The Lord Of The Rings - The Rings of Power באמזון פריים ב 2/9/22

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Adigaforever
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #151 

18/10/2022 17:08  
Huber כתב:
כמה דברים שנזכרתי וששיגעו אותי בסידרה. האלף השחור (מתנצל, יום אחרי סיום הסידרה כבר לא זוכר את השם שלו) טוען שלאלפים אין ממש מרפאים כי הגוף שלהם מרפא את עצמו. ובהמשך גלדיאל סותרת את ההצהרה הזו וטוענת שסאורון זקוק ל"רפואה אלפית" בשביל לשרוד (ועזבתי לרגע את העובדה שהיא טוענת שהיא רכבה איתו 6 ימים פצוע והוא שרד. באמת?). אז יש מרפאים? אין? היא תבדוק ותחזור אלינו?
...
תראה, זה סאוורון, למה אתה מצפה שהוא ימות בכל כך קלות? הוא מאיה בסופו של דבר.
Huber כתב:
דבר שני - בפרק האחרון הם משום מה זקוקים ל"זהב מהמולדת" ומתיכים את הפגיון שלה. נו נניח - אבל איך שפגיון שעשוי מ 3 מתכות שונות, נמס בבת אחת ולא בשלבים (לכל מתכת טמפטורה שונה לשינוי מצב צבירה, לא)? ואיך זה אחרי שהפגיון הפך לשלולית אחת מעורבבת של שלושת המתכות הם יצרו טבעת אחת כסופה ו 2 זהובות מהעיסה?
...
גם לי הציק טיפה, אבל זה nit picking מדי לטעמי
Huber כתב:
בנוסף, קלמברימבור אמור להיות אמן מהמעלה הראשונה - והוא צריך את סאורון שיסביר לו איך לשלב מתכות ועוד כל מיני דברים בסיסיים? ואת גלדריאל שתסביר לו איך להתקדם בתהליך?
...
סאוורון אמן גם בחסד, בתור סטודנט של איולה
Huber כתב:
ואם גלדריאל גילתה מי הוא סאורון ושהוא מתכנן ליצור טבעות לשליטה בכולם - למה היא לא חלקה את המידע הזה עם כולם? או לפחות יוצר הטבעת או המלך? למה היא נותנת להם להמשיך ליצור את מה שהרוע תכנן?
...
כי היא מבינה שסאוורון עובד על לשלוט על כוח חדש, והאלפים מאבדים מכוחם (הכתם השחור הזה) בארץ התיכונה והיא מבינה שצריך כוח חדש בשביל לבלום את סאורון

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #152 

HOTS = House Of The Dragon

התקציב מבלבל מאוד, זה לא נכון שאפשר לחלק את התקציב לפי הפרקים שווה בשווה. גם יש פרקים יקרים יותר וגם העלות הראשונית להרים את ההפקה היא מטורפת ואני מניח שעיקר העלות נמצאת שם. קשה לי להאמין שהם היו חותכים באיכות אם הם לא היו חייבים. אגב, לא זכור לי שסצינת המבול היתה כזו גרועה, תזכיר לי באיזה פרק זה שאסתכל שוב?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #153 

לא ממש זוכר. הפרק שבו מלכת נומינור חולמת שהעיר שלה נשטפת ע"י הים. אבל זה לא המקרה היחיד. ע"ע הווארגים וכו. מה שאני אומר זה שיש חוסר אחידות בהפקה (ואין לזה קשר לתקציב פר פרק אלא לחוסר תשומת לב של ההפקה), ולי אישית זה ממש צרם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #154 

Huber כתב:
דבר שני - בפרק האחרון הם משום מה זקוקים ל"זהב מהמולדת" ומתיכים את הפגיון שלה. נו נניח - אבל איך שפגיון שעשוי מ 3 מתכות שונות, נמס בבת אחת ולא בשלבים (לכל מתכת טמפטורה שונה לשינוי מצב צבירה, לא)
...
אני חושב שהפיגיון עשוי מסגסוגת, ולא משלושה חלקים שונים שכל אחד עשוי ממתכת אחרת. אם אני לא טועה בכך אז - סגסוגת של שתיים או יותר מתכות עובדת התכה (ולא המסה - המסה זו הפיכה לתמיסה, כמו סוכר, מלח שנמסים במים, אבל גם כמו מים שנמסים באוויר) כמיקשה אחת ולא בשלבים כמו שתיארת. טמפרטורת ההתכה היא תחום, ולא טמפ מדויקת כמו ליסוד טהור, אך בהגיעה - כל הסגסוגת מותכת. לא תיראה שלושה שלבים.
לכן, לפחות הסצנה הזו, נכונה מבחינה מדעית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #155 

אם הטמפרטורה גבוהה מנקודת התכת כל שלושת המתכות זה יראה כמו שראינו. כשזה מתקרר מניח שאפשר יהיה להפריד את המתכות השונות.

https://en.wikipedia.org/wiki/Liquation?wprov=sfti1

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #156 

אתה מבלבל 2 דברים שונים לדעתי. Liquation זה תהליך בו מפרידים מתכות אחת מהשניה, ודווקא שם משתמשים בטמפרטורה נמוכה שמאפשרת למתכת אחת להפוך לנוזל בעוד השניה לא, כך מתבצע תהליך ההפרדה. בסידרה כל שלושת המתכות הפכו לנוזל בבת אחת והתערבבו:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #157 

ד"א - יש הפרשי טמפרטורה כבירים בין נקודת ההתכה של כסף וברזל:

Silver/Melting point
961.8 °C

Gold/Melting point
1,064 °C

Iron/Melting point
1,538 °C

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #158 

באמת לא בא לי לגנוב לכם את השירשור. אני לא מומחה לתנור שהיה שם. ניראה שפשוט מחממים ומחכים שיותך. במצב כזה, הסגסוגת, שהיא מיקשה אחת, ניתכת כמיקשה אחת.

