[פוצל] שרשור pc ו-woke

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1940
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

שרשור שלא נקרא #226 

אה, ולגבי הפיסקה האחרונה. כשאתה רואה את ה backlash שההחלטות ה Woke גורמות לו, כשאתה רואה את יחס ה Dislikes שהטריילר קיבל, כשאתה רואה ציוני Rotten Tomatoes נמוכים, כל זה מעיד שדווקא כן יש תופעה נרחבת של דחייה מהמסרים הללו, ואין מצב שאין לזה אימפקט כספי. לו דיסני היו נשארים נייטרלים בנושאים הללו, או לפחות לא דוחפים את האג'נדה בצורה כל כך בוטה הם בוודאי לא היו מאבדים את הצופים הפרוגרסיביים, אבל הם לא היו גורמים לדחייה של מיליוני צופים פוטנציאליים. אני ממש לא בטוח שאתה צודק שאלה החלטות משתלמות עיסקית. נכון שדיסני היא חברה מסחרית שתפקידה להרוויח כסף, אבל למנהלים שלה גם יש אידיאולוגיה, ולא מן הנמנע שהיא חשובה להם מספיק כדי כן לפגוע קצת בתוצאות הפיננסיות.
קח לדוגמא את הויכוח המתוקשר עם מושל פלורידה על כל החוק שהם כינו Don't say gay. יש לך מושג איזה נזק פיננסי זה גרם להם בכך שהמושל רוצה לבטל להם את הפריבילגיות המיוחדות שהם זכו להן בדיסני וורלד?
אז איך זאת היתה החלטה עסקית חכמה? הכי חכם לסתום את הפה ולא להיכנס לפוליטיקה. ככה מרוויחים הכי הרבה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #227 

אינני סותר את עצמי. מחאה תהיה אלימה, ותעורר אנטגוניזם. האלטרנטיבה היא לא לעשות מחאה, או לעשות מחאה שלא מעוררת אנטגוניזם- ואז לא יהיה שינוי.
לגבי פלקון - אני בטוח שאם אחפש ברשת אמצא את מי שמתנגד. לגבי וונדר וומן, היא מגולמת בקומיקס, בסדרה של שנות ה80 ובסרטי הקולנוע- על ידי אישה עם שיער שחור. מה הטיעון שלך בדיוק? שלא מתלוננים על זה שזו אישה? אולי תתלוננו על זה שרוב רובם המוחלט של גיבורי העל הם גברים. לא ראיתי פה תלונות על האפליה הזו.
כן ראיתי תלונות על באט גירל? או שי האלק? כמובן שכן.
מטרת השינוי בגוון העור של בת הים הקטנה אינה להתריס. זו תגובה ילדותית לחשוב שזו התרסה. זו אמירה של חברה - היינו צחים כשלג(יה), והנה אנחנו עושים שינוי. זה שיש לה עור שחור פוגע בצורה אפסית ומאופסת בעלילה. מי שיתלונן זה רק מי שזה "בא לא רע בעינים". התרגל לסדר הישן, וכל דבר שונה נחשב בעיניו כהתרסה נגדו.

אם אין חשיבות לצבע העור, אז אין חשיבות, ולא אכפת לאף אחד מצבע העור. אם אין חשיבות לצבע העור אבל הוא תמיד, אצל כל הדמויות, לבן לבן לבן, אז יש חשיבות לצבע העור וחשוב שהוא יהיה לבן! ניסית לטמון מלכודת דמגוגית. האם אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים, והוא יוכל להרים אותה.
אני קונסיסטנטי לחלוטין, הטיעונים שלך- יש בהם מעט דמוגגיה.
אכן, הכי טוב לבטל אפליה על ידי שיוויון, ולא על ידי אפליה הפוכה. זה יגרום לכך שהתהליך יהיה איטי יותר, ודרכן של מהפכות שאין להן סבלנות.
אני זוכר אמירות של עמיתים שלי בעבודה לפני פחות מעשר שנים, כשיש נשים בחדר. אין את זה יותר. נעלם לגמרי. וזה בגלל כל מני נשים מעצבנות שהתנפלו על כל פירור של הטרדה מילולית ומיצו עם העבריין את הדין, ברעש, ובציבור. ככה עובדות מהפכות.

