Huber כתב:
כמה דברים שנזכרתי וששיגעו אותי בסידרה. האלף השחור (מתנצל, יום אחרי סיום הסידרה כבר לא זוכר את השם שלו) טוען שלאלפים אין ממש מרפאים כי הגוף שלהם מרפא את עצמו. ובהמשך גלדיאל סותרת את ההצהרה הזו וטוענת שסאורון זקוק ל"רפואה אלפית" בשביל לשרוד (ועזבתי לרגע את העובדה שהיא טוענת שהיא רכבה איתו 6 ימים פצוע והוא שרד. באמת?). אז יש מרפאים? אין? היא תבדוק ותחזור אלינו?
...
תראה, זה סאוורון, למה אתה מצפה שהוא ימות בכל כך קלות? הוא מאיה בסופו של דבר.
18/10/2022 17:08
Huber כתב:
דבר שני - בפרק האחרון הם משום מה זקוקים ל"זהב מהמולדת" ומתיכים את הפגיון שלה. נו נניח - אבל איך שפגיון שעשוי מ 3 מתכות שונות, נמס בבת אחת ולא בשלבים (לכל מתכת טמפטורה שונה לשינוי מצב צבירה, לא)? ואיך זה אחרי שהפגיון הפך לשלולית אחת מעורבבת של שלושת המתכות הם יצרו טבעת אחת כסופה ו 2 זהובות מהעיסה?
...
גם לי הציק טיפה, אבל זה nit picking מדי לטעמי
Huber כתב:
בנוסף, קלמברימבור אמור להיות אמן מהמעלה הראשונה - והוא צריך את סאורון שיסביר לו איך לשלב מתכות ועוד כל מיני דברים בסיסיים? ואת גלדריאל שתסביר לו איך להתקדם בתהליך?
...
סאוורון אמן גם בחסד, בתור סטודנט של איולה
Huber כתב:
ואם גלדריאל גילתה מי הוא סאורון ושהוא מתכנן ליצור טבעות לשליטה בכולם - למה היא לא חלקה את המידע הזה עם כולם? או לפחות יוצר הטבעת או המלך? למה היא נותנת להם להמשיך ליצור את מה שהרוע תכנן?
...
כי היא מבינה שסאוורון עובד על לשלוט על כוח חדש, והאלפים מאבדים מכוחם (הכתם השחור הזה) בארץ התיכונה והיא מבינה שצריך כוח חדש בשביל לבלום את סאורון
התקציב מבלבל מאוד, זה לא נכון שאפשר לחלק את התקציב לפי הפרקים שווה בשווה. גם יש פרקים יקרים יותר וגם העלות הראשונית להרים את ההפקה היא מטורפת ואני מניח שעיקר העלות נמצאת שם. קשה לי להאמין שהם היו חותכים באיכות אם הם לא היו חייבים. אגב, לא זכור לי שסצינת המבול היתה כזו גרועה, תזכיר לי באיזה פרק זה שאסתכל שוב?
לא ממש זוכר. הפרק שבו מלכת נומינור חולמת שהעיר שלה נשטפת ע"י הים. אבל זה לא המקרה היחיד. ע"ע הווארגים וכו. מה שאני אומר זה שיש חוסר אחידות בהפקה (ואין לזה קשר לתקציב פר פרק אלא לחוסר תשומת לב של ההפקה), ולי אישית זה ממש צרם.
Huber כתב:
דבר שני - בפרק האחרון הם משום מה זקוקים ל"זהב מהמולדת" ומתיכים את הפגיון שלה. נו נניח - אבל איך שפגיון שעשוי מ 3 מתכות שונות, נמס בבת אחת ולא בשלבים (לכל מתכת טמפטורה שונה לשינוי מצב צבירה, לא)
...
אני חושב שהפיגיון עשוי מסגסוגת, ולא משלושה חלקים שונים שכל אחד עשוי ממתכת אחרת. אם אני לא טועה בכך אז - סגסוגת של שתיים או יותר מתכות עובדת התכה (ולא המסה - המסה זו הפיכה לתמיסה, כמו סוכר, מלח שנמסים במים, אבל גם כמו מים שנמסים באוויר) כמיקשה אחת ולא בשלבים כמו שתיארת. טמפרטורת ההתכה היא תחום, ולא טמפ מדויקת כמו ליסוד טהור, אך בהגיעה - כל הסגסוגת מותכת. לא תיראה שלושה שלבים.
