לוחות אם וכרטיסי מסך התומכים בפורמטי האודיו החדשים
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
תקיש בשורת החיפוש הכללית בזאפ HD 5450. 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

רק הגדרה נכונה של MPC HC + FFDSHOW. קרא כאן לפרטים:Huber כתב:מברוק - היה לי מוזר שהקלרקדייל לא תומך אחרי שכל האתרים המוכרים אמרו שזה עובד היטב
איך פתרתם את הבעייה/מה הייתה הבעייה?...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 6&start=60
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
Sapphire Radeon HD5450 512MB DDR2
רק ב 235 ש"ח.
http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productID=6934
יעשה את העבודה?
רק ב 235 ש"ח.
http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productID=6934
יעשה את העבודה?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצויין! תודה על הלינק.
כן, יעשה את העבודה.
כן, יעשה את העבודה.
- superman274
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 527
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אז אם בחרתי את הכרטיס של 5450
איזה לוח אם יתאים לו הכי
ואיזה מארז וספק יתאימו לו חוץ מאשר אנטק 2480 משהו יותר זול.
איזה מעבד יהיה מתאים לו אם עיקר העבודה תהיה סרטי HD מלאים וגלישה באינטרנט,הורדות,ודברים בסיסים ופשוטים
איזה לוח אם יתאים לו הכי
איזה מעבד יהיה מתאים לו אם עיקר העבודה תהיה סרטי HD מלאים וגלישה באינטרנט,הורדות,ודברים בסיסים ופשוטים
כל מעבד AMD שנמכר היום כמו הAthlon II x2 245 ,וכל לוח אם סביר יעשה את העבודה כמו ה MA78LM-S2H של GIGABYTE . ספק כח אפילו גנרי יעשה את העבודה כי כמו שנכתב כבר הצריכה של הכרטיס מאוד נמוכה .אבל בכל זאת מומלץ באופן כללי על ספק איכותי שישמור על הרכיבים לאורך זמן כמו הTR2 Power של Thermaltake בסביבות ה250 ש"ח.superman274 כתב:אז אם בחרתי את הכרטיס של 5450
איזה לוח אם יתאים לו הכי
איזה מעבד יהיה מתאים לו אם עיקר העבודה תהיה סרטי HD מלאים וגלישה באינטרנט,הורדות,ודברים בסיסים ופשוטים...
- superman274
- חבר פעיל במיוחד

אולי מישהו יעשה מפרט של AMD וATI שיתחרה ראש בראש במפרט של אינטל שpixies הביא-
מפרט Clarkdale מעודכן (לוח אם זול יותר):
לוח אם מבוסס H55 דגם Gigabyte H55M-S2H
510 ש"ח
מעבד אינטל Core i3 530 Clarkdale 2.93GHz - שימו לב לצריכת הספק של 73 וואט. סביר מאוד.
550 ש"ח. קחו בחשבון שאמורים לצאת מעבדים זולים יותר מאותה משפחה בקרוב (Pentium G).
זכרון DDR3 Kingston 1033 MHz 2GB - באמת שלא צריך יותר בשביל HTPC
260 ש"ח
דיסק קשיח סמסונג Spinpoint F3 HD103SJ
430 ש"ח
מארז Antec NSK2480 כולל ספק - ברירת מחדל בינתיים רק בשביל לבדוק מחיר. אפשר להשתולל ולקחת מארזים נמוכי פרופיל, כי אנחנו לא צריכים שום כרטיס.
520 ש"ח
------------------
סה"כ 2270 ש"ח
מפרט AMD-יותר טוב ,יותר זול,יותר שקט.מי מרים את הכפפה ועושה מפרט נגד אינטל בפחות כסף ויותר כח.
מפרט Clarkdale מעודכן (לוח אם זול יותר):
לוח אם מבוסס H55 דגם Gigabyte H55M-S2H
510 ש"ח
מעבד אינטל Core i3 530 Clarkdale 2.93GHz - שימו לב לצריכת הספק של 73 וואט. סביר מאוד.
550 ש"ח. קחו בחשבון שאמורים לצאת מעבדים זולים יותר מאותה משפחה בקרוב (Pentium G).