מרב מיכאלי יודעת שהיא מעצבנת. זאת בדיוק המטרה.

stanaula
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #228 

אתם רואים כבר 16 עמודים שזה כמו לדבר עם הקיר, אז אולי נשאיר לגזען להמשיך לדבר עם עצמו?

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #229 

22/09/2022 23:54  
nir11 כתב:
אינני סותר את עצמי. מחאה תהיה אלימה, ותעורר אנטגוניזם. האלטרנטיבה היא לא לעשות מחאה, או לעשות מחאה שלא מעוררת אנטגוניזם- ואז לא יהיה שינוי.
לגבי פלקון - אני בטוח שאם אחפש ברשת אמצא את מי שמתנגד. לגבי וונדר וומן, היא מגולמת בקומיקס, בסדרה של שנות ה80 ובסרטי הקולנוע- על ידי אישה עם שיער שחור. מה הטיעון שלך בדיוק? שלא מתלוננים על זה שזו אישה? אולי תתלוננו על זה שרוב רובם המוחלט של גיבורי העל הם גברים. לא ראיתי פה תלונות על האפליה הזו.
כן ראיתי תלונות על באט גירל? או שי האלק? כמובן שכן.
מטרת השינוי בגוון העור של בת הים הקטנה אינה להתריס. זו תגובה ילדותית לחשוב שזו התרסה. זו אמירה של חברה - היינו צחים כשלג(יה), והנה אנחנו עושים שינוי. זה שיש לה עור שחור פוגע בצורה אפסית ומאופסת בעלילה. מי שיתלונן זה רק מי שזה "בא לא רע בעינים". התרגל לסדר הישן, וכל דבר שונה נחשב בעיניו כהתרסה נגדו.

אם אין חשיבות לצבע העור, אז אין חשיבות, ולא אכפת לאף אחד מצבע העור. אם אין חשיבות לצבע העור אבל הוא תמיד, אצל כל הדמויות, לבן לבן לבן, אז יש חשיבות לצבע העור וחשוב שהוא יהיה לבן! ניסית לטמון מלכודת דמגוגית. האם אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים, והוא יוכל להרים אותה.
אני קונסיסטנטי לחלוטין, הטיעונים שלך- יש בהם מעט דמוגגיה.
אכן, הכי טוב לבטל אפליה על ידי שיוויון, ולא על ידי אפליה הפוכה. זה יגרום לכך שהתהליך יהיה איטי יותר, ודרכן של מהפכות שאין להן סבלנות.
אני זוכר אמירות של עמיתים שלי בעבודה לפני פחות מעשר שנים, כשיש נשים בחדר. אין את זה יותר. נעלם לגמרי. וזה בגלל כל מני נשים מעצבנות שהתנפלו על כל פירור של הטרדה מילולית ומיצו עם העבריין את הדין, ברעש, ובציבור. ככה עובדות מהפכות.

מרב מיכאלי יודעת שהיא מעצבנת. זאת בדיוק המטרה.
...
אם אתה אומר ומודה שזאת מחאה אלימה שמיועדת לעורר אנטגוניזם, אז מדוע אתה מתפלא שהיא מעוררת אנטגוניזם?
לגבי וונדר וומן ופאלקון (ובלייד) אלה דוגמאות שסותרות את הטענה שלך שמה שבאמת מפריע לאנשים זה שיש שחורים/נשים שמגלמים דמויות ראשיות.
לגבי בת הים הקטנה - אם הבעיה היא שלאורך השנים היו יותר מדי דמויות רק לבנות ולא היה ייצוג לגזעים/תרבויות אחרות, זה לא גורר שצריך לקחת חלק מהדמויות הישנות עכשיו ולשנות אותן כדי לשנות את המצב הזה. אפשר פשוט לכתוב סיפורים חדשים עם דמויות חדשות. זה ברור שלקחת דמות קיימת ישנה ופתאום לשנות אותה זה משהו שיעורר אנטגוניזם, אבל על פי הטענה שלך עצמך - זאת המטרה. ופה הסתירה שלך - אתה טוען שמטרת השינוי בגזע של בת הים הקטנה לא היה להתריס, ומייד אח"כ מודה שזאת היתה החלטה מודעת ומכוונת שהיא חלק מאותה מחאה אלימה ומעצבנת שנועדה ליצור פרובוקציות.

