החלה הפעולה הקרקעית בעזה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #226 

theAman כתב:
shraga007 כתב:אם אני מבין אתכם נכון, אתם אומרים שפעולה כזאת יכולה להביא לזה שימשיכו לירות טילים עלינו כי נהרגו אזרחים "תמימים" ולכן ימנעו מאיתנו לסיים את המשימה שלשמה יצאנו.
...
אתה מבין נכון.
לא אמרתי שזה יקרה עכשיו, אבל כל פעולה כזו מקרבת את סוף המבצע לא מרצון, אלא בעל כורחנו.
...
אם המבצע הזה מסתיים ועדיין ממשיכים לירות עלינו טילים אנחנו יכולים לקפל את הבאסטה ולהתחיל לבדוק אם אפשר לקבל בכל זאת את אוגנדה.

אין כזה דבר בעל כורחנו, בוש דרש מפוטין לפני מספר חודשים להפסיק את הפעולה נגד גרוזיה.
פוטין ענה לו, אני מצטער אך איני יכול..............אני מחוייב לביטחון האומה שלי בראש ובראשונה וככה בדיוק צריך להיות אצלנו.

יבואו עכשיו יגידו שאנחנו זה לא רוסיה.........ובכן זה נכון.
לרוסיה לא היתה סיבה להרוג אזרחים חפים מפשע, לנו אפילו על פי אמנת ז'נבה יש.
כאשר נלחמים מתוך אוכלוסיה אזרחית האחריות להרג אזרחים "תמימים" הוא על הצד שנלחם מתוך האוכלוסיה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #227 

שרגא,

אמרת נכון -אנחנו לא רוסיה ולא ארה"ב. ארה"ב יכולה לפתוח במלחמה אלפי קילומטרים מהבית שלה, לסגור את כל התקשורת למדינה בה היא נלחמת (כמו שעשתה באפגניסטן) ולהשתין בקשת על כל החלטה של כל העולם כולו.

עם כל הכבוד - אנחנו לא יכולים לעשות את כל זה. אנחנו לא חיים על הכוכב הזה לבד, וכדאי מאוד שנבין שיש עוד כוחות שפועלים במשחק הזה, כוחות - שלא תמיד יש לנו שליטה עליהם.
אם הקהילה הבין-לאומית תגיע לקונצנזוס שמה שאנחנו עושים הוא פסול (שים לב: לא משנה מה אנחנו חושבים, משנה מה הם חושבים) - הרי שהקהילה הבין לאומית יכולה לכפות עלינו הסדר שאנחנו לא ממש רוצים.
למה? כי הם יותר חזקים מאיתנו. נקודה.

בדיוק בגלל זה אי אפשר "לשטח" את עזה או "לעשות שם מגרש חניה".

כל אזרח שנהרג בעזה משרת את מטרות החמאס ופוגע במטרות ישראל.
You are never fully dressed without a smile

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #228 

בגלל זה אני אומר שצריך לנצל כל רגע שהם עדיין רדומים ולהנחית על העזתים מכה שהם יתקשו מאוד להתאושש ממנה.

הערב דובר צה"ל ציין ש"הבית ספר" הזה הופצץ כי נורו ממנו יריות ופצמ"רים.

עם כל הכבוד לקהילה הבין לאומית אנחנו במלחמת קיום וחייבים לעשות הכל כולל הכל על מנת לספק את הדבר הכי בסיסי שמדינה חייבת לספק והוא ביטחון אזרחיה.

אם לא זה אז באמת אין לנו שום זכות קיום.

אגב, אולי במקרה ראית מה קרה בערב בטורקיה, ועוד בני השרון קיבלו הפסד טכני.
ככה זה שאתה רוקד טנגו ואתה לא תקיף.....................
אם היינו משדרים לעולם שאנחנו לא מתקפלים ולא מוכנים לשום הסדר של הפסקת אש היו מתייחסים אלינו יותר ברצינות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #229 

אם נשדר לעולם שאנחנו לא מוכנים לשום הסדר, לא מעוניינים בהפסקת אש וכל מה שאנחנו רוצים זה שהחמאס ימשיך לספק לנו מטרות חיות אז היו כופים עלינו הפסקת אש, רק שאז - הכוח הבין לאומי היה יושב בצד שלנו של הגבול, ועסוק בלפקח על הכוח הישראלי ולא על מה שקורה בצד השני.

אתה לא חי בואקום, ועם כל הכבוד לזקפה הלאומית שלנו, שחושבת שהיא יכול לשים ז**ן על כל העולם, המצב קצת שונה. בדיוק בגלל זה חשוב להשקיע במאמץ מדיני במקביל למערכה הצבאית, בדיוק בגלל זה חשוב לנהל נכון את ההסברה.
You are never fully dressed without a smile

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שרשור שלא נקרא #230 

מסכים בחלק מדעותיו של שרגא, אם עכשיו נחליט על הפסקת אש שהחמאס עוד בשלטון בעזה אז לא עשינו כלום, אני מאמין ומקווה שיצאו למלחמה הזו עם מטרות מסוימות ומקווה באמת שהולכים להשיג אותם, הפסקת אש גם אם היא לשנתיים או שלוש לא שווה כלום אם תושבי הדרום ימשיכו לקבל רקאטות בעתיד.. יש לפעול לקידום שלטון פת"ח בחמאס ולנקוט בכל האמצעים הדרושים לפרק את הטרור מהחמאס בכל דרך אפשרית אחרת נמשיך לסבול.. כמובן שזה מסובך אבל אני לא רואה פתרון אחר באופק :?