"
בניגוד למתכות טהורות, לרוב הסגסוגות אין נקודת היתוך אחת. במקום זאת, יש להן טווח היתוך שבו החומר הוא תערובת של מוצק ונוזל. הטמפרטורה שבה ההתכה מתחילה נקראת מוצקיות (solidus), וזאת שבה ההתכה מושלמת נקראת נוזליות (liquidus).
"
מוקיפדיה.
כמו שכתבתי יש טווח, זו לא נקודה אחת. אין התכה בשלבים לפי כל מתכת בנפרד אלא תהליך הדרגתי.
ברור שניתן להפריד את המתכות השונות, בדי הרבה דרכים. אך ההתכה אינה קורית בשלוש פאזות, בהתאמה לנקודות ההתכה של כל מתכת בנפרד.
צריך לזכור שלא מדובר פה על תערובת, אלא על סגסוגת. זה שונה. סגסוגת הינה למעשה תמיסה שבה מתכת או שתיים (או יותר) מומסת במתכת ששולטת מבחינת האחוז. תמיסה אינה משנה מצב צבירה כמו היסודות שמרכיבים אותה, אלא מתנהגת כתמיסה עם תכונות משלה. אני לא מטלורג אבל זה מה שאני מצליח לשלוף מהזיכרון שלי מהלימודים, בשילוב עם קצת גיגול.
בתערובת זה יהיה כמו שהובר תיאר.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4653
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 913 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שרשור שלא נקרא #159 

:lol:
חבר'ה שחררו.
גם לי יש ביקורת רעה על התסריט החובבני וחוסר האמינות, אבל לא צריך לחפש בציציות...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #160 

הפגיון היה רק שביב אחד קטן בים של טענות. כשיש כ"כ הרבה מהן, וחלקן אקוטיות (תסריט חובבני, שחקנים גרועים, ערכי הפקה לא אחידים, התמקדות ב "בוא נתאים את התסריט לימינו" במקום על חומר המקור ועוד ועוד) זה רחוק מאוד מ"לחפש בציציות".

אני אדגיש שוב, הצלחנו להינות מהסידרה חלקית - רק כל הנ"ל פשוט הפך אותה מסידרה שיכלה להיות סידרת מופת, לעוד סידרת פנטזיה שמחקתי אחרי הצפייה (ושלמען האמת כבר לא מתרגש לקראת עונה נוספת שלה).

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4653
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 913 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שרשור שלא נקרא #161 

הכוונה שלי הייתה על הוויכוח המתפלסף על המתכות.
לגבי ביקורת על הסידרה, אם קראת כל מה שרשמתי בשרשור, הדעה שלי לא שונה משלך .

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #162 

קפצה לי בפיד ביקורת של האתר theguardian על הסידרה. ווף, הם ממש לא אהבו אותה :lol:

https://www.theguardian.com/tv-and-radi ... 8O_3Ote69o

The world’s most expensive show – which looked like an episode of Hollyoaks, only with woeful acting – was so inept that every episode left you sniggering

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #163 

19/10/2022 12:13  
Adigaforever כתב:
תראה, זה סאוורון, למה אתה מצפה שהוא ימות בכל כך קלות? הוא מאיה בסופו של דבר.
...

הם טוענים שהוא פצוע כ"כ קשה שרק "רפואה אלפית" (וגם על זה הצגתי מה הבעיה) יכולה להציל אותו, אבל הוא שורד רכיבה של 6 ימים על סוס? והיא לא חושדת במשהו? באמת? אני ואתה כבר יודעים מה הוא, אבל היא הרי חושבת שהוא בן אדם רגיל לא?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 20/10/2022 12:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #164 

בעוד שאני שותף לביקורת, עם כל החורים האלה בעלילה אין לי בעיה. הסוגה פה היא פנטזיה. החבר הגדול הזה שהוא גנדלף או סרומן או מי שזה לא יהיה - זה שהוא יורק אש זה הגיוני?
מישהו פעם אמר שההבדל בין מדע בדיוני לפנטזיה הוא שברגע האמת לגיבור בפנטזיה עשויה להתגשם בין רגע, יש מאין, חרב ביד. במד"ב לא.
קצת עודף היתקרצצות יש פה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #165 

עופר, זוכר שדיברנו על CGI גרוע? תראה את הסצנה בה העיר מוצפת ונהרסת. פשוט מוציא לגמרי מהריכוז מהפרק כמה לא ריאלסטי זה נראה. ז ה והווארגים הן 2 נקודות השפל המרכזיות:

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”