קפסולות או פודים
קיטונות בוז
[interest]הודעה מעוסק בתחום - מרטין [/interest]דבוטאנט כתב:אלכס,
אני רואה שהחלטת שאין לי ניסיון... נו למה לא (לפחות גרמת לי לצחוק על הבוקר ... ) תהיה רציני בחייך.
הנושא של ידידותיות לסביבה עלה על ידיך (לא על ידי) ובצורה לא מקיפה. אתה מתעלם ממה שכתבתי לגבי אריזת הפוד. האריזה לא ממוחזרת כי יש בה למינצית ניילון. (קפסולה מאלומיניום עוד לא ראיתי).
ברב מכונות הפודים\קפסולות יש משאבות *** מסין - מה לעשות... תפתח ותראה.
תרמובלוק לא עדיף על דוד בשום פרמטר - מהניסיון שלי ואני לא מבין על סמך מה החלטת שאין לי ניסיון...
אני חושב שקפה טחון ממטחנה עדיף ולדעתי כל מי ששותה אספרסו ומוכן להשקיע בזה גם אומר את זה.
זה לא פוסל דברים אחרים למי שרוצה להשקיע פחות - ופה קפסולות עדיפות על פודים ושתיתי ממכונות של פודים בלבד (גם ביתיות וגם מסחריות)
אני לא זוכר שברזיליה בנו מכונת פודים שכתוב עליה מאורו - לקפסולות הם כן בנו (תשאל אותם למה ונראה מה תקבל בחזרה)...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תסתכל פה: http://www.brasilia.it/cat/lufficio.html
כל מכונה עד היום שראיתי שכתוב עליה מאורו נעשתה ע"י ברזיליה.
ההתעקשות שלך על תרמובלוק כדבר טוב במוצר שאתה מוכר עומדת בסתירה מוחלטת מול היחס שלך למתחרים עם תרמובלוק http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 87#1306087
ובשניהם זה אותו פתרון ירוד.
אל תשכח שמחר יחליטו בשבילך שאתה מוכר מוצרים מתחרים - ככה זה בשוק הזה, עם הזמן אתה תראה.
אל תחלק לי ציונים על ידע - ואני לא הנושא של השרשור.
ההתעקשות שלך על תרמובלוק כדבר טוב במוצר שאתה מוכר עומדת בסתירה מוחלטת מול היחס שלך למתחרים עם תרמובלוק http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 87#1306087
אל תשכח שמחר יחליטו בשבילך שאתה מוכר מוצרים מתחרים - ככה זה בשוק הזה, עם הזמן אתה תראה.
אל תחלק לי ציונים על ידע - ואני לא הנושא של השרשור.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
[interest]הודעה מעוסק בתחום - מרטין[/interest]moti_r כתב:(טרמובלוק עדיף על דוד?? נו באמת, עד לאן הגענו?)
כרגיל, אני מתחיל מהסוף. ואותי מעניינת קודם כל איכות הקפה בכוס (במיוחד כשזה מה שפותח השרשור העמיד כפרמטר חשוב).
כפי שכתבתי כבר לפני-כן, אני חוזר ואומר: לא יצא לי לשתות קפה מפודים שהיה באמת ראוי לשתיה.
וכן, שתיתי גם מאורו מפודים (אבל אני לא זוכר מאיזו מכונה).
אז כן, יכול להיות שעם המכונה המתאימה, הפודים הנכונים (והיבואן הנכון...) יתקבל קפה טוב.
בהשוואה של נספרסו (וגם אספרסו-קלאב, לפחות הקפסולה שאני טעמתי) מול פודים (גם כאלו של מאורו), היתרונות לקפסולות הם:
- הרבה יותר קל להכין קפה (טוענים קפסולה וזהו, מול הוצאת פוד משקית, הכנסתו לידית ונעילתה)
-קל באותה מידה בדיוק, לשלוף פוד מהשקית, להכניסו למקום ולנעול, זאת רק שאלה של הרגל ואתה התרגלת למשהו אחר.- הרבה יותר קל לנקות לאחר הכנת הקפה (בקפסולות לא עושים כלום. עם פודים צריך להוציא את הפוד, הוא מטפטף בד"כ, לנקות את הידית עם מים ולזרוק את הפוד לפח).
