יופי באמת, גם אני נפלתי בזה........
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לא הגיוני כי שאתה ממלא עד הסוף (כלומר רק נשפך מהמטחנה לידית ללא התערבות) ללא דחיסה ו/או סידור של הקפה בידית יש מספיק אוויר לכוד בין הגרגירים כך שאם תיישר עם גב של סכין ותדחס הקפה ירד למטה לפחות בכמה מ"מ.
לפי מה שאתה מתאר הקפה בידית כנראה כבר יחסית דחוס וזה לא הגיוני אם הוא כך נשפך מהמטחנה.
לפי מה שאתה מתאר הקפה בידית כנראה כבר יחסית דחוס וזה לא הגיוני אם הוא כך נשפך מהמטחנה.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 157 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
תפסיק לבוא לצלם מפגשים....לא חסר לך עוד תחביב יקר ... 
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
במשל כמה שבועות פשוט שקלתי על שקל אלקטרוני קטן ורגיש את הידית עם הקפה בפנים.
זה אחרי שגיליתי ש-17 גרם היא הכמות האופטימלית עבור המכונה שלי (גם ע"י שקילה וניסוי וטעיה).
אחרי כמה שבועות העין פשוט לומדת להעריך די בדיוק - אני עוד בודק את עצמי אחת לכמה זמן, ובשבילי זה עובד יופי.
זה אחרי שגיליתי ש-17 גרם היא הכמות האופטימלית עבור המכונה שלי (גם ע"י שקילה וניסוי וטעיה).
אחרי כמה שבועות העין פשוט לומדת להעריך די בדיוק - אני עוד בודק את עצמי אחת לכמה זמן, ובשבילי זה עובד יופי.
מרטין - הכמות הנכונה היא איפשהו באמצע, הקפה לא אמור לגעת ברשת אלא לאחר החליטה. השימוש במשקל מומלץ (אע"פ שמעולם לא עשיתי זאת, זה עזר לאחרים)
חוסר העקביות הוא עניין של נסיון, יש כל מיני פרטים קטנים שתשים לב אליהם בהמשך ויעזרו לך לשמור על עקביות בתוצאה. כוונתי, העובדה שאתה נוהג בכל פעם בדיוק באותה הדרך, לא מבטיחה עקביות, כי סביר להניח שהפיזור אצלך לא מדוייק, כמו גם הדחיסה. זה כבר עניין רנדומלי שקשור בפולים ובמטחנה וחלק מהטכניקה זה לתקן זאת. דרך טובה וקצת מעצבנת היא WDT - לפני דחיסה, ערבב הקפה עם קיסם. זה מחולל פלאים בתוצאה ותראה שהבלונד מגיע מאוחר יותר.
חוסר העקביות הוא עניין של נסיון, יש כל מיני פרטים קטנים שתשים לב אליהם בהמשך ויעזרו לך לשמור על עקביות בתוצאה. כוונתי, העובדה שאתה נוהג בכל פעם בדיוק באותה הדרך, לא מבטיחה עקביות, כי סביר להניח שהפיזור אצלך לא מדוייק, כמו גם הדחיסה. זה כבר עניין רנדומלי שקשור בפולים ובמטחנה וחלק מהטכניקה זה לתקן זאת. דרך טובה וקצת מעצבנת היא WDT - לפני דחיסה, ערבב הקפה עם קיסם. זה מחולל פלאים בתוצאה ותראה שהבלונד מגיע מאוחר יותר.
what's next?
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כתבנו כמה פעמים על 3 השלישים של האספרסו (האחרון זה הבלונד או תחילתו).
לגבי כמות הקפה באסקסו - זה לא הולך למלא עד הסוף וליישר עם סכין. צריך פחות מזה.
לגבי כמות הקפה באסקסו - זה לא הולך למלא עד הסוף וליישר עם סכין. צריך פחות מזה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
טוב, קבלו עידכון....
מוטי ביקר אותי היום ורק ע"י כמה טיפים "קטנים" פתאום קיבלתי קפה אחר לגמרי......
מה זה לגמרי? זה אומר שמה ששתיתי עד עכשיו היה פשוט ג'יפה, אני לא מבין ממה התלהבתי.
