אפטר טייסט

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

וואלה, ממש מעניין (Y)
אולי יש הבדלים מהותיים בהרכב הפולים? הם מתייבשים יותר מהר?

חבל, הייתי מנסה בכיף לשחק עם זה, אבל אני מפחד מרובוסטה כמו מאש... :דביל:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

איך נפלו גיבורים
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #33 

כן... באסה. גיליתי שאני ממש רגיש לרובוסטה בצורה קיצונית.
אני ממש מרגיש חולה כשאני שותה רובוסטה, לא ברור לי למה.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

moti_r כתב:כן... באסה. גיליתי שאני ממש רגיש לרובוסטה בצורה קיצונית.
אני ממש מרגיש חולה כשאני שותה רובוסטה, לא ברור לי למה.
...
אני דווקא מאוד נהנה מרובוסטה בתערובת של קפה ורניאנו (20%)
אני אומר שתאזור אומץ ותן לזה עוד ניסיון :) אולי תתחיל ממינון נמוך יותר...מבחינה פיזיולוגית הגוף מפתח עמידות לקפאין במהירות יחסית (בהנחה שהמינון הגבוה יותר שלו ברובוסטה הוא זה שמפריע לך) .
דבר נוסף מעניין הוא מתי למעשה התחלת להרגיש שאתה רגיש לרובוסטה? כמה זמן שתית רובוסטה? כאב לך כל יום ששתית בו רובוסטה? כמה זמן אחרי השתיה? בקיצור כמה שיותר פרטים יותר טוב
כי באופן כללי יש משחק כזה בין קפאין לאדנוזין במוח - ככל ששותים יותר קפאין אז מספר הקולטנים של אדנוזין גדל.
קפאין כביכול מקטין את קוטר העורקים ואדנוזין מגדיל את קוטר העורקים. עכשיו כשאתה מפסיק עם קפאין לכמה זמן אז אין מה שיתנגד לאדנוזין מה שיוביל להרחבה של כלי הדם במוח וכך גם לכאבי ראש, בחילות ועוד...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #35 

איזה כיף שיש לנו רופא בחבורה :)

הסיפור שלי עם רובוסטה הוא די מוזר.
כשהתחלתי עם קליה ביתית, שתיתי המון רובוסטה. אני מדבר על תערובות של 50% רובוסטה בשיא. מאוד אהבתי את זה (מת על המרירות המטורפת של הרובוסטה). כיכב אצלי המונסונד מאלאבר.

עם הזמן הרגשתי יותר ויותר גרוע. ההרגשה היתה של חולשה כללית, ובשיא הייתי במצב שפשוט לא יכולתי לתפקד כמעט. ישבתי בפגישה מול מישהו, והרגשתי כמו מסומם או שיכור, כאילו מנסה להתרכז בשיחה ולא מצליח, מת מעייפות אבל ממש לא רוצה לישון. כאילו נטלו לי את הפוקוס לגמרי, אבל השאירו אותי עירני.

עשיתי בדיקות דם, וגיליתי שאני אנמי. מעולם לא סבלתי מאנמיה.
מקריאה למדתי שהקפאין תורם רבות לאנמיה, כי הוא מפריע לגוף לעכל את הברזל שבמזון.

הענין הוא שבבדיקות דם אין לי חוסר בויטמין B12 וגם לא בברזל. רק המוגלובין נמוך (מתחת למינימום).

הרופאה פטרה אותי בטענה ש-"זה לא ממש נמוך מתחת לסף (זה נכון, אני לא זוכר מה המינימום אבל אני משהו כמו 10% מתחתיו) ואין בעיה".

שמתי לב שכשהתנזרתי מקפה לגמרי, העסק הלך והשתפר עד שהגעתי לפעילות רגילה. כשהבנתי שרובוסטה מכילה פי-2 קפאין, החלטתי לוותר עליה לגמרי, והמצב הרבה יותר טוב מאז.

אם עד עכשיו אתה עוד יכול לנסות ולנחש שמדובר בקטע חצי-פסיכולוגי, אז הנה סיפור מוזר במיוחד:
לפני כמה חודשים אח שלי סיפר לי על תערובת קפה שהוא אוהב במיוחד, משהו קנוי, נדמה לי שתערובת הבית של קסטלו. הוא הביא לי 200 גר' לנסיון.
לקחתי הביתה, ושתיתי. באמת היה קפה מצוין.

