שמן נחשים או מוצר אודיופילי מחולל פלאים? (מכבלי קומקום, פיוזים , ועד מחזיקי כבלים וקמעות)

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
Multimediaman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 636
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #241 

Nemesis כתב:
...
...
·

למה צריך? מסיבה מאוד פשוטה. כי זה שקנה אחר כך יכול להיות שמגיע לפורום וטוען טענה שהיא ככל הנראה שגויה, וממליץ למישהו אחר שבא להתייעץ שכדאי לו להחליף עכשיו כבל חשמל בסכום נכבד מאוד כי זה ישפר לו את הסאונד פלאי
...
השאלה היתה לברר מדוע מישהו בכלל טורח להתייחס כשהוא מרוצה מהקנייה שמעוררת אצל אחרים טרוניה. במנטליות שלי, אני לא מבין מה מעניין לי את השמאלית בכלל מה מישהו חושב על מה שאני קונה, אבל זה אני.

אבל אם כבר הערת, אז נתייחס ונאמר שמותר למי שקנה מוצר להמליץ מה שהוא רוצה למי שהוא רוצה, כל עוד הוא לא מפר את הכללים החלים על סוחרים ושאר כללי הפורום.

וכמובן ששמורה לך הזכות להתייחס להמלצתו זו.
אני משוכנע שבוחן המציאות שלך אינו עד כדי כך תלוש שאתה באמת חושב שמישהו יהסס מיקרו שניה לפני שהוא ממליץ על מוצר בגלל שאתה (או כל חבר אחר) יתייחס להמלצתו.
נערך לאחרונה על ידי Multimediaman ב 30/12/2019 15:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #242 

GuyHoresh כתב:
...
...
איזה קטע, סדרת ה Clear של חברת Cardas היא בעלת קיבוליות של 278 pf/foot.
עם זאת מלבד אופי הצליל הכללי יש הבדלים שמיעים ורזולטיבים בין , Clear Ultimate ,Clear ל Clear ligh, Clear Cygnus ו Clear Sky

מכיוון שלי יש גם Clear וגם Cleaer light וגם Clear Sky היה לי ממש קל לאבחן את ההבדל בינהם בסטאפ שלי.

נראב שאחרי הכל מדידות אינם הכל בחיים.
...
·

300 פיקו לרגל קיבול לא ישנה כלום בכל תחום השמע. נניח וההתנגדות הכוללת של הכבל באורף מטר אחד (במסלול ההולכה המלא בשני הכיוונים) היא 0.1 אוהם בהגזמה (מניח שאם שלמת כל כך הרבה על כבל כזה, ההתנגדות תהיה נמוכה יותר), אז יש לך כאן לכל היותר 1000 פיקו פראד שזה 1 ננו פראד קיבול כולל לכל המטר כבל הזה. זה אומר שנטו, יש 0.5 ננו פראד קיבול המשתקף בסוף הכבל לפי מודל של קו תמסורת (הקיבול הכולל מחולק לשניים, אחד במבוא שאין לו השפעה והשני הצד המוצא שיש לו השפעה). בהזנחת השראות, שכן תדר האות לאודיו נמוך מידי, אז יש לך כבל עם קבוע זמן של 0.1 כפול 0.5 ננו שזה 50 פיקו שניות. זמן מחזור של אות 20 הרץ הוא 0.05 שניות, שזה זמן אינסופי ביחס לקבוע הזמן. זמן המחזור של 20 קילו הרץ הוא 50 מליון פיקו שניות, שגם הוא זמן אינסופי ביחס לזמן המחזור של 50 פיקו שניות שחושב.

למעשה, נדרש רק זמן מחזור גדול פי 10 על מנת להחריז על הכבל כשקוף לאותו תדר קריטי.

נו, אז מה המסקנה? אתה שומע הבדלים שקיימים רק אצלך בראש כי שלמת כמה מאות דולרים על כבל שמן נחשים...

המסקנה היחידה כאן היא שהאפקט הפסיכולוגי עובד. קראת לעומק את כל הפרסום המוטעה ושטיפות המוח של החברה שמייצרת את הכבלים הללו, ואת הביקורות של אותם מבקרים שמתפרנסים מקידום מכירות כמו DARKO ו HANS שהידע שלהם בהנדסת חשמל שואף לאפס, אבל יש להם יכולת שיכנוע והצגה טובות שמצליחות לשכנע כל אדם ללא רקע הנדסי...