-את הקפסולות גם צריך להוציא מהקופסא בה הן מאוחסנות ולנקז את הנוזלים + לנקות את המיכל קפסולות. מעבר לכך, מוטי, שכחת להזכיר שצריך לנגב את הסטימר לאחר ההקצפה, כמו שצריך לשטוף את המקציף החשמלי!- הקפה *תמיד* טעים בקפסולות
-הקפה תמיד טעים בפודים כי כל מנה זהה לקודמת ושיטת ההפעלה זהה - זה חלק מהחוזקה של 2 המערכות.
לגבי הפרשי המחיר: למיטב הבנתי פודים של מאורו יקרים כמעט כמו קפסולות של נספרסו (1.87 ש"ח לפוד מול 2.10 ש"ח לקפסולה) ויקרים יותר מקפסולות תואמות נספרסו (1.54 ש"ח).
לגבי ההפרש במחיר, אם המכונית שלך עולה 210,000 ושלי עולה 187,000 ושתיהן אותה מכונית שנוסעת אותו דבר ורק הצבע (הטעם) מתאים לי, הרי שהרווחתי 23,000 שקל. כמובן שיש כאלה שיאהבו טעם מסוים יותר, לכן על טעם ועל ריח אין מה להתווכח ( או שאפשר להתווכח לנצח, לכן אני מסיים את הדיון בזה).
המכונות של נספרסו ואספרסו-קלאב זולות יחסית. כמה עולה מכונת הפודים המתאימה למאורו שמוצגת בפרס-קפה?
באיזו מכונה מדובר?...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בינתיים ההתייחסות האישית והיחס המזלזל לא באים מהצד שלנו.
לרובנו ברור מה ייתן תוצאה יותר טובה בכוס בסופו של התהליך, יש לנו פתרונות להרבה בעיות (כולל תמחור) וביניהם קלייה ביתית.
לרובנו ברור מה ייתן תוצאה יותר טובה בכוס בסופו של התהליך, יש לנו פתרונות להרבה בעיות (כולל תמחור) וביניהם קלייה ביתית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אלכס,
קודם כל - אני מבקש שתשמור על רמת תגובה נאותה ותפסיק לתקוף אישית.
הנסיון שלך לזלזל בכמות הידע של דבוטאנט בתחום הקפה הוא גם אישי וגם נמוך. כאמור, אנחנו לא מוכנים לסבול כאן התחייסות לאדם אלא רק לגוף הנושא.
(ובנימה אישית אני חייב לציין שאם יש מישהו שאני מעריך בכמות הידע שלו בתחום, זהו עופר (דבוטאנט), וזאת בלי קשר לאם אני מסכים או לא מסכים איתו על טעמים ועל ריחות. בכל מה שקשור לידע, אין שני לו בפורום הזה, כולל את כולם).
לגופו של ענין, ועל מנת שלא להתנצח, אני אסכם את דעתי המאוד ברורה על הנושא, לאור הנתונים החדשים שהוספת כאן זה עתה:
1. קפסולות נוחות לשימוש משמעותית יותר מפודים. לא קצת יותר, אלא משמעותית יותר.
2. קפסולות לא יקרות משמעותית יותר מפודים (13 ש"ח תוספת לחודש עבור 2 כוסות ביום, אם מדובר בנספרסו מול מאורו. במידה והולכים על קפסולות חלופיות לנספרסו (יש לי הרגשה שיש גם טובות כאלו, לא טעמתי אף אחת כזו) אז אפילו חוסכים כסף!)
3. הפרש העלות בין מכונת נספרסו למכונת פודים "ראויה" כהגדרך עומד על מעל 1600 ש"ח (!!!) לטובת הנספרסו
אם נניח שהפודים מייצרים קפה טוב כמו הקפסולות, עבור לקוח ששותה 2 כוסות קפה ביום בממוצע, הפער במחיר יסגר תוך 9.5 שנים בדיוק...
