MrYair כתב:
אוקיי תודה רבה
אבל יש מצב אתה שולח לי צילום מסך של תבניות חיוג ב FreePBX?
כי קצת לא מובן לי איפה אני רושם את כל זה?
אני מנהל את ה pbx דרך GUI ולא CLI.
...
טוב אנסה להסביר היכן "אתה רושם את כל זה" גם במקרה, אם אתה "מנהל את ה pbx דרך GUI ולא CLI". ואפילו אלווה את ההסבר בצילומי מסך עם הסימונים והסברים.
והדרך, היא אותה הדרך. מתחילים מלהגיע לניתובים היוציאים של העורקים שמזינים את המרכזייה. מלשונית Connectivity בוחרים במפתיע את... Outbound Routes
משם עוברים לניתוב יוצא של העורק הרלוונטי, למשל של ה ZADARMA וננסה לערוך אותו.
ומשם נבחר בלשונית של Dial Patterns
שבה כבר נרשום את התבניות הרלוונטיות, שאת המבנה שלהן כבר נתתי מקודם וגם הסברתי כרגע באדום בצילום מסך זה.
sys_admin כתב:
טוב אנסה להסביר היכן "אתה רושם את כל זה" גם במקרה, אם אתה "מנהל את ה pbx דרך GUI ולא CLI". ואפילו אלווה את ההסבר בצילומי מסך עם הסימונים והסברים.
והדרך, היא אותה הדרך. מתחילים מלהגיע לניתובים היוציאים של העורקים שמזינים את המרכזייה. מלשונית Connectivity בוחרים במפתיע את... Outbound Routes
משם עוברים לניתוב יוצא של העורק הרלוונטי, למשל של ה ZADARMA וננסה לערוך אותו.
ומשם נבחר בלשונית של Dial Patterns
שבה כבר נרשום את התבניות הרלוונטיות, שאת המבנה שלהן כבר נתתי מקודם וגם הסברתי כרגע באדום בצילום מסך זה.
משתמש ב-zadarma לשיחות יוצאות ונכנסות עם טלפון Fanvil X5U
נתקל באיכות קו לא ממש טובה : דיליי, קול מתכתי וכו'. זו ההתנסות הראשונה שלי ב-voip. זה הסטנדרט ? יש מה לעשות ? לשנות הגדרות/ לאן לעבור ?
oferleshem כתב:
מעניין לעניין באותו עניין... שאלה....
נתקל באיכות קו לא ממש טובה : דיליי, קול מתכתי וכו'. זו ההתנסות הראשונה שלי ב-voip. זה הסטנדרט ? יש מה לעשות ? לשנות הגדרות/ לאן לעבור ?
תודה.
...
לא, voip , זה לא "הסטנדרט", אלה שזה קונספט, והוא יכול להיות מיושם על ידי "סטנדרטים" שונים ורבים. אחד מהם והכי נפוץ הוא SIP, וזה התקן שבו משתמשים בין היתר גם zadarma. ועם כבר מעניין לעניין באותו עניין, אז גם קו טלפון של בזק, שללקוח מגיע כקו אנלוגי, הוא VoIP עד ל MSAG וגם הטלפון של הוט, הוא גם VoIP.
וכן יש מה לעשות ומה שיש לעשות זה לזהות מה הסיבה שאתה נתקל באיכות קו לא ממש טובה. והסיבה יכולה להיות אחת מן הרבות, למשל חיבור של ספק אינטרנט בעיתי, כזה למשל ששמם את הלקוח מאחורי NAT, כמו הוטנט למשל או כל מני ספקים קיקיוניים אחרים, נתב ביתי בעיתי, אתו הטלפון סיני מיני עלום שם ( Fanvil X5U ) וכו'.
ואיך בודקים. למשל מתחברים לשירות לא מאותו טלפון סיני, אלה למשל מסופטפון, בפלאפון או במחשב, מנסים להתחבר במקום שיש חיבור אינטרנט מסוג אחר וכו'. ואחרי שמזהים את הבעיה, פותרים אותה.
oferleshem כתב:
תודה.
...
ניסיתי שתי חברות מחו"ל VOIPStudio באירלנד ו callcentric.com בארה"ב והייתי מאוד מרוצה מהם. היום שער הדולר נמוך אז משלם פחות בשקלים על טעינת החשבון שלי. הראשונה יכולה לתת לך אותו מספר טלפון ישראלי שיש לך היום אם תשלח חשבונית אחרונה והשניה רק למספר טלפון אמריקאי.
