחר מספר שנים עם gran gaggia
התחדשתי בגברת סילביה!
נערך לאחרונה על ידי geva ב 02/07/2010 15:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
שלום לכל המכובדים!
שמי גנאדי.אני גר במשגב שממרכז הגליל.נשוי+3
אהבתי לקפה טוב הולכת ומתעצמת.התחלתי עם ג'זבה ,בהמשך- מקינטות למינהם. לפני שנתיים נפלה לידי גברת זקנה ונהדרת - LaPavoni אך כאט התקדמתי ל QuickMill Vetrano,מטחנה LeLit.ממש לפני שבועים רכשתי קולה Gene ו אני רק מתחיל "לבשל" את ה תערובות משלי.התרשמתי מפורום שלכם ומכווה לרכוש הרבה טיפים הותיקים ואולי גם, בהמשך לתרום משהו
שמי גנאדי.אני גר במשגב שממרכז הגליל.נשוי+3
אהבתי לקפה טוב הולכת ומתעצמת.התחלתי עם ג'זבה ,בהמשך- מקינטות למינהם. לפני שנתיים נפלה לידי גברת זקנה ונהדרת - LaPavoni אך כאט התקדמתי ל QuickMill Vetrano,מטחנה LeLit.ממש לפני שבועים רכשתי קולה Gene ו אני רק מתחיל "לבשל" את ה תערובות משלי.התרשמתי מפורום שלכם ומכווה לרכוש הרבה טיפים הותיקים ואולי גם, בהמשך לתרום משהו
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 10/01/2011 17:49, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
התחדשתי
בהמשך להודעה הראשונה שלי כאן בשרשור, התחדשתי היום במטחנה חדשה: Mazzer Mini.
הנה הסט המעודכן:
הנה הסט המעודכן:
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6782
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 244 פעמים
פינת הקפה הצנועה (מאוד) שלי.
פינת הקפה הצנועה (מאוד) שלי. (ומתקן הסודה שם מאחור
)
שלום
שמי אריאל והיום קבלתי את המכונה החדשה שלי.
התחלתי לפני כ 30 שנה עם IMAT שקניתי אצל פאול ז"ל ושרתה אותי המון שנים.
עברתי לרנצ'לו ננסי ואח"כ לסילביה (הננסי שבקה).
המכונה החדשה - ECM צ'ליני. מטחנה - רוקי.
רוצה להעמיק קצת לכיוון קליה עצמית ואשמח להשתתף בכינוסים.
שמי אריאל והיום קבלתי את המכונה החדשה שלי.
התחלתי לפני כ 30 שנה עם IMAT שקניתי אצל פאול ז"ל ושרתה אותי המון שנים.
עברתי לרנצ'לו ננסי ואח"כ לסילביה (הננסי שבקה).
המכונה החדשה - ECM צ'ליני. מטחנה - רוקי.
רוצה להעמיק קצת לכיוון קליה עצמית ואשמח להשתתף בכינוסים.
נערך לאחרונה על ידי misty ב 28/05/2010 14:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
נעים מאד,
שמי דניאל. כל החברים שמכירים אותי מפורום קפה ב"תפוז" -- אני "פסנתר לשירי נעמי שמר" (ר"ת פלנ"ש
היי!). הכינוי שלי למי שתוהה הוא פשוט הכינוי הפורמאלי שלי בפורומים שונים, אין לזה קשר מיוחד עם נושא הפורום (אם כי ידוע שמוסיקה וקפה זה שילוב מנצח!
).
אני בן 31. ברשותי מכונת Izzo Vivi בת 3 שנים וחצי לערך, נראית נוצצת זוהרת ויפה. וכן מטחנת איבריטל שרכשתי לפני כשנתיים מאחד החברים בפורום קפה בתפוז (dpascal2 כינויו). תמונות כרגע אין לי מפני שהמכונה בטיפול ניקוי אבנית יסודי מאד אצל "קדמה".
נַיִיס טוּ ג'וֹין!
שמי דניאל. כל החברים שמכירים אותי מפורום קפה ב"תפוז" -- אני "פסנתר לשירי נעמי שמר" (ר"ת פלנ"ש
אני בן 31. ברשותי מכונת Izzo Vivi בת 3 שנים וחצי לערך, נראית נוצצת זוהרת ויפה. וכן מטחנת איבריטל שרכשתי לפני כשנתיים מאחד החברים בפורום קפה בתפוז (dpascal2 כינויו). תמונות כרגע אין לי מפני שהמכונה בטיפול ניקוי אבנית יסודי מאד אצל "קדמה".
נַיִיס טוּ ג'וֹין!
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
- נתן תודות: 93 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
היי
שמי דורון, מתפרנס ממוסיקה וחי בירושלים.
לפני כשנתיים חזרתי לעיר הקודש מרמה"ש וקיבלתי מזוג חברים מכונת EC200 של חברת דלונגי - יד רביעית,
לא שמורה בכלל. החברים טענו ש'המכונה לא ממצה את הקפה כמו שצריך'.. איך צחקתי. אני לתומי חשבתי שהמכונה
מעולה והם עשו שטות שנתנו לי אותה. לפני ארבעה חודשים המכונה שבקה חיים והתחלתי לחפש תחליף. מקריאה בפורום של וואלה (הרווי פרסומות סמויות וגלויות.) למדתי הרבה, ובעיקר- על איכות צריך לשלם.
