The Last of Us (2023)
(עונה -1)
אחרי שמגיפה עולמית הורסת את הציוויליזציה, ניצול קשוח הנושא מטען מהעבר, לוקח אחריות בחוסר רצון על ילדה בת 14, שעשויה להיות התקווה האחרונה של האנושות להתמודד מול מגיפה קטלנית שהופכת אנשים לזומבים.
דרמה פוסט-אפוקליפטית עיבוד לאחד ממשחקי הפלייסטיישן המצליחים בעולם. סדרה עתירת תקציב הכי מדוברת בתחילת השנה. מודה שפעם אחרונה ששיחקתי במשחק מחשב זה היה היה אולי לפני 20 שנים. ככה שמידע מקדים על המשחק אין לי, אבל אני יכול רק להתפעל מהביצוע
המושלם שנובע מחשיבה, תקציב ראוי, הפקה ובימוי מופתי. ויותר חשוב, מי שכתב את התסריט הוא לא אחר מאשר מי שיצר את המשחק -ניל דרוקמן
ככה שרוב מה שקורה בסדרה תואם בצורה מושלמת (על פי ביקורות שונות) למה שקורה במשחק. אבל כתבתי לא פעם שלא חשוב מניין יוצרים סדרה
זה יכול להיות משחק, רימייק מהעבר, ספרים זה לא משנה עברי כי אני בוחן רק את מבחן הביצוע גם אם זה לא זהה ממש ליצירה הכתובה עליה מבוססת הסדרה. מה שווה נאמנות עם ביצוע חובבני.
על אף שמדובר על סדרה על זומבים לכאורה, ומי שבוגר "המתים המהלכים" יכול לחוש טעם של אכזבה מסוימת כי הזומבים הם רק קישוט לדרמה אנושית מרגשת משוחקת על ידי Pedro Pascal שבנה לעצמו לאורך שנים שחקן אופי לא רע בכלל למרות שלוקח זמן להתחבר אליו זה בסוף מתגמל.
לצידו הדמות הכי מושמצת לאחרונה בוגרת "משחקי הכס" Bella Ramsey שהיא דמות בלתי נסבלת תחילה (אולי גם בגלל המראה שלה)
הופכת לדמות מפתח ככל שהסדרה מתפתחת עד למצב שהיא כאילו נולדה לתפקיד הזה באופן טבעי.
סדרה אחת הטובות שיצאו בשנים האחרונות, הצד האנושי שולט על הכתיבה על חשבון הצד הפיזי - כלומר, מי שמחפש (כמוני תחילה) קטעי אקשן
עם זומבים לא ימצא את זה כי זה רק ברקע כי כאמור ההתמקדות על החיבור האנושי, התמודדות עם רעב, בדידות, ואנשים זרים שמנסים להתחבר
למרות הקושי, זה מה שהופך את הסדרה למופלאה. “פרק בקבוק” (מספר 3) היה אחד הדברים המרשימים שהיה בסדרה למרות שהיה ארוך הוא נגע
בצד הרגשי באופן מהפנט עם משחק מעולה של Nick Offerman & Troy Baker. סדרת מעולה שהייתה קרובה למופת אם היו בה עוד כמה מרכיבים של אקשן (היה חסר) לכן בעונה שנייה מדברים שהיא תכיל יותר אקשן לבקשת הצופים. עדיין סדרה נהדרת, מותחת, מרתקת, מצולמת היטב
כתובה מופלא, ומבוימת בצורה מלוטשת. סדרה מעוררת הערכה ובודדה שהייתי חייב לראות פרק שבועי, על אף הרגלי לראות עונות שלמות.
9.1/10