משרד התקשורת: כל אייפד שייובא לארץ יוחרם במכס

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

EliHaboosh כתב:
אתה באמת חושב שהמוכסים צריכים להתייחס למוצרים המיובאים על פי מידת הפופולריות שלו?
אתה בכלל חושב שהמכס חי בעולם שאתה חי בו שאייפאד הוא משהו שכל המוכסים ישבו וחיכו וראו את ההכרזה של גובס?
אתה יודע שיש מוצרים פופולאריים יותר בארץ ומיובאים לארץ הרבה יותר מאותו אייפאד ?

מבחינתם הוא עוד מוצר מתוך אלפי מוצרים שהם מעבירים מידי שעה ואין שום סיבה להתייחס אליו אחרת. והאמת? נכון או לא נכון, הייתי כן רוצה לחיות במדינה בה שיקולי פופולריות לא נכנסים למכלול השיקולים האמיתיים והמבוססים של החלטה כזו או אחרת.
...
ראשית, התשובה חד משמעית כן, זה בדיוק הדבר שאני מצפה!
ושנית זה משהו שצריך להגיע בכלל ממשרד התקשורת, המוכסים סתאם מתפקדים פה כגוף "טיפש" שפשוט עובר על רשימה של מכשירים אסורים.

והנה עוד בזמן שאני מדבר איתכם אני רואה שאפילו בתוכנית הבוקר (יום חדש עם דן שילון וטלי מורנו) מדברים על התקנה שיצאה אתמול ממשרד התקשורת....האם אתם באמת לא מבינים מה השוני עם האייפד הזה :roll:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

אריה,

הדבר היחידי ששונה באייפד הזה זה יחסי ציבור שהוא נהנה מהם. כנראה שלתקשורת ולמדורי ה"רכילות הטכנולוגית" אין יותר מדי נושאים לדבר עליהם.
אז נכון, כותרת כמו "משרד התקשורת נגד האייפד" היא כותרת "סקסית" שמושכת את העין, ומושכת את הקהל לקרוא. אבל כאן זה מתחיל, וכאן בדיוק זה נגמר.
לפני נובמבר 2003 היו לא מעט כותרות בעיתונות הטכנולוגית על "מדינת ישראל נגד ה-WIFI" ו-"צה"ל נגד bluetooth" - האם זה אומר שמישהו צריך להתרגש מזה?

בניגוד אליך, אני לא מצפה שמדינת ישראל תנהיג "אפליה מתקנת" למוצרים שאריה חושב שהם סקסים, פופלרים ומגניבים. אני גם לא חושב שמדינת ישראל צריכה לשנות את התקנות שלה בכל מה שקשור לשידורים אלחוטיים רק כי אפל/גוגל/מיקרוסופט החליטו לשחרר נפיחה בדמות מוצר חדש.

זה בסך הכל אייפד. לא יותר מזה. כולה מכשיר עם WIFI. כמוהו יש למעלה מ-100 מליון מכשירים בעולם. את חלקם אפשר לייבא לארץ, ואת חלקם לא. מאוד פשוט.
You are never fully dressed without a smile

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

משרד התקשורת חוסם את כניסת ה-iPad לישראל

http://www.netcheif.com/blog/?p=666

[/b]

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2409
נתן תודות: 637 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

Shed כתב:אריה, ממך לא הייתי מצפה לתגובה כזו.

החוק בארץ מאוד, אבל מאוד ברור בכל מה שקשור לשידור אלחוטי.

אני לא מבין מה אתה רוצה ממשרד התקשורת? שיתן רשימה של כל המוצרים שאסורים לייבוא והכנסה לארץ? (זה כולל כל מחשב או מוצר שתומך ב-802.11a שכן תדרי ה-5GHz לא פנויים בארץ).
ההוראות של משרד התקשורת, בנושא הזה, מאוד ברורות (לשם שינוי). על מנת להכניס מקמ"ש לארץ צריך אחת משתיים:
1. יהיה תואם לתקן wifi כפי שנקבע על ידי IEEE 802.11 ויעבור תקינה של ETSI בתחום תדרים 2400 - 2482 מגה הרצים.
2. קבלת אישור סוג ממשרד התקשורת.

(יש עוד כמה מקרי קצה, בהם משרד התקשורת נותן אישור פרטני ליחידים או חברות להביא מוצרים לצרכי פיתוח וכו').
...
אגב, כנראה לגבי תדרי ה5GH, יש תדרים המותרים לשימוש, בהספקים מסויימים:

http://www.moc.gov.il/new/documents/fre ... .11.05.pdf

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

גם לחץ מצד היבואן יכול לעשות ניסים ונפלאות במקרה הזה...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

http://www.hometheater.co.il/vt110403.% ... 7%A8%D7%A5

זה כבר השרשור השלישי בנושא.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

נוהל כאפה
Need more cowbell

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

shed

מישהו במכס לדעתי רצה לעשות טיפה רעש ולהזכיר לנו שהם קיימים (ובועטים) ולא סתם חותמת גומי.

אני זוכר שלפני כמה שנים WIFI היה לא חוקי בישראל והייתי עבריין מכיוון שהיתה לי רשת אלחוטית נסיונית בבית...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #39 

Newboy כתב:
אגב, כנראה לגבי תדרי ה5GH, יש תדרים המותרים לשימוש, בהספקים מסויימים:

http://www.moc.gov.il/new/documents/fre ... .11.05.pdf
...
התדרים המותרים לשימוש בארץ אינם התדרים שבהם משתמש wifi 802.11a. ה-11a משתמש בתחום התדרים שבין 5725-5850MHz.
ישנו עוד תחום, שפתוח ברוב העולם לשימוש, באיזור ה-5.4GHz.

עפר,
מישהו במכס לדעתי רצה לעשות טיפה רעש ולהזכיר לנו שהם קיימים (ובועטים) ולא סתם חותמת גומי.

אני זוכר שלפני כמה שנים WIFI היה לא חוקי בישראל והייתי עבריין מכיוון שהיתה לי רשת אלחוטית נסיונית בבית...
...
כמו שכתבתי קודם לכן, WiFi אושר לשימוש בארץ באופן גורף רק בנובמבר 2003. לפני כן היה אפשר להביא מוצרים שעברו התאמה לתקן הישראלי (לינקסיס התאימו כמה קווי מוצרים שלהם, כנ"ל דילינק). BT לא היה מאושר לשימוש לפני התיקון בנוב' 2003.

לי אישית היתה רשת אלחוטית בבית מאיזור שנת 2000, בניגוד אליך, לא הייתי עבריין - היה לי אישור ממשרד התקשורת :-)

אגב, אין צורך להיצמד רק ל-WIFI, בארה"ב נפוצים טלפונים אלחוטיים בתדרי 900MHz (אם נהיה מדוייקים: 902-928) אשר אינם מותרים לשימוש בארץ, כי התדרים הנ"ל נמכרו לחברות סלולר. באוסטרליה, רק חצי מהתחום מאושר לשימוש, ואילו באירופה, כמו בישראל - הוא לא מאושר לשימוש חופשי כלל.
אני יכול להביא עוד אינספור דוגמאות למוצרים אלחוטיים אשר מותרים לשיווק ושימוש במדינה X ואינם מותרים לשימוש ושיווק במדינה Y. כמו כן, לא חסרים מקרים (במיוחד במדינות אירופאיות) בהם מוצרים נאסרו לשימוש ושיווק עד שהם יעברו מבחני תקינה נוספים ייחודים לכל מדינה. דוגמא נפוצה לכך היא הדרישה של גרמניה ל-DFS.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #40 

shed,

גרוע מזה. אני אישית השתמשתי באוזניה אלחוטית (של JABRA) שכנראה שיבשה לכמה מתקנים צבאיים את הקליטה שלהם...

שיפסיקו להתעסק בשטויות, שיפנו את ערוצי הרדיו (אין קליטה של FM נורמאלית בארץ!) וישעיפו את כל תחנות הרדיו הלא חוקיות שמשבשות את התקשורת בשדה התעופה.

iPad זה טוב בשביל לעשות כותרות, כמה אנשים בכלל יביאו כאלה...

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2409
נתן תודות: 637 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שרשור שלא נקרא #41 

עפר, אני מציע לך לשמור על זכות השתיקה ....
אלא אם כן אתה רוצה סניגור :)

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3898
נתן תודות: 601 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שרשור שלא נקרא #42 

גורוביץ (שונא אפל ידוע אגב) כתב היום בטורו המצויין בכלכליסט:

ישראלים שכבר הזמינו אייפד נדהמו לגלות שהמכשיר שלהם יוחרם משום שמשרד התקשורת סבור – בטעות – שהתקינה האירופית לא מאפשרת את השימוש בו. כנראה שמישהו שם חושב שהם עדיין חיים בעידן פקודת הטלגרף, שאומרת שמי שמחזיק בפקס בלי אישור המפקד הצבאי האזורי עובר על החוק. אם במשרד התקשורת באמת סבורים שיש בעיה עם האייפד בישראל, היו להם יותר מחודשיים לבדוק את הנושא ולהודיע על כך בתופים ובמחולות. אין כלי תקשורת שלא היה מדווח על זה. אפילו אם משרד התקשורת סבור שמדובר במכשיר שמסוגל להסניף את כל הפס הרחב בישראל, הוא היה צריך להודיע שהחל מתאריך מסוים – נניח, היום – רוכשי אייפד מסתכנים ולא להעניש את האנשים שכבר רכשו אותו, בלי שהמשרד טרח לצייץ שיש כאן בעיה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #43 

Shed, ברור לך שהתשובה שלך אומנם נכונה ב 100% אבל לא ממש נוגעת לעניין. יש הבדל אדיר בין איסור על ייבוא מסחרי של כמויות מכשירים המשדרים פי 2 מרמת השידור המותרת לבין ירידה לחיי האזרח המביא באופן פרטי מכשיר בודד לשימושו האישי - וזאת בטוענה שיש לו חריגה של 10dBm. וואלה, הטוסטר אובן שלי בבית משדר יותר מזה.

זה צורם עוד יותר כשאותו משרד מפגין מנגד עומדת אוזלת יד משוועת בכל הנוגע לטיפול בתחנות שידור פירטיות.

לי לפחות ברור שהסיבה לכך היא שמשרד התקשורת הצליח להפוך את הטיפול באכיפת הנושא הראשון לבעיתו של גוף אחר (להלן אגף המכס והבלו) בעוד שמרדף אחר פירטי רדיו כבר דורש ממנו להתאמץ ולשלוח מפקחים לשטח.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #44 

cats, אף אחד לא דיבר על ייבוא מסחרי, דיברתי על שימוש פרטי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #45 

אני יודע שלא דיברת על ייבוא מסחרי, אבל נחש מה? את החוק והתקנים לא העבירו כדי למנוע ממני, ממך (או אפילו מאריה) להביא מכשיר לשימוש פרטי אלא כדי לפקח על הייבוא המסחרי.

לעשות בו שימוש כדי לרדת לחיי האזרח זה כבר דבר מקומם, מה עוד שמחילים כאן איפה ואיפה בין אזרח המביא מכשיר מחו"ל לשימושו הפרטי לבין תייר המביא מכשיר זהה לשימוש הפרטי בעת שהותו בארץ. מה כבר קרה? הנזק שהמכשיר גורם הוא נזק מצטבר שאת השפעותיו מרגישים רק אחרי כמה שבועות ולכן אין טעם להחרים את המכשיר של התייר?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”