ציוד חדש לצילומי קפה
joncafe
קודם כל תתחדש על רכישת הציוד, וכל הכבוד על השאיפה להתמקצע עוד יותר בתחום שהוא בגדר תחביב.
וכמה שאלות:
לא חבל להשקיע בטריגר אלחוטי כשאין ממש צורך בו (מן הסתם עלות של כמה מאות ש"ח)? הרי כל כבל סינק פשוט בגרושים היה עושה את העבודה .
צודק tzahif, שבסוג צילום כזה הציוד (מטריה כסופה) בו אתה משתמש הוא הפחות מתאים. בצילום מכונות קפה מנירוסטה או כל מוצר מתכת מבריק/ תכשיטים וכו', לרוב יש צורך להשתמש אפילו באוהל לבן (מעין אוהל מבד משי שבתוכו יושב האובייקט), או ליצור דמוי אוהל ממספר BOXLIGHTS, שמקיפים את האובייקט. חלק מהענין הוא, שהלבן של הדפיוזרים של הבוקסים דווקא ישתקף על חלקי המכונה, וינטרל חלק מהשתקפויות הסביבה שיוצרות רעש לעין.
לפעמים מטריה גדולה מדי (וכרגע לא משנה אם כסופה או לבנה shoot through), יכולה להיות הרסנית לאובייקט קטן, בכך שהיא פשוט "שוטפת" את כולו ובכך בעצם משטיחה את האובייקט ומעלימה את תחושת התלת- מימד על כל הניואנסים העיצוביים הקטנים שקיימים במכונת קפה כזו. ניתן להתגבר על כך באמצעות הקטנת מקור האור, קרי - בוקסלייט קטן יותר, ולחילופין, כוורת (Grid) או "סנוט" על ראש התאורה (אם כי השניים האחרונים ישימים יותר במבזקי סטודיו ופחות בפלאש כמו שלך). כך ניתן יהיה לשלוט יותר בכיוונון התאורה.
אפשרות נוספת היא להאיר בזווית מאחורי המכונה (עד כמה שניתן מבחינת המקום להעמיד את הפלש מאחור), לוח קלקר גדול ולבן שעומד בחזיתה. כך האור יחזור למכונה ממשטח הקלקר, יהיה מרוכך בהרבה מכל אור שעובר דרך מטריה כלשהיא, וגם הקלקר ישתקף בחלקי המכונה, מה שיביא להורדת השתקפויות והברקות בלתי רצויות.
בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה.
קודם כל תתחדש על רכישת הציוד, וכל הכבוד על השאיפה להתמקצע עוד יותר בתחום שהוא בגדר תחביב.
וכמה שאלות:
לא חבל להשקיע בטריגר אלחוטי כשאין ממש צורך בו (מן הסתם עלות של כמה מאות ש"ח)? הרי כל כבל סינק פשוט בגרושים היה עושה את העבודה .
צודק tzahif, שבסוג צילום כזה הציוד (מטריה כסופה) בו אתה משתמש הוא הפחות מתאים. בצילום מכונות קפה מנירוסטה או כל מוצר מתכת מבריק/ תכשיטים וכו', לרוב יש צורך להשתמש אפילו באוהל לבן (מעין אוהל מבד משי שבתוכו יושב האובייקט), או ליצור דמוי אוהל ממספר BOXLIGHTS, שמקיפים את האובייקט. חלק מהענין הוא, שהלבן של הדפיוזרים של הבוקסים דווקא ישתקף על חלקי המכונה, וינטרל חלק מהשתקפויות הסביבה שיוצרות רעש לעין.
לפעמים מטריה גדולה מדי (וכרגע לא משנה אם כסופה או לבנה shoot through), יכולה להיות הרסנית לאובייקט קטן, בכך שהיא פשוט "שוטפת" את כולו ובכך בעצם משטיחה את האובייקט ומעלימה את תחושת התלת- מימד על כל הניואנסים העיצוביים הקטנים שקיימים במכונת קפה כזו. ניתן להתגבר על כך באמצעות הקטנת מקור האור, קרי - בוקסלייט קטן יותר, ולחילופין, כוורת (Grid) או "סנוט" על ראש התאורה (אם כי השניים האחרונים ישימים יותר במבזקי סטודיו ופחות בפלאש כמו שלך). כך ניתן יהיה לשלוט יותר בכיוונון התאורה.
אפשרות נוספת היא להאיר בזווית מאחורי המכונה (עד כמה שניתן מבחינת המקום להעמיד את הפלש מאחור), לוח קלקר גדול ולבן שעומד בחזיתה. כך האור יחזור למכונה ממשטח הקלקר, יהיה מרוכך בהרבה מכל אור שעובר דרך מטריה כלשהיא, וגם הקלקר ישתקף בחלקי המכונה, מה שיביא להורדת השתקפויות והברקות בלתי רצויות.
בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
איתי תתפלא, אבל כל שק כביסה ב-30 ש"ח, מבד לבן דמוי משי (לא רשת) יעשה את העבודה כמעט כמו האוהל הזה, שרק בגלל שהוא נמכר תחת קטגורית "ציוד צילום מקצועי" מחירו יכול להאמיר לכמה מאות שקלים...Itay_Pollak כתב:מצחיק בדיוק ביום שישי נתקלתי ב"אוהל" לבן שכזה:
http://www.ezcube.com/...
כנ"ל למשל גם רפלקטורים לבנים / כסופים שמשמשים בצילומי פורטרטים/ אופנה, ועולים גם הם הון לא קטן, אך ורק בגלל התיוג המקצועי - כשכל מגן שמש לרכב (מאלה הקפיציים שמתקפלים לשני עיגולים), נראה ומתפקד אותו הדבר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
תודה על הטיפים - באמת זה הזכיר לי את הסל כביסה שלי מאיקאה 
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
קודם כל - תודה על כל העצות, ניכר שאתה מקצוען ולא חובב כמוני...Lee כתב:joncafe
וכמה שאלות:
בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה....
בכל אופן - הטריגר האלחוטי עלה לי בדיוק 35 דולר, ובשביל סכום כזה לא שווה להתעסק עם כבל sync שהחבר'ה עלולים ליפול עליו. כחובבן אני מצלם בתנאי "שטח" (בבית, בגן של הילדות וכו') ולא בסטודיו, כך שלאלחוטיות יש יתרון פונקציונלי רציני.
לגבי האוהל - אכן רעיון טוב, רק לא יודע כמה יישומי בסביבה של מכונת הקפה שלי. אולי אני אנסה אם יהיה לי כח. בכל אופן, השקעתי עוד $6 והזמנתי מטריה לבנה חלבית - נראה איך היא תהיה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מכל המטריות האלה הבנתי דבר אחד - אין לך עדיין ידית נייקד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)