זה מקביל לבערך לקנות מקרן ב-70,000 ש"ח ולשים אותו על מצב "פרזנטציה" ישר מהקופסא ולהתלהב מהגודל בלבד.....עד שמגיע מישהו ומכייל לך את התמונה ומוציא ממנה את המקסימום (וחכו, עוד לא הגעתי לתכני HD עדיין.....כלומר, עדיין לא התחלתי לשחק עם תערובות אחרות).
בקיצור, הנה כמה דברים שלא עשיתי נכון:
1. חשבתי שמה שחשוב הוא להתחיל את החליטה קרוב לנקודה בה הטרמוסטאט גורם לכיבוי החימום, קרי הטמפ' של המים היא הכי קרובה לאידיאלית, רק שהידית היתה בחוץ וראש המכונה היה עדיין קר (בגלל שהדוד קטן לוקח למים להגיע לטמפ' די מהר).
הטיפ הוא להכניס את הידית לראש ולחכות עד שגם היא מגיעה לטמפ' שאי אפשר להחזיק את היד עליה מרוב שהיא חמה. קודם כל פתאום אני מקבל קפה שהוא ממש חם ולא כמו קודם, למרות שהייתי מחמם את הכוס......ההבדל בטעם הוא דרמטי לגמרי. היציבות בטמפ' לאורך החליטה הוא משמעותי ביותר.
2. כיוון המטחנה היה צריך לגרום לקפה להיות דק יותר והרבה יותר פלאפי. זה מסדר את הזרימה שקודם היתה הרבה יותר מהירה והייתי מקבל בלונד דיי מהר = קפה חמוץ ודלוח.
כיוון המטחנה והכמות הנכונה שיפרה את הזרימה ופתאום קיבלתי קרמה טייגר סקין.
3. צורת הדחיסה עם הטמפר כאשר הזרוע שלי מהווה המשך ישיר לטמפר, כאשר לפני הדחיסה אני "מנענע" את הטמפר ע"מ לגרום לקפה להיות אופקי וישר בתוך הסלסלה לפני הדחיסה. את זה ניתן לראות כשמישהו למעשה מסתכל עליך עושה את הפעולה וזה שיפר גם.
הטעם?
שמעו, הטעם השתנה לגמרי. אני לא מדבר פה ברמת ה"פלצנות" אלא ברמה שזה משהו אחר.
פתאום הרגשתי טעמים בקפה שלא היו לי קודם - סוג של קקאו, מר עם AFTER TASTE טעים ולא חמוץ כאילו קיבלתי צרבת.
הטעם קודם היה ברמה של מכונת קפסולות, במקרה הטוב, ועכשיו הוא 10 רמות מעל.
מסקנה מבחינתי שבעלי מכונות ידניות וחצי ידניות, ככל הנראה, לא מצליחים להוציא את המקסימום מהסט שלהם.
ללא מקצוען שבא ועושה לך שיעור פרטי כזה, לא היה לי סיכוי.
אני אמשיך לדווח אחרי שאנסה להכין קפה שוב, הפעם לבד.
מוטי ביקר אותי היום ורק ע"י כמה טיפים "קטנים" פתאום קיבלתי קפה אחר לגמרי......
מה זה לגמרי? זה אומר שמה ששתיתי עד עכשיו היה פשוט ג'יפה, אני לא מבין ממה התלהבתי.
זה מקביל לבערך לקנות מקרן ב-70,000 ש"ח ולשים אותו על מצב "פרזנטציה" ישר מהקופסא ולהתלהב מהגודל בלבד.....עד שמגיע מישהו ומכייל לך את התמונה ומוציא ממנה את המקסימום (וחכו, עוד לא הגעתי לתכני HD עדיין.....כלומר, עדיין לא התחלתי לשחק עם תערובות אחרות).
בקיצור, הנה כמה דברים שלא עשיתי נכון:
1. חשבתי שמה שחשוב הוא להתחיל את החליטה קרוב לנקודה בה הטרמוסטאט גורם לכיבוי החימום, קרי הטמפ' של המים היא הכי קרובה לאידיאלית, רק שהידית היתה בחוץ וראש המכונה היה עדיין קר (בגלל שהדוד קטן לוקח למים להגיע לטמפ' די מהר).
הטיפ הוא להכניס את הידית לראש ולחכות עד שגם היא מגיעה לטמפ' שאי אפשר להחזיק את היד עליה מרוב שהיא חמה. קודם כל פתאום אני מקבל קפה שהוא ממש חם ולא כמו קודם, למרות שהייתי מחמם את הכוס......ההבדל בטעם הוא דרמטי לגמרי. היציבות בטמפ' לאורך החליטה הוא משמעותי ביותר.
