כאחד שהזמין גם את האיוניק 5 elite וגם טסלה 3RWD:...
1. אני מסכים שבישראל אין להשוות בין איניק 5 למודל Y עקב הבדל עצום במחירים.
2. כל הסרטונים בyoutube המשווים בין איוניק 5 וטסלה 3/Y לא כ״כ רלוונטיים בארץ, כי כאן מקבלים רכב בקונפיגורציה אחרת לגמרי (72.6KW/h מול 77.4KW/h, ללא רמקולים Bose, ללא חימום/קירור בטריות וכו׳). וזו׳ הנקודה בעד הטסלה שאותה מקבלים בדיוק כמו בגרמניה או בכל מדינה אחרת, למעט פיצ׳רים עם הגבלות רגולטוריות בלבד (כמו סנטרי).
3. לאיוניק 5 אין ולא יהיה עדכון תוכנת הרכב (רק מולטימדיה ומפות, שגם הם יגיעו כמה פעמים ספורות). רק במודל 2023 אולי יעשו יכולת לעדכן את הרכב כולו, אבל זה כבר יהיה רכב אחר, לא אחד שקנית.
4. חווית ההזמנה בטסלה היא פ100 יותר כיפית, נעימה וישירה מהזמנה מסוכנות יונדאי, במיוחד בזמנים הקשים של היום עם זמני הספקה של6-8 חודשים.
5. אני אישית לא אוהב ג׳נטים של 20״ אבל אין אופציה אחרת באיוניק elite.
6. רשת הסופרצ׳רג׳רים יותר מסודרת מדרכי טעינה של רכבים חשמלים אחרים ומאפשרת להיות רגוע אפילו עם דגם סטנדרטי (לא Long Range).
אני אוהב רכבי SUV אבל הסעיף 3 לבדו גרם לי לבחור בטסלה מודל 3 כי אני אוהב את הרעיון לקנות פלטפורמה שכל כמה שבועות תהיה יותר ויותר טובה, ולא רכב ארוז וסגור שליצרנו מעניין רק למכור לך רכב/פיצר׳ הבא. אם אתם רוצים הצגת רכבים בשטחים מתים, אתם חייבים לשלם על הדגם elite, כאשר כל בעל טסלה קיבל את זה חינם בעדכון שיגרתי.
כל קילומטר שכל טסלה אחרת עושה כרגע יעשה את הטסלה שלך יותר טובה ויעילה ע״י עדכון של הDNN - ״המוח הקולקטיבי״ של החברה. אף אחד אחר מיצרנים (ובטח לא יונדאי) לא טפס את זה, הם לא שם טכנולוגית ותשתיתית, ונשארו לפחות כמה שנים מאחרי טסלה...
אבל גם הבנתי שמי שלא מבין את זה, אין דרך להסביר את זה. איוניק 5 - אחלה רכב, אבל זה עדין רכב של העבר, לא של האתיד. זו דעתי, מכווה שעזרתי בנוגע לשרשור המקורי.