יופי באמת, גם אני נפלתי בזה........

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

יופי מרטין! שמח מאוד לשמוע.
יאללה, תתחיל לצלם ושלח תמונות של העניינים בפעולה!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #32 

הבעיה שלי היא העקביות.....התרגיל שלך של למלא קפה בסלסלה עד הסוף, להחליק עם סכין ואז לדחוס לא עובדת. זה יותר מידי קפה. נראה שכל הסיפור הוא בכמות הקפה....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #33 

אחרי החליטה יש סימנים של הרשת על עוגיית הקפה?
אם לא - אז לא מדובר ביותר מדי קפה.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #34 

אין אם אני שם ״לפי העין״ ולפי מה שאורי הראה לי. לפי השיטה שלך, הידית אפילו לא נסגרת....
About.me

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

לא הגיוני כי שאתה ממלא עד הסוף (כלומר רק נשפך מהמטחנה לידית ללא התערבות) ללא דחיסה ו/או סידור של הקפה בידית יש מספיק אוויר לכוד בין הגרגירים כך שאם תיישר עם גב של סכין ותדחס הקפה ירד למטה לפחות בכמה מ"מ.

לפי מה שאתה מתאר הקפה בידית כנראה כבר יחסית דחוס וזה לא הגיוני אם הוא כך נשפך מהמטחנה.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

תפסיק לבוא לצלם מפגשים....לא חסר לך עוד תחביב יקר ... :lol:
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

thedoctor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

במשל כמה שבועות פשוט שקלתי על שקל אלקטרוני קטן ורגיש את הידית עם הקפה בפנים.
זה אחרי שגיליתי ש-17 גרם היא הכמות האופטימלית עבור המכונה שלי (גם ע"י שקילה וניסוי וטעיה).
אחרי כמה שבועות העין פשוט לומדת להעריך די בדיוק - אני עוד בודק את עצמי אחת לכמה זמן, ובשבילי זה עובד יופי.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

מרטין - הכמות הנכונה היא איפשהו באמצע, הקפה לא אמור לגעת ברשת אלא לאחר החליטה. השימוש במשקל מומלץ (אע"פ שמעולם לא עשיתי זאת, זה עזר לאחרים)
חוסר העקביות הוא עניין של נסיון, יש כל מיני פרטים קטנים שתשים לב אליהם בהמשך ויעזרו לך לשמור על עקביות בתוצאה. כוונתי, העובדה שאתה נוהג בכל פעם בדיוק באותה הדרך, לא מבטיחה עקביות, כי סביר להניח שהפיזור אצלך לא מדוייק, כמו גם הדחיסה. זה כבר עניין רנדומלי שקשור בפולים ובמטחנה וחלק מהטכניקה זה לתקן זאת. דרך טובה וקצת מעצבנת היא WDT - לפני דחיסה, ערבב הקפה עם קיסם. זה מחולל פלאים בתוצאה ותראה שהבלונד מגיע מאוחר יותר.
what's next?

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #39 

יש מאמר על הבלונד הזה? לפעמים הוא מגיע לי מוקדם מידי ואז הקפה יוצא יותר דליל/חלש.
About.me

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #40 

לא, אין לנו מאמר כזה והאמת שזה רעיון מעולה למאמר כי בלונד זה נושא שקשה יחסית לשלוט בו ויש הרבה פרמטרים משפיעים.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #41 

אם זה יסייע למאמר יש לי כמה תמונות במחשב עם בלונדיניות ואני מסכים עם מוטי ש "בלונד זה נושא שקשה יחסית לשלוט בו" ... :lol:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #42 

כתבנו כמה פעמים על 3 השלישים של האספרסו (האחרון זה הבלונד או תחילתו).
לגבי כמות הקפה באסקסו - זה לא הולך למלא עד הסוף וליישר עם סכין. צריך פחות מזה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #43 

טוב, קבלו עידכון....

מוטי ביקר אותי היום ורק ע"י כמה טיפים "קטנים" פתאום קיבלתי קפה אחר לגמרי......
מה זה לגמרי? זה אומר שמה ששתיתי עד עכשיו היה פשוט ג'יפה, אני לא מבין ממה התלהבתי.

זה מקביל לבערך לקנות מקרן ב-70,000 ש"ח ולשים אותו על מצב "פרזנטציה" ישר מהקופסא ולהתלהב מהגודל בלבד.....עד שמגיע מישהו ומכייל לך את התמונה ומוציא ממנה את המקסימום (וחכו, עוד לא הגעתי לתכני HD עדיין.....כלומר, עדיין לא התחלתי לשחק עם תערובות אחרות).

