השפעת הקפה על בדיקות דם?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ישעיהו כ"ב י"ג:
אָכוֹל וְשָׁתוֹ כִּי מָחָר נָמוּת
אָכוֹל וְשָׁתוֹ כִּי מָחָר נָמוּת
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
ויש כנראה שיחלקו על כך. בדיוק לפני כשבועיים שמעתי תכנית ברדיו על מחקר שנעשה על שותי קפה (לדבריהם מחקר אמין, רב שנים. ומסתבר לפי מחקר כי מי ששותה עד 2 מנות קפה ביום (ולא יותר מ- 3) הדבר מסייע למניעת מחלות לב, כפי שזה קורה בשתיית 1-2 מנות יין (הצרפתים, זוכרים?). פרופ' קרסו שעלה לשידור הסכים ואושש את האמור. אז לכו תדעו???!!!פלנש כתב:אבל בואו נגיד, בלשון אקסטרה-זהירה, שהקפה אינו נמנה על קבוצת תצרוכת המזון היומית ה*בריאה* שלנו. ולכן מי שנמצא בלאו הכי בקבוצת סיכון (נגיד כתוצאה מעודף שומן / אוכל לא-בריא / העדר ויטמינים / מחלות שונות לא עלינו) -- הקפה מצטרף לגורמים המעלים את רף הסיכון שלו מבחינה בריאותית....
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
בכל מקרה כוס מים לםני האספרסו או השחור וגם לאחריו נראים לי מועילים מאד
כמו כן מכשיר לבדיקת לחץ דם וכמוסות להורדת לחץ דם וכדורים מדדלי דם ולבסוף הליכה מואצת של
כמה ק'מ
כמו כן מכשיר לבדיקת לחץ דם וכמוסות להורדת לחץ דם וכדורים מדדלי דם ולבסוף הליכה מואצת של
כמה ק'מ
אמן מייסר
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
השאלה אם פרופ' קרסו התכוון במחקר שלו למנות אספרסו מהסוג (החזק והמרוכז) שאנו צורכים. אל תשכח שכולא עמך שותה בד"כ קפה נס או שחור של נסטלה, עלית, אוסם ושות'. זו מנת אספרסו ששווה אולי חצי (תלוי בכמות האבקה בכוס) מן הכמות הרגילה שמפיקה מכונת אספרסו מקצועית. אני לא אומר זאת מידע אישי, אלא מהנחת הרגשה אישית, חשוב לציין. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה.
נערך לאחרונה על ידי פלנש ב 05/07/2010 17:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
תתפלא אבל כוס קפה נמס רגילה מכילה יותר קפאין מאספרסו קצר!
בכוס קפה נמס יש 70 מ"ג קפאין.
באספרסו קצר יש כ-45 מ"ג.
באספרסו כפול - כ-90 מ"ג.
כך שכוס קפה נמס מכילה קפאין כמעט כמו אספרסו כפול! ואני מכיר אנשים ששמים כפית וחצי ואפילו שתי כפיות בקפה הנמס שלהם.
הנה מחשבון קפאין:
http://www.goleango.com/caffeine-calculator.php
בכוס קפה נמס יש 70 מ"ג קפאין.
באספרסו קצר יש כ-45 מ"ג.
באספרסו כפול - כ-90 מ"ג.
כך שכוס קפה נמס מכילה קפאין כמעט כמו אספרסו כפול! ואני מכיר אנשים ששמים כפית וחצי ואפילו שתי כפיות בקפה הנמס שלהם.
הנה מחשבון קפאין:
http://www.goleango.com/caffeine-calculator.php
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3537
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 193 פעמים
לגבי מה לאכול\לא לאכול וכמה - זה מתחלק ל-2:
א. נושאים גנטיים - ישנם אנשים שפשוט "לא מסתדרים" עם סוגים מסויימים של מזון או מרכיבי מזון וזה עניין גנטי לחלוטין.
ב. נושאים שהם לא תלויי גנטיקה והם תקפים לכולם כגון צריכה מספקת של שומנים מסוגים חיוניים.
אז לפני שמחליטים שדבר א' הוא טוב ודבר ב' זה רע כדאי להסתכל קודם במי מדובר (כי כמו שאמרתי יש כאלה שזה לא ישנה עבורם) ועל מה מדובר (כי יש דברים שתקפים לכולם).
just my 2 cents
א. נושאים גנטיים - ישנם אנשים שפשוט "לא מסתדרים" עם סוגים מסויימים של מזון או מרכיבי מזון וזה עניין גנטי לחלוטין.
ב. נושאים שהם לא תלויי גנטיקה והם תקפים לכולם כגון צריכה מספקת של שומנים מסוגים חיוניים.
אז לפני שמחליטים שדבר א' הוא טוב ודבר ב' זה רע כדאי להסתכל קודם במי מדובר (כי כמו שאמרתי יש כאלה שזה לא ישנה עבורם) ועל מה מדובר (כי יש דברים שתקפים לכולם).
just my 2 cents
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
אני מתחיל את הבוקר בחצי ליטר מים .
2 סנדויצים + יוגורט - מגיע למשרד
ורק אז מתחיל שלב הקפה.
מיכאן הדרך פנויה לשתיה בלי הבחנה.
נ.ב.
במידה והייתי שותה אספרסו בתור סיפתח .
הייתי סובל מכאב ראש שלא עובר עד הצהרים.
2 סנדויצים + יוגורט - מגיע למשרד
ורק אז מתחיל שלב הקפה.
מיכאן הדרך פנויה לשתיה בלי הבחנה.
נ.ב.
במידה והייתי שותה אספרסו בתור סיפתח .
הייתי סובל מכאב ראש שלא עובר עד הצהרים.
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
באמת הגיע הזמן להתחיל פה שרשור שירים עם קפה..hosq כתב:"אני קם לי בבוקר שותה כוס קפה עם סיגריה"פלנש כתב:אלכסנדר פן:דבוטאנט כתב:ישעיהו כ"ב י"ג:
אָכוֹל וְשָׁתוֹ כִּי מָחָר נָמוּת...
"שֵׁכָר שֵׁכָר אֶשְׁתֶּה הַיּוֹם וּמָחָר יֹאכְלוּנִי הַדָּגִים!"....
(קוקו מאילת)...
או שירים ש"הולכים טוב" עם קפה..
נושא הטריגליצרידים בדם ,ואני אומר זאת בתור אחד גם כן שסובל מהבעיה הזו ואצלו הערכים גבוהים מאוד קשור אמנם גם למזון עתיר בסוכרים מעובדים וטבעיים - אבל בעיקר לחוסר פעילות גופנית שמאפיין רבים מאיתנו .
לאחר בדיקות שערכתי אצל רופא וייעוץ אצל דיאטנית שינתי הרגלי תזונה וקצת פעילות גופנית יכולים להוריד את מדד הטריגליצרידים בדם .בבדיקות שלאחר מכן המצב השתפר .
לאחר בדיקות שערכתי אצל רופא וייעוץ אצל דיאטנית שינתי הרגלי תזונה וקצת פעילות גופנית יכולים להוריד את מדד הטריגליצרידים בדם .בבדיקות שלאחר מכן המצב השתפר .