מישהו עשה השוואה רצינית בין טסלה מודל Y לאיוניק 5?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #166 

27/05/2022 18:04  
oferlaor כתב:
העיצוב הקדמי טיפה מועתק. לפני כמה שבועות היו לי ליד המשרד מודל 3 ופורשה. נראה שמשם הגיעה ״ההשראה״.
...
יפה. פעם ראשונה שאני שם לב לזה אבל באמת נראה זהה בצורה חשודה.

אז בעצם כל מי שלא אהב את העיצוב, לא אוהב את העיצובים של פורשה....? :roll:

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #167 

29/05/2022 12:55  
Huber כתב:
ו...? זה שפעם אפשהו זה נכתב עוזר למי? אני במקרה זכרתי את זה אכשהו, אבל אתה באמת חושב שכולם זוכרים/יודעים/קראו את זה?

לדעתי האישית בנאדם שמקושר בצורה ישירה/אישית לנושא כלשהו, דבר שיכול לצבוע בצורה לא אובייקטיבית את התגובה שלו, צריך להודיע על זה כל פעם שהוא מעלה טענה כלשהי בנושא הנ"ל.

זו רק דעתי כמובן.
...
אין לי ממש דעה בנושא :)
סתם קפץ לי לעין, כי הוא כתב גילוי הודעה או שניים לפני

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #168 

29/05/2022 12:57  
Huber כתב:
יפה. פעם ראשונה שאני שם לב לזה אבל באמת נראה זהה בצורה חשודה.

אז בעצם כל מי שלא אהב את העיצוב, לא אוהב את העיצובים של פורשה....? :roll:
...
לא חשוד בכלל, שמעתי שהם הודו בזה. הם קוראים לזה השראה, אבל תאכלס זה העתקה די חוצפנית. לא שאכפת לי, אני ממש אוהב את זה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1598
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שרשור שלא נקרא #169 

Huber, צריך להמציא פורומים רק בשבילך.
אתה פשוט ממלא דפים בלי סוף...זה כבר גובל ב SPAM !

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1598
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שרשור שלא נקרא #170 

29/05/2022 12:49  
Huber כתב:
ה BZ4X וה Subaru Solterra הם כמעט אותו רכב. ממליץ בחום למי ששוקל את ה BZ4X לצפות בסרטון הנ"ל להבין כמה הרכב הזה מיותר:

וזה שישראלים מזמינים משהו לא הופך את זה אוטומטית לטוב - אנחנו לא בדיוק העפרון הכי מחודד בקלמר בתור עם לצערי.

וד"א - שווה להזכיר שאתה עובד אצל היבואן של טויויטה למיטב זכרוני - די משנה את כל השיח...
...
פשששששש !!!
לבחון רכב מהכורסא עם אזניות ומיקרופון ?! זה עוד לא היה לנו.

חשבתי מה לרשום...אבל אין לי מלים. שימשיך לבחון אייפונים עם האזניות והמיקרופון.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #171 

כמובן שזה עניין של טעם אישי. ויחד עם זאת, לא סקר מדעי, אבל כל מי שדיברתי איתו על המראה של הטסלה אמר שהיא מכוערת מקדימה. ועדיין עניין של טעם אישי.
לגבי הסרטון, זה מבחינתי סוג של אמלק. אין לי זמן (ובעיקר סבלנות) לצפות בסרטונים. את ההודעות שלך לוקח לי חמש שניות לקרוא. לך תחכה לפרסומות של יוטיוב ולפאנץ של כל סרטון שכמובן מגיע תמיד רק בסוף. מחילה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #172 

הפרונט של הטסלה מעוצב מדהים. שברתי את הסקר. סורי.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #173 

30/05/2022 20:23  
oferlaor כתב:
הפרונט של הטסלה מעוצב מדהים. שברתי את הסקר. סורי.
...
אני לא אתווכח איתך, אבל לא שברת את הסקר, הסקר (מי ישמע) נערך בקרב אנשים שיש להם טסלה.
בארץ ישראל יש מעט מאוד אנשים שיגידו משהו, כלשהו, רע על האוטו שלהם. זה פשוט מוצר יקר מדי. קוראים לזה דיסוננס קוגניטיבי.
כמו כן, תכף תפנה אותי לכל הביקורות השליליות שכן יש לך על הטסלה, אז להגיד שחסר קאר פליי זה חד, אבל אף אחד לא אומר על האוטו שלו שהוא מכוער.
אז סורי, לא שברת כלום.

ואגב, לדעתי הכיעור נעשה במודע. הרכב נמוך מדי בחזיתו, זה נעשה בצורה מכוונת, כי אפשר וכי זה משפר יעילות אווירודינמית ולכן משפר טווח. אותו שיקול נכון גם לגבי רכב בנזין, רק ששם יש מקדימה מנוע.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #174 

כל מי שדיברת איתו חושב שהפרונט מכוער. אבל אני חושב שהוא לא מכוער. קניתי את הרכב, אז אני לא נחשב ועדיין כל מי שדיברת איתו חושב שהפרונט מכוער...