ולבסוף, לגבי הטיעון האחרון - שלעשות את זה נכון בלי ליצור עוולות חדשות פשוט יהיה איטי יותר - זה טיעון שמהותו הוא המטרה מקדשת את האמצעים. כלומר מותר לבצע עוולות חדשות אם לדעתך המטרה טובה. מה הפלא שזאת דעה שנויה במחלוקת. אם להחזיר את המשכנתא שלי לוקח 30 שנה אז זה אומר שמותר לי לשדוד בנק כי אני חושב שמגיעה לי דירה וזה אי צדק שאין לי ואין לי סבלנות לחכות 30 שנה שזה יקרה? זה בסדר שהשינוי יקח זמן, זה לא בסדר לבצע עוולות חדשות כדי להאיץ אותו. וכאמור - אין לי שום ויכוח איתך שהיה פעם over ייצוג ללבנים ולגברים בקולנוע ובתעשיית הבידור, ושפעם בכלל לא ראו להט"בים בטלוויזיה/סרטים ואין לי שום בעיה שזה ישתנה. מה שכן יש לי בעיה זאת הדרך, הרמיסה הכוחנית, הדחיפה בגרון, ה preachiness, הניסיון להשתמש בבידור כקרדום לחפור בו מסרים פוליטיים. ברגע שגוררים את הבידור למגרש הפוליטי, פתאום הופכים אותו לזירת מלחמה נוספת, וזה רע לכולם בסופו של דבר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #230 

23/09/2022 0:56  
psibeast כתב:
אם אתה אומר ומודה שזאת מחאה אלימה שמיועדת לעורר אנטגוניזם, אז מדוע אתה מתפלא שהיא מעוררת אנטגוניזם?
...
אני לא התפלאתי בשום שלב על ה"אנטגוניזם". אני מבין בדיוק מאיפה הוא בא, ובדיון הזה, אחד אחרי השני, נחשפים המניעים של הגזענים. ברור מראש שזה יעורר התנגדות, וברור, או צריך להיות ברור, שככל שההתנגדות, כמו שאני חווה אותה כאן, היא גזענית ולעיתים פוגענית - כך יעלה ויפרוץ.