כלומר, החסכון במחיר של פודים נעלם לחלוטין, או יותר נכון, הופך להיות הוצאה בלתי הגיונית שתחזיר את עצמה רק 9.5 שנים מהיום.
נותרנו רק עם טיעון אחד תיאורטי, והוא שהפודים מייצרים קפה טוב יותר מקפסולות.
כל מומחי הפורום, האנשים שאני סומך על דעתם, טוענים שההיפך הגמור הוא הנכון.
אפשר להמשיך להתווכח ולזלזל בידע, בטעם, בריח ואולי שוב נדון עוד מעט במניעים הנסתרים של כולנו כאן - אבל השורה התחתונה נותרת בעינה, כפי שטענו תמיד: פודים זה הפתרון הכי רע שיש לקפה ביתי, מכל אספקט שהוא.
לגבי הטעם הספציפי: אני אשמח להרים את הכפפה ולטעום פוד מאורו שמוכן בספינל, או באיזו מכונה שתבחר.
רק אמור לי איפה - ואני אשמח להגיע לשם (פרס קפה?).
אני מוכן גם לעשות מבחן השוואתי של נספרסו מול מכונה+פודים של מאורו.
קודם כל - אני מבקש שתשמור על רמת תגובה נאותה ותפסיק לתקוף אישית.
הנסיון שלך לזלזל בכמות הידע של דבוטאנט בתחום הקפה הוא גם אישי וגם נמוך. כאמור, אנחנו לא מוכנים לסבול כאן התחייסות לאדם אלא רק לגוף הנושא.
(ובנימה אישית אני חייב לציין שאם יש מישהו שאני מעריך בכמות הידע שלו בתחום, זהו עופר (דבוטאנט), וזאת בלי קשר לאם אני מסכים או לא מסכים איתו על טעמים ועל ריחות. בכל מה שקשור לידע, אין שני לו בפורום הזה, כולל את כולם).
לגופו של ענין, ועל מנת שלא להתנצח, אני אסכם את דעתי המאוד ברורה על הנושא, לאור הנתונים החדשים שהוספת כאן זה עתה:
1. קפסולות נוחות לשימוש משמעותית יותר מפודים. לא קצת יותר, אלא משמעותית יותר.
2. קפסולות לא יקרות משמעותית יותר מפודים (13 ש"ח תוספת לחודש עבור 2 כוסות ביום, אם מדובר בנספרסו מול מאורו. במידה והולכים על קפסולות חלופיות לנספרסו (יש לי הרגשה שיש גם טובות כאלו, לא טעמתי אף אחת כזו) אז אפילו חוסכים כסף!)
3. הפרש העלות בין מכונת נספרסו למכונת פודים "ראויה" כהגדרך עומד על מעל 1600 ש"ח (!!!) לטובת הנספרסו
אם נניח שהפודים מייצרים קפה טוב כמו הקפסולות, עבור לקוח ששותה 2 כוסות קפה ביום בממוצע, הפער במחיר יסגר תוך 9.5 שנים בדיוק...
כלומר, החסכון במחיר של פודים נעלם לחלוטין, או יותר נכון, הופך להיות הוצאה בלתי הגיונית שתחזיר את עצמה רק 9.5 שנים מהיום.
נותרנו רק עם טיעון אחד תיאורטי, והוא שהפודים מייצרים קפה טוב יותר מקפסולות.
כל מומחי הפורום, האנשים שאני סומך על דעתם, טוענים שההיפך הגמור הוא הנכון.
אפשר להמשיך להתווכח ולזלזל בידע, בטעם, בריח ואולי שוב נדון עוד מעט במניעים הנסתרים של כולנו כאן - אבל השורה התחתונה נותרת בעינה, כפי שטענו תמיד: פודים זה הפתרון הכי רע שיש לקפה ביתי, מכל אספקט שהוא.
לגבי הטעם הספציפי: אני אשמח להרים את הכפפה ולטעום פוד מאורו שמוכן בספינל, או באיזו מכונה שתבחר.
רק אמור לי איפה - ואני אשמח להגיע לשם (פרס קפה?).