בקיצור, הנה כמה דברים שלא עשיתי נכון:
1. חשבתי שמה שחשוב הוא להתחיל את החליטה קרוב לנקודה בה הטרמוסטאט גורם לכיבוי החימום, קרי הטמפ' של המים היא הכי קרובה לאידיאלית, רק שהידית היתה בחוץ וראש המכונה היה עדיין קר (בגלל שהדוד קטן לוקח למים להגיע לטמפ' די מהר).
הטיפ הוא להכניס את הידית לראש ולחכות עד שגם היא מגיעה לטמפ' שאי אפשר להחזיק את היד עליה מרוב שהיא חמה. קודם כל פתאום אני מקבל קפה שהוא ממש חם ולא כמו קודם, למרות שהייתי מחמם את הכוס......ההבדל בטעם הוא דרמטי לגמרי. היציבות בטמפ' לאורך החליטה הוא משמעותי ביותר.

2. כיוון המטחנה היה צריך לגרום לקפה להיות דק יותר והרבה יותר פלאפי. זה מסדר את הזרימה שקודם היתה הרבה יותר מהירה והייתי מקבל בלונד דיי מהר = קפה חמוץ ודלוח.
כיוון המטחנה והכמות הנכונה שיפרה את הזרימה ופתאום קיבלתי קרמה טייגר סקין.

3. צורת הדחיסה עם הטמפר כאשר הזרוע שלי מהווה המשך ישיר לטמפר, כאשר לפני הדחיסה אני "מנענע" את הטמפר ע"מ לגרום לקפה להיות אופקי וישר בתוך הסלסלה לפני הדחיסה. את זה ניתן לראות כשמישהו למעשה מסתכל עליך עושה את הפעולה וזה שיפר גם.

הטעם?
שמעו, הטעם השתנה לגמרי. אני לא מדבר פה ברמת ה"פלצנות" אלא ברמה שזה משהו אחר.
פתאום הרגשתי טעמים בקפה שלא היו לי קודם - סוג של קקאו, מר עם AFTER TASTE טעים ולא חמוץ כאילו קיבלתי צרבת.
הטעם קודם היה ברמה של מכונת קפסולות, במקרה הטוב, ועכשיו הוא 10 רמות מעל.

מסקנה מבחינתי שבעלי מכונות ידניות וחצי ידניות, ככל הנראה, לא מצליחים להוציא את המקסימום מהסט שלהם.
ללא מקצוען שבא ועושה לך שיעור פרטי כזה, לא היה לי סיכוי.

אני אמשיך לדווח אחרי שאנסה להכין קפה שוב, הפעם לבד.
About.me

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #44 

:beer:

אני חושב ששתי הנקודות הראשונות הן קריטיות, אז אולי נדגיש אותן שוב:

1. חייבים להמתין עד שהמכונה רותחת. כשנורה נכבית בפעם הראשונה, המים שבדוד הגיעו לטמפ' הנכונה. אבל כשחולטים קפה המים עוברים גם בצנרת
מהדוד אל הראש וגם בראש עצמו, ואז יוצאים אל הסלסלה ומשם לכוס. כל הנקודות האלה צריכות להיות רותחות (שזו טמפ' העבודה שלנו עם הקפה). לכן חייבים להמתין עד שהמכונה ממש חמה. באסקסו של מרטין זה ענין של 10-15 דק'.

טיפ: במידה ורוצים להזדרז, אפשר לחכות שהדוד ירתח ואז להזרים מים דרך הראש כשהידית בתוך המכונה. המים הרותחים מחממים את כל הצנרת ואת הידית. ממליץ להזרים 10-15 שניות של מים.

2. לגבי עובי הטחינה: אני ממליץ להתרגל לדחוס בעוצמה חזקה אבל 'הגיונית'. לא צריך להאבק בטמפר ולדחוס כאילו מדובר בענין של חיים ומוות, כי זה מאוד קשה לחזור על הדחיסה הזו וגם קשה לשלוט ביד כשמפעילים כ"כ הרבה כח. בשלב הראשון, כוונו את המטחנה דק ככה שהקפה פשוט יסתום את המכונה ושום דבר לא יצא. אח"כ התחילו להעלות את גובה הטחינה, כך שהיא תהיה גסה יותר, וחילטו עד שתקבלו זרימה דקה דקה.

אצל רוב האנשים, קפה חלוט לאט מדי (שמייצר טעם שרוף) יהיה טעים יותר מאשר קפה שחלוט מהר מדי (שמייצר טעם דלוח וחמצמץ).
לכן עדיף לטעות לכיוון הזרימה האיטית מדי, ולא לכיוון השני (כמובן שעדיף לא לטעות :)).

נקודה מעניינת לגבי האסקסו: באמת הטיפ שנתתי למרטין בתחילת השרשור, של לערום קפה וליישר עם גב של סכין, לא ממש עובד עם האסקסו כי מדובר ביותר מדי קפה. צריך לערום קפה עד שראש הערימה מגיע לקו העליון של הסלסלה, אולי עובר אותו במעט.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #45 

יפה - שניכם לא קראתם את הסקירה שלנו...
בקצב הזה מרטין עובר עוד מעט למנוף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)