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #231 

זה היה הכל צפוי וברור

שאלה רק
- האם הרקטות יפסקו? (לא נראה לי)
- אם כן, לכמה זמן?

מה שכן, יש נזק עצום לכלכלה, הרבה הרוגים (יהודים אני מתכוון) ופצועים.

נו כן.. יש לנו הסג אדיר - הראנו לחבורה של פרימיטיביים ו-homeless לי מי יש יותר גדול
אם זה היה חיזבלה במקום, או שהם היו פותחים חזית נוספת, לא רוצה לחשוב אפילו איזה נזק זה היה גורם לנו

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5132
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים

שרשור שלא נקרא #232 

michael123 כתב: אם זה היה חיזבלה במקום, או שהם היו פותחים חזית נוספת, לא רוצה לחשוב אפילו איזה נזק זה היה גורם לנו
...
:מבולבל: :מבולבל:
על איזה נזק בדיוק אתה מדבר ? אתה חי פה בארץ ?

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #233 

איזה נזק?!
נכון, החיזבלה יותר מאומנים מהחמאס. החיזבלה אימנו את החמאס. החיזבלה "מתים" ל"התחיל" עם ישראל, אך כל פעם שהם מתקרבים לקטיושות הם נושמים עמוק וסופרים עד 10 וחוזרים למחילה.... דובר שהובסנו במלחמת לבנון ה-2, שאיבדנו את כח ההרתעה... (האמת - לא הסכמתי עם זה בדיוק אך זה בערך היה גם הלך רוח שלי...). נכון להיום יש לי רק דבר אחד להגיד על זה - בולשיט!!!
נכון, היו המון פאשלות במלחמה ההיא, אבל, אף על פי כן, ובמיוחד לאור המתקפה על עזה, אנו נוכחים היום לדעת שכח ההרתעה של צה"ל כן חזר אליו ובגדול. החיזבלה עדיין לא שיקמו עד הסוף את כל הנזק שנגרם להם (הם העדיפו את כל הכסף להוציא על מאגרי טילים.....), הם כרגע חלק ממשלת לבנון ואם אכן הם ישלחו טילים על ישראל זה היינו אך כנו שממשלת לבנון מכריזה מלחמה עלינו. במצב זה, לפי דעתי, לצה"ל יהיה הרבה יותר קל להרוס את כל לבנון (הכוונה לכל המטרות האסטרטגיות ולאו דווקא לבתי תושבים....).
ישנם קולות, וזה באמת רק שמועות רחוקות, שצה"ל דווקא כן רוצה שחיזבלה יתחיל..... כי הפעם (למרות ששוב פעם יהיה מצב מסוכן בצפון ועד ת"א, בעדה, בעדה) לאחר דילול המאגרים שלו, ישראל כבר לא תחזור על טעות 1701 עוד פעם.....

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #234 

יום מלחמה עולה לנו כמה עשרות מיליונים, אפילו אם לא לספור נזק לרכוש..

מי יממן את זה, אם יש לנו מיתון ומגייסים את הכי טובים לצה"ל?

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #235 

זה נכון.... אך להזכירך הצמיחה הכלכלית הגבוהה החלה בפעם האחרונה - אחרי מלחמת לבנון 2.
בד"כ אחרי מלחמות יש צמיחה כלכלית. היו מקרים בהסטוריה שבדיוק למען מטרה זו מדינות יצאו למלחמה...
אם האיום בדרום (כולי תקווה :!: ) יסתיים, אזי זה יכול לגרום לשקט תעשיתי ולעליה במשקיעים זרים וצמיחה כלכלית מסוימת.... כמובן שלא כמו קודם עקב המשבר בשוק העולמי....

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שרשור שלא נקרא #236 

לדעתי אין מנוס מהאמת המרה, כרגע כל הסממנים מצביעים על כך שעזה תהפוך ללבנון 2 .
די ברור שינסו לשלוח משקיפים בינלאומיים לשטח, מצריים או מי שזה לא תהיה תפקח על המעברים ותוך שנה-שנתיים אם לא פחות המחבלים יחזרו לשלהם.

המצב לא פשוט, הלחץ הבינלאומי מתגבר (ושוב כל העולם דוחף את האף שלו לכיוון של ישראל אבל כשזה נוגע למלחמות של מעצמות כולם יושבים בשקט יחסי) ולא נותר הרבה זמן להוציא לפועל את המשך הפעולה.