אני מוכן גם לעשות מבחן השוואתי של נספרסו מול מכונה+פודים של מאורו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
[interest]דבוטאנט כתב:תסתכל פה: http://www.brasilia.it/cat/lufficio.html
אל תחלק לי ציונים על ידע - ואני לא הנושא של השרשור....
הודעה מעוסק בתחום - מרטין
[/interest]
- efi1965
- חבר ותיק

- תגובות: 1603
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
קפסולה עולה 2 ש"ח. המכונה פועלת מצוין וכאמור היא ברשותי מהימים הראשונים שיצאה לשוק ועובדת יום יום ללא תקלות. לדעתי טעם הקפסולות מעולה במיוחד זו בצבע זהב במקרה ויצא לך לטעום.moti_r כתב:למה שיקפצו עליך?
שמעתי עליה דברים טובים, כולל גם כאן בפורום. להבנתי הבעיה העיקרית איתה היא בעיית אמינות, אבל זה בגדר שמועות, לא ראיתי זאת כעובדה בעצמי.
כמעט הצלחתי לטעום אחת כזו בתחנת הדלק ליד הבית שלי, עומדת שם אחת בתצוגה, אבל הם לא הצליחו להפעיל אותה כשהייתי שם.
כמה עולות הקפסולות? כמו נספרסו, לא?...
במקרה של פודים, יש לנו דעה אחת במקרה, כי כולנו התנסנו באינספור שיטות וסוגי פודים, ומעולם לא קיבלנו משהו טעים. אפילו לא נסבל. אולי קצת ועם הרבה חלב.
לגבי קפסולות אנחנו בפורום חלוקים, אני אישית מעדיף לואצה וחושב שהדיל ב YELLOW הוא לא רע וטעים יותר מנספרסו. זו לא הדעה הרווחת.
תכלס, אני לא חושב שיש אספרסו אוטומטי טוב, בטח לא מקפה ישן (בעעע). זה כמו שמישהו ישלוף לך סטייק מהקפאה וימכור לך אותו בפי 2 כסף ועם מכשיר מיוחד לסטייקים כאלה (היי, סטארטאפ לא רע!) . לצערנו, מכונות שטוחנות וחולטות הן לא מופת באמינות ומפיקות משהו בינוני לקפה הפוך ולא יותר. שלא לדבר על המחירים הגבוהים.
למי שרוצה קפה מהיר, יש שיטות הרבה יותר זולות - וגם טעימות יותר מכל שיטה אוטומטית: בוץ, פילטר, אפילו קפה נמס. למה להתעקש על פתרון בינוני מינוס ולשלם כל כך הרבה?
לגבי קפסולות אנחנו בפורום חלוקים, אני אישית מעדיף לואצה וחושב שהדיל ב YELLOW הוא לא רע וטעים יותר מנספרסו. זו לא הדעה הרווחת.
תכלס, אני לא חושב שיש אספרסו אוטומטי טוב, בטח לא מקפה ישן (בעעע). זה כמו שמישהו ישלוף לך סטייק מהקפאה וימכור לך אותו בפי 2 כסף ועם מכשיר מיוחד לסטייקים כאלה (היי, סטארטאפ לא רע!) . לצערנו, מכונות שטוחנות וחולטות הן לא מופת באמינות ומפיקות משהו בינוני לקפה הפוך ולא יותר. שלא לדבר על המחירים הגבוהים.
למי שרוצה קפה מהיר, יש שיטות הרבה יותר זולות - וגם טעימות יותר מכל שיטה אוטומטית: בוץ, פילטר, אפילו קפה נמס. למה להתעקש על פתרון בינוני מינוס ולשלם כל כך הרבה?
what's next?
ה ב ע ת ה ת נ צ ל ו ת !!!
אני מבקש להביע את התנצלותי על מה שכתבתי שהוסר בצדק ע"י האחראים, לא היתה לי כל כוונה לפגוע באיש וכנראה שאירוע בחיי הפרטיים
גרם לי לכתוב דברים שלא מתאימים לאישיותי.
סליחה moti_r אם פגעתי בך,כמו כן סליחה לכל המגיבים שבצדק גערו בי על מה שכתבתי .