באותו היום, שעתיים אח"כ, הרגשתי שאני ממש חולה. מזיע, לא בפוקוס, קצת בחילה. מרגיש לא טוב.
הייתי באוטו ואח שלי צלצל לשאול איך היה הקפה. דיברנו על זה ואמרתי לו שאני מרגיש לא טוב. תוך כדי שאני מספר לו, נפל לי אסימון. שאלתי אותו אם בתערובת יש רובוסטה, והוא אמר שכן, 20%.

זו היתה ההוכחה מבחינתי שיש לי איזושהי רגישות בלתי מוסברת לרובוסטה, ושלא מדובר בפסיכולוגיה כי לא ידעתי מראש מה יש בתערובת.

אני לא יודע לומר מה בדיוק. אולי העובדה שאני שותה תמיד ריסטרטו כפול, ואם מדובר ברובוסטה אז אני מקבל הזרקת קפאין כזו שעוברת איזה סף מסוים אצלי בגוף, שמביא אותי להרעלה אמיתית. אולי עוד דברים שקשורים לרובוסטה שאני לא מבין.

מוזר, נכון?

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #36 

קודם כל תודה אבל אני עוד לא רופא :) אבל גם זה יגיע..

לגבי מה שאמרת זה מצריך בדיקה יותר מעמיקה...
באופן כללי הקטע הזה של קפה וברזל זה משהו שאם קוראים בויקיפדיה אז הוא נראה החלטי כזה..אבל כשמשתמשים בספרי רפואה כבדים אז קשה למצוא משהו חד משמעי...יש מחקרים שאומרים שיש קשר ויש כאלה שלא.
לדוגמא - כדי להוציא את הברזל מהמזון צריך שהקיבה תפריש מספיק חומצה - זה מה שקפאין עושה שזה על פניו טוב. מצד שני יש בקפה חומר שנקרא פוליפניל שהוא קושר את הברזל מה שמפריע לספיגה שלו! (אגב ברובוסטה יש יותר פוליפניל מבערביקה). לגבי אולקוסים קיימים באופן תאורטי יש כאלה שאומרים שבגלל הפרשת חומצה מוגברת בקיבה זה יכול לגרום להחמרה במצב האולקוס ולדימום שיכול לגרום לאנמיה..אבל כשקראתי בהאריסון לגבי זה (התורה הנביאים והכתובים של רפואה פנימית) אז הם אומרים שאין שום מחקר משכנע שאכן קפה והחברים שלו באמת מחמירים את מצב האולקוסים.
בדקת במקרה מלנה או דם סמוי בצואה?
בקיצור זה נושא מבלבל וככל שאתה קורא יותר אתה יודע פחות :)
מה שמוזר זה שהרופאה דיברה איתך על B12 וברזל שהם למעשה סוגים שונים של אנמיה...מה היה ה-MCV שלך? אני מניח שבין 80 ל-100 אם היא באמת בדקה את שניהם..
מצאתי גם איזה משהו מנותק שקפה בשילוב עם חומרים אחרים יכול לגרום לפורפיריה מסויימת אבל זה ממש לונג שוט.
תנסה אולי לשתות איזה אספרסו קצר/ארוך מתערובת שיש בה 10-20% רובוסטה. בלי שיסתירו את זה ממך אלא במודעות שלמה שאתה הולך לנסות את זה במינון קטן ושעה אחרי האוכל ובלי לחצים מסויימים מסביב :)
אני עוד אעשה עליך את התזה שלי בסוף :D
מילה של אקסטרימיסט.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

תנסה את הקפה הזה,זה בטח יעזור.

אגב יש בתערובת הזאת כמה רובוסטות לא מוכרות.

http://www.aromatico.co.uk/brus-coffee- ... -p-38.html

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #38 

MCV עומד על 84, אבל אני רואה בגרף שהנורמה היא 80 עד 94.
הוא נמוך יחסית.

האמת שיש לי בדיקות דם לעשות, כולל בדיקות של בלוטת התריס (הסבירו לי שזה עשוי להשפיע על עייפות), אבל אני פשוט טמבל ודוחה כל הזמן.
לדעתי הן שוב כבר לא בתוקף...

אתה מוזמן לעשות עלי את התזה, אבל לדעתי האספקטים הפסיכסומוטיים אצלי הרבה יותר מעניינים... :wink:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #39 

בקצב כזה אנו פותחים פורום HT היפוכונדר :D מה יהיה מוטי ? אני חושב שקולה חדש יגרום לך להרגיש יותר טוב באורח פלא ... :wink:

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שרשור שלא נקרא #40 

כפיר_ש כתב:בקצב כזה אנו פותחים פורום HT היפוכונדר :D מה יהיה מוטי ? אני חושב שקולה חדש יגרום לך להרגיש יותר טוב באורח פלא ... :wink:
...
אתה יודע מה היפוכונדר כותב על המצבה שלו?.

אמרתי לכם ., שרובוסטה זה לא טוב. :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #41 

האמת שצריך לעשות ראש-בראש ג'ין מול האחרים.
דווקא אני מבסוט מהג'ין מאוד, בינתיים אני בשלב של ignorance is bliss לגבי הקולה.

חייבים למצוא כדור אנטי-קפאיני. כזה שאפשר לקחת קצת לפני הקפה, והוא מבטל את כל השפעת הקפאין בגוף.
אולי תהינה לו השפעות פסיכוטיות איזוטריות, הזיות והזעות, רעידות בלתי נשלטות בחלחולת... לא משהו בלתי מתקבל על הדעת.

אגב, אם כבר מדברים על בריאות, אז היום קרה לי משהו מוזר, כשהייתי בתור לפסיכיאטר בספארי:

תוך כדי שעשיתי לעצמי בקפלאש (בלעתי כפית של דטרגנט, הזרמתי מים דרך הפה וסגרתי את האף, עד שנוצר לחץ של 9 באר, ואז שחררתי, ככה 5 פעמים) גיליתי שיש לי נזילה מהשסתום התלת-כיווני. כל המכנסיים נרטבו לי בדרך.

יש דבר כזה השתלת שסתום?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #42 

:lol: אני מניח שהקופי קלין ניקה לך את כל השאריות במעיים... ומה אתה עושה עם ה"אבנית" בכליות ? :D

יאללה צריך לצאת מהשגרה, מתי יהיה לנו מפגש פורום ונעשה השוואות קולים ? אפשר לשלב הרצאות על קליה ביתית וזנים ולהדגים קליה.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #43 

84 זה בסדר ...כל עוד זה בטווח זה בסדר גם אם זה באופן יחסי נמוך....כאילו מישהו יודע כמה זה באמת צריך להיות..כאילו מישהו שאל איזו כדורית דם אדומה "תגידי מה צריך להיות ה-MCV שלך?"...אולי האמת שאלו אבל היא לא ענתה.
קיצר זה הכל סטטיסטיקה - לוקחים כמה אנשים שמרגישים טוב והם על פניו בריאים - יוצא להם גאוס יפה עם 80 בצד אחד ו-100 בצד השני :)
לגבי בלוטת התריס...יש מצב אבל נראה לי לונג שוט...קר לך? העלית במשקל למרות שאתה לא אוכל יותר מבדכ? אתה עייף? עם מספר ההודעות שלך פה והמצב רוח שמשתקף מהם אתה נראה בסדר מהבחינות האלה :)
בקיצור תעשה בדיקת דם סמוי..זה הכי קריטי מבחינתך..אלא אם כן אתה בוודאות כבר לא אנמי.
כל הדיבורים האלה מזכירים לי שאני צריך ללכת ללמוד :)
אז יאללה צ'או!
מילה של אקסטרימיסט.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #44 

בקרוב יהיה מפגש. עובדים על משהו, אעדכן בהמשך...

עופר, ממש לא קר לי. להיפך - תמיד חם לי, אני בחורף עם מזגן. לא העליתי במשקל. אבל אני עייף, זה כן. לפעמים עייף בצורה קיצונית.
מצד שני, אני לא ישן הרבה.

דם סמוי זה מעניין. לא עשיתי מעולם.
אבקש מהרופאה.

בהצלחה בלימודים ותודה :)

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #45 

תשמע אמרת כמה דברים שמרמזים על פעילות יתר של הבלוטה..אבל מצד שני מי שלא ישן הרבה - עייף.
קח לך שבוע ותנסה לישון בו יותר בלילה (לא בצהריים) אלא שינה רצופה בלילה. 7-8 שעות. תראה איך תרגיש
כמו חדש :)
מילה של אקסטרימיסט.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”