לגבי בת הים הקטנה - אם הבעיה היא שלאורך השנים היו יותר מדי דמויות רק לבנות ולא היה ייצוג לגזעים/תרבויות אחרות, זה לא גורר שצריך לקחת חלק מהדמויות הישנות עכשיו ולשנות אותן כדי לשנות את המצב הזה. אפשר פשוט לכתוב סיפורים חדשים עם דמויות חדשות. זה ברור שלקחת דמות קיימת ישנה ופתאום לשנות אותה זה משהו שיעורר אנטגוניזם, אבל על פי הטענה שלך עצמך - זאת המטרה. ופה הסתירה שלך - אתה טוען שמטרת השינוי בגזע של בת הים הקטנה לא היה להתריס, ומייד אח"כ מודה שזאת היתה החלטה מודעת ומכוונת שהיא חלק מאותה מחאה אלימה ומעצבנת שנועדה ליצור פרובוקציות.
...
מעת לעת יש בעולם הקולנוע רימייקים, בלי שום קשר לאג'נדות כאלה או אחרות. בחלק מהרימייקים האלה, המפיק מנצל את ההזדמנות כדי לעשות תיקון. אפשר לכתוב סיפורים חדשים כמו שאתה מציע, ואפשר גם לספר את אותו סיפור, רק ללא העיוות שהתאים לתקופה אחרת, אבל אינו מתאים יותר. מה שיכול לעורר אנטגוניזם מוצדק זה לקחת דמות ישנה ולשנות את המאפיינים שלה, למשל להפוך אותה מגיבור לנבל. אבל לשנות את גוון העור, בצורה שאינה משנה את הנרטיב בשום דרך - כלל לא ברור שזה יעורר אנטגוניזם - רק שזה כן ברור- זה יעורר אנטגוניזם רק אצל הגזענים.
אין שום סתירה בדברי, השינוי נעשה כדי לתקן, לא כדי להתריס. אין פה התרסה ואין פה סתירה בשום צורה. יש פה "מותרסים", אבל אין פה מתריסים.
הטיעון שלי הוא לא שהמהפכה נועדה כדי לעצבן. הטיעון הוא שלא ניתן לבצע מהפכה בלי לעצבן. העיצבון אינו מטרה ואף לא אמצעי, אלא תוצר לוואי בלתי נמנע. מרב מיכאלי רוצה שאתה תשים לב כל שניה לעיוות שיש בשפה העברית. על הדרך זה מעצבן (גם אותי) כי זה נשמע לא טבעי. היא מדברת בצורה מעצבנת וזה מעצבן אותי, ואני אוהב אותה על זה (חוץ מזה שבשנות התשעים היא הייתה שווה בטרוף ואני זוכר לה את זה :) )
ולבסוף, לגבי הטיעון האחרון - שלעשות את זה נכון בלי ליצור עוולות חדשות פשוט יהיה איטי יותר - זה טיעון שמהותו הוא המטרה מקדשת את האמצעים. כלומר מותר לבצע עוולות חדשות אם לדעתך המטרה טובה. מה הפלא שזאת דעה שנויה במחלוקת. אם להחזיר את המשכנתא שלי לוקח 30 שנה אז זה אומר שמותר לי לשדוד בנק כי אני חושב שמגיעה לי דירה וזה אי צדק שאין לי ואין לי סבלנות לחכות 30 שנה שזה יקרה? זה בסדר שהשינוי יקח זמן, זה לא בסדר לבצע עוולות חדשות כדי להאיץ אותו. וכאמור - אין לי שום ויכוח איתך שהיה פעם over ייצוג ללבנים ולגברים בקולנוע ובתעשיית הבידור, ושפעם בכלל לא ראו להט"בים בטלוויזיה/סרטים ואין לי שום בעיה שזה ישתנה. מה שכן יש לי בעיה זאת הדרך, הרמיסה הכוחנית, הדחיפה בגרון, ה preachiness, הניסיון להשתמש בבידור כקרדום לחפור בו מסרים פוליטיים. ברגע שגוררים את הבידור למגרש הפוליטי, פתאום הופכים אותו לזירת מלחמה נוספת, וזה רע לכולם בסופו של דבר.
...
הדוגמה שלך היא דמגוגית וכושלת לוגית. לקבל משכנתא זה מעצבן אבל חוקי, לשדוד בנק זו עבירה פלילית. לשנות את גוון העור של בת הים זו אינה עבירה פלילית ובאמצעות הקבלה שאינה אמת אתה מנסה להציג את השינוי כעבירה פלילית.

ככה מפרקים לגורמים טיעון דמגוגי ריק.