2. כיוון המטחנה היה צריך לגרום לקפה להיות דק יותר והרבה יותר פלאפי. זה מסדר את הזרימה שקודם היתה הרבה יותר מהירה והייתי מקבל בלונד דיי מהר = קפה חמוץ ודלוח.
כיוון המטחנה והכמות הנכונה שיפרה את הזרימה ופתאום קיבלתי קרמה טייגר סקין.
3. צורת הדחיסה עם הטמפר כאשר הזרוע שלי מהווה המשך ישיר לטמפר, כאשר לפני הדחיסה אני "מנענע" את הטמפר ע"מ לגרום לקפה להיות אופקי וישר בתוך הסלסלה לפני הדחיסה. את זה ניתן לראות כשמישהו למעשה מסתכל עליך עושה את הפעולה וזה שיפר גם.
הטעם?
שמעו, הטעם השתנה לגמרי. אני לא מדבר פה ברמת ה"פלצנות" אלא ברמה שזה משהו אחר.
פתאום הרגשתי טעמים בקפה שלא היו לי קודם - סוג של קקאו, מר עם AFTER TASTE טעים ולא חמוץ כאילו קיבלתי צרבת.
הטעם קודם היה ברמה של מכונת קפסולות, במקרה הטוב, ועכשיו הוא 10 רמות מעל.
מסקנה מבחינתי שבעלי מכונות ידניות וחצי ידניות, ככל הנראה, לא מצליחים להוציא את המקסימום מהסט שלהם.
ללא מקצוען שבא ועושה לך שיעור פרטי כזה, לא היה לי סיכוי.
אני אמשיך לדווח אחרי שאנסה להכין קפה שוב, הפעם לבד.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אני חושב ששתי הנקודות הראשונות הן קריטיות, אז אולי נדגיש אותן שוב:
1. חייבים להמתין עד שהמכונה רותחת. כשנורה נכבית בפעם הראשונה, המים שבדוד הגיעו לטמפ' הנכונה. אבל כשחולטים קפה המים עוברים גם בצנרת
מהדוד אל הראש וגם בראש עצמו, ואז יוצאים אל הסלסלה ומשם לכוס. כל הנקודות האלה צריכות להיות רותחות (שזו טמפ' העבודה שלנו עם הקפה). לכן חייבים להמתין עד שהמכונה ממש חמה. באסקסו של מרטין זה ענין של 10-15 דק'.
טיפ: במידה ורוצים להזדרז, אפשר לחכות שהדוד ירתח ואז להזרים מים דרך הראש כשהידית בתוך המכונה. המים הרותחים מחממים את כל הצנרת ואת הידית. ממליץ להזרים 10-15 שניות של מים.
2. לגבי עובי הטחינה: אני ממליץ להתרגל לדחוס בעוצמה חזקה אבל 'הגיונית'. לא צריך להאבק בטמפר ולדחוס כאילו מדובר בענין של חיים ומוות, כי זה מאוד קשה לחזור על הדחיסה הזו וגם קשה לשלוט ביד כשמפעילים כ"כ הרבה כח. בשלב הראשון, כוונו את המטחנה דק ככה שהקפה פשוט יסתום את המכונה ושום דבר לא יצא. אח"כ התחילו להעלות את גובה הטחינה, כך שהיא תהיה גסה יותר, וחילטו עד שתקבלו זרימה דקה דקה.
אצל רוב האנשים, קפה חלוט לאט מדי (שמייצר טעם שרוף) יהיה טעים יותר מאשר קפה שחלוט מהר מדי (שמייצר טעם דלוח וחמצמץ).
לכן עדיף לטעות לכיוון הזרימה האיטית מדי, ולא לכיוון השני (כמובן שעדיף לא לטעות
נקודה מעניינת לגבי האסקסו: באמת הטיפ שנתתי למרטין בתחילת השרשור, של לערום קפה וליישר עם גב של סכין, לא ממש עובד עם האסקסו כי מדובר ביותר מדי קפה. צריך לערום קפה עד שראש הערימה מגיע לקו העליון של הסלסלה, אולי עובר אותו במעט.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יפה - שניכם לא קראתם את הסקירה שלנו...
בקצב הזה מרטין עובר עוד מעט למנוף.
בקצב הזה מרטין עובר עוד מעט למנוף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)