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4505
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שרשור שלא נקרא #243 

Multimediaman כתב:
...
...
השאלה היתה לברר מדוע מישהו בכלל טורח להתייחס כשהוא מרוצה מהקנייה שמעוררת אצל אחרים טרוניה. במנטליות שלי, אני לא מבין מה מעניין לי את השמאלית בכלל מה מישהו חושב על מה שאני קונה, אבל זה אני.

אבל אם כבר הערת, אז נתייחס ונאמר שמותר למי שקנה מוצר להמליץ מה שהוא רוצה למי שהוא רוצה, כל עוד הוא לא מפר את הכללים החלים על סוחרים ושאר כללי הפורום.

וכמובן ששמורה לך הזכות להתייחס להמלצתו זו.
אני משוכנע שבוחן המציאות שלך אינו עד כדי כך תלוש שאתה באמת חושב שמישהו יהסס מיקרו שניה לפני שהוא ממליץ על מוצר בגלל שאתה (או כל חבר אחר) יתייחס להמלצתו.
...
·

יכול להמליץ, אבל בטרמינולוגיה המתאימה. כפי שאתה בא לבקש המלצה על רכב, תצפה שלא יאמרו לך שסובארו ג'סטי 99 מהירה יותר ממרצדס C קלאס 2019, כיוון שבסובארו שומעים את רעש המנוע והכביש ומרגישים כל תזוזה - ונסיעה ב- 100 קמ"ש בסובארו מרגישה הרבה יותר "מהירה" מאשר 150 קמ"ש במרצדס.

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שרשור שלא נקרא #244 

Multimediaman כתב:
...
...
...
לא לא לא. הקניה שלו\שלהם לא מעוררת (לפחות בי) שום טרוניה והם אכן רשאים (והם לא צריכים את רשותי...) לקנות מה שהם רוצים, מתי שהם רוצים, בכמה כסף שהם רוצים.
אני דן בו בשאלה האם לכבלים יקרים יש יתרונות בסאונד על פני כבלים זולים כשאני מכיר בבעייתיות של הטיות קוגנטיביות וההשפעה שלהם על חווית ההאזנה. אני חושב שהמגיבים פה, החולקים את אותה השקפה כמוני, הביאו טיעונים מוצקים למה כבלים כאלה הם ביזבוז כסף ולא משפרים את איכות הסאונד מבחינה אובייקטיבית. "קהל היעד" שלי אם תרצה לקרוא להם כך, הם המתלבטים והרוכשים הפוטנציאלים, קוראי השירשור הנוכחיים או העתידיים.

Multimediaman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #245 

יכול להמליץ איך שבא לו, קל וחומר אם הוא השכיב הרבה מכספו שמוכיח שהוא עומד מאחורי ההמלצה.
בעלי האתר הם היחידים להם יש סמכות למשטר את נוסח ההמלצות.
גם כשאני רואה שכבר משווקים "סוויץ אודיופילי" אני 'מופתע' בלשון המעטה.. אבל אלה החיים, איש יעשה בכספו הישר בעיניו.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4904
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שרשור שלא נקרא #246 

Chernobog כתב:
...
...
לא, זה לא היה הקונטקסט. דיברו על הטיות קוגניטיביות ונתנו דוגמאות היפותטיות, על מנת להדגיש נקודה מסויימת, על איך מראה של ציוד יכול, תאורטית, להשפיע על חוויית השמיעה שלך. אתה כותב "הנה תראו, הכבלים אצלי מוסתרים" (הווה אומר: לפיכך אני לא מושפע מהמראה שלהם) אבל זו לא הנקודה במבחנים עיוורים, הנקודה בהם היא הידיעה עצמה לא קלט חושי כזה או אחר (אני לא מאמין שאני צריך להסביר את זה, בגלל זה כתבתי על טענות מטופשות, אני חושב (בוחר לחשוב) שאתה יודע היטב על מה אחרים מדברים אבל בוחר לפרש לא נכון ולנסות לשים מילים בפיהם.)
...
אל תערבב בין המהות של מבחן עיוור (אי ידיעה של מה מנגן ברגע נתון) לבין אמירה, שהוזכרה גם בשרשור הזה, שאנשים מעדיפים לקנות ולשלם יותר עבור אותו מוצר בדיוק אבל בצבע מאוד מסוים.

אתה כעת טוען שמראה של ציוד יכול, תיאורטית, להשפיע על חווית השמיעה.
אתה בטוח שאתה בעמדה שטוען שזה רק תיאורטי ?
הטענה המושמעת היא שזה משפיע מעשית, לא תיאורטית.
בקונטקסט הזה הבאתי את הצילום האמור.