אפס הגיון. שכחתי עם מי יש לי עסק...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 13885
נתן תודות: 944 פעמים
קיבל תודות: 1091 פעמים

שרשור שלא נקרא #175 

29/05/2022 12:49  
Huber כתב:
ה BZ4X וה Subaru Solterra הם כמעט אותו רכב. ממליץ בחום למי ששוקל את ה BZ4X לצפות בסרטון הנ"ל להבין כמה הרכב הזה מיותר:

וזה שישראלים מזמינים משהו לא הופך את זה אוטומטית לטוב - אנחנו לא בדיוק העפרון הכי מחודד בקלמר בתור עם לצערי.

וד"א - שווה להזכיר שאתה עובד אצל היבואן של טויויטה למיטב זכרוני - די משנה את כל השיח...
...
1. תעשה קצת שיעורי בית, ליוטיובר הזה יש טסלה והוא נמנה על עדת המעריצים המושבעים שלה...
הוא גם לא בוחן כלום ולא בחן כלום (דווקא לטלפונים ניידים הוא עושה בחינות אמיתיות /ארוכות טווח ושימוש ב"חיים האמיתיים" ויש לו אחלה ביקורות).
בסרטון הנ"ל הוא פשוט עושה מתמטיקה של מחיר הרכב מול טווח סוללה /נסיעה חשמלית.
2. כתבתי גילוי נאות בשרשור הרלוונטי (גם בשרשורים רלוונטיים אחרים).
3. הקהל מצביע ברגליים....ול"חוכמת העדר" יש כמעט תמיד משקל והגיון. אם מוצר כל שהוא הופך להיות הנמכר מסוגו/בתחומו/בזמן ספציפי וכד'...כנראה שיש לזה סיבה/סיבות מוצדקות.
4. חוזר על מה שכתבתי בהודעה קודמת, אין כאן יותר טוב או פחות טוב. זה משהו אחר לגמרי סטלה וטויוטה.
מוצר אחר, מחשבה ותפישה אחרת, שיווק אחר, הפצה אחרת, שירות אחר ועוד ועוד... פשוט משהו אחר לגמרי.
גם בדרך כלל סוג לקוחות אחר (מחפש ומעריך דברים אחרים לחלוטין עם סדרי עדיפות אחרים).
5. רק מעדכן שנעשו כ 1,000 הזמנות און ליין ל BZ4X ב 48 שעות. ובזה ההקצאה לדגם הזה לישראל ל 2022 הסתיימה.
ההקצאות הבאות יסופקו רק ב 2023.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #176 

30/05/2022 23:18  
oferlaor כתב:
כל מי שדיברת איתו חושב שהפרונט מכוער. אבל אני חושב שהוא לא מכוער. קניתי את הרכב, אז אני לא נחשב ועדיין כל מי שדיברת איתו חושב שהפרונט מכוער...

אפס הגיון. שכחתי עם מי יש לי עסק...
...
זה הגיון צרוף וחזרת על זה בצורה מדויקת .אתה לא נחשב כי קנית את הרכב. אם תעשה סקר זהה לחלוטין בקרב בעלי הרכב, ובקרב האולוסיה הכללית מינוס בעלי הרכב, תקבל (לדעתי) תשובות שונות לגמרי. אתה חולק עלי? אתה טוען שבעלי רכב (כלשהו, לא רק טסלה), יענו תשובות זהות לכלל האוכלוסיה? ראית הרבה אנשים שמלכלכים על האוטו שלהם?

אני אדייק את מה שאני לא טוען- אני לא טוען שלפני הקניה חשבת שזה מכוער ושינית את דעתך. אין לי מושג מה היה קודם. אני טוען שאחרי הקניה אנשים עוברים תהליך של אוטוסוגסציה. מי שם 200 אלף שקל, פחות או יותר, ואחר כך טוען שריכבו מכוער?

ועוד משהו, ההגיון שלי לא נופל משל אף אחד אחר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #177 

@טלHD
לא יודע למה Huber קישר דווקא לביקורת הזו, בה לא באמת בודקים שום דבר.
צפיתי במספר ביקורות של בוחני רכב, והמסקנה שאליה הגעתי היא שהרכב הזה פושר, במקרה הטוב. מבחינת טווח, מבחינת ביצועים, מבחינת מהירות טעינה, מבחינת טכנולוגיה, מבחינת פיצ'רים, מבחינת עלות תועלת מול מתחרים כמו האיוניק 5 ו-EV 6 וכו'.
כל זה לא בהכרח סותר את כל מה שאמרת.

מעניין שהקצו לישראל 1,000 רכבים, זו כמות דיי מרשימה לרכב שרק עכשיו התחילו לייצר.
מעניין לראות אם הם יצליחו לעמוד בזה.

אני רק אוסיף שכרגע לא באמת משנה איזו חברת לגאסי תשחרר איזה רכב חשמלי, הכל ימכר.
הביקוש לרכבים חשמליים נוסק בכל העולם, וגם בארץ, ולכן העובדה שהכל נמכר תוך 48 שעות לא בהכרח מהווה אינדיקציה לשום דבר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #178 

@nir11
אגיב פעם אחת ובזה אסיים את הדיון איתך (כי ממילא אין לדיון ביננו כל התקדמות בין הצדדים).
1. אהבתי את איך הרכב נראה הרבה לפני שקניתי אותו
2. אני מקבל הרבה מחמאות על הרכב (לפני כמה ימים קפצו עלי כמה ילדים ואמרו לי - איזה אוטו מגניב)
3. יש לי גם XV בבית, אין לי שום בעיה ללכלך עליו. לא מת על המראה שלו, הוא פונקציונלי מאוד ועושה את העבודה, אבל הוא לא "יפה"
4. לסקר שלך יש בדיוק אותו ולידיות של הסקר שעשיתי בבית וכל מי ששאלתי בבית שלי חושב שזה האוטו הכי יפה בעולם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #179 

בוא נעשה סדר.
"אי אפשר להתקדם אתך" ואמירות מהסוג הזה, אני יכול לומר לך בדיוק אותו דבר. זו אמירה ריקה.
לעניין: הטענה שלך היא שסקר (או קי, נזכיר שוב שאף אחד מאיתנו לא באמת עשה סקר מסודר), בין אנשים שהם אוכלוסיה כללית, וסקר שנעשה אצל בני בית של בעלים בטסלה - יש להם אותה ולידיות.

אם נצטט דברי חכמים: אפס הגיון.
נמוק: טסלה, ועל כך אני חושב שנסכים, הצליחה לייצר חיבור רגשי חזק מאוד אצל הבעלים שלה, למוצר. בדומה לאפל. אז עכשיו גם אם נשמיט את התאוריה המוכחת מדעית של דיסוננס קוגניטבי, ברור שמשתמשי טסלה סובלים מהטיה לעומת האוכלויסה הכללית.

אני אשמח לתשובה שהיא מעבר לזה שאי אפשר להתקדם איתי (כי אני רואה פה השכם וערב אנשים אחרי שמתהפכים ב 180 מעלות על הדעות שלהם, על הכל).

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #180 

@nir11 גילוי נאות - אין לי טסלה, אבל לדעתי היא נראית סבבה לגמרי. שיא היופי? לא, אבל זה עיצוב שהולך איתה כבר המון שנים ללא מתיחת פנים ונגוע בשיקולים כבדים של אווירודינמיות שזה מאד חשוב לחשמליות. לדעתי איוניק 5 נראית יותר טוב ממנה ( לעומת הקיה EV6 שפחות אהבתי).

הנה עוד כמה אנשים שלא חושבים שטסלה מכוערת:
קישור 1 Icar

קישור 2 מגזין אוטו

קישור 3 אתר Wheel

קישור 4 Automobile magazine

מה שמשותף לרובם זה שאין להם טסלה(או לפחות בזמן כתיבת הכתבות) הם לא מה"כת" ועדיין חושבים שטסלה נראית טוב. אה ודרך אגב גם אבא שלי חושב שטסלה נראית טובה אפילו שהוא בכלל נוהג על לנד קרוזר 1999, עוד אחד לאוסף.

ניר הקטע איתך זה שיש לך גישה מאד אבסולוטית לדברים מסויימים ולכן אתה אף פעם לא תשתכנע ותמיד תרגיש שרק אתה צודק. עובדה שאנשים קונים רכבי פנאי שטח לא בגלל מרווח גחון יותר גבוה, נעילת דיפרנציאל או יכולות שטח/גרירה/העמסה מיוחדות אלא כי זה נראה יותר טוב ומרשים.

מה שנקרא היופי הוא בעייני המתבונן, ואולי אתה מוקף בסביבה שחושבת שטסלה היא מכוערת אבל יש גם סביבות אחרות שחושבות שטסלות נראות טוב, ומה שיפה זה שאף אחד לא טועה :)

@טלHD הסרטון הזה באמת לא מייצג את מה שטויוטה מביאה למרות שמסקירות אחרות מרגיש שהם הלכו על הקטע הרגיל שלהם - שמרנות, זה פשוט באופי של היפנים ולפחות לפי ביקורות זה נראה כמו רכב לאנשים שרוצים ללכת עם ולהרגיש בלי - מעיין רכב מעבר לחשמליות "אמיתיות" (עד שטויוטה תפתח את טכנולוגיית המימן) ובאמת לפי ביקורות בארה"ב נראה שדווקא הסובארו נותנת תמורה יותר טובה לכסף, אבל בארץ מסרסים את הרכבים ואין לדעת. יש באמת צפי האם הסובארו בכלל יגיעו לפה?

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”