מחפש המלצות למכונת קפה עד 1000 ש"ח
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
riji, זה נהפך לדיון סיבובי... אין מה להעלות שוב את נושא המחיר, כי ממנו התחלנו.
מספרים לא מעניינים אותי. 19 באר, 4.5 באר. הכל שטויות במיץ קפה.
זה בערך מדויק כמו לומר שרסיבר של שרווד נותן 250 וואט לערוץ, ולכן לוקח בסיבוב פאוור של דנון שנותן רק 100 לערוץ.
השורה התחתונה היא מה שחשוב. ובשורה התחתונה, כל גאג'יה פשוטה, בשימוש ע"י משתמש ממוצע שיחזור כמו רובוט על פעולות פשוטות, תנפק קפה טוב יותר מנספרסו. אתה יודע מה? אפילו עם מטחנת להבים!
אתה גורם לי לקטול כאן את הנספרסו, אבל כנראה שאין ברירה, כי באמת שחייבים לאזן ולשים דברים בפרופורציות.
האפסרסו של נספרסו הוא האספרסו הכי דלוח שיצא לי לשתות ממכונה (למעט מכונות ב-300 ש"ח, שהן בכלל לא מכונות קפה). אין לו שום קרמה, שום גוף, שום אפטרטייסט. כמעט כל הקפסולות שלהם נטעמות דומה, ומאוד קשה להבדיל בטעמים. צריך לשון מיומנת מאוד. וזה לא כי אין הבדלים בין הקפסולות, אלא פשוט כי המכונה לא מוציאה עשירית ממה שאפשר להוציא מהקפה.
קח גאג'יה, עם משאבה אמיתית ודוד אמיתי, חמם אותה כמו שצריך, טחן קפה ודחוס אותו בצורה עקבית - ותקבל קפה בליגה אחרת לגמרי. אין על מה לדבר.
אני יודע שמה שכתבתי למעלה הוא קצת קשה ואפילו סותר חלק מהדברים שאני כותב כאן באתר - אבל אני חוזר ומזכיר: כשאני משבח את הנספרסו, אני תמיד מדבר *מול האלטרנטיבה*. והאלטנרנטיבה לנספרסו היא קפה נמס, ממש לא מכונה ידנית חצי מקצועית. אין על מה לדבר פשוט.
רוצה אלטרנטיבה חצי מקצועית? לך על ההצעה של כפיר, מאמצע השרשור. גאג'יה ופודים.
מבטיח לך שתקבל קפה עדיף על הנספרסו, וזאת אפילו בלי שטעמתי בעצמי. פשוט כי המכונה היא בליגה אחרת לגמרי.
(ולכל מי שקורא כאן ונבהל קצת - אני מזכיר - נספרסו מייצרת קפה מעולה, ביחס לעובדה שלא צריך להתאמץ בכלל בשביל הקפה. אתה מקבל משהו הרבה יותר דומה לאספרסו מאשר קפה נמס. אין שום אלטרנטיבה לנוחות השימוש של נספרסו).
מספרים לא מעניינים אותי. 19 באר, 4.5 באר. הכל שטויות במיץ קפה.
זה בערך מדויק כמו לומר שרסיבר של שרווד נותן 250 וואט לערוץ, ולכן לוקח בסיבוב פאוור של דנון שנותן רק 100 לערוץ.
השורה התחתונה היא מה שחשוב. ובשורה התחתונה, כל גאג'יה פשוטה, בשימוש ע"י משתמש ממוצע שיחזור כמו רובוט על פעולות פשוטות, תנפק קפה טוב יותר מנספרסו. אתה יודע מה? אפילו עם מטחנת להבים!
אתה גורם לי לקטול כאן את הנספרסו, אבל כנראה שאין ברירה, כי באמת שחייבים לאזן ולשים דברים בפרופורציות.
האפסרסו של נספרסו הוא האספרסו הכי דלוח שיצא לי לשתות ממכונה (למעט מכונות ב-300 ש"ח, שהן בכלל לא מכונות קפה). אין לו שום קרמה, שום גוף, שום אפטרטייסט. כמעט כל הקפסולות שלהם נטעמות דומה, ומאוד קשה להבדיל בטעמים. צריך לשון מיומנת מאוד. וזה לא כי אין הבדלים בין הקפסולות, אלא פשוט כי המכונה לא מוציאה עשירית ממה שאפשר להוציא מהקפה.
קח גאג'יה, עם משאבה אמיתית ודוד אמיתי, חמם אותה כמו שצריך, טחן קפה ודחוס אותו בצורה עקבית - ותקבל קפה בליגה אחרת לגמרי. אין על מה לדבר.
אני יודע שמה שכתבתי למעלה הוא קצת קשה ואפילו סותר חלק מהדברים שאני כותב כאן באתר - אבל אני חוזר ומזכיר: כשאני משבח את הנספרסו, אני תמיד מדבר *מול האלטרנטיבה*. והאלטנרנטיבה לנספרסו היא קפה נמס, ממש לא מכונה ידנית חצי מקצועית. אין על מה לדבר פשוט.
רוצה אלטרנטיבה חצי מקצועית? לך על ההצעה של כפיר, מאמצע השרשור. גאג'יה ופודים.
מבטיח לך שתקבל קפה עדיף על הנספרסו, וזאת אפילו בלי שטעמתי בעצמי. פשוט כי המכונה היא בליגה אחרת לגמרי.
(ולכל מי שקורא כאן ונבהל קצת - אני מזכיר - נספרסו מייצרת קפה מעולה, ביחס לעובדה שלא צריך להתאמץ בכלל בשביל הקפה. אתה מקבל משהו הרבה יותר דומה לאספרסו מאשר קפה נמס. אין שום אלטרנטיבה לנוחות השימוש של נספרסו).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לא ארחיב את הדיון
אבל אציין רק שזה כנראה עניין של טעם או הרגל, אני כיום נהנה מאוד מהקפה של נספרסו ולא תמיד מצליח להנות ככה מקפה טרי. יתרה מכך, אני וגם רבים אחרים שאני מכיר מעדיפים טעמים מסויימים של נספרסו על מה שמרבית בתי הקפה מציעים, אז אתה יודע מה, יכול להיות שהוא דלוח והקרמה לא קרמה, אבל לעיתים קורה שגם משהו כמו קפה נמס ממכר אנשים מסויימים, אני כנראה התמכרתי לקפה דלוח של נספרסו לטוב ולרע.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

riji, אין בעיה ואל תקח את זה אישית, כן? 
אנחנו כאן כדי להנות מכל סוג של קפה, וכל זמן שאתה נהנה - אשריך! אין ספק שבהרבה בתי קפה בארץ מגישים קפה ברמה הרבה יותר נמוכה ממה שהמכונה שלך מסוגלת לנפק.
בכל אופן, אם תרצה לטעום סוג אחר של אספרסו - אתה מוזמן אלי בכיף. תוכל גם לעבור על שרשור ההמלצות על בתי קפה, כאן בפורום, ולנסות בית קפה טוב. אני יכול להמליץ על סי-קפה ברמת החייל, ששם שתיתי את האפסרסו הכי טוב ששתיתי בבית קפה בארץ, עד היום.
אנחנו כאן כדי להנות מכל סוג של קפה, וכל זמן שאתה נהנה - אשריך! אין ספק שבהרבה בתי קפה בארץ מגישים קפה ברמה הרבה יותר נמוכה ממה שהמכונה שלך מסוגלת לנפק.
בכל אופן, אם תרצה לטעום סוג אחר של אספרסו - אתה מוזמן אלי בכיף. תוכל גם לעבור על שרשור ההמלצות על בתי קפה, כאן בפורום, ולנסות בית קפה טוב. אני יכול להמליץ על סי-קפה ברמת החייל, ששם שתיתי את האפסרסו הכי טוב ששתיתי בבית קפה בארץ, עד היום.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6782
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 244 פעמים
נספרסו מכונה מצויינת מבחינת עלות תועלת , אני בכלל לא מנסה להשוות או לדבר על ה"סילביות" למינהם זו לא אותה ליגה ואותו "שגעון"
נספרסו :
מכינים כוס אספרסו קצר ארוך אספרסו בטעמים שונים תוך 30 שניות , אפשר להוסיף חלב /להקציף חלב.
טעים בסהכ (לא ליגה לאומית אבל טעים(ברוב הטעמים))
מהיר
לא דורש התעסקות או ניקוי (פעם ב ...ניקוי קל)
מכונה לא יקרה
חסרונות:
כפסולות יחסית יקרות
טעם לא בליגה לאומית
אבל שוב אני מאוד מרוצה מהמכונה שלי ....ולא מבין איך הסתדרתי קודם , אחת הרכישות הטובות שלי .
נספרסו :
מכינים כוס אספרסו קצר ארוך אספרסו בטעמים שונים תוך 30 שניות , אפשר להוסיף חלב /להקציף חלב.
טעים בסהכ (לא ליגה לאומית אבל טעים(ברוב הטעמים))
מהיר
לא דורש התעסקות או ניקוי (פעם ב ...ניקוי קל)
מכונה לא יקרה
חסרונות:
כפסולות יחסית יקרות
טעם לא בליגה לאומית
אבל שוב אני מאוד מרוצה מהמכונה שלי ....ולא מבין איך הסתדרתי קודם , אחת הרכישות הטובות שלי .
נערך לאחרונה על ידי uris ב 01/05/2010 22:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

uris - סיכמת את הענין בצורה מצויינת, לטעמי
וכמו שברור מההודעה שלך, היתרונות עולים על החסרונות.
זו הסיבה שאני ממשיך להמליץ על הנספרסו כדיל הטוב ביותר למתחילים, במחיר של כ-1000 ש"ח.
לא מאכזב ומאוד ידידותי.
וכמו שברור מההודעה שלך, היתרונות עולים על החסרונות.
זו הסיבה שאני ממשיך להמליץ על הנספרסו כדיל הטוב ביותר למתחילים, במחיר של כ-1000 ש"ח.
לא מאכזב ומאוד ידידותי.
שמעתי שגם ביקור לקפה אצל כפיר עשוי להיות חוויתי, במיוחד כאשר הוא לבוש בחיתול עור הנמר ומרקד סביב האל השוכן במטבח ליד האניטה, תוך הנפת חנית של רג ברבר מעלה מטה וצעקות "הא לך לב פועם של בחורה צעירה, אלוK המטחנה, אנא, נפקי לי מנה"
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

ronen61 - תתחדש ותהנה!

נראה לי שזה על סף "טעם וריח", כי ההבדלים הם משהו בין תפוח ואגס.
אישית, אני מעדיף את הבריקה. נראה לי שיש לה יותר טעם של "קפה" (קרוב לאספרסו שאני מכיר ממכונה). אבל יכול להיות שזה בגלל הטריות, או העובדה שאני מכין בעצמי ולכן נהנה יותר מהקפה.
בכל אופן, אני חושב שההבדל לא מספיק גדול בין שתיהן, אבל אולי באמת צריך לטעום ראש-בראש. לא שתיתי מהבריקה כבר די הרבה זמן, כך שאולי אני זוכר את הקפה שלה בצורה קצת רומנטית
אורי, זו שאלה מאוד לא פשוטהuriler כתב:מוטי - איך אתה משווה את תוצר הנספרסו לתוצר של בריקה, עם קפה טחון טרי?...
נראה לי שזה על סף "טעם וריח", כי ההבדלים הם משהו בין תפוח ואגס.
אישית, אני מעדיף את הבריקה. נראה לי שיש לה יותר טעם של "קפה" (קרוב לאספרסו שאני מכיר ממכונה). אבל יכול להיות שזה בגלל הטריות, או העובדה שאני מכין בעצמי ולכן נהנה יותר מהקפה.
בכל אופן, אני חושב שההבדל לא מספיק גדול בין שתיהן, אבל אולי באמת צריך לטעום ראש-בראש. לא שתיתי מהבריקה כבר די הרבה זמן, כך שאולי אני זוכר את הקפה שלה בצורה קצת רומנטית