מישהו עשה השוואה רצינית בין טסלה מודל Y לאיוניק 5?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #196 

07/05/2022 8:23  
oferlaor כתב:
בואו נתמקד בהבדל בין איוניק לבין טסלה (זה נושא השרשור, אחרי הכל).
...
כאחד שהזמין גם את האיוניק 5 elite וגם טסלה 3RWD:

1. אני מסכים שבישראל אין להשוות בין איניק 5 למודל Y עקב הבדל עצום במחירים.
2. כל הסרטונים בyoutube המשווים בין איוניק 5 וטסלה 3/Y לא כ״כ רלוונטיים בארץ, כי כאן מקבלים רכב בקונפיגורציה אחרת לגמרי (72.6KW/h מול 77.4KW/h, ללא רמקולים Bose, ללא חימום/קירור בטריות וכו׳). וזו׳ הנקודה בעד הטסלה שאותה מקבלים בדיוק כמו בגרמניה או בכל מדינה אחרת, למעט פיצ׳רים עם הגבלות רגולטוריות בלבד (כמו סנטרי).
3. לאיוניק 5 אין ולא יהיה עדכון תוכנת הרכב (רק מולטימדיה ומפות, שגם הם יגיעו כמה פעמים ספורות). רק במודל 2023 אולי יעשו יכולת לעדכן את הרכב כולו, אבל זה כבר יהיה רכב אחר, לא אחד שקנית.
4. חווית ההזמנה בטסלה היא פ100 יותר כיפית, נעימה וישירה מהזמנה מסוכנות יונדאי, במיוחד בזמנים הקשים של היום עם זמני הספקה של6-8 חודשים.
5. אני אישית לא אוהב ג׳נטים של 20״ אבל אין אופציה אחרת באיוניק elite.
6. רשת הסופרצ׳רג׳רים יותר מסודרת מדרכי טעינה של רכבים חשמלים אחרים ומאפשרת להיות רגוע אפילו עם דגם סטנדרטי (לא Long Range).

אני אוהב רכבי SUV אבל הסעיף 3 לבדו גרם לי לבחור בטסלה מודל 3 כי אני אוהב את הרעיון לקנות פלטפורמה שכל כמה שבועות תהיה יותר ויותר טובה, ולא רכב ארוז וסגור שליצרנו מעניין רק למכור לך רכב/פיצר׳ הבא. אם אתם רוצים הצגת רכבים בשטחים מתים, אתם חייבים לשלם על הדגם elite, כאשר כל בעל טסלה קיבל את זה חינם בעדכון שיגרתי.

כל קילומטר שכל טסלה אחרת עושה כרגע יעשה את הטסלה שלך יותר טובה ויעילה ע״י עדכון של הDNN - ״המוח הקולקטיבי״ של החברה. אף אחד אחר מיצרנים (ובטח לא יונדאי) לא טפס את זה, הם לא שם טכנולוגית ותשתיתית, ונשארו לפחות כמה שנים מאחרי טסלה...

אבל גם הבנתי שמי שלא מבין את זה, אין דרך להסביר את זה. איוניק 5 - אחלה רכב, אבל זה עדין רכב של העבר, לא של האתיד. זו דעתי, מכווה שעזרתי בנוגע לשרשור המקורי. :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #197 

אני חושב שיש הרבה אנשים שחושבים שטסלה זה מוגזם ולקחו חלק מהרעיונות יותר מדי רחוק.

יש גם לא מעט בעיות ותקלות, לא כולם קיבלו רכב תקין (יש הרבה חבלי לידה שאני מתקשה להאמין שאיוניק יסבול מהם).

אני פחות מתחבר ללוק של האיוניק, וזה לחלוטין עניין של טעם וריח.

לגבי הרשת. חייב להגיד שאני כבר מתקרב לשנה בעלות על הטסלה ומעולם לא ניצלתי את הסופרצ'רג'רים. קרה לי כבר כמה פעמים שנזקתי לטעינה והעדפתי פשוט לטעון בעמדה ציבורית שלא של טסלה. זה היה נוח.

מבחינת הממשק. הייתי נותן הרבה לממשק carplay עם כל הכבוד שיש לי לממשק של טסלה. כמובן שלא במקום הממשק אלא בנוסף.