אני לא מבין למה חברות ישראליות דורשות שתהיה לקוח שלהם לאינטרנט על מנת לתת לך שירות טלפוניה, הרי אם יש לי אינטרנט מה זה משנה מבחינה טכנית מאיפה יש לי?
Victor22 כתב:
ניסיתי שתי חברות מחו"ל VOIPStudio באירלנד ו callcentric.com בארה"ב והייתי מאוד מרוצה מהם. היום שער הדולר נמוך אז משלם פחות בשקלים על טעינת החשבון שלי. הראשונה יכולה לתת לך אותו מספר טלפון ישראלי שיש לך היום אם תשלח חשבונית אחרונה והשניה רק למספר טלפון אמריקאי.
אני לא מבין למה חברות ישראליות דורשות שתהיה לקוח שלהם לאינטרנט על מנת לתת לך שירות טלפוניה, הרי אם יש לי אינטרנט מה זה משנה מבחינה טכנית מאיפה יש לי?
...
כדי להוציא מהלקוח עוד כסף מאותה סיבה שספקיות לא מאפשרות שימוש בשירותי VOIP שלהם על גבי ציוד
שלא סופק על ידן.
oferleshem כתב:
תודה.
...
בנוסף למה ש-@sys_admin כתב הייתי בודק גם פינג לשרת sip.zadarma.com, כל עוד זה לא עובר 120 מ"ש זה כבר משהו. ספציפית פעם הייתה בעיה עם אקספון שזה הביא אותי להחלפת ספק במשרד, אבל זה היה לפני שנה בערך כבר. מקווה שמאז הם פתרו את הבעיות
אני צריך קו טלפון לקבלת ושליחת פקסים בלבד (פקס פעם בחודש או חודשיים).
לא בא לי לשלם על שרות ייעודי של שליחת פקסים, כי יש לי מדפסת משולבת פקס ומעדיף להשתמש בה.
יש המלצה לאיזה התקן voip לקנות ואיך להגדיר? (יש פה בשרשור הרבה מידע, אבל לא יודע כמה עדכני).
האם משלמים בחודשים שלא שולחים פקס?
תודה
kmvsbemjammmawhezw כתב:
אני צריך קו טלפון לקבלת ושליחת פקסים בלבד (פקס פעם בחודש או חודשיים).
לא בא לי לשלם על שרות ייעודי של שליחת פקסים, כי יש לי מדפסת משולבת פקס ומעדיף להשתמש בה.
יש המלצה לאיזה התקן voip לקנות ואיך להגדיר? (יש פה בשרשור הרבה מידע, אבל לא יודע כמה עדכני).
האם משלמים בחודשים שלא שולחים פקס?
תודה
...
בעצמי לא ניסיתי, אבל קראתי תגובות די טובות על המכשיר הזה:
אתה משלם על המספר, כל עוד אתה מחזיק בו. את המספר אתה צריך לשיחות נכנסות. אם אתה צריך רק לשלוח, נראה לי שאפשר לוותר על המספר ואז יעלה לך רק זמן שיחה. אם אתה צריך גם לקבל פקסים, אז כן, יהיה לך תשלום הוא נע בין 2 ל-4 דולר תלוי בחברה
רציתי לחפש אופציה זולה יותר לטלפון הקווי (לבית פרטי, אין הרבה שיחות יוצאות) ובסוף מצאתי את השרשור המעולה הזה. למדתי המון.
ממה שהבנתי יש שתי אופציות עיקריות -
ניוד המספר טלפון לחברת Zadarma (או חברה דומה), וקניית מתאם אנלוגי לVOIP.
שימוש בכרטיס סים זול, גם עם מתאם כלשהו לטלפון הקווי.
רציתי לשאול, מישהו יכול להמליץ על דגם/מכשיר ספציפי למתאם? רוב הקישורים למוצרים שונים כבר לא עובדים.
