החלה הפעולה הקרקעית בעזה
רק כדי לשים דברים בפרופרוציה: כמות הנפגעים מדו"ץ בזמן מלחמה הוא איפה שהוא בין 20 ל-30 אחוז (לא רק בצה"ל, גם בצבאות אחרים).
פעילות כמו זו שמתרחשת כעת בעזה היא פעילות מורכבת מאוד בכמה מישורים:
1. כמות הכוחות הפועלים והשונות הגדולה שלהם (מסוקים, ח"יר, שריון, תותחנים וספינות חיל הים). זה מקשה מאוד על יצירת שפה משותפת, תמונת מצב אחידה וכדומה . בנוסף, לא כולם מכירים את כולם, ולא כולם מכירים את היכולות וסוגי החימוש של כולם.
2. שטח - השטח בעזה קטן וצפוף. בניגוד לשדה קרב "רגיל" שבו יש כמה קילומטרים בין כוחותינו לבין האויב (מה שמקל מאוד על זיהוי ואבחון עמית טורף) בעזה המרחק הזה הוא מטרים בודדים עד עשרות מטרים. למפקד בשטח אין שום קו על מפה שהוא יודע שאין כוחות שלנו מעברו השני, ואם הוא רואה משהו זז שם - זה אוייב.
אני חושב שבהחלט יש לנו מקור לגאווה, בעזה יש כרגע כמה אלפי חיילים (לפחות), בפעילות מסוכנת, מסובכת, בשטח בנוי, נגד גרילה. מתוך אלפי חיילים, יש לנו רק ארבעה הרוגים. נכון שהלב נצבט מכל הרוג, וכל אחד הוא עולם שלם, אבל במאקרו - אנחנו מאוד נשמח אם נשמור על שיעור נפגעים כזה נמוך לאורך זמן.
פעילות כמו זו שמתרחשת כעת בעזה היא פעילות מורכבת מאוד בכמה מישורים:
1. כמות הכוחות הפועלים והשונות הגדולה שלהם (מסוקים, ח"יר, שריון, תותחנים וספינות חיל הים). זה מקשה מאוד על יצירת שפה משותפת, תמונת מצב אחידה וכדומה . בנוסף, לא כולם מכירים את כולם, ולא כולם מכירים את היכולות וסוגי החימוש של כולם.
2. שטח - השטח בעזה קטן וצפוף. בניגוד לשדה קרב "רגיל" שבו יש כמה קילומטרים בין כוחותינו לבין האויב (מה שמקל מאוד על זיהוי ואבחון עמית טורף) בעזה המרחק הזה הוא מטרים בודדים עד עשרות מטרים. למפקד בשטח אין שום קו על מפה שהוא יודע שאין כוחות שלנו מעברו השני, ואם הוא רואה משהו זז שם - זה אוייב.
אני חושב שבהחלט יש לנו מקור לגאווה, בעזה יש כרגע כמה אלפי חיילים (לפחות), בפעילות מסוכנת, מסובכת, בשטח בנוי, נגד גרילה. מתוך אלפי חיילים, יש לנו רק ארבעה הרוגים. נכון שהלב נצבט מכל הרוג, וכל אחד הוא עולם שלם, אבל במאקרו - אנחנו מאוד נשמח אם נשמור על שיעור נפגעים כזה נמוך לאורך זמן.
You are never fully dressed without a smile
- ShraGadi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3238
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
Shed,
מתוך 5 הרוגים עד עתה (והלוואי שלא יגדל המספר), 4 נהרגו מאש שלנו.... זה 80% ולא 20-30%......
אבל מסכים איתך שבסה"כ בתנאי לחימה כאלה המס' הוא מזערי.... למרות שעל כל אחד מהם ממש כואב הלב....

מתוך 5 הרוגים עד עתה (והלוואי שלא יגדל המספר), 4 נהרגו מאש שלנו.... זה 80% ולא 20-30%......
אבל מסכים איתך שבסה"כ בתנאי לחימה כאלה המס' הוא מזערי.... למרות שעל כל אחד מהם ממש כואב הלב....
סטטיסטיקה עושים על מספרים גדולים, אחרת היא חסרת משמעות.ShraGadi כתב:Shed,
אבל מסכים איתך שבסה"כ בתנאי לחימה כאלה המס' הוא מזערי.... למרות שעל כל אחד מהם ממש כואב הלב....![]()
![]()
![]()
![]()
...
למזלינו, אין לנו כאלה.
משה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3651580,00.html
לא טוב בשבילנו...
לא טוב בשבילנו...
Denon AVR-X4500H|Epson EH-TW5000|SVS Prime Tower|SVS Ultra Center|SVS PB2000|
Fluance Elite Bipolar Surround|Polk audio 2xOWM3 Atmos|Dune303
Fluance Elite Bipolar Surround|Polk audio 2xOWM3 Atmos|Dune303
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 129 פעמים
- קיבל תודות: 244 פעמים
לא נעים לא נורא.Nba כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3651580,00.html
לא טוב בשבילנו......
סבא שלי אומר: "מי שמשחק עם ח*א שלא יתפלא שהוא מסריח"
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
אני לא חושב שזה "לא נורא". אני חושב שזה רע, אפילו רע מאוד.shraga007 כתב:לא נעים לא נורא.Nba כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3651580,00.html
לא טוב בשבילנו......
סבא שלי אומר: "מי שמשחק עם ח*א שלא יתפלא שהוא מסריח"...
אם יהיה ארוע שיעצור את הפעולה הצבאית שלנו זה יהיה ארוע עם מספר נפגעים אזרחים רב. ארוע שיעמיד אותנו במקום לא מעים מבחינה מדינית. זו לא תהיה הפעם הראשונה בה ארוע סינגולרי גורם לעצירה של אופרציה צבאית שלמה: אני רוצה להזכיר את מקרה כפר קנא. פגז אחד שגוי של התותחנים - ומבצע שלם הסתיים, בלי אפשרות להביא הישגים מדיניים.
You are never fully dressed without a smile
- shraga007
- חבר מכור קשה