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #198 

כן, מבחינה מכנית יונדאי תיתן תוצאה יותר אמינה ואיכותית בממוצע. לטסלה יש לא מעט חסרונות ובעיות ילדות (כולל התנהגות ילדותית של המנכ״ל שלה לעתים רחוקות). אבל אני מקווה שרוב הבעיות ה"מכניות״ אפשר לתקן או להחליף עם הזמן. זה יכול לעצבן אבל זה doable. מצד שני ה-full stack של תוכנת האוטומוטיב תוצרת בית, יחד עם ECUs וsupercompuers תוצרת בית - זה דבר מרשים ויתרון ענק של טסלה, בדיוק מה ש-early adopters רוצים :-).

חיים בלי CarPlay - זה הצד השני של המטבע, אומנם אני לא מרגיש צורך ממשי דווקא בCarPlay המלא: יספיקו לי האפליקציות Waze ו-Music. מקווה שאפל/גוגל תפתח אותם ברגע שכמות הטסלות תעבור איזה סף של כידאיות לפתח משהו מיוחד לפלטפורמה אחרת. ואז כל הרכבים יקבלו את זה!

ברור, שעם הזמן יהיו הבדלים רצינים בחומרה בין דגמים 2018 ו2024, ולא כל הפיצ'רים יהיו זמינים לדגמים ישנים מדי. אבל זה עדין טוב יותר מיצרנים אחרים שלא מתייחסים כלל לרכבים שהם מכרו (חוץ מאחריות וטיפולים ע"פ ההסכם). רוצה Carplay גירסה הבאה? תבוא לסוכנות ב2023 ותקנה רכב חדש.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #199 

אין בטסלה ווייז וקאר פליי\אנדרויד אוטו כי טסלה לא רוצה שיהיה, זה לא קשור לאפל וגוגל.

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #200 

19/06/2022 14:39  
TheCoolest כתב:
אין בטסלה ווייז וקאר פליי\אנדרויד אוטו כי טסלה לא רוצה שיהיה, זה לא קשור לאפל וגוגל.
...
קאר פליי או אנדרויד אוטו לא מתאימים בכלל לטסלה, הם נולדו כדי להחליף אינטרפיסים ישנים ונוראים של מערכות מולטימדיה ישנות. כל הקונצפט של take over של המסך המולטימדיה והעברתו למסך "החיצוני" של הסמרטפון לא מתאים לטסלה כי המסך בטסלה הוא מרכז השליטה של הרכב ולא רק המולטימדיה. כך שאני מסכים איתך: טסלה לא רוצה את זה, וברור למה.

אבל טסלה כן נותנת אפשרות לפתח אפליקציות בecosystem שלה וכאן אפל או גוגל יכולות לתת אפליקציות שלהן למוסיקה, פודקסטים ושירותים אחרים (כמו שעשו Spotify, Tidal לדוגמא). לאפל יש Apple Music לWindows, זאת אומרת היא פיתחה אפליקציות למערכת הפעלה אחרת שיש לה מספיק לקוחות כדי להצדיק את הפיתוח ותמיכה.

אני חושב שזה יגיע מתישהו , רק לא בטוח לגבי אפליקציות ניווט (Waze או Apple Maps). לטסלה יכול ליהות אינטרס לא לשתף מידע עם גורמים חיצונים ולשמור על היתרון מול המתחרים (ניווט של טסלה משתתף באופן אקטיבי ביעלות של צריכת החשמל).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #201 

אני לא חושב שמה שאתה אומר מדויק.
לדעתי, טסלה היא זו שיוזמת מימוש\הוספה של אפליקציות (בין אם פיתוח פנימי ע"י שימוש ב-API של השירות לבין אם הזמנת האפליקציה מהשירות עצמו) לפלטפורמה שלה ולא שהחברות האחרות הן אלה שמחליטות האם לפתח אפליקציה לטסלה או לא.
כל חברה שההנהלה שלה עם ראש על הכתפיים היתה מתאימה את המוצר\שירות שלה לטסלה אם היתה ניתנת לה האפשרות, גם אפל וגם גוגל. כך שאני בטוח שכל מה ש"חסר" לחלק מהבעלים במערכת המולטימדיה של טסלה הוא באחריות טסלה עצמה ולא אף אחד אחר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #202 

19/06/2022 17:13  
digest כתב:
לאפל יש Apple Music לWindows
...
לדעתי לאפל אין אפל מיוזיק לווינדוז. יש אייטיונז שלא מספק את אותה חוויה.
כמו כן, לדעתי, ואני לא מכיר בכלל את האקוססיטם של טסלה, אבל אם יש לה חנות אפליקציות, ההגעה של וויז וכדומה לשם היא בחירה של ספקי התוכנה ולא של טסלה. לפי דעתי זה לא חוקי לא לאפשר למישהו לפתח אפליקצה לפלטפורמה שלך.
כך למשל, לטייזן (מערכת ההפעלה של סמסונג לטללויזיות שלה) יש אפליקצית אפל מיוזיק ואפל טו וי. אני לא יודע בודאות אם זה שיתוף פעולה או לא, אבל אני מנחש שפשוט לא ניתן לחסום מיצרון לספק אפליקציה, מבחינה של חוקי שוק הוגן או איך שזה לא נקרא.
אני מאמין שאין וויז וכדומה כי זו מלחמה. אפל וגוגל לא רוצות לתת רוח גבית לפלפטפורמה של טסלה.
מדברים על זה שאפל מפתחת מכונית אוטונומית, וגם לגוגל יש שאיפות בתחום, זה אחד מכלי הנשק בקרב הזה.

אני לא משפטן והדברים למעלה הם השערות, לא דברים שאני בטוח בהם.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #203 

@nir11
לטסלה אין חנות (לפחות בינתיים). החברה יכולה לספק (או לא לספק) SDK וכלי פיתוח למי שהיא רוצה.
והחברה בהחלט יכולה להחליט למי לאפשר לפתח אפליקציה ולמי לא, וכמובן האם בכלל לקבל את האפליקציה או לא. למה שזה לא יהיה חוקי?
טסלה היא זו שלא רוצה את אפל וגוגל אצלה במערכת, לא להיפך. מבחינתן של גוגל ואפל זה נתח שוק משמעותי שהן לא יכולות לנצל, ולדעתי ממש לא היו מתנגדות אם הוא היה נפתח בפניהן.

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #204 

19/06/2022 17:20  
TheCoolest כתב:
אני לא חושב שמה שאתה אומר מדויק.
לדעתי, טסלה היא זו שיוזמת מימוש\הוספה של אפליקציות (בין אם פיתוח פנימי ע"י שימוש ב-API של השירות לבין אם הזמנת האפליקציה מהשירות עצמו) לפלטפורמה שלה ולא שהחברות האחרות הן אלה שמחליטות האם לפתח אפליקציה לטסלה או לא.
...
בדיוק כמו שעשתה אפל בתחילת הדרך של אייפון :-). אבל מהר מאוד הבינה שחנות האפליקציות - זה דבר ענק.
19/06/2022 17:20  
TheCoolest כתב:
כל חברה שההנהלה שלה עם ראש על הכתפיים היתה מתאימה את המוצר\שירות שלה לטסלה אם היתה ניתנת לה האפשרות, גם אפל וגם גוגל
...
יכול להיות. מצד שני יש היום כ2M רכבים של טסלה, אפילו אם שליש רוצה אפליקציות של אפל ושליש - של גוגל, מדובר על כמה מאות אלפי לקחות בלבד. אלה לא המספרים שיגרמו לענקיות להתחיל לזוז. לטסלה יש זמן להכין SDK מתאים ומוגבל מספיק כדי להוסיף לערך המולטימדיה שלה בלי לגלות יותר מדי סודות.

אני באמת לא רואה סיבה למה לא לאפשר אפליקציות חיצוניות כגון סטרימינג, מדריכי טיולים, תשלום כבישי אגרה, חניה וכו'.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #205 

לטסלה יש היום כ-2 מיליון רכבים. בשנה הבאה יהיו לה 3.5 מיליון ואח"כ 6 מיליון וכו' וכו'.
אני חושב שבסופו של דבר הם יפתחו חנות אפליקציות, אבל לא הייתי בונה על זה בשנים הקרובות.
טסלה כרגע מתרכזת ב-FSD והטמעת הרובוטקסי שלהם. לאחר מכן הם יוכלו להתרכז בדברים "שוליים" כמו חנות אפליקציות.
זאת רק דעתי האישית, מהיכרותי עם המטרות שטסלה מנסה להשיג.