הגעתי לפורום שלכם והתחלתי להעמיק. הגעתי להחלטה שיום אחד תהיה לי רנצ'יליו סילביה מפוארת בבית (עוד הרבה שנים - כשיהיה לי כסף).
בינתיים קניתי מקינטה של ביאלטי מנירוסטה (יש לי פוביה מאלומיניום). אבל זה לא זה.. גם חבל לי כל פעם על מנה של קפה הנזרקת לכיור (רק לעיתים נדירות אני שותה כפול, ולמדתי שאסור להכין רק מנה אחת במקינטה לשתיים) וגם הטעם פחות 'עושה לי את זה' מאשר הדלונגי ז"ל.
ממש כמו מישהו שמדגדג לו באצבעות לנגן בפסנתר כנף למרות שמעולם לא ניגן אפילו על אורגנית (או אולי על אורגנית של 2 אוקטבות = דלונגי במצב גרוע), טלפנתי היום ל'קדמה' בעקבות גאג'יה מחודשת ב-700 ש"ח שראיתי באתר.
אמרתי לעצמי שנתחיל בקטן ללמוד ואחר-כך נשתדרג..
המוכר שכנע אותי להשקיע קצת יותר ולקנות ב-1000 ש"ח גאג'יה ויוה חדשה.
הלכתי על העניין אבל משהו הרגיש לי לא שלם.
טלפנתי שוב כדי להוציא את ה'אסקסו בייסיק' במחיר מוזל ועם כמה שיותר תשלומים.. המוכר משום מה לא המליץ
וטען שיש סיכון לתקלות במכונה הזו לאחר זמן קצר..
בקיצור- שכנעו אותי לקחת סילביה מחודשת עם אחריות לשנה ב-2000 ש"ח. באותו היום הרגשתי
שסוף-סוף אני יכול להרשות לעצמי ונרשמתי לפורום

עריכה
שבועיים אחרי שקיבלתי את המכונה הסטימר התחיל לעשות בעיות אז שידרגתי לחדשה.
כמובן שעל הדרך הוספתי גם מטחנת K3 והיום אני מנסה להתאושש כלכלית מהעניין
שמי דורון, מתפרנס ממוסיקה וחי בירושלים.
לפני כשנתיים חזרתי לעיר הקודש מרמה"ש וקיבלתי מזוג חברים מכונת EC200 של חברת דלונגי - יד רביעית,
לא שמורה בכלל. החברים טענו ש'המכונה לא ממצה את הקפה כמו שצריך'.. איך צחקתי. אני לתומי חשבתי שהמכונה
מעולה והם עשו שטות שנתנו לי אותה. לפני ארבעה חודשים המכונה שבקה חיים והתחלתי לחפש תחליף. מקריאה בפורום של וואלה (הרווי פרסומות סמויות וגלויות.) למדתי הרבה, ובעיקר- על איכות צריך לשלם.
הגעתי לפורום שלכם והתחלתי להעמיק. הגעתי להחלטה שיום אחד תהיה לי רנצ'יליו סילביה מפוארת בבית (עוד הרבה שנים - כשיהיה לי כסף).
בינתיים קניתי מקינטה של ביאלטי מנירוסטה (יש לי פוביה מאלומיניום). אבל זה לא זה.. גם חבל לי כל פעם על מנה של קפה הנזרקת לכיור (רק לעיתים נדירות אני שותה כפול, ולמדתי שאסור להכין רק מנה אחת במקינטה לשתיים) וגם הטעם פחות 'עושה לי את זה' מאשר הדלונגי ז"ל.
ממש כמו מישהו שמדגדג לו באצבעות לנגן בפסנתר כנף למרות שמעולם לא ניגן אפילו על אורגנית (או אולי על אורגנית של 2 אוקטבות = דלונגי במצב גרוע), טלפנתי היום ל'קדמה' בעקבות גאג'יה מחודשת ב-700 ש"ח שראיתי באתר.
אמרתי לעצמי שנתחיל בקטן ללמוד ואחר-כך נשתדרג..
המוכר שכנע אותי להשקיע קצת יותר ולקנות ב-1000 ש"ח גאג'יה ויוה חדשה.
הלכתי על העניין אבל משהו הרגיש לי לא שלם.
טלפנתי שוב כדי להוציא את ה'אסקסו בייסיק' במחיר מוזל ועם כמה שיותר תשלומים.. המוכר משום מה לא המליץ
וטען שיש סיכון לתקלות במכונה הזו לאחר זמן קצר..
בקיצור- שכנעו אותי לקחת סילביה מחודשת עם אחריות לשנה ב-2000 ש"ח. באותו היום הרגשתי
שסוף-סוף אני יכול להרשות לעצמי ונרשמתי לפורום
עריכה
שבועיים אחרי שקיבלתי את המכונה הסטימר התחיל לעשות בעיות אז שידרגתי לחדשה.
כמובן שעל הדרך הוספתי גם מטחנת K3 והיום אני מנסה להתאושש כלכלית מהעניין
נערך לאחרונה על ידי doron_boogie ב 31/07/2010 23:37, נערך 2 פעמים בסך הכל.