בעקבות האדים כל המכונה הופכת להיות שמנונית מבפנים. הלוואי והסיר זאת הייתה הבעיה היחידה:).
...
האמת לא בדיוק אותה מכונה, אבל מאוד מאוד דומה. מוזר, אצלי אין כלום (לפחות לא משהו שרואים). מצטברים אדים על הזכוכית (פלסטיק), אבל מיד עם סיום הפעולה ופתיחת הדלת הם נעלמים ולא משאירים אחריהם סימן.
אולי אתה קצת יותר קפדן ממני בנושאים האלה, אבל אני לא רואה שם שום דבר שדורש ניקיון.
בעקבות האדים כל המכונה הופכת להיות שמנונית מבפנים. הלוואי והסיר זאת הייתה הבעיה היחידה:).
...
האמת לא בדיוק אותה מכונה, אבל מאוד מאוד דומה. מוזר, אצלי אין כלום (לפחות לא משהו שרואים). מצטברים אדים על הזכוכית (פלסטיק), אבל מיד עם סיום הפעולה ופתיחת הדלת הם נעלמים ולא משאירים אחריהם סימן.
אולי אתה קצת יותר קפדן ממני בנושאים האלה, אבל אני לא רואה שם שום דבר שדורש ניקיון.
...
לאלא , תאמין לי שאני לא מהקפדנים , אם כבר האישה קצת יותר מקפידה גם אצלי האדים יוצאים לאחר פתיחת הדלת כל העניין עלה דווקא אחרי הפעם שכן התחלתי לנקות את המסביב , חוץ מכל הפלסטיק מסביב , הכי גרוע היה ב"תקרה" של המכשיר אם זה נקי וחלק אז המכונה שלך במצב הרבה יותר טוב משלי .
את הflavacol ניתן לקנות ישירות מגסטרוליין באולם התצוגה שלהם ברמת השרון.
שמן קוקוס אני קניתי בעדן טבע מרקט. אבל אני קניתי את הטבעי הלא מזוכך, שיש לו גם קצת טעם וריח של קוקוס. זה מאוד טעים ויוצא ממש טוב, אבל טוענים שעדיף לקנות את המזוכך שאין לו טעם וריח.
אל תבין לא נכון, יוצא טעים וממש טוב, אבל גם אני חושב שהיה עדיף בלי הטעם והריח של הקוקוס. זה עדיין יוצא טעים יותר וטוב יותר משמעותית משמן רגיל.
שים לב שצריך לשים די הרבה כדי לקבל תוצאות טובות. יש כאלה שטוענים שצריך כמות של 1:1 עם גרגרירי התירס, אני חושב ששתי כפיות גדושות עושות את העבודה.
שים לב שזה שמן מוצק שהופך לנוזלי עם החימום, סטייל חמאה.
כחובב פופקורן ותיק אני חייב תודה לכל משתתפי השרשור שלקחו חלק נכבד בהסברים, במידע המעניין ובשפע העצות הטובות.
אז גם אני תורם משהו לשרשור.
לאחרונה רכשתי שני סוגי מכשירים לפיצוח פופקורן. כמובן ששני המכשירים מאפשרים פיצוח הגרעינים עם שמן.
מכשיר אחד למיקרוגל, והשני מכונה חשמלית "על השיש". למתעניינים, כמה מילים על המכונה החשמלית.
המכונה פועלת בעזרת 230 וולט (מתאים לארץ). מחיר כולל משלוח כ 220 שקל.
הוספתי תמונה.
אני מניח שכמעט כולם מכירים את אופן הפעולה של המכשיר החשמלי מהסוג הזה. שמים שמן ומפזרים את גרעיני התירס על המשטח. המשטח מתחמם ובו בזמן יש ערבוב של הגרעינים בעזרת מנוע המסובב את המוטות הדקים הנראים בתמונה.
המכשיר מתפרסם די הרבה בחו"ל והייתי משוכנע שמדובר במוצר טוב אבל אצלי הוא לא פעל היטב. הטרמוסטט במכשיר מפסיק את החימום המבוקר לפני שמשטח הטפלון מגיע לחום הנכון וגורם למצב שלפחות חצי מהגרעינים לא מתפצחים וחלק מהמפוצחים יצאו חרוכים.
איזו אכזבה.
אבל לא ויתרתי. פרקתי את המכשיר וע"י הוספת דיסקית שטוחה מתחת לבורג שמחזק את הטרמוסטט גרמתי להרחיק במקצת (לבודד) את הטרמוסטט מהמשטח המתחמם. עכשיו הטרמוסטט מאפשר למשטח להתחמם לטמפרטורה יותר גבוהה וכמעט כל הגרעינים מתפצחים בניגון ידוע.
עוד נתון, כמות הפופקורן במיכל כ 1.5 ליטר. משהו כמו מנה אחת.