עם כל הכבוד אנחנו כרגע במלחמת קיום.Shed כתב:אני לא חושב שזה "לא נורא". אני חושב שזה רע, אפילו רע מאוד.shraga007 כתב:לא נעים לא נורא.Nba כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3651580,00.html
לא טוב בשבילנו......
אם יהיה ארוע שיעצור את הפעולה הצבאית שלנו זה יהיה ארוע עם מספר נפגעים אזרחים רב. ארוע שיעמיד אותנו במקום לא מעים מבחינה מדינית. זו לא תהיה הפעם הראשונה בה ארוע סינגולרי גורם לעצירה של אופרציה צבאית שלמה: אני רוצה להזכיר את מקרה כפר קנא. פגז אחד שגוי של התותחנים - ומבצע שלם הסתיים, בלי אפשרות להביא הישגים מדיניים....
אפשר להתייפייף ולהיות הומניים ולהתייחס להתנהל על פי הקהילה הבנלאומית הצבועה וחסרת כל אמפטיה לישראל.
הבאת פה את דוגמת כפר קנא, ובכן הרבה דברים שלא עשו במלחמת לבנון השניה כן אושרו הפעם, דוגמת ניזאר(שלא ניזהר) שחוסל יחד עם בני ביתו.
צריך להבין דבר אחד, אפשר לשחק אותה נאורים\הומניים\בני אדם או כל מה שהסמול(שמאל) מנסה להנחיל, אבל אם לא נעשה מה שטוב לנו ולא נכתיב הררכייה ברורה של עדיפויות יבוא יום ולא נהייה פה ואז זה יהיה מאוחר מידי.
עם כל הצער שבדבר אנחנו במלחמה ומצידי שכל הקהילה הבנלאומית תדפוק את הראש בקיר.
גם ככה אנחנו מגונים ומושמצים בכל מקום אז לפחות שתהייה הצדקה.
שלא תבין לא נכון, אני לא בעד להרוג במתכוון אבל לא צריך להצטער על כל פלשתינאי שנהרג כתוצאה מעבודה של הצבא שלנו.
בשורה תחתונה הם הביאו את זה על עצמם.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
Shed כתב:אני לא חושב שזה "לא נורא". אני חושב שזה רע, אפילו רע מאוד.shraga007 כתב:לא נעים לא נורא.Nba כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3651580,00.html
לא טוב בשבילנו......
אם יהיה ארוע שיעצור את הפעולה הצבאית שלנו זה יהיה ארוע עם מספר נפגעים אזרחים רב. ארוע שיעמיד אותנו במקום לא מעים מבחינה מדינית. זו לא תהיה הפעם הראשונה בה ארוע סינגולרי גורם לעצירה של אופרציה צבאית שלמה: אני רוצה להזכיר את מקרה כפר קנא. פגז אחד שגוי של התותחנים - ומבצע שלם הסתיים, בלי אפשרות להביא הישגים מדיניים....
צודק, אירועים כדוגמת זה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3651580,00.html
יכולים להביא לסוף המבצע ללא הישגים משמעותיים!
- shraga007
- חבר מכור קשה

אם אני מבין אתכם נכון, אתם אומרים שפעולה כזאת יכולה להביא לזה שימשיכו לירות טילים עלינו כי נהרגו אזרחים "תמימים" ולכן ימנעו מאיתנו לסיים את המשימה שלשמה יצאנו.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אתה מבין נכון.shraga007 כתב:אם אני מבין אתכם נכון, אתם אומרים שפעולה כזאת יכולה להביא לזה שימשיכו לירות טילים עלינו כי נהרגו אזרחים "תמימים" ולכן ימנעו מאיתנו לסיים את המשימה שלשמה יצאנו....
לא אמרתי שזה יקרה עכשיו, אבל כל פעולה כזו מקרבת את סוף המבצע לא מרצון, אלא בעל כורחנו.
- ShraGadi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3238
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
האמת, אני קצת מבולבל ממה שקרה בביה"ס של האו"ם שמום.... בהתחלה מס' ההרוגים עלה כל הזמן עד שפורסם שיש בערך 45-50 הרוגים, ופתאום יש הודעה מהאו"ם שמס' ההרוגים הוא 30! אומנם גם הרבה אם ההרוגים הם אזרחים, אבל כבר קשה להאמין למספרים שיוצאים משם.... אם מתוך ה- 30, חלר ניכר (והיו כאלה) הם אנשי חמאס מחופשים לאזרחים אזי מס' ההרוגים של "אזרחים תמימים" בסה"כ הוא לא כזה גבוהה, וזו שוב תעמולה של חמאס....