מעוניין לרכוש מכונת קפה לבית ...
- sam22
- חבר במועדון HT

- תגובות: 20360
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
היות ויכולות המיצוי של האוטומטיות נחותות מרוב הידניות.
אז לא כל קפה מביא לוצאות טובות.
אני למשל מצאתי שתערובות שאני רוכש בקפה לואיז (שמביאים מAVA) ממוצה אצלי מצוין
אז לא כל קפה מביא לוצאות טובות.
אני למשל מצאתי שתערובות שאני רוכש בקפה לואיז (שמביאים מAVA) ממוצה אצלי מצוין
העם דורש..... כל מיני דברים
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אני לא מכיר את הקפה הזה, יהיה מעניין לטעום איך הוא יוצא מאוטומטית.
tiptipon - לדעתי אתה צריך ללכת לטעום בעצמך את האפשרויות שעומדות על הפרק.
אני ממשיך להחזיק בדעה ששום אוטומטית, בתקציב שלך וגם מעליו, לא נותנת קפה שמתקרב אפילו למה שמכונה ידנית מסוגלת לתת.
ואני גם ממשיך להחזיק בדעה שכל האוטומטיות שיצא לי לטעום (גאג'יה, סאקו ויורה) לא נתנו קפה ברמה של הנספרסו, שעולה הרבה פחות מהן (אבל הקפה בה יקר יותר).
צא לטעום, חזור אלינו עם רשמים, ונמשיך משם
tiptipon - לדעתי אתה צריך ללכת לטעום בעצמך את האפשרויות שעומדות על הפרק.
אני ממשיך להחזיק בדעה ששום אוטומטית, בתקציב שלך וגם מעליו, לא נותנת קפה שמתקרב אפילו למה שמכונה ידנית מסוגלת לתת.
ואני גם ממשיך להחזיק בדעה שכל האוטומטיות שיצא לי לטעום (גאג'יה, סאקו ויורה) לא נתנו קפה ברמה של הנספרסו, שעולה הרבה פחות מהן (אבל הקפה בה יקר יותר).
צא לטעום, חזור אלינו עם רשמים, ונמשיך משם
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לגישתי, אספרסו גרוע הוא כמו יין גרוע או סטייק רע, זה משהו שאם הוא לא טוב הוא פשוט לא טעים.
זה ב ה ח ל ט יותר רע מנס קפה, שלא לדבר על שיטות אחרות כמו בוץ מקינטה או פילטר.
אפשר למסך את זה עם חלב אבל כאספרסו זה לא טעים. וכמה חבל שמכונות אוטומטיות מייצרות אספרסו גרוע, למרות שעקרונית זה לא אמור להיות כך עם קפה טרי. וניסיתי גם מכונות של 20 אלף שח. פעם אחת שתיתי קפוצינו בינוני ממכונה אוטומטית ולא יותר. ניסיתי גם את האוטומטית במקדונלדס שלטענת אלכס-נני אמורה להוציא משהו סביר וזה לא המצב.
אישית מעדיף את הקפה הבינוני מינוס של הקפסולות למרות שלא הייתי מכניס הביתה מכשיר עם מבחר כה מוגבל של סוגי קפה. ואני לא מדבר על המחיר.
לדעתי, רוצה אספרסו בבית? תשקיע קצת מאמץ. לא רוצה להשקיע? שתה בבית קפה.
אני לא רואה עצמי כמישהו נוסטלגי שתקוע בשיטות ישנות בעיקרון. מאוד אשמח לגלות מכונה אוטומטית שמוציאה משהו ניתן לשתיה ולהמליץ עליה. בינתיים אני עוד מחפש כזו.
אגב אחר, מחיר המכונות האוטומטיות הזוי לגמרי, במיוחד בהתחשב בתוצאה הרעה. מילא זה היה טעים. זה ממש לא! לא צריך סילביה בשביל קפה טעים בבית. אפשר גם סאקו בכאלף שח וקצת, אפילו בלי מטחנה, בשביל להנות מקפה סביר. כל ענין ההתעסקות לא ברור לי - זו לא כזו התעסקות. לקנות קפה או לנקות אחרי הקצפה זה הרבה יותר התעסקות.
זה ב ה ח ל ט יותר רע מנס קפה, שלא לדבר על שיטות אחרות כמו בוץ מקינטה או פילטר.
אפשר למסך את זה עם חלב אבל כאספרסו זה לא טעים. וכמה חבל שמכונות אוטומטיות מייצרות אספרסו גרוע, למרות שעקרונית זה לא אמור להיות כך עם קפה טרי. וניסיתי גם מכונות של 20 אלף שח. פעם אחת שתיתי קפוצינו בינוני ממכונה אוטומטית ולא יותר. ניסיתי גם את האוטומטית במקדונלדס שלטענת אלכס-נני אמורה להוציא משהו סביר וזה לא המצב.
אישית מעדיף את הקפה הבינוני מינוס של הקפסולות למרות שלא הייתי מכניס הביתה מכשיר עם מבחר כה מוגבל של סוגי קפה. ואני לא מדבר על המחיר.
לדעתי, רוצה אספרסו בבית? תשקיע קצת מאמץ. לא רוצה להשקיע? שתה בבית קפה.
אני לא רואה עצמי כמישהו נוסטלגי שתקוע בשיטות ישנות בעיקרון. מאוד אשמח לגלות מכונה אוטומטית שמוציאה משהו ניתן לשתיה ולהמליץ עליה. בינתיים אני עוד מחפש כזו.
אגב אחר, מחיר המכונות האוטומטיות הזוי לגמרי, במיוחד בהתחשב בתוצאה הרעה. מילא זה היה טעים. זה ממש לא! לא צריך סילביה בשביל קפה טעים בבית. אפשר גם סאקו בכאלף שח וקצת, אפילו בלי מטחנה, בשביל להנות מקפה סביר. כל ענין ההתעסקות לא ברור לי - זו לא כזו התעסקות. לקנות קפה או לנקות אחרי הקצפה זה הרבה יותר התעסקות.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני לא מסכים עם הגישה הזו. זה בערך פוסל 99% מהקהל, כמעט בכל תחום.hosq כתב:לדעתי, רוצה אספרסו בבית? תשקיע קצת מאמץ. לא רוצה להשקיע? שתה בבית קפה....
תאר לך שהיו אומרים לך "רוצה להנות מנהיגה? קנה רק גיל רגיל, האצ'בק קצרה ומתלי ספורט! או זה, או אוטובוס".
ואם אתה צריך גם לקחת ילדים מאחור? עומד בפקקים ולא בא לך לדפוק את ברך שמאל על הקלאץ'? נוסע בכבישי ישראל ונמאס לך מלהרגיש כל חור קטן באספלט?
בדיוק בשביל אנשים כאלה קיימות פשרות כדוגמאת מכונית חצי-ספורטיבית, או מכונת קפה אוטומטית. לא הגיוני לבקש מאנשים להשקיע כ"כ הרבה מאמץ בקפה, או ללכת לבית קפה, כי יקרה אחד משניים: או שהם לא יקשיבו לך ויקנו מכונה אוטומטית בכל מקרה, או שהם יקנו מכונה ידנית+מטחנה ויפסיקו להשתמש בציוד אחרי חודש. אני מהמר שאחוז קטן מאוד של אנשים שמבקשים מראש מכונה אוטומטית, יצליח להתמיד לאורך זמן עם מכונה ידנית ומטחנה.
במקום זה, עדיף לנסות לעזור לאנשים להחליט מה הפתרון האוטומטי הכי טוב עבורם, או עד כמה הם מוכנים להתפשר על נוחות ופשטות, כדי לקבל קפה טוב יותר. למשל - במקום להקציף עם אירוצ'ינו, אם תשכנע מישהו ללמוד להקציף עם טוטוקרמה הוא יקבל הקצפה טובה יותר, אבל במאמץ גדול יותר (שלא לדבר עם הקצפת קיטור).
מוטי - יש תחומים שבהם אתה צודק אך לא במקרה זה (הכל לדעתי האישית כן?)
כתבתי שאני אשמח לאופציה אוטומטית. במכוניות - רוצה להנות מנהיגה? יש מכוניות מהנות בכל תקציב, במיוחד אם מחשיבים יד שניה. רוצה ממש להנות או לנהוג במהירות פסיכית? שלם הרבה או קנה אופנוע...ותתפשר מאוד בנוחות. ראית פעם תא מטען של פורשה? סביר להניח שלא כי אין כזה...יש מין תא כפפות בין הגלגלים הקדמיים...אין מקום לנוסע שלישי, מתלים קשים כמו אבן. אין מה לעשות. שלם כמה שתרצה ולא תקבל ספורטיבית אמיתית ללא פשרות בשימוש.
רוצה להנות מקפה טוב? לא רוצה להתאמץ? אין בעיה, בוץ או טורקי או פילטר. רוצה אספרסו? אין ארוחות חינם
כתבתי שאני אשמח לאופציה אוטומטית. במכוניות - רוצה להנות מנהיגה? יש מכוניות מהנות בכל תקציב, במיוחד אם מחשיבים יד שניה. רוצה ממש להנות או לנהוג במהירות פסיכית? שלם הרבה או קנה אופנוע...ותתפשר מאוד בנוחות. ראית פעם תא מטען של פורשה? סביר להניח שלא כי אין כזה...יש מין תא כפפות בין הגלגלים הקדמיים...אין מקום לנוסע שלישי, מתלים קשים כמו אבן. אין מה לעשות. שלם כמה שתרצה ולא תקבל ספורטיבית אמיתית ללא פשרות בשימוש.
רוצה להנות מקפה טוב? לא רוצה להתאמץ? אין בעיה, בוץ או טורקי או פילטר. רוצה אספרסו? אין ארוחות חינם
what's next?
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4882
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 296 פעמים
moti_r כתב:אורי, מקווה לבקר אותך השבוע...
מוטי שאתה הולך תקרא לי
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

hosq,
קודם כל, המשפט הראשון שלך נכון תמיד, לא? אני לדעתך טועה בכל מה שהוא לא לדעתך?
אתה שוב הולך לכיוונים קיצוניים. פורשה זה לא רכב רגיל, וזה לא משהו שכשמישהו נכנס לפורום רכב לשאול על אוטו שהוא רוצה להנות מהנהיגה עליו, הוא בכלל מעלה בדעתו. זה בערך כמו להציע כאן למישהו מכונת מנוף וקולה ביתי. כנ"ל לגבי אופנוע.
אבל נעזוב לרגע דימויים ונחזור לקפה.
בשורה התחתונה, אני בהחלט חושב (וגם תמיד אמרתי) שנספרסו מייצרת קפה טוב. ואם לוקחים בחשבון את אפס העבודה שיש להשקיע כדי לקבל את הקפה הזה, כלומר ביחס של השקעה/תועלת, אז נספרסו מנצחת כל מכונה אחרת. אני לא מסוגל לפסול אותה כלאחר יד, רק כי היא לא מייצרת קפה שעומד בסטנדרטים הגבוהים שלי.
אם היתה לי אפשרות בחירה: נספרסו או בית קפה, אני hands down מעדיף נספרסו.
זה לא סותר את העובדה שכשמציעים לאנשים נספרסו (או כל מכונה אוטומטית אחרת, לצורך הדיון), צריך להסביר להם שיש אפשרות לקפה יותר טוב, אפילו משמעותית יותר טוב, אבל זה מצריך השקעה ועבודה, ולצורך העניין - גם מחויבות. תן לאנשים לבחור מה מתאים להם, רק פרוס בפניהם את האופציות ותן להם לטעום אותן.
קודם כל, המשפט הראשון שלך נכון תמיד, לא? אני לדעתך טועה בכל מה שהוא לא לדעתך?
אתה שוב הולך לכיוונים קיצוניים. פורשה זה לא רכב רגיל, וזה לא משהו שכשמישהו נכנס לפורום רכב לשאול על אוטו שהוא רוצה להנות מהנהיגה עליו, הוא בכלל מעלה בדעתו. זה בערך כמו להציע כאן למישהו מכונת מנוף וקולה ביתי. כנ"ל לגבי אופנוע.
אבל נעזוב לרגע דימויים ונחזור לקפה.
בשורה התחתונה, אני בהחלט חושב (וגם תמיד אמרתי) שנספרסו מייצרת קפה טוב. ואם לוקחים בחשבון את אפס העבודה שיש להשקיע כדי לקבל את הקפה הזה, כלומר ביחס של השקעה/תועלת, אז נספרסו מנצחת כל מכונה אחרת. אני לא מסוגל לפסול אותה כלאחר יד, רק כי היא לא מייצרת קפה שעומד בסטנדרטים הגבוהים שלי.
אם היתה לי אפשרות בחירה: נספרסו או בית קפה, אני hands down מעדיף נספרסו.
זה לא סותר את העובדה שכשמציעים לאנשים נספרסו (או כל מכונה אוטומטית אחרת, לצורך הדיון), צריך להסביר להם שיש אפשרות לקפה יותר טוב, אפילו משמעותית יותר טוב, אבל זה מצריך השקעה ועבודה, ולצורך העניין - גם מחויבות. תן לאנשים לבחור מה מתאים להם, רק פרוס בפניהם את האופציות ותן להם לטעום אותן.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

חיים! מה שלומך?
אני אשמח, אבל זה כנראה יהיה יחסית ספונטני. אני בד"כ אוכל צהריים עם אח שלי, ברמת החייל, ואז פנוי לתת קפיצה.
בכל אופן, אנסה ליידע אותך כמה שיותר מוקדם
אני אשמח, אבל זה כנראה יהיה יחסית ספונטני. אני בד"כ אוכל צהריים עם אח שלי, ברמת החייל, ואז פנוי לתת קפיצה.
בכל אופן, אנסה ליידע אותך כמה שיותר מוקדם
אני חושב שכמעט בכל תחום אפשר למצוא פשרה סבירה, ויש לי עוד כמה תחביבים להשוות אליהם...sam22 כתב:זה כמו לומר שאם אתה רוצה להנות מקולנוע ביתי אתה חייב מקרן בחדר חשוך
כל דבר אחר הוא פשרה
וחופשה... רק בקאריביים...
גם בקפה אפשר, אבל לא באספרסו. כל עוד אתם רואים בבתי קפה ופיצוציות מכונות ידניות צמודות למטחנה אימתנית, תדעו שזהו המצב. קפצו פעם למקדונלדס והזמינו קפה, תבינו את ההבדל יחסית לבית קפה ממוצע.
אגב, אם בטעות רכשת אוטומטית או קפסולות: אל תשתה אספרסו אצל מישהו עם מטחנה בבית. אתה מה זה תתבעס...
הפשרה שאני ממליץ עליה היא מכונת אספרסו תומכת פודים. לא פחות טוב ממכונה אוטומטית (גרוע באותה מידה...) , מבחר גדול הרבה יותר מנספרסו, ותמיד יש את האופציה לקנות קפה טחון.