המטרה של המבצע מראש לא היתה להפסיק את ירי הקאסמים, אלא לתת לחמאס להבין שאנחנו לא פראיירים במילים פשוטות.
עצם העובדה שאי אפשר להפיל פצצות שטיח על השאהידים בעזה יוצרת מצב שלא ניתן להכניע את החמאס ואת הזרוע הצבאית ובטח שלא להפסיק את הירי על ישראל.
גם אם יישארו שם המנהיגים האחרונים מתחת לבונקר עדיין תהיה להם אפשרות לשדר שהחמאס לא נכנע. ככה זה שהשלטון שם מנוהל בידי ליצנים שלא אכפת להם משום דבר, אלא לראות אותנו מושמדים.

לכן מי שעדיין חולם פה על מצב של "ניצחון" שיחזור למציאות. אני לא חושב שיש פה מישהו שיכול להיות בטוח ב100% שנסראללה לא יפתח ביום מן הימים במתקפה נוספת, אבל הפעם הרבה יותר קטלנית. זה מה שקורה שמתנהגים כמו יפי נפש ומרקדים לפי החליל של האו"ם
כן אני יודע שאין לנו מה לעשות, לא חדש, אבל מצד שני מי שעדיין לא מבין את מצבה של ישראל בעולם שיפתח את העיינים. אנחנו שק איגרוף שמדי פעם מצליח לחזור בבומרנג אבל לא יותר מזה.

לצערי הרב זו רק שאלה של זמן עד המלחמה הבאה, הפחד הגדול הוא שמלחימה ללחימה האוייבים יכולים להפתיע עוד ועוד ומספיקה פעם אחת כדי לגרום לנזק בלתי הפיך (נשק להשמדה המונית על הערים הגדולות).
אז אולי כדאי בכל זאת לשקול ליפי הנפש, אם ישראל צריכה לחשוב על ההשלכות הבינלאומיות לאחר פעולה דראסטית (שכוללת גם המון אזרחים חפים מפשע, מבחינתי שיהיו גם 80% מכלל האוכלוסיה אם זה מה שצריך כדי להשמיד את האיום הנוכחי והעתידי), או שנמשיך לחיות בין הפטיש לסדן.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #237 

המטרה של המבצע מראש לא היתה להפסיק את ירי הקאסמים, אלא לתת לחמאס להבין שאנחנו לא פראיירים במילים פשוטות.
...
באמת?
אז אנחנו לא פראירים, אנחנו אידיוטים

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שרשור שלא נקרא #238 

לא רק לחמאס אלא גם לשאר ארצות ערב שרצו לבחון את עוצמת התגובה, קרי לגרום לרתיעה (עובדה שעד עכשיו כל ההבטחות של איראן ולבנון שוות ערך לדיבורי הסרק שיוצאים להם מהפה, והם לא באים לעזרתה של עזה).
אידיוטים או לא, אבל צריך להבין שכל פאלאח שם בכותונת לילה יכול להוציא משגר מהבית ולשגר בכל רגע נתון את הקאסאם, כך שיהיה זה נאיבי לחשוב שניתן למנוע את הדברים האלה (ולא אי אפשר להגיע להסכמה בע"פ עם מחבל שרוצה להרגך) ללא הריגת חפים מפשע.
עוד שאיפה (לא מטרה) היתה לגרום ללחץ כל כך גדול על החמאס שהם יתגמשו לכיוון מו"מ דרך מתווך, אבל בתנאים שישראל תציב, כלומר לחימה על "מי יקבע את התנאים". קשה לי להאמין שנגיע למצב הזה, ועוד יותר קשה להאמין שבמידה ותהיה רגיעה שתושג ע"י ניסיונות גישור של מדינות שונות ימנעו בחמאס להתחזק ולהכות בנו שוב לאחר תקופה X

אני רק רוצה להגיד שאין ממש מה לעשות ואנחנו תקועים עמוק בבוץ הזה, אין כאן פתרון ממשי לא משנה מה נעשה, כשידינו כבולות. ככה שלהתדיין על המצב תמיד אפשר, אבל בשורה התחתונה זו טחינת מים. אנחנו בסה"כ כלי משחק בידי המדינות שמנהלות את העולם.

היום תהיתי לעצמי כשאני חוזר מהעבודה, האם אהיה שלם עם עצמי אם במצב כזה או אחר אצטרך להקריב את חיי (בתור אחד ששירת ביחידה מובחרת במג"ב כבר יצא לי לא פעם להתקל במצבים של חיים ומוות) במערכות הללו שאין להן סוף, ולהגיד את האמת לא היתי שלם עם עצמי בקטע הזה. מצד אחד זו מלחמת קיום, מצד שני אין לזה סוף ופקודה מסריחה מהאו"ם או מכל גורם אחר עוצרת את כל העבודה שהחיילים שלנו עשו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שרשור שלא נקרא #239 

2 הרוגים היום לכוחותינו.
יהי זכרם ברוך.
(W) (W)

guyezra