לא, זה לא בסדר שהשינוי ייקח זמן. מיעוטים מוחלשים סובלים מאות ואלפי שנים והשינוי בוער. בכל מני מדינות אנשים כהי עור נרצחים על ידי הרשויות. זה בסדר שזה ייקח זמן? אני לא מסכים.
הבידור תמיד תמיד תמיד, מאז ומתמיד- היה בשימוש כדי להעביר מסרים פוליטיים. רוב רובה של הוליווד מובל על ידי אנשים שיש להם אג'נדה ליברלית, שמאלנית. זה היה ככה מאז ומתמיד. גל גדות, שירה האס ועוד כל מני - הן מקבלות תפקידים בסרטים הוליוודים רק בגלל שמישהו (לא חשוב מאיזו עדה), שיש לו הרבה כח דחף את זה. אחרת זה לא היה קורה. אמנות היא פוליטית וכך גם בידור. כל סרטי מארוול הם תגובת נגד לטראמפ. סיפורה של שיפחה זו תגובת נגד לטראמפ. בדרך כל האנשים האלה חושבים אם הם יצליחו גם מסחרית. אז מה שהם עושים זה לדחוף את האג'נדה הפוליטית שלהם וגם להתעשר. רק עיוור לא ייראה את זה. הבידור פוליטי. בכל מקום. אין בזה שום דבר חדש. מארוול העביר מסר אנטי טראמפ וגם הרוויח. מה יותר טוב מזה עבור היוצרים?
אני לעולם לא אצפה ב"מנאייק" כי כתב אותה רועי עידן, אבל יש אינספור אנשים תמימים שלא מבינים את זה, גם רועי עידן מבין את זה - אז הוא מרגיש בנוח לדחוף את האג'נדה הפוליטית שלו דרך הסידרה (שלא ראיתי, אך קראתי עליה).
זהו בידור.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8816
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 659 פעמים

שרשור שלא נקרא #231 

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #232 

אני לא התפלאתי בשום שלב על ה"אנטגוניזם". אני מבין בדיוק מאיפה הוא בא, ובדיון הזה, אחד אחרי השני, נחשפים המניעים של הגזענים. ברור מראש שזה יעורר התנגדות, וברור, או צריך להיות ברור, שככל שההתנגדות, כמו שאני חווה אותה כאן, היא גזענית ולעיתים פוגענית - כך יעלה ויפרוץ.
...
אז אם המניע הוא סתם גזענות, איפה הגזענות נגד Blade למשל? איפה הגזענות נגד Falcon? איפה הגזענות נגד Nick Fury?
מעת לעת יש בעולם הקולנוע רימייקים, בלי שום קשר לאג'נדות כאלה או אחרות. בחלק מהרימייקים האלה, המפיק מנצל את ההזדמנות כדי לעשות תיקון. אפשר לכתוב סיפורים חדשים כמו שאתה מציע, ואפשר גם לספר את אותו סיפור, רק ללא העיוות שהתאים לתקופה אחרת, אבל אינו מתאים יותר.
...
תמיד יש Backlash נגד שינויים כאלה. אתה קורא לזה תיקון, בעיני אחרים זה לא תיקון. יש הרבה אנשים שהם נגד באופן עקרוני לעשות שינויים ב Source material כשעושים למשהו רימייק, וזה לא בגלל גזענות.

לא, זה לא בסדר שהשינוי ייקח זמן. מיעוטים מוחלשים סובלים מאות ואלפי שנים והשינוי בוער. בכל מני מדינות אנשים כהי עור נרצחים על ידי הרשויות. זה בסדר שזה ייקח זמן? אני לא מסכים.
...
וזה מהות הויכוח בעיני. אתה מוכן למה שנתפס בעיני רבים כביצוע עוולות כדי להאיץ את השינוי. אני לא חושב שהחזקה בעמדה ש two wrongs don't make a right זה גזענות.
אפליה מתקנת היא אפליה והיא פסולה ככל אפליה אחרת. זאת עמדה מוסרית.
הבידור תמיד תמיד תמיד, מאז ומתמיד- היה בשימוש כדי להעביר מסרים פוליטיים. רוב רובה של הוליווד מובל על ידי אנשים שיש להם אג'נדה ליברלית, שמאלנית. זה היה ככה מאז ומתמיד. גל גדות, שירה האס ועוד כל מני - הן מקבלות תפקידים בסרטים הוליוודים רק בגלל שמישהו (לא חשוב מאיזו עדה), שיש לו הרבה כח דחף את זה. אחרת זה לא היה קורה. אמנות היא פוליטית וכך גם בידור. כל סרטי מארוול הם תגובת נגד לטראמפ. סיפורה של שיפחה זו תגובת נגד לטראמפ. בדרך כל האנשים האלה חושבים אם הם יצליחו גם מסחרית. אז מה שהם עושים זה לדחוף את האג'נדה הפוליטית שלהם וגם להתעשר. רק עיוור לא ייראה את זה. הבידור פוליטי. בכל מקום. אין בזה שום דבר חדש. מארוול העביר מסר אנטי טראמפ וגם הרוויח. מה יותר טוב מזה עבור היוצרים?
...
אני לא חושב שמה שקורה בשנים האחרונות בהוליווד הוא פרופורציונלי למה שמה שהיה שנים רבות. בבירור היתה איזו הקצנה בפוליטיזציה של המסרים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #233 