לכן, לפחות הסצנה הזו, נכונה מבחינה מדעית.
אתה מבלבל 2 דברים שונים לדעתי. Liquation זה תהליך בו מפרידים מתכות אחת מהשניה, ודווקא שם משתמשים בטמפרטורה נמוכה שמאפשרת למתכת אחת להפוך לנוזל בעוד השניה לא, כך מתבצע תהליך ההפרדה. בסידרה כל שלושת המתכות הפכו לנוזל בבת אחת והתערבבו:
באמת לא בא לי לגנוב לכם את השירשור. אני לא מומחה לתנור שהיה שם. ניראה שפשוט מחממים ומחכים שיותך. במצב כזה, הסגסוגת, שהיא מיקשה אחת, ניתכת כמיקשה אחת.
"
בניגוד למתכות טהורות, לרוב הסגסוגות אין נקודת היתוך אחת. במקום זאת, יש להן טווח היתוך שבו החומר הוא תערובת של מוצק ונוזל. הטמפרטורה שבה ההתכה מתחילה נקראת מוצקיות (solidus), וזאת שבה ההתכה מושלמת נקראת נוזליות (liquidus).
"
מוקיפדיה.
כמו שכתבתי יש טווח, זו לא נקודה אחת. אין התכה בשלבים לפי כל מתכת בנפרד אלא תהליך הדרגתי.
ברור שניתן להפריד את המתכות השונות, בדי הרבה דרכים. אך ההתכה אינה קורית בשלוש פאזות, בהתאמה לנקודות ההתכה של כל מתכת בנפרד.
צריך לזכור שלא מדובר פה על תערובת, אלא על סגסוגת. זה שונה. סגסוגת הינה למעשה תמיסה שבה מתכת או שתיים (או יותר) מומסת במתכת ששולטת מבחינת האחוז. תמיסה אינה משנה מצב צבירה כמו היסודות שמרכיבים אותה, אלא מתנהגת כתמיסה עם תכונות משלה. אני לא מטלורג אבל זה מה שאני מצליח לשלוף מהזיכרון שלי מהלימודים, בשילוב עם קצת גיגול.
בתערובת זה יהיה כמו שהובר תיאר.
הפגיון היה רק שביב אחד קטן בים של טענות. כשיש כ"כ הרבה מהן, וחלקן אקוטיות (תסריט חובבני, שחקנים גרועים, ערכי הפקה לא אחידים, התמקדות ב "בוא נתאים את התסריט לימינו" במקום על חומר המקור ועוד ועוד) זה רחוק מאוד מ"לחפש בציציות".
אני אדגיש שוב, הצלחנו להינות מהסידרה חלקית - רק כל הנ"ל פשוט הפך אותה מסידרה שיכלה להיות סידרת מופת, לעוד סידרת פנטזיה שמחקתי אחרי הצפייה (ושלמען האמת כבר לא מתרגש לקראת עונה נוספת שלה).
The world’s most expensive show – which looked like an episode of Hollyoaks, only with woeful acting – was so inept that every episode left you sniggering
Adigaforever כתב:
תראה, זה סאוורון, למה אתה מצפה שהוא ימות בכל כך קלות? הוא מאיה בסופו של דבר.
...
הם טוענים שהוא פצוע כ"כ קשה שרק "רפואה אלפית" (וגם על זה הצגתי מה הבעיה) יכולה להציל אותו, אבל הוא שורד רכיבה של 6 ימים על סוס? והיא לא חושדת במשהו? באמת? אני ואתה כבר יודעים מה הוא, אבל היא הרי חושבת שהוא בן אדם רגיל לא?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 20/10/2022 12:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעוד שאני שותף לביקורת, עם כל החורים האלה בעלילה אין לי בעיה. הסוגה פה היא פנטזיה. החבר הגדול הזה שהוא גנדלף או סרומן או מי שזה לא יהיה - זה שהוא יורק אש זה הגיוני?
מישהו פעם אמר שההבדל בין מדע בדיוני לפנטזיה הוא שברגע האמת לגיבור בפנטזיה עשויה להתגשם בין רגע, יש מאין, חרב ביד. במד"ב לא.
קצת עודף היתקרצצות יש פה.
עופר, זוכר שדיברנו על CGI גרוע? תראה את הסצנה בה העיר מוצפת ונהרסת. פשוט מוציא לגמרי מהריכוז מהפרק כמה לא ריאלסטי זה נראה. ז ה והווארגים הן 2 נקודות השפל המרכזיות: