e-vrit - קורא הספרים האלקטרוני החדש בישראל

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6858242009

הקינדל יותר קל, זמן סוללה יותר ארוך משעותית ויותר זול משמעותית.

הדבר שירים או יפיל פרויקט שזה לדעתי הוא לאו דוקא התמחור אלא כמות הכותרים שתוצע. אם לא יוצעו רב הכותרים שיש כיום "בנייר" להורדה הפרוייקט לא יתרומם. אני למשל חובב גדול של פנטזיה ומדע בדיוני, האם רב הכותרים שמתורגמים לעיברית "בנייר" יהיו זמינים גם במכשיר? התחושה שלי היא שלא ולכן הם יאבדו הרבה מאוד לקוחות פוטנציאליים - נקווה שאתבדה.

שאלה נוספת - כיום יש לי ספרייה מאוד מכובדת של ספרי נייר - אם ארצה להמיר אותם לפורמט דיגיטלי האם אצטרך לרכוש שוב כל ספר במחיר מלא או שאוכל להחזיר ספר נייר ולקבל עותק דיגיטלי במחיר סימלי?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

Huber

האם במעבר בין VHS ל DVD או מ DVD לבלוריי אתה נדרש לרכוש שוב את התוכן?

ברור... כי אתה לא בעל זכויות על התוכן ולכן לא ממש רשאי לקבל אותו בו זמנית בכל הפורמטים. רכשת גרסא של הספר בפורמט נייר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #33 

סליחה על הביטוי - אבל זה בלבול ביצים שהתעשייה מוכרת לנו ורובנו נופלים בפח הזה. התעשייה מנסה למכור לנו סיפורי סבתא על זכויות על התוכן, אבל כשאני שואל למה כשאני רוכש תוכן (ספר, סרט, משחק) והמדיה הפיזית משתנה או נהרסת ואין לי אפשראות לקבל שוב את התוכן רק בעלות של המדיה פתאום רכשתי מדיה ולא תוכן. שיחליטו. אם רכשתי מדיה ולא תוכן, כל הקישקושים על זכויות יוצרים לא תקפות. אם רכשתי תוכן ולא מדיה, אזי שיעמדו מאחורי התוכן ולא יגבו ממני שוב ושוב תשלום עליו רק כשהמדיה הפיזית משתנה.

רכשתי ספר - קניתי זכות להשתמש בסיפור שסופר ע"י הסופר ולא בנייר עליו הוא נרכש (הנייר הוא רק אמצעי להעברת התוכן שמחירו כמובן נכלל בעלות הסופית), מסכים איתי? העברתם את אותו תוכן למדיה שונה? תנו לי את האפשרות לקבל את התוכן עליו שילמתי אפילו בתשלום (אבל סימלי).

בארה"ב למשל יש לא מעט מפיצות משחקים שיתנו לך להביא דיסק משחק נזוק ולקבל דיסק חדש בעלות של המדיה בלבד - הגיוני ומקובל, למה זה לא יכול לקרות גם בספרים? בסרטים? אה - כי התעשייה צריכה להרוויח פעמיים על אותו התוכן :roll:

אז שלא יעבדו עליך.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #34 

לא הבנתי, זה דווקא תואם את מה שהם טוענים.

הם טוענים שרכשת מדיה ספציפית עם תוכן ספציפי. זו הסיבה למשל שאפשר לקחת את הספר ולמכור אותו הלאה ביד שניה (בניגוד לתוכנה שעשית בה שימוש).

זו גם הסיבה שאתה לא יכול לעשות PHOTOCOPY וספר ולהפיץ אותו...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #35 

ומה לגבי הדיון שהיה לנו לאחרונה על משחקים יד שנייה בו אמרת ההפך? :roll:

צריך להחליט - או שאני רוכש תוכן (את הסיפור, את הסרט, את המשחק) או שאני רוכש מדיה (דיסקים וניירות בעצם). מה נשמע לך יותר הגיוני?

"הם טוענים שרכשת מדיה ספציפית עם תוכן ספציפי. זו הסיבה למשל שאפשר לקחת את הספר ולמכור אותו הלאה ביד שניה (בניגוד לתוכנה שעשית בה שימוש)."

איך בדיוק תמכור את הספרים שרכשת דרך המכשיר מעבר ללמכור את כל המכשיר עם כל הספרים? אם אני לא יכול למכור ספר במכשיר הזה אני קונה זכות לשימוש בסיפור ולא מדיה, אם ככה לפי ההיגיון הזה הם אמורים לאשפר לי לקבל תוכן שכבר שילמתי עליו בעבר בתשלום סימלי ככל האפשר.

בקיצור - הטיעון של המפיצים תמיד הגיוני לצרכים שלהם - מה שמכניס להם כסף כרגע, ומשתנה לפי הצרכים שלהם.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 825 פעמים
קיבל תודות: 878 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

עפר - אנחנו בטוחים שאין תכנית כזאת? לא נשמע לי לגמרי מצוץ מהאצבע. להחזיר ספר נייר ולקבל בתמורה את העותק הדיגיטלי (אני מתחשב בזה - שגם במחזור כל הנייר שיש בספר (או מכירתו כמשומש) יש הכנסה.

ד"א - אם יש ספרים שכל אחד יהיה שמח (אני מעריך) להפוך לדיגיטליים זה ספרי בישול.
איזה כיף יהיה לחפש מתכון עם נניח ברוקולי - באמצעות חיפוש ולא באמצעות חיפוש פיזי...

nahsh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #37 

Huber כתב:ומה לגבי הדיון שהיה לנו לאחרונה על משחקים יד שנייה בו אמרת ההפך? :roll:

צריך להחליט - או שאני רוכש תוכן (את הסיפור, את הסרט, את המשחק) או שאני רוכש מדיה (דיסקים וניירות בעצם). מה נשמע לך יותר הגיוני?

"הם טוענים שרכשת מדיה ספציפית עם תוכן ספציפי. זו הסיבה למשל שאפשר לקחת את הספר ולמכור אותו הלאה ביד שניה (בניגוד לתוכנה שעשית בה שימוש)."

איך בדיוק תמכור את הספרים שרכשת דרך המכשיר מעבר ללמכור את כל המכשיר עם כל הספרים? אם אני לא יכול למכור ספר במכשיר הזה אני קונה זכות לשימוש בסיפור ולא מדיה, אם ככה לפי ההיגיון הזה הם אמורים לאשפר לי לקבל תוכן שכבר שילמתי עליו בעבר בתשלום סימלי ככל האפשר.

בקיצור - הטיעון של המפיצים תמיד הגיוני לצרכים שלהם - מה שמכניס להם כסף כרגע, ומשתנה לפי הצרכים שלהם.
...
תן לי רגע להבין איך זה יעבוד, בהנחה, לצורך הדיון, שברמה התיאורטית אתה ממש ממש צודק.

נניח שקיבלת ספר מתנה מחבר. אתה אפילו לא יודע באיזו חנות הוא קנה את הספר (לצורך הדוגמא, ב"צומת ספרים"). עכשיו אתה מגיע לאתר של סטימצקי ומה? אתה מראה להם את הספר במצלמת רשת? שולח להם את הקבלה שאין לך? עם מי אתה בכלל מדבר?

nahsh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #38 

Itay_Pollak כתב:ד"א - אם יש ספרים שכל אחד יהיה שמח (אני מעריך) להפוך לדיגיטליים זה ספרי בישול.
איזה כיף יהיה לחפש מתכון עם נניח ברוקולי - באמצעות חיפוש ולא באמצעות חיפוש פיזי...
...
אישית, לא הייתי מבשל ליד מכשיר שעולה 1400 ש"ח.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #39 

nahsh - מי שמרים את הפרויקט הנ"ל היא לא חנות אלא הפצת ספרים אם הבנתי נכון. אם רכשתי ספר שלהם פיזית ואני מביא אותו לנקודת איסוף כלשהי (שיקבע על ידם) מה הבעייה אפילו לקחת פיזית את הספר ולתת לי תמורתו את האפשרות להוריד את הספר בפורמט דיגיטלי? זה סה"כ החלפה של פריט קיים בפריט קיים. אני כבר לא מדבר על העובדה שהם יכולים למכור את הספרים שהם אוספים כיד שנייה במחיר מצחיק (נניח 10-20 שח) בשביל לכסות עלויות כלשהן.

למה זה נשמע לך כ"כ מוזר? כי ככה הורגלת לחשוב? שוב - בחו"ל אם יש לך משחק כלשהו במדיה והמדיה לא תקינה, אתה מביא אותה לחנות או שולח למפיצת המשחק ותמורת תשלום סימלי (עלות המדיה) אתה מקבל משחק תקין. למה לא ליישם את זה בספרים? לדעתי זה יעודד אנשים לרכוש את המכשיר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #40 

יצא לי להשתמש קלות ב QUE ProReader. מעבר לאיכות גמר ולתצוגה המדהימה שלו, מה שיקבע הצלחה של מוצר כזה מעבר לתמחור הראשוני שלו זה זמינות ומגוון היצע התכנים. ה QUE כבר קיים בשוק זמן מה והיצע התכנים בחנות המקוונת דל למדי. רק 3 עיתונים יומיים ומגוון רש של מגזינים.
אל תצפו גם למחיר זול יותר עבור גרסה אלקטרונית, בדוגמה הנוכחית הדבר לא תמיד מתקיים.

לגבי ה e-vrit, מאחל לו רק הצלחה בשוק הישראלי, אך אני ממש מתקשה לראות את חוג מכרי אשר קורא ספרים, מתחבר לקורא אלקטרוני מסוג זה. עוד דור אחד או 2 והתמונה תהיה שונה לגמרי.

ספרים זה כמו פטיפונים, האלטרנטיבות הרבה יותר טובות, אך אנשים מסרבים להתקדם מסיבות שרק הם מבינים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #41 

ziv_r כתב:מה שיקבע הצלחה של מוצר כזה מעבר לתמחור הראשוני שלו זה זמינות ומגוון היצע התכנים. ה QUE כבר קיים בשוק זמן מה והיצע התכנים בחנות המקוונת דל למדי. רק 3 עיתונים יומיים ומגוון רש של מגזינים.
אל תצפו גם למחיר זול יותר עבור גרסה אלקטרונית, בדוגמה הנוכחית הדבר לא תמיד מתקיים.
...
בדיוק. אני לא מבין למה הם לא רותמים את אחד העיתונים הגדולים לפרויקט, הגעה של עיתון ישירות לקורא יכול להיות פיטצ'ר להיט במכירות וגם להגדיל את כמות המנויים של העיתונים המודפסים שהולך וקטן כל שנה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #42 

לגבי מלווה בבישול - האייפד מועמד עדיף בהרבה.

הבן שלי (11)תולעת ספרים לא קטנה.
חורש את ההארי פוטר ושר הטבעות, פרסי ג'קסון ודומיו
הוא כבר התחיל לעשות חישובים איך הוא רוכש כזה
אבל שימו לב
מלאי הספרים די דל
זמורה ביתן משהו לא מוצעים וכך גם הוצאת משכל
שתי הוצאות שחולשות על הרבה מאוד ספרי נוער

בינתיים נראה לי שצריך לתת לענין עוד זמן
ה400 ש"ח קרדיט לרכישה זה לא רע
העם דורש..... כל מיני דברים

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #43 

Huber,

אבל הם מחוברים ל-YNET וידיעות האחרונות. יש עיתון יומי אחר שיותר מתאים לזה?

יש לי הרבה השגות לגבי המוצר עצמו (גודל מסך, חוסר במודם סלולרי, שחור לבן, מחיר). אבל לדעתי מה שעבורי הוא DEAL BREAKER הוא העובדה שהוא משתמש ב-E-INK (וזה הרי הגדולה שלו). האייפד משתמש ב-LCD. נכון, פחות נוח לקרוא אותו בשמש הישראלית הקופחת, אבל אני היום מתקשה לשבת ולקרוא ספרים ומגזינים כשמידע מגיע כיום במולטימדיה.

אני עדיין מנוי לעיתון, אבל לפני כמה שנים עברתי למתכונת של עיתון בסופ"ש בלבד. לרוב אני מסיים לקרוא אותו רק בסוף השבוע שלאחריו (וזה במקרה הטוב שבו קראתי את מרבית העיתון). פשוט מכיוון שאת החדשות שלי אני מקבל כיום גם מהטלויזיה, גם מהרשת (אני קורא חדשות מ-3 אתרים המובילים בתחום בארץ, לא כולל WALLA שבו אני קורא רק את מדור המחשבים). אני מצפה שהכל יהיה CLICKABLE וזמין בכל מקום. קשה לי עם זה שאצטרך להוריד את העיתון במקום שיש בו WIFI ואז אלך למקום אחר לקרוא.

nahsh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #44 

oferlaor כתב:Huber,

אבל הם מחוברים ל-YNET וידיעות האחרונות. יש עיתון יומי אחר שיותר מתאים לזה?

יש לי הרבה השגות לגבי המוצר עצמו (גודל מסך, חוסר במודם סלולרי, שחור לבן, מחיר). אבל לדעתי מה שעבורי הוא DEAL BREAKER הוא העובדה שהוא משתמש ב-E-INK (וזה הרי הגדולה שלו). האייפד משתמש ב-LCD. נכון, פחות נוח לקרוא אותו בשמש הישראלית הקופחת, אבל אני היום מתקשה לשבת ולקרוא ספרים ומגזינים כשמידע מגיע כיום במולטימדיה.

אני עדיין מנוי לעיתון, אבל לפני כמה שנים עברתי למתכונת של עיתון בסופ"ש בלבד. לרוב אני מסיים לקרוא אותו רק בסוף השבוע שלאחריו (וזה במקרה הטוב שבו קראתי את מרבית העיתון). פשוט מכיוון שאת החדשות שלי אני מקבל כיום גם מהטלויזיה, גם מהרשת (אני קורא חדשות מ-3 אתרים המובילים בתחום בארץ, לא כולל WALLA שבו אני קורא רק את מדור המחשבים). אני מצפה שהכל יהיה CLICKABLE וזמין בכל מקום. קשה לי עם זה שאצטרך להוריד את העיתון במקום שיש בו WIFI ואז אלך למקום אחר לקרוא.
...
גודל המסך מהווה מגבלה בעיקר כאשר מדובר בעיתונים. המכשירים עליה מופצים עיתונים הם בדרך כלל גדולים יותר, ואז אפשר לחלק יפה לטורים וכו'.

המוצר הזה באמת לא מיועד לתוכן דינאמי. הוא בראש ובראשונה נועד לקריאת ספרים, כלומר קריאה רציפה למשך זמן, שזה דבר שקשה מאוד לעשות בLCD, וזה לאו דווקא קשור לאור השמש, אלא יותר לאימוץ העיניים. גם אני צורך את רוב האקטואליה שלי מהרשת, אבל אין דין קריאת כתבה אחת או שתיים כדין שעה של קריאה מרוכזת בספר - זו לא אותה חוויה. יש לי לא מעט ספרים מקצועיים בPDF שאני לא מצליח לקרוא בהם על מחשב, ואני שומע את זה מהרבה אנשים. האם היתרון הזה מספיק גדול? ממה שאני קורא ומבין, כנראה שהשוק לא חושב כך. הכיוון הוא בהחלט הטאבלטים ורבים חושבים שהדיו האלקטרוני הוא בסוף ימיו. אישית אני מקווה שלא, כי זו טכנולוגיה נהדרת לקוראי ספרים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #45 

Nhsh

אני קורא כבר זמן מה ספר מהאייפד ללא בעיה.

אני רואה שאתה ממודיעין מעניין יהיה לעשות השוואה אחד מול אחד. אם אתה רוצה, צור איתי קשר בפרטי.

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”