25/09/2022 16:19  
psibeast כתב:

וזה מהות הויכוח בעיני. אתה מוכן למה שנתפס בעיני רבים כביצוע עוולות כדי להאיץ את השינוי. אני לא חושב שהחזקה בעמדה ש two wrongs don't make a right זה גזענות.
אפליה מתקנת היא אפליה והיא פסולה ככל אפליה אחרת. זאת עמדה מוסרית.
...
אתה מדבר בסיסמאות ולא מפרק מספיק את הדברים.
אין אפליה מתקנת. יש תיקון שיוויוני. אפליה מתקנת היא שבסרט או סידרה אחוז הנשים\ טרנסגנדרים\ שחורים וכו' יהיה גבוה מזה שיש להם באוכלוסיה.
מכיוון שבכל התוכניות את תיראה "שחור" אחד או שנים, גיבורה אחת או שתיים - הטיעון שלך ריק. אין אפליה מתקנת. יש תיקון שנותן למיעוטים ייצוג הולם, מה שלא היה. אין פה עוול הפוך. יש פה תיקון.
וכן, בעיני כל מי שמתגד לזה בגלל כל מיני טיעונים מצחיקים "נאמנות למקור", הוא גזען, וגזען לא כל כך מתוחכם. חשפנו פה הרבה כאלה והם השתתקו או עברו לקללות. או שניהם.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4620
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שרשור שלא נקרא #234 

@psibeast

אני מסכים שזה יותר נסוב סביב מכת הרימייקים (גרסא מודרנית לסיפור ישן), ככלל לא מחבב רימייקים אולם יכול לספור כמה מוצלחים, לא חושב שWOKE גרם או יגרום לי לחבב אותם יותר או פחות, פשוט הפרשנות החדשה היתה מוצלחת כסיפור.

ולדיון עצמו - כבר היו שירשורים שכאלה עוד לפני אופנת WOKE, שם בני תרבויות אחרות, שונות, תויגו כבני תרבויות נחותות מזו המערבית אירופאית הנאורה, ונחשבים לברברים נבערים שמזהמים את המרחב הציבורי.
הרי אין צביעות גדולה יותר מלהמשיך לשווק תרבות קולניאליסטית כעליונה, כפרוגרסיבית וכנאורה ובאותה העת לשנוא כל מי שלא שותף לה, ללא הבדל דת גזע ומין, כמובן, העיקר שיקחו את התרבות הנחותה שלהם למקום אחר, או שיתקדמו (פרוגרס) ויקבלו את האור ובני האור.

פלורליזם מעולם לא היה הצד החזק של מיסיונרים, בין אם להמיר דתם של "פראיים" ילידי המקום כדי שיראו את האור או כל כפייה דתית אחרת, בין אם לשכנע בעליונות הגזע (סליחה, עליונות תרבותית) ובין אם רעיון טהרני אחר.