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #206 

19/06/2022 17:33  
nir11 כתב:
אם יש לה חנות אפליקציות, ההגעה של וויז וכדומה לשם היא בחירה של ספקי התוכנה ולא של טסלה. לפי דעתי זה לא חוקי לא לאפשר למישהו לפתח אפליקצה לפלטפורמה שלך.
...
אין לטסלה חנות אפליקציות כרגע, אבל אם וכאשר תהיה, היא זאת שתקבע את התנאים ויכולות שהיא נותנת לצד שלישי. זה חוקי לחלוטין כל עוד כל צד שלישי מקבל אותו SDK בתנאים דומים.
19/06/2022 17:33  
nir11 כתב:
אני מאמין שאין וויז וכדומה כי זו מלחמה. אפל וגוגל לא רוצות לתת רוח גבית לפלפטפורמה של טסלה.
מדברים על זה שאפל מפתחת מכונית אוטונומית, וגם לגוגל יש שאיפות בתחום, זה אחד מכלי הנשק בקרב הזה.
...
זה לא נכון, אחרת אפל לא הייתה נותנת שירותי Apple Music וiCloud לאדרויד! מדובר על business unit שונה שרוצה כסף (ובטוח ירצה כסף ממיליוני לקוחות פוטנציאלים), לא איכפת להם מבעיות של מחלקת הרכבים העתידים שלהם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #207 

בינתיים חסר לי אפל מיוזיק, ווייז ויוטיוב מיוזיק. אם היה את אלה זה היה פותר לי את הצורך ב CarPlay. הבעיה שאף אחת מאלה לא כרגע בתוכניות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #208 

אני מבין שיש ספוטיפי בטסלה? אם אני צודק, נראה לי בעייתי מבחינה חוקית לאפשר לספוטיפי לפתח על ה SDK שטסלה מספקת, ולא לאפשר לאפל או מתחרים אחרים לפתח.
אני חושב שיכול להיות שיש פה קייס לתביעה.
טיפה מזכיר (לא אחד לאחד כמובן) את הצרות שהיו למיקרוסופט עם ה EU על רקע זה שחלונות הגיע עם אקספלורר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #209 

בטסלה יש ספוטיפי ויש טיידל.
התביעה נגד מייקרוסופט התמקדה בזה שמערכת ההפעלה שלה הגיעה עם דפדפן שלה מובנה, מה שיצר סוג של מונופול - למרות שלדעתי התביעה הזו היתה מטומטמת.
פה לא מדובר במחשב אישי, טסלה יכולה להחליט באילו שירותים לתמוך ובאילו לא לתמוך. אני לא מבין למה כלכך קשה לקבל את זה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #210 

20/06/2022 11:15  
TheCoolest כתב:
בטסלה יש ספוטיפי ויש טיידל.
התביעה נגד מייקרוסופט התמקדה בזה שמערכת ההפעלה שלה הגיעה עם דפדפן שלה מובנה, מה שיצר סוג של מונופול - למרות שלדעתי התביעה הזו היתה מטומטמת.
פה לא מדובר במחשב אישי, טסלה יכולה להחליט באילו שירותים לתמוך ובאילו לא לתמוך. אני לא מבין למה כלכך קשה לקבל את זה.
...
ואני לא מבין למה הנימה לא עניינית. תכף תגיד שאני טרול.
לגבי מיקורוספוט, ציינתי בפרוש שזה לא זהה. לגבי זה שזו הייתה תביעה מטומטמת, כל כך מטומטמת שמיקרוסופט שילמה קנס וגם הכריחו אותה להוציא גרסה מיוחדת לארופה בלי הדפדפן (ואולי עוד דברים כמו נגן המדיה). גרסת N.

מה זה משנה אם זה מחשב או לא? זו פתיחה של המוצר שלהם לצד אחר, ולא למתחרים. על פניו קייס לתביעה. אתה חושב שאני טועה? תתייחס ענינית.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”