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #247 

כתבתי "תיאורטית" בהתייחס לאינדיבידואל, ייתכן מאוד שעבורי לא יהיה הבדל בין רמקול בצבע צהוב לאחד בצבע ורוד אבל לאחר כן.
אבל "צבע" לא היתה הנקודה אלא הרעיון ששיוך סובייקטיבי של תכונה מסויימת לאחרת (מחיר\יצרן --> איכות שמע) יוצר מצב בו שינוי בראשון גורר שינוי בשני מבחינה סובייקטיבית, למרות שבפועל התכונה השניה לא השתנתה.
הטיות קוגנטיביות אכן משפיעות בצורה מעשית, מאוד. ומוכחת מאוד.
ובלי שום קשר אנשים לעיתים מעדיפים לקנות ולשלם יותר עבור אותו מוצר בדיוק, ע"ע מחירו של אייפון לבן מול שחור...

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4505
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שרשור שלא נקרא #248 

Multimediaman כתב:יכול להמליץ איך שבא לו, קל וחומר אם הוא השכיב הרבה מכספו שמוכיח שהוא עומד מאחורי ההמלצה.
בעלי האתר הם היחידים להם יש סמכות למשטר את נוסח ההמלצות.
גם כשאני רואה שכבר משווקים "סוויץ אודיופילי" אני 'מופתע' בלשון המעטה.. אבל אלה החיים, איש יעשה בכספו הישר בעיניו.
...
·

האם אני יכול להמליץ אם כך, תקנה איזו תרקחת פלא עלומה כדי לרפא סרטן?

Multimediaman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #249 

אם מישהו מחפש מרפא לסרטן שלא נדע בפורום אודיו דו ערוצי, אז הוא הרוויח את מצבו ביושר.

אם מישהו שואל על כבלים בפורום אודיו דו ערוצי, אז מותר לענות לו.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #250 

RanMoyal כתב:
...
...
תן לי להבין משהו. אתה נמצא בפורום, שכולל אנשים שהתחום הזה מאוד חשוב להם ויקר להם ואתה לוקח צילומי מסך של הודעות של אנשים פרטיים, הכל כדיי לצחוק עליהם, לפני התלמידים שלך? ולהציג אותם כהזויים?

ואחרי זה מוסיף חטא על פשע ומשוויץ בזה בפני אותו פורום???

זה נשמע לך ראוי והגיוני?

אני אציג בפניך רעיון לשיעור מעניין ועמוק יותר שיכול להביא בעיניי לדיון מעניין ופורה יותר ובו אתה מתחיל ומציג את עצמך בשמך המלא ומספר לכיתה על העובדה שבחרת לפתוח משתמש עם שם מסוים באותו פורום ובגלל ההתנהגות שלך, הפורום החליט להקיא אותך החוצה.

ואז בחרת, בדרכי עורמה, לפתוח שם משתמש אחר ושוב, בגלל ההתנהגות שלך, הקיאו אותך החוצה ואז פעם שלישית, בדרכי עורמה, בחרת לפתוח שם אחר ושוב הקיאו אותך החוצה...וכן הלאה וכן הלאה.

בשלב הזה, ככל שבאמת נשארו תלמידים באותה כיתה, יהיה מעניין לשמוע מה הם חושבים על ההתנהגות הזו.

אנא עדכן.

רן
...
·

אני לוקח המון ציטוטים לא רק מהפורום כאן, גם מתגובות לסרטונים ביוטיוב ופורום AVS ועוד. הצטוטים הם של גוף ההודעות ולא חושפים את המשתמש עצמו, מה שגם 90% מהמשתמשים כאן או בכל פורום משתמשים בשמות משתמש שאין להם קשר לזהותם הפרטית. אתה צריך לראות דיונים שאני מנהל או משתתף בהם בקבוצות הנדסיות סגורות בליקדין. שם המון מ"טובי" סוקרי הציוד לאודיו ווידאו שאתה בטוח מכיר מערוצי יוטיוב, וממגזינים נפוצים של אודיו ווידאו, הופכים למושא ללעג על השטויות שהם רושמים באינטרנט. ביניהם אפשר למצוא גם בעלים של חברות אודיו גדולות. למשל הליצן הזה:

שבעיני כל "מומחי" האודיו ועורכי המגזינים, נחשב לגאון פורץ דרך, אבל בעיני מהנדסים ועורכי כתבי עת מדעיים, הוא בדיחה מהלכת... אני בטוח שאתה אדם מספיק נבון בכדי להבין כמה שטויות הוא פולט רק בסרטון לדוגמה לעיל... אגב, זה לא אומר שצריך לפסול כל מוצר של PS AUDIO. פול הוא רק המנכל. יש שם מהנדסים מעולים שעובדים ומפתחים מוצרים מעולים. אבל החברה הנל גם מנסה את מזלה בשוק שמן הנחשים ומוכרת מייצבי מתח וכבלי קומקום ונורות לילה מהבהבות, כמו זה בסרטון שאמורות לסנן רעשי ולשפר את הסאונד... הנה אגב ביקורות הנדסית של אותה מנורת לילה שהם מוכרים ב 100 דולר:

http://www.collinsaudio.com/Prosound_Wo ... vester.pdf

כפי שאתה רואה, לא רק שמנורת הלילה המהבהב לא משפרת כלום, היא מכניסה יותר רעש, רק שלא מרגישים בו בכל מקרה.

כפי שדלסאלה צ AUDIOHOLICS אמר ובצדק, בעולם האודיו יש חוקים משלו שהומצאו עי אותן חברות שמן הנחשים.

אגב, לא ממש הבנתי מה בדיוק הטענה שלך ולמה הגבת לשרשור הזה. הרי אמרת שגם אתה לא נמנה מבין אלו שמאמינים במוצרי שמן נחשים שהם נושא השרשור כאן. על ציוד אי אנד כמו שלך כלל לא דברנו כאן. אז לא הבנתי מה בדיוק הפריע לך.

לגבי שינוי שמות משתמשים, כפי שאמרתי, אכן היו לי כאן עוד שני שמות משתמש שמסיבה לא מוסברת נחסמו עי המנהלים, למרות שמלבד הבעת דעה אישית, לא חרגתי מהנהלים של הפורום הזה. מעולם לא אמרתי משהו רע כלפי אף אחד באופן אישי, כפי שקורה כאן רבות ובכל זאת לא חוסמים אף אחד. אצלי לא רק שחסמו, גם מחקו כל הסטורית הודעות, אחרת ההיתי מראה לך דוגמה לכך שפעם אתה בעצמך תמכת בטענה שלי ואף שלחת לי הודעת תמיכה פרטית. אם אתה אדם מספק כנה, אני בטוח שתזכור את זה (משהו בקשר למערכת כיול אם אני זוכר נכון).

עובדה, שיש לי הרבה מה לתרום. אני גם בקרוב מתכנת לפרסם כאן סקירה של הסטרימר DAC של חברת NAD עם מערכת BLUOS שרכשתי לא מזמן, ולדעתי מכל המוצרים בתחום הזה (שילוב בין קדם מגבר, DAC איכותי, סטרימר, ומערכת כיול DIRAC דו ערוצית), הוא בעל התמורה הגבוהה ביותר למחיר, וגם מהווה שדרוג מעולה לכל מערכת קולנוע ביתית בגלל התממשקות מעולה לכל רסיבר עם יציאות PRE. אני אסיים לכתוב את הסקירה ואשלח לאחד המנהלים.

בכל מקרה, אם יש לך מה לתרום לנושא השרשור הזה, אני אשמח לשמוע. ולכל מגיב אם הוא מאמין או לא מאמין בהשפעה של כל המוצרים שמדוברים כאן, אני אשמח לתת הסבר מנקודת מבטת הנדסית, מדוע למוצר כזה תהיה או לא תהיה השפעה. הבעיה שאלו המאמינים, לא מעוניינים בעובדות הנדסיות. הם ממשיכים להצהיר שהם שומעים הבדל... אז לפחות שיהיה כאן שרשור דיון מרוכז ובו כל מי שישקול לרכוש איזה מנורת לילה שהיצרן מצהיר שהיא מדגישה באסים, מוזמן לשאול כאן האם ייתכן ויש לה השפעה כזאת...

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 729
נתן תודות: 150 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שרשור שלא נקרא #251 

Gad007 כתב:קראת לעומק את כל הפרסום המוטעה ושטיפות המוח של החברה שמייצרת את הכבלים הללו, ואת הביקורות של אותם מבקרים שמתפרנסים מקידום מכירות כמו DARKO ו HANS שהידע שלהם בהנדסת חשמל שואף לאפס, אבל יש להם יכולת שיכנוע והצגה טובות שמצליחות לשכנע כל אדם ללא רקע הנדסי...
...
כמה ציניות יש ב-HANS הזה (ששומע הבדלים בכבלי רשת) עם ציוד המדידה המפואר שמאחוריו שאמור לשוות לו "עלאק עומק מדעי/הנדסי" .