מתאם אנלוגי נדרש רק אם אתה מעוניין להמשיך להשתמש בתשתית ובשלוחות אנלוגיות. אחרת אפשר - ורצוי - לעבור לאפליקציות Voip חינמיות על מכשירים ניידים, ולמכשירים ביתיים מבוססי SIP. כל טלפון הכי פשוט מבוסס IP מרגיש מתקדם יותר מטלפון אנלוגי - סאונד משופר, נתוני שיחה מזוהה מופיעים עוד לפני שהמכשיר מתחיל לצלצל (ולא בין הצלצול הראשון לשני במקרה הטוב), מקשים ייעודיים להעברת שיחות ולקיום ועידה, תמיכה במספר חשבונות (שלוחות) על אותו מכשיר.
זדארמה מאפשרים לנהל בו זמנית עד 3 שיחות שונות על אותו "קו", תכונה שלא תוכל כלל לנצל עם תשתית ביתית אנלוגית ללא מרכזייה.
שלוחות אנלוגיות הן מטבען נייחות, ולא יכולות לנצל את האוניברסליות של חיבור לאינטרנט מכל מקום.
באופן אישי הלכתי על גם וגם, גם אפליקציות, גם מכשירי SIP נייחים היכן שזה באמת נחוץ (חדר עבודה, מסך אינטרקום) וגם שילוב של מכשירים אנלוגיים היכן שאפשר להסתפק בזה, כשהמטרה הסופית היא להעביר בהדרגה את כל הבית ל- IP מלא.
קיימות בעקרון שתי קטגוריות של מתאמים כאלה - FXS ו- FXO. ה-S מקשר בין מכשיר טלפון אנלוגי לבין תשתית Voip, ו- O מקשר בין קו טלפון אנלוגי לבין לקוחות Voip.
מה שרלוונטי מבחינת הדרישות שהצבת זה FXS.
כרגע יש לי בבית Grandstream HT813 שמאפשר לבצע את שני התפקידים במקביל - יש לו פורט FXO שיכול להוציא ולהכניס שיחות דרך קו אנלוגי (של בזק, או של אחת החברות האחרות, או ממתאם סלולרי לאנלוגי, שהוא זול באופן משמעותי ממתאם סלולרי ישירות ל- Voip). בינתיים נוח לי להמשיך להחזיק "קו" של בזק בינלאומי שמגיע בחבילה נוחה מאד ללא תשלומים קבועים, עבור מספרים שאינם נגישים לחיוג דרך Zadarma - כל הכוכביות וה- 1-800 למיניהם וכו'). וגם מתחבר לשלוחה אנלוגית דרך פורט FXS - אני משתמש בזה כרגע לחיבור מדפסת משולבת פקס.
המינוס הוא, שהמתאם הזה לא נתמך באופן רשמי ע"י המרכזייה שהתקנתי בבית (3CX), כלומר אין אפשרות של הגדרות אוטומטיות דרך תפריטי המרכזיה (Auto Provision), מה שמסבך בהרבה את ההגדרות עד שהכל באמת עובד בצורה תקינה וחלקה. למשל עדיין לא הצלחתי להוציא שיחות דרך פורט ה- FXO, רק לקבל דרכו שיחות, וכנראה אצטרך להשקיע עוד זמן לא מבוטל בחקירה עד שאמצא בתקווה את מקור הבעיה.
בנוסף, הזמנתי מחו"ל ואני מחכה לקבל דגם אחר של מתאם, Grandstream HT814, עם 4 פורטים FXS, שכן נתמך רשמית ע"י המרכזיה הזו, ושמאפשר עבודה עם 4 שלוחות אנלוגיות במתכונת של מרכזייה פרטית (לכל שלוחה יוגדר מספר פנימי שאפשר לחייג אליו).
זוהר05 כתב:
שימו לב, כל מי שמנוי בZADARMA
החל מה1/8/22 הם העלו את מחיר השיחה לסלולר בישראל בכ500%
מ 0.024$ ל 0.12$
...
זה לא מה שאני מבין מהטבלה בדף שלהם. https://zadarma.com/en/tariffs/calls/#world-popular
שיחה שיוצאת ממספר ישראלי שלהם אל סלולרי ישראלי עולה בין 4 ל-5 סנט לדקה, לא יותר, תלוי בתוכנית של המנוי - Standard Plan או Economy Plan. פחות מכפול מה- 2.4 עד 3 סנט לדקה למספרים נייחים.
המחיר הגבוה שציינת הוא רק למי שמחזיק אצלם מספר *לא ישראלי*, וממנו מחייג לסלולרי ישראלי.