אם ה"פרוגרסיביות" היתה עקרון אמיתי ולא אופנה פוליטית/כלכלית, היו מזמן פועלים לתקן עוולות הסטוריות מהיסוד במקומות שבאמת משמעותיים, במקום להתעסק בגוון העור של אלף או ויקינג -
למשל דמותו של ישו כאדם לבן, זהוב בלורית בעל חזות אירופאית (וכך הוא מופיע גם בכנסיות הקתוליות של מרכז ודרום אמריקה, לילידי המקום, עד היום, ואף אחד לא שם לב שזו בעצם סגידה לאדם הלבן ותו לא), בעוד הוא (ישו) היה יהודי יליד בית לחם, כך שסביר שנראה כמו המקומיים בבית לחם של היום, או לכל הפחות עם יותר נגיעות בבליות/אשוריות/מצריות ובוודאי שפחות... אירופאי, הכי רחוק שאפשר לזרום זה פיניקי והם לא ממש טרחו להגיע לאזור ההר. אבל לך תסביר לקתולים לבנים שהם סוגדים לבן האל שבעל חזות לבנטינית...
או לחילופין היו מתקנים עוול קדום הרבה יותר מעבדות השחורים (שכבודה במקומה מונח עם שאר רעיונות טהרניים של תקופות אפלות) - האנדיאנים שאדמתם ותרבותם נגנבו ונחרבו עד עפר, ולא מקבלים ייצוג בשום מקום ברמה מדינית (אולי רק לוקאלית), לא בשיח ולא בסרטים מלבד מערבוני שנות ה 40-80 (ולרוב ייצוג שלילי) אה, ופוקהונטס, נכון, תודה (כנראה שהם כוח קנייה זניח...). העיקר שיהיה ייצוג לגיבורה ישראלית ביקום של מארוול, אבל לילידי אמריקה.. ?
לא כלכלי, לא מעניין, זוכר? לדעתי זה יהיה גם דינה של הגיבורה הישראלית, עוד יחשף לה אבא פלשתינאי, רחמנא ליצלן, כדי להתחנף למדינות שפחות זורמות עם הדמות המקורית המועסקת במוסד ועיקר פועלה זה חיסול "לוחמי חפוש" ערביים (מה לעשות שלהם כוח קנייה דומיננטי משלנו).
אבל למה שלא יהיה פשוט גיבור ערבי? הממממ... צורם מידי לגבר האמריקאי הלבן...? זה ששולח את חייליו להלחם באויב שרובו המוחלט מזוהה כערבי?
או שפשוט היו מתעסקים בצורה רצינית יותר באפליית נשים לרעה, הן 50% מהאוכלוסייה ואיכשהו הזעקה שלהן שמגיעה בגלים על פני כמעט 100 שנים ונשברת שוב ושוב לתוך קיר של אטימות מבית ההגמוניה של הגבר הלבן בכל עמדות המפתח בשלטון ובכלכלה. מי אמר שינוי איטי?

כן, מפריע לי שבכלל יש דיון אם אריאל (בת הים) או כל דמות דמיונית צריכה להיות לבנה, צהובה, כחולה או ירוקה, בשם הגרסה המודרנית. כאילו שזו בכלל המהות שלא לדבר החטיפה של הדיון לכיוון גזעני, כצעד דמגוגי חמקני. יש את מי שכתב את הטקסט, מה מסובך להצמד אליו? יש דרגת חופש לפרשנויות? מעולה! סתם לא מעוניינים להצמד אל המקור? לבריאות, אבל קחו בחשבון שזה ייצור דיון, ודיון זה דבר טוב. למעשה זה הדבר הכי טוב שאפשר לייצר מזה. גם אם אני לא לגמרי מסכים עם המחטף של דיון, עדיף על ההדרה.
אבל מסתבר שהעיקר זה לא להתמודד עם המהות, העיקר זה לא ליצור דיון כי העיקר הוא שבני התרבויות הברבריות הנחותות יסתמו ויקבלו את ההגמוניה הנאורה. כי יש רק אחת כזו, וכל השאר רגרסיביים.
החלק העצוב הוא שאם נבחן את הWOKE מול ראי המציאות, אנחנו בקלות מוציאים את רוב האמריקאים כגזענים וחשוכים ועל הדרך מאבדים את הקשב של כל קבוצה לשכנה לה. הרי כל מי שמקורב לאיזושהי דת, באופן אוטומטי הוא יותר שמרן מאשר ליברל, ומכאן נשארת אסופה של מהגרים בני תרבויות זרות שחלקם שמרניים במהות אך לא יצביעו למי שקורא לעליונות לבנה על בסיס גזעי, ולא מעט white trash.