מעניין כמה אלפי/עשרות אלפי אודיופילים תמימים נפלו בבור שהוא כרה עקב המחשבה שהציוד שמאחוריו מעיד על המומחיות שלו באודיו.

אין סוף לציניות !!!
Hans .JPG
(24.38 KiB) הורד 971 פעמים
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 30/12/2019 16:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4904
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שרשור שלא נקרא #252 

Chernobog כתב:
...
...
ושוב, אותו דפוס. אתה מוציא מההקשר ומעוות את הנאמר ע"מ לנסות להגחיך את הצד השני. הרטוריקה הזו לא מוסיפה לכם נקודות.

lion77, פיספסת את הנקודה לחלוטין.
...
·אתה נכנס לאמצע הדיון , כמו הורה שנכנס למריבה בין אחים באמצע, בלי להבין את השתלשלות האירועים שקדמו.
לרוברטס ולי יש היסטוריה ארוכה של התכתשות ולא רק בפורום הזה.
אין לי ספק שהוא יודע מה למדוד.
יש לי יותר מספק שהוא (או אחרים) יודעים לקשר בין המדידות לבין איך שזה נשמע.
זה כמו שתגיד למישהו "בוא נמדוד את לחץ הדם שלך ולפי זה אגיד לך אם אתה צריך טיפול שורש בשן"....
למען הסר ספק , אין לי ספק שחברות רציניות יודעות מה למדוד ואיך למדוד אלא שמידע זה לא זמין ולא נגיש לציבור - ראה את המפרטים המגוחכים שמפרסמים יצרנים לגבי הגברות למשל.

GuyHoresh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #253 

Chernobog כתב:יש עשרות אלפי אנשים שראו רוחות, או לפחות טוענים כך.

לגבי "סטאפים שרחוקים מלהיות High End" והצורך להוכיח שאתה שייך לאיזשהו מועדון אקסקלוסיבי רק כדי להתייחס לאיזשהו נושא כתנאי מקדים:
1.חובת ההוכחה (מבחינה פילוסופית, קומון סנסית איך שאתה רוצה לקרוא לזה) מוטלת על מי שטוען את טענת הקיום. ולא, "שמעתי שיש הבדל" זה לא הוכחה.
2. מטוס F15 מגיע למהירות יותר גבוהה ממכונית פורמולה 1. הנה, כתבתי משפט שנכון אובייקטיבית, מוכח וניתן למדידה למרות שאני לא טייס ולא נהג מירוצים.

לטעון שמישהו טועה אינו "ציד מכשפות". הסיבה שאתם מרגישים כך היא שמערערים על אמונה שאתם מחזיקים בה וקרובה ללבכם. שים לב למילה המודגשת.
...
קטע, המדע לא יכול להוכיח או לשלול את קיומו של אלוהים, מי מהטענות תהיה יותר מדעית ומדידה?

אובייקטיבית שני המשפטים יהיו נכונים ולא נכונים באותה המידה.
·

GuyHoresh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #254 

roberts כתב:
...
...
אז אני יודע - אם אין הבדל במדידות (*) אז גם לא ניתן לשמוע זאת.

(*) אם יודעים מה למדוד......ואני יודע.
...
זה שאתה לא יכול לשמוע לא אומר שההבדל לא קיים, בגילך כבר חצי חרשים ואין לזה קשר למדידות

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #255 

אנחנו יודעים בדיוק מה כבלים מעבירים ואחנו יודעים איך ציוד הקצה עובד כך שהאנלוגיה שלך לקשר בין לחץ דם לטיפול שורש לא מחזיקה מים.
אין שום דבר שכבל מעביר שאנחנו לא יודעים למדוד ובדיוק גבוה הרבה הרבה יותר משהציוד הביולוגי העלוב שלך (של כולנו) יוכל להבחין.

"חברות רציניות יודעות מה למדוד ואיך למדוד אלא שמידע זה לא זמין ולא נגיש לציבור" - אהה, כן... "הכוהנים הגדולים" במגדל השן שאין לערער עליהם, הם יודעים בדיוק מה למדוד ואת הקסם שבתוך כבלים מיוחדים, מה שאנחנו בני התמותה עם הפיזיקאים והמהנדסים שלנו לא נוכל למדוד או לדעת לעולם. תעשה לי טובה...

חברות רציניות לא מוכרות שמן נחשים.
נערך לאחרונה על ידי Chernobog ב 30/12/2019 16:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

נעול

חזור אל “כבלים ואביזרים”