זכרון DDR3 Kingston 1033 MHz 2GB - באמת שלא צריך יותר בשביל HTPC
260 ש"ח
דיסק קשיח סמסונג Spinpoint F3 HD103SJ
430 ש"ח
מארז Antec NSK2480 כולל ספק - ברירת מחדל בינתיים רק בשביל לבדוק מחיר. אפשר להשתולל ולקחת מארזים נמוכי פרופיל, כי אנחנו לא צריכים שום כרטיס.
520 ש"ח
------------------
סה"כ 2270 ש"ח
מפרט AMD-יותר טוב ,יותר זול,יותר שקט.מי מרים את הכפפה ועושה מפרט נגד אינטל בפחות כסף ויותר כח.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תסתכל על שרשור המפרטים המומלצים החדש של חורף 2010.
ה 9500 GT אולי לא תומך אבל ניסיתי לחבר את המגבר ישירות ל HDMI בלוח ועדין המגבר לא מזהה אותו כ TRUE HDpixies כתב:לכרטיס המסך שלך אין יכולת להעברת הפורמטים החדשים וגם לא LPCM 7.1....
למישהו יש רעיון???!!!
לוח GA 73PVM - SL2
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

גם לוח האם שלך לא תומך בפורמטים החדשים.
קודם כל תודות על התשובות המהירות
האם קיים לוח עם תושבת LGA775 שתומך בפורמטים החדשים
עדיף של GIGABYTE
ו\או יעזור לי מאוד אם תוכל להסביר לי איך אני מזהה שהלוח תומך מכיוון שבכל האתרים מצוין שכרטיסי הקול תומכים הציטוט המדויק מאתר של GIGABYTE =
Audio Realtek ALC889A codec
High Definition Audio
2/4/5.1/7.1-channel
Support for S/PDIF In/Out
Support for CD In
וב OVERVIWE רשום
Blu-ray/HD DVD Full Rate Audio Support
The ALC889A enables high quality Full Rate Lossless Audio for content protected media and support for both Blu-ray and HD DVD formats for an exhilarating home theater entertainment experience.
*נלקח מאתר גיגביט מפרטי לוח האם שלי GA-73PVM-S2H (rev. 1.0)[/list]
האם קיים לוח עם תושבת LGA775 שתומך בפורמטים החדשים
עדיף של GIGABYTE
ו\או יעזור לי מאוד אם תוכל להסביר לי איך אני מזהה שהלוח תומך מכיוון שבכל האתרים מצוין שכרטיסי הקול תומכים הציטוט המדויק מאתר של GIGABYTE =
Audio Realtek ALC889A codec
High Definition Audio
2/4/5.1/7.1-channel
Support for S/PDIF In/Out
Support for CD In
וב OVERVIWE רשום
Blu-ray/HD DVD Full Rate Audio Support
The ALC889A enables high quality Full Rate Lossless Audio for content protected media and support for both Blu-ray and HD DVD formats for an exhilarating home theater entertainment experience.
*נלקח מאתר גיגביט מפרטי לוח האם שלי GA-73PVM-S2H (rev. 1.0)[/list]
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
pixies כתב:כדי לעשות קצת סדר בבלגן, הכנתי רשימה של כרטיסי מסך מובנים ולא מובנים לוח אם שתומכים בפורמטי האודיו החדשים, וגם קצת הסברים ומורה נבוכים לכל הנושא התמיכה בכך ב-HTPC.
מה זה בכלל פורמטי האודיו החדשים?
כאן (באנגלית) תוכלו לקרוא קצת יותר על הפורמטים החדשים וההבדלים שלהם מהפורמטים הישנים.
מה קורה פה? למה רק LPCM 7.1 נתמך? מה עם True-HD ו-DTS-HD?
LPCM 7.1 זוהי שיטת העברת מידע המאפשרת להעביר אודיו באיכות HD ללא שום דחיסה, כמו ש-CD רגיל מאחסן את המידע עליו, רק בביטרייט הרבה יותר גבוה.
לא לכל כרטיסי המסך הכוללים העברת אודיו ב-HDMI יש תמיכה ב-DTS-HD/MA ו-True-HD, ולרובם יש תמיכה רק בהעברת הפורמטים הישנים (DTS ו-DD/AC3) ו-LPCM 7.1 (פורמט חדש).
True-HD ו-DTS-HD/MA הם למעשה פורמטים דחוסים של LPCM 7.1 (בדומה ל-FLAC לעומת ריפ מלא ללא דחיסה של CD), ונוצרו כדי לחסוך מקום על גבי מדיית הבלו ריי. ניתן לפענח את הפורמטים האלה בגירסתם הלא מוצפנת במחשב (ע"י גירסה בטא 6 ומעלה של FFDShow, כרגע מפענח True-HD, עדיין עם קצת בעיות ואמור להיות בעתיד גם DTS-HD/MA) ללא איבודי איכות, ממש כמו פתיחה של קובץ ZIP, ונפתחים ל-LPCM 7.1 המועבר אל הרסיבר, שהוא זה שממיר את המידע לסיגנל אנלוגי ומגביר אותו לכיוון היציאות לרמקולים. אז נכון, לא תראו ברסיבר את הסמלים הנחשקים של DTS-HD ו-True-HD נדלקים, ותראו במקום זה את ה-LPCM 7.1 נדלק, אבל זה אומר שהצלחתם להעביר אודיו HD מהמחשב לרסיבר, ולא הפסדתם שום דבר מבחינת איכות או נאמנות למקור ה-HD שלכם (בלו ריי, ריפ בלו ריי, קובץ MKV וכו).
ב-FFDShow, כאמור, התמיכה עדיין חלקית ולא חפה מבעיות . כרגע, התוכנה שעובדת לכאורה הכי טוב היא ה-Total Media Theatre 3 (או בקיצור TMT3). אבל לא ברור עדיין אם היא עושה downsample מ-24 ל-16 ביט ובכך מורידה באופן מסויים מהאיכות המקורית של מקור האודיו. יש לציין שהבדל האיכות בין 24 ל-16 ביט הוא די קטן (אם כי קיים), ומעטים הם האנשים שיבחינו בהבדל.
יש לזכור, שהבשורה הגדולה כאן היא, שבניגוד ל-DTS ו-DD/AC3, שם הדחיסה היא Lossy כמו ב-MP3, ב-DTS-HD/MA ו-True-HD הדחיסה היא ללא הפסדים, ולכן ספק אם תבחינו בהבדל כלשהו בין 16 ל-24 ביט.
והנה הרשימה הידועה כיום של כרטיסי מסך מובני לוח אם התומכים ב-LPCM 7.1:
- nVidia: כרטיסי מסך מובני לוח אם מהסדרות 8200, 8300, 9300 ו-9400.
- אינטל: כרטיסי מסך מובני לוח אם מהסדרות G35 ו-G45.
- ATI ו-AMD: אין! ללוחות האם הפופולריים מבוססי 780G וגם 785G החדש אין תמיכה ב-LPCM 7.1.
כרטיסי מסך חיצוניים (לא מובני לוח אם) התומכים ב-LPCM 7.1:
- ATI: הסדרות של HD47xx, HD46xx, HD43xx, ו-HD48xx.
- nVidia: הסדרה של 2xxGT
כרטיסי מסך חיצוניים התומכים באופן מלא ב-DTS-HD/MA ו-True-HD:
- ATI: הסדרות של HD5xxx.
חדש! כרטיסי מסך מובני לוח אם התומכים באופן מלא ב-DTS-HD/MA ו-True-HD:
- אינטל: שילוב של מעבדים מיוחדים מסדרת Clarkdale הכוללים GPU מובנה עם לוח אם המבוסס על הצ'יפסט H55.
רשימת המעבדים המיוחדים: Pentium G6950, Core i3-530, Core i3-540, Core i5-650, Core i5-661
בשביל מה בעצם אני צריך את הכרטיס היקר מסוג Asus Xonar HDAV או הדומה לו של Auzentech?
הם לא כרטיסי מסך בעצמם, אלא רק שותלים אודיו HD ב-HDMI (ל-Asus יש גם מעגלי עיבוד תמונה בתור בונוס, שוב, זה לא כרטיס מסך), כולל תמיכה מובנית ב-DTS-HD וב-True-HD. הכרטיס יכול לשמש פתרון לא רע למי שכבר יש לו חומרה שאינה תומכת בפורמטי האודיו החדשים, אבל הבונוס הגדול בכרטיס הזה הוא לכאלה שאין להם רסיבר התומך בפורמטים החדשים. גירסת הדלוקס של הכרטיס יודעת גם לפענח באיכות גבוהה את המידע ליציאות אנלוגיות שניתן לחבר אותן ישירות למגברים אנלוגיים איכותיים, או רסיברים שלא תומכים בפענוח הפורמטים החדשים שיש להם כניסות אנלוגיות לכל ה-5.1 או 7.1 רמקולים.
אם יש לכם חומרה התומכת ב-LPCM 7.1 בלבד ורסיבר עם כניסת HDMI התומך בכך גם (חשוב לוודא שאכן מדובר ברסיבר המפענח אודיו מה-HDMI ולא כזה שעושה רק מיתוג ל-HDMI, שימו לב לזה בנתוני הרסיבר), אין צורך בכרטיס המיוחד הזה של Asus/Auzentech. אם בכל זאת חשוב לכם שהרסיבר עצמו יקבל ב-bit streaming (כלומר ללא שום המרה דיגיטלית) את הפורמטים DTS-HD/MA ו-True-HD ישירות ויידלקו אותן נוריות נחשקות, אז תהיו חייבים ללכת על הכרטיס הזה (ניתן לקנות את הגירסה שהיא לא הדלוקס או את גירסת ה-Slim המוזלת) או, לחילופין, ללכת על אחד מכרטיסי המסך מהסדרות החדשות של ATI או אינטל התומכים בכל פורמטי האודיו החדשים ולא רק ב-LPCM 7.1.
מומלץ להשקיע כמה דקות נוספות מזמנכם ולקרוא את המשך הדיון בשרשור הזה להבהרות נוספות בנושא.
שימו לב שחלקן נכתבו לפני שיצאו הפתרונות החדשים של ATI ואינטל התומכים גם ב-DTS-HD/TrueHD...
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ud, אני חוזר על מה שכתבתי, לוח האם שלך לא תומך בפורמטי האודיו החדשים. המושג "High Definition Audio" לא מעיד על זה שיש תמיכה בפורמטים האלה, אלא בד"כ על האפשרות להוציא 7.1 ערוצים ביציאות האנלוגיות של הכרטיס.
אין לוחות אם עם תושבת LGA775 שיש להם תמיכה מלאה ביציאת ה-HDMI שלהם ב-DTS-HD ו-True-HD, אלא רק לוחות היכולים להעביר LPCM 7.1 (כמו, למשל, אינטל G45).
כרגע לוחות האם היחידים המאפשרים זאת הם לוחות עם תושבת 1156 פינים למעבדי אינטל Clarkdale (צ'יפסט אינטל H55).
לדעתי הכי פשוט בשבילך זה להחליף את כרטיס המסך שלך ב-HD5450 או HD5670 החזק יותר אם משחקים מעניינים אותך.
אין לוחות אם עם תושבת LGA775 שיש להם תמיכה מלאה ביציאת ה-HDMI שלהם ב-DTS-HD ו-True-HD, אלא רק לוחות היכולים להעביר LPCM 7.1 (כמו, למשל, אינטל G45).
כרגע לוחות האם היחידים המאפשרים זאת הם לוחות עם תושבת 1156 פינים למעבדי אינטל Clarkdale (צ'יפסט אינטל H55).
לדעתי הכי פשוט בשבילך זה להחליף את כרטיס המסך שלך ב-HD5450 או HD5670 החזק יותר אם משחקים מעניינים אותך.
- superman274
- חבר פעיל במיוחד

אפשר לדעת בבקשה מה ההבדל בין הכרטיסים האלו
5450,5670,5570 הן מבחינת
מבחיבת ביצועם בסרטים באבחנה גבוהה האם יש הבדל בינהם,
כי אני שם לב שאנשים קונים את ה5670 שהוא היקר ביותר ולא את ה5450
מה הכרטיס המשתלם מבינהם?
5450,5670,5570 הן מבחינת