בשורה התחתונה, מדובר ברעיון נפלא ומופלא שהפך לטהרני, קסנופובי, בעל ניחוח פאשיסטי המשווק כפרוגרסיבי שרודד לתגית של כן/לא גזען או גרוע מכך כן/לא פרוגרסיבי. מילה שהשמרנים הגזענים בני עליונות לבנה מבטאים בזילזול והקטנה כמו ש"שמאל" הפך להיות בארץ.
רק נשאר להוסיף "גבולות" לדיון הציבורי בשם "דמוקרטיה שמגנה על עצמה" שלא יישמעו רעיונות מגוונים מידי או קיצוניים מידי לקיבה של של הסנואופלייקס, ומשם המדרון חלקלק למחוזות חשוכים מאוד.
אני מעדיף שגזענים ידברו בקול, בתוך דיון פתוח ובתרבות שמאפשרת להשמיע מגוון של דעות גם אם הם קשים ופוגעניים, אני מעדיף שאנשים יחשפו למגוון המגדרים, הצבעים והתרבויות שיש בחוץ, ובכלל נורמליזציה של השונה ממני, כאינדיבידואל וכחלק מחברה.
לשלוח אנשים לקבוצות סגורות המדהדות להם רעיונות דומים, תוך 0 חשיפה לאינדיבידואלים/קבוצות שונים מהם, זה רע, מאוד.
סביר יותר שהשיח יתמתן, במקום שבו מתנהל שיח בין השונים, מאשר בהדרה מוחלטת מהדיון.

הערת שוליים - זו לא הפעם הראשונה שנחשף פה הרעיון של עליונות לבנה המכובסת לעליונות תרבותית של הקולוניאליזם האירופי (viewtopic.php?f=14&t=252953), אני די בטוח שלאף אחד אין זמן לשבת ולקרוא את זה על כן אתמצת, יש הטוענים כי: לקבוצת השיוך העליונה אפשר להתקבל ללא הבדל דת גזע ומין ובתנאי שיימחקו את הזהות התרבותית בה גדלו ויצייתו לכללי התרבות של המסיונר האירופי הקולוניאליסטי, כי זה האור, זו הנאורות וזו הקדמה, ואין בילתה.

אני לא מוצא את ההבדל בין הפרוגרסיבים הטהרניים המסיונריים לבין "עליונות לבנה" האחת מבטאת עליונות תרבותית המשוייכת ליסודות התרבותיים של הקולוניאליסט האירופי הלבן (בהחלט חדשני ומתקדם, לשמר את שנאת הזרים תרבויות נחותות תוך הסרת תורת הגזע - ללכת עם ולהרגיש בלי) והשנייה מבטאת שנאת זרים על בסיס גזע (מיושן משהו).
משני צדדי המתרס בסוף מושרשת אפס סובלנות לשונה, רידוד השיח לתיוג אוטומטי, שנאת זרים ומקבעת את העליונות הלבנה בבסיס התרבותי של מדינת מהגרים (במקרה זה - ארה"ב).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #235 

האמריקאים/קנדים כאלו אנשים הזויים...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #236 

29/09/2022 14:20  
Huber כתב:
האמריקאים/קנדים כאלו אנשים הזויים...

...
כל הדברים מפי יהודי עם כיפה שלא טורח בכלל לגור בארץ היהודים. מי הוא בכלל שנקשיב לו?

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #237 

אחד הממים הכי מצחיקים שרצים ברשת עכשיו... 🤣
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #238 

מסתבר שגם נשים לא ממש מתחברות לתרבות ה WOKE, שהורס כל חלקה טובה בבידור האמריקאי:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #239 

תמונה אחת שווה אלף מילים.

עכשיו רק נשאר להפוך אותו לגיי והמלאכה הושלמה:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור