שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #166 

theAman כתב:
osherov כתב:
ramkol כתב:כדאי להעביר את השרשור לפורום כללי....
.
...
אין בעייה,
אגב, מה היתרון בפורום הכללי על פני פורום בלי קשר ?
...
פורום כללי - הודעות מערכת, ונושאים שאינם קשורים לאחד מהפורומים האחרים.
פורום ללא קשר - נושאים שאינם קשורים לאודיו או לקולנוע ביתי אך עלולים לעניין את הקוראים.

לפי ההגדרה דווקא נראה לי שזה יותר מתאים ב"ללא קשר".
הערה למנהלים, צריך להחליף את ההגדרה בללא קשר מ"עלולים" ל"עשויים".
...
למה? לפי תפיסת המנהלים התענינות בנושא שאינו קשור לק"ב לא נראית בעין יפה :lol: :lol:
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שרשור שלא נקרא #167 

moco כתב:
theAman כתב:
osherov כתב:
ramkol כתב:כדאי להעביר את השרשור לפורום כללי....
.
...
אין בעייה,
אגב, מה היתרון בפורום הכללי על פני פורום בלי קשר ?
...
פורום כללי - הודעות מערכת, ונושאים שאינם קשורים לאחד מהפורומים האחרים.
פורום ללא קשר - נושאים שאינם קשורים לאודיו או לקולנוע ביתי אך עלולים לעניין את הקוראים.

לפי ההגדרה דווקא נראה לי שזה יותר מתאים ב"ללא קשר".
הערה למנהלים, צריך להחליף את ההגדרה בללא קשר מ"עלולים" ל"עשויים".
...
למה? לפי תפיסת המנהלים התענינות בנושא שאינו קשור לק"ב לא נראית בעין יפה :lol: :lol:
...
:lol: :lol:

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #168 

האם חלמתי חלום או שבאמת התחלתי לראות הודעות של משה פעמיים ברצף :?
הסיבה שאני לא מפרט ארועים היסטוריים אלו היא שאין לי איזה הכרות עמוקה או חיבור פנימי (הערצה) לארועים הספציפים שרשמת ולכן למעט Copy & Paste מאתרים אחרים אין לי מה להוסיף עליהם ולכן אני חושב שמישהו שכן יש לו חיבור או סיפור על אחד מהארועים האלו או לכל ארוע אחר, גם אם הוא לא נכנס לקטגוריה של הגדולים ביותר, צריך ללספר !

ג'סי אוונס,
יש, כמובן, יוצא דופן ברשימה והוא ג'סי אוונס ,שלטעמי הוא בעל חשיבות הסיטורית הרבה מעבר לספורט ולהשגים שלו, שנעשו בעיקר באולמפיידה בברלין 1936. סיפור הזכייה שלו במדליית הזהב השנייה בקפיצה לרוחק נראה כאילו לקוח מעולם האגדות ולא מהמציאות !
אוונס השחור זכה בברלין הנאצית ב 4 מדליות זהב ! מול הקהל הנאצי (שיא שרק קארל לואיס בלוס אנגלס 84 הצליח להשוות), נהוג לספר שהיטלר עצמו עזב את האיצדיון כדי לא להיות זה שנותן המדלייה לאוונס. כמו שנכתב, שיא הדרמה הייתה בבור הקפיצות בו דווקא במוקדמות, אוונס לא הצליח לנפק ב 2 הקפיצות הראשונות שלו תוצאה מכיוון שהוא פסל בשתיהן. עכשיו נשארה לו רק קפיצה אחת במידה והוא יפסל בה הוא לא יעלה לגמר (ואז כמובן לא יוכל לזכות ב 4 מדליות הזהב !
הערה:
צריך להבין שבקפיצה לרוחק (כמו קפיצה לגובה, קפיצה במוט, זריקת כידון וכו) לא תמיד ניתן להנפיק קפיצה טובה וזה בגלל המורכבות הטכנית שיש בקפיצה: ההרצה לקרש, הדריכה על הקרש, הניתור, המעוף, הנחיתה. ישנם לא מעט גם גורמים סביבתיים שמשפיעים על הקפיצה כמו מהירות הרוח, הלחץ הנפשי על הקופץ, מהירות משטח הריצה וכו. לכן לא קל לייצר קפיצה ראוייה אפילו אם יש בתוכך את זה ! (יש לא מעט קופצים שפיספסו מדליות זהב בגלל פסילות).

לאוונס נשארה רק קפיצה אחת והאחד שבא להושיע אותו מהמצוקה אלייה הוא נקלע הוא לא אחר מאשר היריב הכי מאיים עליו והוא קופץ גרמני בשם לוץ לונג שהציע לו לקפוץ 1/2 מטר לפני הקרש על מנת לא לפסול ולהשיג תוצאה שתאפשר לו להגיע לגמר ! אוונס שמע בעצת הגרמני ומשם הכל כבר היסטורייה !! על דוכן המנצחים הם אפילו התחבקו לנגד עיניו של היטלר. משפט מפורסם של אוונס על הידידות הבלתי אפשרית בין השניים הוא:
"גם אם תתיכו את כל הגביעים והמדליות שזכיתי בהם, הם לא יתקרבו לחברות הטהורה שהרגשתי כלפיו באותו רגע. מה שעצוב הוא שמאז לא ראיתי אותו, הוא נהרג במלחמה"ע ה-2".

אבל כמו שרשמתי בתחילה, ג'סי אוונס מאז ומתמיד היה הרבה מעבר "לסתאם" עוד ספורטאי שלקח 4 מדליות זהב (אגב, אומנם יש ההבדל בין השניים אבל לטעמי גם מוחמד עלי חרג מעבר להיותו סתאם עוד ספורטאי ומתאגרף גדול)
אוונס.jpg
(12.97 KiB) הורד 2566 פעמים

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שרשור שלא נקרא #169 

משה דיבר על ריצת המייל ולכן אני רוצה רק לסבר את האוזן לכל אלה שלא כל כך מבינים את גודל ההישג של אלה שרצים למרחקים בינוניים וארוכים.
ריצת 2000 מטר וריצת מרתון
אני מניח שכל אחד מאיתנו רץ בצעירותו 2000 מטר בביה"ס ובצבא (זוכרים את מבחן הברור ?!),
ולכן כל אחד בטח זוכר מהי תוצאה טובה בריצה הזאת. אלה שרצים את המרחק באזור ה 8 דקות נחשבו לרצים טובים,
מעטים הרצים ביניכם שרצו את המרחק הזה ב 7 דקות ! ואני מניח שהרץ הטוב אצלכם בבית הספר היה באזור ה 6:30 דקות.
אתם יודעים מה השיא בריצה למרחק הזה ?! (זה אומנם לא מרחק אולימפי אבל רצים אותו)
השיא הוא, תקשיבו טוב, 4:44.79 דקות ! אני חוזר 4:44 דקות. השיאן הוא הרץ המרוקאי, מהגדולים שהיו, בשם הישאם אל גרוז' (אגב, הוא אחד הספורטאים האהובים עלי. הייתי מתמוגג לראות אותו כמעט כל שבוע בתחרויות הגולדן ליג ובתחרויות הגראן-פרי) כדי לרוץ 4:44 דקות אתה צריך לרוץ בממוצע 100 מטר (20 פעם) בזמן של 14.2 שניות (ומעטים ממכם רצו 100 מטר בתוצאה כזאת), לדעתי עוד יותר מדהים זה התוצאות שהחבר'ה רצים מרתון (42 ק"מ וקצת יותר) השיא (הלא רישמי, מכיוון שמרתון לא רצים באצטדיון ולכן התנאים בין ריצה לריצה אף פעם לא שווים)הוא 2:03:59 שעות (נקבע על ידי רץ אתיופי גדול אחר בשם היילה גבריסלאסי). שוב כדי לסבר את האוזן כדי לרוץ במהירות כזאת על הרץ לרוץ בקצב של 5:56 דקות ל 2 קילומטר (22 פעמים) !!!! המהירות הזאת בלתי נתפסת ! האנשים האלו הם פנומנים בכל קנה- מידה

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3898
נתן תודות: 601 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שרשור שלא נקרא #170 

theAman כתב:
osherov כתב:הפחד שלי זה מניסיון של צ'לסי להגיע שוב במשחק מגעיל ל 0:0 ומשם לפנדלים :(
...
פנדלים זה רע...
...
הפנדלים שנה שעברה היה ההיליט של הגמר... עד אז נחרתי והתעוררתי רק מהצעות אחרי הפנדל הראשון

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שרשור שלא נקרא #171 

שח_מט כתב:
theAman כתב:
osherov כתב:הפחד שלי זה מניסיון של צ'לסי להגיע שוב במשחק מגעיל ל 0:0 ומשם לפנדלים :(
...
פנדלים זה רע...
...
הפנדלים שנה שעברה היה ההיליט של הגמר... עד אז נחרתי והתעוררתי רק מהצעות אחרי הפנדל הראשון
...
נכון שיש מתח, אבל זו לא דרך להכריע משחקים
כן, כן, אני יודע שניסו דרכים אחרות ואני יודע שזו החוקה, ואין לי פתרון אחר להציע אבל זה פשוט אכזרי מדי לאוהדים.
אם קבוצה כמו ברצלונה תודח מהצ'מפיונס בגלל משחק פחדני של צ'לסי שיוביל לפנדלים, זה יהיה עוול אחד גדול למשחק (moco, לפני שאתה קופץ :D , אני יודע שאלו החוקים, אבל זו דעתי).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #172 

נושא הפנדלים (הצד החיובי של המתח שבהם) מזכיר לי שיחה לא מזמן עם חבר שלי שהוא חובב ספורט קיצוני (כמו אריה אני מניח, אך בלי הידע). הוא גר בארה"ב כרגע וצופה בכל, גם בבייסבול.
ששאלתי אותו איך זה שבייסבול לא משעמם אותו.
הוא ענה : תחשוב שזה כמו הפנדלים של הכרעת משחק כדורגל, רק שזה למשך שעתיים :-)

אני אישית מתעצבן שיש פנדלים, אך כמובן נשאר לראות אותם במתח.

אבי,
מה תגיד אם צ'לסי, במשחק פחדני, יובילו ל 1:0 קטן?
לדעתי, אי אפשר להחליט ללכת על פנדלים. זו החלטה שאין בכוחו של אף מאמן לבצע בביטחון.
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שרשור שלא נקרא #173 

moco כתב:אבי,
...
אני אגיד שהם פחדנים ושהם הורסים לנו, הצופים והאוהדים, את הכיף שבמשחק, את ה"joga bonito". כמו יוון בזמנו.
ושוב, אני בכלל לא נכנס לעובדה שזה חוקי ואין בכך שום עבירה, אלא מתייחס אך ורק להנאה שאני מפיק מהמשחק.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #174 

theAman כתב:
...
אני אגיד שהם פחדנים ושהם הורסים לנו, הצופים והאוהדים, את הכיף שבמשחק, את ה"joga bonito". כמו יוון בזמנו.
ושוב, אני בכלל לא נכנס לעובדה שזה חוקי ואין בכך שום עבירה, אלא מתייחס אך ורק להנאה שאני מפיק מהמשחק.
...
אז זהו, שיש את ה"צופים" ויש את ה"אוהדים".
"צופים" זה אתה ואני שנתבאס מהשעמום.
"אוהדים" (של צ'לסי) ישמחו אם יגיעו לגמר, לא משנה איך. אוהדי ריאל (חוץ ממנהל השרשור) ישמחו אם ברסה לא תגיע לגמר.

מה לעשות, אבל הכדורגל בנוי כך, שאנשי צ'לסי מנסים להיטיב עם ה"אוהדים" ולא עם "הצופים", וזה נכון גם אם אנשי הכספים יגלו שעדיף לשחק למען ה"צופים".

אתה חושב שיש הרבה אוהדי ריאל שגאים במשחק הפתוח והלא פחדני שלהם? הבושה של השפלה 6:2 גדולה בהרבה מההשפלה של משחק בונקר.
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שרשור שלא נקרא #175 

במקרה הזה, אתה צופה, אני יודע שאין לך קבוצה מועדפת פה.
אני אוהד של ברצלונה... :)
אני חושב שהגישה של אריה היא הגישה הבריאה, וגם בשנה שעברה כשריאל מדריד ניצחה את ברצלונה 4-1 בשנה שעברה, עם כל הצער והכאב, זה היה מגיע לבארסה והשלמתי עם זה.
ריאל היו עדיפים יותר ושיחקו כדורגל יפה יותר.
הלוואי שזו הייתה הגישה של כל אוהדי הספורט, אז לא הייתה אלימות במגרשים (טוב, אולי הייתה אלימות אבל היא הייתה נובעת מדברים אחרים).
אבל זה גם אומר שלא אני ולא אריה אוהדים אמיתיים, או יותר נכון, לא מה שנקרא "אוהדים שרופים".
אנחנו לא אולטרס של אף קבוצה ומעריכים משחק טוב, גם אם הוא בא על חשבון הקבוצה שלנו.
אני מכיר אנשים שנהיים חולים, פשוטו כמשמעו כאשר הקבוצה שלהם מפסידה. לא חבל??
חסרות לנו דאגות בחיים?
קרית שמונה, הקבוצה שאני אוהד בארץ (אני אקס בית"ר), ב-99% יורדת ליגה, אז מה לעשות? מה, אני אתאבל ואבכה על מר גורלי?
לא! שיחקנו גרוע, ובאנו על עונשנו, as simple as that.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שרשור שלא נקרא #176 

moco כתב:
theAman כתב:
...
...
אז זהו, שיש את ה"צופים" ויש את ה"אוהדים".
"צופים" זה אתה ואני שנתבאס מהשעמום.
"אוהדים" (של צ'לסי) ישמחו אם יגיעו לגמר, לא משנה איך. אוהדי ריאל (חוץ ממנהל השרשור) ישמחו אם ברסה לא תגיע לגמר.

מה לעשות, אבל הכדורגל בנוי כך, שאנשי צ'לסי מנסים להיטיב עם ה"אוהדים" ולא עם "הצופים", וזה נכון גם אם אנשי הכספים יגלו שעדיף לשחק למען ה"צופים".

אתה חושב שיש הרבה אוהדי ריאל שגאים במשחק הפתוח והלא פחדני שלהם? הבושה של השפלה 6:2 גדולה בהרבה מההשפלה של משחק בונקר.
...
אני חושב שהאוהדים של ריאל ועוד איך מעריכים את המשחק הפתוח של הקבוצה שלהם.
ברור שהם מאוכזבים ובטוחים שהמשחק היה פתוח מידי אבל עדיין מעדיפים משחקים כאלו על 0:0 משעמם !

אני חושב שיש הסכם לא כתוב בין הקבוצות בליגה הספרדית שכולם צריכים לשחק משחק פתוח גם אם זה יגרום להם לחטוף תבוסות ! לדוגמה ראה נצחון שבוע שעבר של ריאל בחוץ על סיבילה 4:2 !! (סיבילה נמצאת מקום ה 3). לדעתי יש 2 סיבות לכך שהקבוצות משחקות פתוח:

1. הקבוצות בספרד הבינו שהמשחק הזה שייך לאוהדים, וכדי למשוך אוהדים אתה חייב לשחק יפה. זה לא במקרה שריאל ובארסה הם שתיים מהקבוצות הנערצות בעולם וזה גם לא במקרה שצ'לסי היא לא כזאת לעומת נניח ארסנל (ובטח קבוצות כמו ליברפול או יונייטד). הספרדים הבינו שפעם אתה למטה אבל גם פעם אתה למעלה. תזכרו שריאל מדריד היא אלופת ספרד שנתיים רצוף וכמו שאבי הזכיר שנה שעברה ריאל היא זאת שהביסה את בארסה 4:1 ! הם הבינו שלטווח הרחוק כולם מרויחים מכך, אפילו אלה שחטפו על הראש שישייה !

2. האוהדים רוצים לראות הצגות ! הם לא מסתפקים בנצחונות קטנים. לדוגמה לא פעם רואים את האוהדים בברנבאו מאוכזבים ממשחק משעמם, אפילו אם הקבוצה שלהם ניצחה. האוהדים בעצם כופים על הקבוצות הבאת שחקנים אטרקטיבים. זוכרים את הגלקטיקוס עם ראול, זידאן, רוברטו קרלוס, פיגו, רונלדו, בקאהם. השחקנים האלו באו כדי להביא אליפות אבל גם כדי לספק טוטאל פוטבול (למרות שזה לא תמיד הלך)

צ'לסי בעידן אברמוביץ הם בדיוק ההפך ! זאת קבוצה יעילה שנבנתה על מנת להביא תוצאות ולא משנה הדרך ! (ובאמת בעידן מוריניו התוצאות הגיעו אבל הכדורגל לא סחף את ההמונים כי השחקנים לא היו אטרקטיבים מספיק) אגב, לכן אברהם גרנט כל כך התאים לשיטה כי הוא מאמן של תוצאות, של טקטיקה ולא של כדורגל יפה. למזלם של האנגלים ולמזלנו צ'לסי היא חריגה בנוף האנגלי ורוב הקבוצות שם משחקים משחקים פתוחים ויפים לצפייה (בגלל זה אני מאוד אוהב ומעריך את ארסנל, למרות שתארים הם לא הביאו כבר הרבה שנים)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שרשור שלא נקרא #177 

משה,
אתה צודק בדבריך (במה שתרשום בהודעה הבאה שתגיע ממך) אבל אחרי המשחק הבא שיערך השבוע בין שתי הקבוצות אני מבטיח לך שבגלל צורת המשחק שתהיה השבוע והצורה שהם שיחקו בשבוע שעבר הנתון הזה הולך להשתנות לרעתם בגדול !
הרבה מאוד ינטשו אותם לטובת הערצה של קבוצות אחרות ביבשת שמשחקות הרבה יותר יפה מהם !

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 303 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שרשור שלא נקרא #178 

אני רואה שאין תגובות על גמר הפיינל פור
טוב נו לא משדרים אותו רק שוב בצ'רלטון :roll:
משחק שהיה נראה כמו נצחון מוחץ של פנאתינייקוס
של שארס, הם הובילו ב 23 הפרש
צסק"א חזרו וללא החטיאו שלשה, במקום לקלוע 2, לקחת את
המשחק להארכה ואולי גם לנצח.
אור שפע ואהבה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #179 

theAman כתב: אני מכיר אנשים שנהיים חולים, פשוטו כמשמעו כאשר הקבוצה שלהם מפסידה. לא חבל??
...
חבל, בטח שחבל.
אני לא מביע את מה שאני חושב שהוא טוב, אלא את מה שקיים במציאות.
הלוואי וכל חובבי הכדורגל בעולם היו כמוכם (ובעצם גם כמוני), הלוואי ולא היה רעב ומחלות, הלוואי והיה שלום עולמי...

אריה, כבר כתבת שהדבר הבא הוא האמת אז קבל: :-)
הרבה מאוד ינטשו אותם לטובת הערצה של קבוצות אחרות ביבשת שמשחקות הרבה יותר יפה מהם !
...
על סמך מה הקביעה המוזרה הזו? יש לך על מה להתבסס? איפה ראית שאוהדי קבוצות כדורגל עוברים מקבוצה לקבוצה?

אוהד כדורגל, בדרך כלל קובע איזה קבוצה לאהוד בדיוק כמו שהוא קובע באיזה אלוהים להאמין.
אבא שלך אוהד ליוורפול - אתה אוהד ליוורפול.
אבא שלך אוהד צ'לסי - גם אתה.
אבא שלך אוהד בית"ר - גם אתה.
זה פשוט מאוד ואין לזה כל קשר למשחק הכדורגל ואיך משחקים אותו.

אנחנו פה בישראל, צופים בקבוצות אירופאיות, מנתחים איך ההוא שיחק פתוח ואיך ההוא עשה בונקר, וחושבים שאנחנו יודעים על מה כל העיניין.
אנחנו בכלל לא באותו קטע כמו אוהדי הקבוצות האמיתיים.
הקבוצות שם רצות כבר כמה דורות טובים.
לאהדה אליהם יש קשר לקבוצות ההזדהות שלך: איפה גדלת, איזה מעמד בחברה, מה הפוליטיקה שלך וכמובן מה הדת שלך (ראה את השנאה בין סלטיק לריינג'רס).
היריבות בין ריאל לברס זה מקרה קלאסי של הזדהות פוליטית ואתנית.
הקסטיליאנים מול הקטלונים. הקבוצה של הפשיסטים מול הקבוצה הנאורה.
תראה לי אוהד ריאל שישמח שברסה תכה את צ'לסי, ואראה לך ישראלי חובב ערוץ הספורט.
אני חוזר, אתה חי בקטע אחר לגמרי.

אגב, יש גם מספיק דוגמאות בארץ של יריבות עד כדי שנאה: בית"ר מול הפועל, הפועל מול מכבי. תראה לי אוהד הפועל שלא מקווה לכשלון מכבי כדורסל כל עונה, גם אם ישחקו מה זה יפה.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שרשור שלא נקרא #180 

משה,
עולם הכדורגל הפך להיות כפר גלובלי קטן, יש שני סוגי אוהדים:
1. אלה שתמיד היו ותמיד יהיו אוהדי קבוצה מסוימת בלי קשר לכלום-רוב האוהדים מהסוג הזה הם אנשים שחיים באותה המדינה בה הקבצה משחקת ובאמת בעברם יש להם איזה חיבור לקבוצה שהוא לא נתיק (לדוגמה אני אוהד הפועל כפר-סבא כי גרתי שם בצעירותי :( )

2. אלה שהולכים אחרי כדורגל יפה, אחרי סיפור (האנדרדוג)-רוב האוהדים מהסוג הזה הם אנשים שחיים במדינות אחרות שהתאהבו בקבוצה, במשהו מיוחד שיש בה.

תבין האוהדים מהסוג השני הם החשובים לקבוצות הגדולות הרבה יותר, מכיוון שהם המסה הגדולה, הם אלה שמכניסים את הכסף הגדול למועדון דרך שידורי טלוויזיה, רכישת חולצות וכו. אבל בחלקם הגדול האוהדים מהסוג הזה לא נאמנים לקבוצה בכל מחיר ודי בקלות יכולים "לנטוש" אותך ולעבור לקבוצה אחרת ולכן אתה צריך להרוויח אותם כל פעם מחדש.

אני אתן לך כמה דוגמאות:
1. נבחרות ברזיל והולנד הם מהאהודות בעולם רק בגלל הכדורגל היפה שלהם ולא בגלל שום דבר אחר
2. כנ"ל לגבי בארסה וריאל (תאמין לי שאת רוב האוהדים בעולם לא מעניין הזיהוי הפוליטי של הקבוצה). כך את ריאל לדוגמה, לפני מספר שנים הם הביאו את בקאהם במהלך מבריק שבין היתר נועד למשוך קהל מעריצים עצום (בעיקר מהמזרח) שהכניס הרבה כסף לקבוצה, היסטוריית הבאסקים בטח לא עניינה את האוהדים האלו
3. קבוצת מכבי חיפה בישראל הפכה להיות אחת הקבוצות הנערצות בארץ בסוף שנות ה 80 ובשנות ה 90 בגלל הכדורגל היפה שלהם (הכל יחסי כמובן) ולא בגלל ראש העיר שלה
4. צ'לסי הפכה לאחת הקבוצות הנערצות בעולם רק בעידן של אברמוביץ' וזה קרה מכיוון שהוא הביא שחקנים טובים ומאמן עם פלפל שמשך וסחף את הקהל. אני אומר לך שאם הם יעברו לשחק כדורגל טקטי הם בסופו של דבר יאבדו את הקהל החשוב הזה ! שים לב בישראל האהבה לקבוצה מלונדון גדלה שנה שעברה בגלל גרנט, ואחרי שהוא עזב (פוטר) חלק גדול מהאוהדים האלה נטש את הקבוצה ועבר לאהוד מישהו אחר.
5. בשנות ה 80 הרבה מאוד ישראלים אהבו את קבוצות ה NBA הלוס אנגלס הלייקרס והבוסטון סלטיקס וזה רק בגלל הכדורסל היפה שהם הציגו !

אני יכול להמשיך ולתת עוד הרבה דוגמאות אבל הרעיון, אני מניח, עבר,
אוהד מהסוג השני והחשוב יותר זה אוהד הרבה יותר דינמי, זה אוהד שאתה צריך לעבוד קשה על מנת להשאיר אותו אצלך !

שלח תגובה

חזור אל “ספורט”