שרשור תגובות: המדריך להקמת NAS תוך רבע שעה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2387
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 536 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שרשור שלא נקרא #271 

אני מניח שאתה שואל על סינולוגי:
http://www.synology.com/us/products/DS411+/spec.php
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 8171830856

אבל גם ה-QNAP זכה להמלצות סבירות והוא זול משמעותית:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TS-412

ליאור

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #272 

אין שום בעייה להריץ FreeNAS (או, יותר, נכון, NAS4Free) מ-DOK, זה עובד יפה מאוד, וזוהי מערכת הפעלה לכל דבר. אגב, NAS-ים קנויים גם רצים מזכרון FLASH פנימי.

מחיר - כפי שציינתי במאמר, אם אין מגבלה של מקום, אפשר ללכת על מארז ומפרט מחשב סטנדרטיים ואז המחיר יהיה זול הרבה יותר.
אם כן מעוניינים במארז קומפקטי, אני מודה שמחירי ה-NAS-ים המוכנים בהחלט נמוכים יותר מבעבר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1575
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שרשור שלא נקרא #273 

liorreem כתב:אני מניח שאתה שואל על סינולוגי:
http://www.synology.com/us/products/DS411+/spec.php
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 8171830856

אבל גם ה-QNAP זכה להמלצות סבירות והוא זול משמעותית:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TS-412

ליאור
...
פלונטר מוכרים את ה- DS411 ולא DS411+.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4289
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שרשור שלא נקרא #274 

מחיר טוב על ה 411.
לאחרונה קניתי אחד מארה"ב ב 1800 ש"ח.
לדעתי השנתיים אחריות שוות את ההפרש
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

barkley34
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #275 

שלום לכולם,
האם ניתן להגדיר את הכוננים, ככונני רשת ולגשת אל הקבצים כ- Drag And drop גם במחשב שאינו שייך לרשת הביתית (דרך האינטרנט), בהנחה שאני משתמש ב Dynamic DNS .

תודה

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #276 

ברוך הבא לפורום!
לא ניסיתי בעצמי, אבל אני מניח שמה שאפשר לעשות זה למפות בראוטר את הפורט המשמש לרשת מיקרוסופט (שירות SMB ב-NAS) אל ה-IP הפנימי של ה-NAS, ואז תוכל לפנות אליו ממחשב מחוץ לרשת ע"י הקשה של שני backslashes ואז כתובת ה-DNS או ה-IP שלך בבית בשורת הכתובת בחלון האקספלורר.
למשל:
your_dns.dyndns.orgֿֿ\\
עצה ידידותית: תגדיר את השיתוף בצורה חכמה עם סיסמא קשה כך שלא יפרצו לך בקלות ל-NAS.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #277 

היום שדרגתי בהצלחה את ה-NAS שלי מ-FreeNAS 0.7.2 ל-NAS4Free 9.1.0.1, תת גירסה 431 (אין כמו סופ"ש חורפי לביצוע משימות כאלו... 8) ).
בינתיים הכל רץ יפה, המערכת זיהתה "מהקופסא" את כרטיס הרשת שלי (אין יותר צורך לחפש גירסאות מיוחדות עבור Realtek 8111E), וגם לאחר תיקון יחסית לא מסובך בקובץ ההגדרות והעלתו מחדש, מערך הכוננים זוהה על כל תכולתו ללא תקלות.

למי שמעוניין, הנה תקציר הפעולות הנדרשות, שהתבססו על הפוסט הזה בפורום של Nas4Free. זה אולי נראה מסובך במבט ראשון, אולם מדובר בסדר פעולות די פשוט:
1. לוקחים DOK חדש, גודל מומלץ הוא 2GB (עלה לי היום 17 ש"ח). למה DOK חדש? כדי שתוכלו תמיד לשים את הישן ולהעלות את ה-NAS אם משהו לא מצליח לכם.

2. מורידים מאתר התוכנה את האימג' עבור הצריבה, x86-embedded אם יש לכם ב-NAS כמות זכרון פיזי של 2GB או פחות, x64-embedded אם יש יותר זכרון.

3. צורבים את האימג' על ה-DOK באותה שיטה, למעט זה שאין צורך לפתוח פעמיים קובץ gz, אתם מורידים קובץ img מוכן לצריבה. כיום, יש תוכנה קלה יותר לצריבה הנקראת Image Writer, ויש כמובן גם הסבר שימוש בתוכנה.

4. עכשיו, כשיש לכם הכל מוכן, ואתם עדיין בגירסה הישנה, העתיקו לכם את הרשימה של הכוננים הקשיחים מתוך תפריט
Disks-Management, בעיקר את מזהה ה-Disk (סימון ad0, ad2 וכו) מול המספר הסיריאלי של הכונן.

5. שמרו קובץ הגדרות נוכחי שלכם מתוך תפריט System-Backup/Restore.

6. שמרו עותק נוסף של הקובץ ופתחו אותו עם עורך טקסט. עדיף שזה לא יהיה ה-Notepad הפשוט אלא עורך טקסט נורמלי יותר כמו Ultra Edit או ++Notepad.

7. החליפו את מספר הגירסה מ-8.9 ל-1.0 (מופיע די בהתחלת הקובץ תחת השדה version).

8. החליפו כל מקום שבו יש freenas ב-nas4free, וכל מקום שיש בו FreeNAS ב-NAS4Free.

9. השאירו בשלב זה את עורך הטקסט פתוח. בצעו Shutdown מסודר ל-NAS, החליפו את ה-DOK הישן בחדש והפעילו שוב את ה-NAS. אם הכל בסדר, הוא יעלה כמו קודם ותוכלו לגשת אליו כרגיל דרך הדפדפן. שימו לב שסיסמת ברירת המחדל שונה והיא עכשיו nas4free במקום freenas (עבור משתמש admin).

10. גשו אל התפריט Diagnostics-Information-Disks. תראו שם רשימה של הכוננים הקשיחים שלכם, אך הפעם עם מזהה Disk מסוג ada במקום ad. בצעו הצלבה עם הרשימה הישנה שלכם לפי המספר הסיריאלי של הכוננים הקשיחים. אצלי, למשל, ad0/2/4/6 הפכו בהתאמה ל-ada2/3/0/1 - שימו לב שגם הקפיצות שונות וגם הסדר שונה!

11. כעת, גשו אל קובץ ההגדרות שאתם עורכים, ובצעו החלפה של כל המקומות בהם מופיע adN (כאשר N הוא מספר כמובן) ל-adaN המתאים. שימו לב, כל מזהה כונן מופיע כמה פעמים בקובץ.

12. שמרו את הקובץ, והעלו אותו אל ה-NAS בתפריט System-Backup/Restore.

13. זהו. ה-NAS יבצע ריסטרט מיידי ולאחר העלייה מחדש תוכלו לראות שכל ההגדרות שלכם שוחזרו ומערך הכוננים שלכם הוא כמו קודם.

בהצלחה! (Y)

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3778
נתן תודות: 419 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שרשור שלא נקרא #278 

טוב לשמוע שעבר לך השידרוג חלק.....
And the meek shall inherit the earth
...

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #279 

פעולה קטנה נוספת שכדאי לעשות לאחר שדרוג מ-0.7 ל-9.1 ומעלה:
מי שהגדיר מערך כוננים מסוג ZFS (כפי שהמדריך כאן מדגים), מומלץ שישדרג את גירסת ה-ZFS שלו מ-v13 ל-v28, לאחר כמה ימים שבהם ראיתם שהכל תקין ועובד כמו שצריך.

מדובר בפעולה פשוטה מאוד האורכת 1-2 שניות בלבד:
דרך ממשק ה-Web של NAS4Free, לכו אל Disks|ZFS|Pools|Tools, בחרו ב-Command = upgrade וב-Option = All, ואז לחצו על כפתור ה-Send Command. תופיע לכם הודעת אישור שה-ZFS שודרג בהצלחה ל-v28.

drbrain
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458

שרשור שלא נקרא #280 

שלום לכולם
רציתי להגיד כי אני מנסה מס' גרסאות של נאסים במשך כמה שבועות ומתאכזב כל פעם מחדש

בכולם ניתן לעשות שיתוף ללא סיסמאות - הבעיות מתחילות כאשר מנסה להוסיף שם וסיסמא לשיתוף אז לא מצליח להתחבר לשיתוף עד שמוריד את שם והסיסמא והכל חוזר להיות תקין ועובד

דיברתי כאן עם כמה חברה והם אומרים שלא משתמשים בסיסמאות כלל - אני מעוניין בסיסמאות כהגנה מינימלית כנגד פריצה מבחוץ או לדוגמא של פתיחת FTP ואז משם גישה לכל הקבצים שלי

בנושא שרשור גרסת EMBEEDED שפתחתי כאן - התקנתי גרסה LIVEUSB הכל עובד הבעיה מתחילה כאשר עושים ריסטרט ההגדרות נמחקות
המליצו לי על גרסה EMBEEDED אך המחשב לא מצליח לעשות בוט מ-DOK

open media vault - לא מצליח כלל להתקין את הגרסה על דיסק קשיח

בקיצור מתחיל להמאס עליי כל נושא נאסים

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2790
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שרשור שלא נקרא #281 

drbrain כתב:שלום לכולם
רציתי להגיד כי אני מנסה מס' גרסאות של נאסים במשך כמה שבועות ומתאכזב כל פעם מחדש

בכולם ניתן לעשות שיתוף ללא סיסמאות - הבעיות מתחילות כאשר מנסה להוסיף שם וסיסמא לשיתוף אז לא מצליח להתחבר לשיתוף עד שמוריד את שם והסיסמא והכל חוזר להיות תקין ועובד

דיברתי כאן עם כמה חברה והם אומרים שלא משתמשים בסיסמאות כלל - אני מעוניין בסיסמאות כהגנה מינימלית כנגד פריצה מבחוץ או לדוגמא של פתיחת FTP ואז משם גישה לכל הקבצים שלי

בנושא שרשור גרסת EMBEEDED שפתחתי כאן - התקנתי גרסה LIVEUSB הכל עובד הבעיה מתחילה כאשר עושים ריסטרט ההגדרות נמחקות
המליצו לי על גרסה EMBEEDED אך המחשב לא מצליח לעשות בוט מ-DOK

open media vault - לא מצליח כלל להתקין את הגרסה על דיסק קשיח

בקיצור מתחיל להמאס עליי כל נושא נאסים
...
כשאתה עובד עם LIVEUSB אתה צריך שני Disk on Keys. השני לשמירת הקונפיגורציה.

אני יכול לומר לך שכדי להריץ מערכת יציבה, אתה חייב קצת ידע וניסיון.

אני רץ עם Freenas כשנתיים ובחודש האחרון עם NAS4Free. הגרסה האחרונה סופר יציבה וחלקה.

רכשתי 4 כונני 3TB מסדרת WD RED, בקונפיגורציית ZFS. הביצועים מצויינים. ביצעתי טרם העברת החומר בדיקה של "נפילת" דיסק והחלפתו - עבד כמו שעון.

כל המערכת מוגנת על ידי UPS של APC ומורידה את המערכת במידה והחשמל לא חוזר תוך דקה. מודיעה על כל אירוע באימייל ובקיצור - לאחר ששקלתי Synology 1512+ אני יכול לומר בקלות שאין לי כל כוונה להחליף את השרת הקיים.

תמונה

תמונה

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #282 

drbrain, שים לב שבהתקנה מ-Live USB אתה חייב שיהיה לך כונן קשיח נפרד (לא זה שבו תאחסן את התכנים שלך) שבו התוכנה תותקן. אחרת כל פעם שתעשה ריסטרט אכן ההגדרות יימחקו... וזה בדיוק מה שקרה לך.
אין שום בעייה להגדיר סיסמאות ב-NAS4Free. אני עשיתי דבר דומה עבור גישה של בני משפחה דרך HTTP (גישה דרך דפדפן) וזה עובד מצויין. אם אתה מעוניין בזה, שים לב שצריך לשייך את המשתמשים לקבוצת www, ולהגדיר מהו ה-Home directory שלהם
(למשל, mnt/zfspool/kids/ עבור התיקייה kids אם הגדרת מערך כוננים מסוג ZFS כמו במדריך).
אבל שוב, אתה חייב התקנה שתישאר קבועה כמו embedded או התקנה על כונן קשיח נפרד עם Live USB. אני פחות מבין בהתקנת Live USB אבל כדאי לשאול בפורום של NAS4Free, אם אתה מסביר היטב מה עשית ומה אתה מנסה לעשות הם מאוד נוחמדים ועוזרים שם.

אם אין לך כונן קשיח נפרד, הדרך המומלצת היא התקנה של embedded.
לגבי זה שהמחשב לא עולה מה-DOK - האם הגדרת ב-BIOS של המחשב שיעשה BOOT מ-USB?
בכל מקרה, אני לא מבין מה בדיוק ניסית לעשות. המחשב שלך כן עלה מה-DOK כשהתקנת Live USB. אז איך זה ש-embedded לא עולה לך? משהו לא מסתדר לי... זה אמור להיות אותו דבר.
אולי לא צרבת נכון את ה-DOK? נסה את השיטה החדשה הקלה יותר, עם Image Writer. כאן יש הסבר איך משתמשים בה.

לגבי open media vault, השרשור הזה מיועד ל-FreeNAS/NAS4Free, ועדיף לפתוח שרשור נפרד בנושא. אני, בכל מקרה, לא ממש מכיר את התוכנה הזו.

ייתכן שהפתרון הכי טוב בשבילך הוא שימוש בפיצ'ר החדש של Storage Spaces ב-Windows 8. יש פה כמה שכבר ניסו את זה ועובד להם מצויין.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #283 

erezsolan, תודה על הדיווח. אכן, ביצועים נהדרים של מערך ה-ZFS שלך.
יהיה מצויין אם תפרט מהם בדיוק הצעדים שעשית כש"התקלקל" כונן קשיח, כמה מידע היה מאוחסן על המערך בעת ה"קלקול", כמה זמן לקח התהליך של ה-re-silvering, וכו.

drbrain
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458

שרשור שלא נקרא #284 

טוב חברים גיליתי מה הבעיה
כאשר חיברתי את ה-DOK למחשב הראשי שלי (לאחר שניתקתי הדיסקים כמובן) התוכנה לא עלתה כלל
אני משתמש בתוכנת צריבה ל-DOK בשם win32diskimager-binary-0.6

איזו תוכנה אתם משתמשים לצריבה ?
אם אפשר לצרף לי לינק להורדה אשמח

תודה רבה

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #285 

קרא שוב מה שכתבתי, נתתי שם לינק לתוכנה מומלצת ולהסבר איך משתמשים בה...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”