אני מבקש להביע את התנצלותי על מה שכתבתי שהוסר בצדק ע"י האחראים, לא היתה לי כל כוונה לפגוע באיש וכנראה שאירוע בחיי הפרטיים
גרם לי לכתוב דברים שלא מתאימים לאישיותי.
סליחה moti_r אם פגעתי בך,כמו כן סליחה לכל המגיבים שבצדק גערו בי על מה שכתבתי .
נראה לי השרשור הזה עלה לטונים גבוהים !
כנראה שדעתי במיעוט אבל :
1. הקפה בפודים של מאורו טעים משמעותית מהקפסולות של לוואצה שעלו לי בזמנו 2.5 ש"ח ליחידה.
2. הקפה בפודים של מאורו טעים משמעותית מהקפסולות של נספרסו במכונה של השכן שלי, קפה דלוח.
3. אין שום התעסקות עם פוד - קורעים את העטיפה ומכניסים לפרס בדיוק כמו קפסולה. בסיום הוא לא נוזל ולא מטפטף אלא יבש כמו אבן וחם כמו פחם. אני לא שם בעדנית אלא בפח.
4. אני קונה קופסת 150 פודים בפרס קפה ב 250 ש"ח דהינו 1.66 לפוד (סליחה אלכס, עשו לי הנחה...)
5. המכונה של לוואצה - גולד מטינה היתה כל הזמן נסתמת מהמים בארץ ולא משנה מה עשיתי לה. בSPINAL אין שום בעיה בתנאי שאיננה דלוקה כל הזמן (הסתבר לאחר 5 פעמים שהלכה וחזרה מתיקון) מדליקים מחכים 2 דקות ועושים קפה. מאז שום בעיה.
6. המכונה בתחנות הדלק זאת בדיחה גרועה לטעמי, איכות פלסטיקה מחרידה, מחזיקה כ 200 כוסות.
אני מרוצה משלי, בכדי לייצר קפה טוב יותר בבית אצטרך להוציא פי 2 כסף.
1. הקפה בפודים של מאורו טעים משמעותית מהקפסולות של לוואצה שעלו לי בזמנו 2.5 ש"ח ליחידה.
2. הקפה בפודים של מאורו טעים משמעותית מהקפסולות של נספרסו במכונה של השכן שלי, קפה דלוח.
3. אין שום התעסקות עם פוד - קורעים את העטיפה ומכניסים לפרס בדיוק כמו קפסולה. בסיום הוא לא נוזל ולא מטפטף אלא יבש כמו אבן וחם כמו פחם. אני לא שם בעדנית אלא בפח.
4. אני קונה קופסת 150 פודים בפרס קפה ב 250 ש"ח דהינו 1.66 לפוד (סליחה אלכס, עשו לי הנחה...)
5. המכונה של לוואצה - גולד מטינה היתה כל הזמן נסתמת מהמים בארץ ולא משנה מה עשיתי לה. בSPINAL אין שום בעיה בתנאי שאיננה דלוקה כל הזמן (הסתבר לאחר 5 פעמים שהלכה וחזרה מתיקון) מדליקים מחכים 2 דקות ועושים קפה. מאז שום בעיה.
6. המכונה בתחנות הדלק זאת בדיחה גרועה לטעמי, איכות פלסטיקה מחרידה, מחזיקה כ 200 כוסות.
אני מרוצה משלי, בכדי לייצר קפה טוב יותר בבית אצטרך להוציא פי 2 כסף.
חברים,
אני כבר החלטתי על נספרסו. את הקפה של לוואצה אני באופן כללי לא כל כך אוהב ובעיקר בעיקר לא רוצה לקחת סיכונים.
אלכס/ קובי - אני עדיין לא מספיק יכול להסתכל לטווח הארוך כדי להשקיע כרגע 3000 ש"ח במכונה. אני עובד בשלבים.
אז נראה לי שאלך על הנספרסו C150 המשומשת. אמרו לי שיש לה יתרונות על הדגמים החדשים ואחד החברים פה חיזק את הטענה הזו
+ יש את היתרון של הסטימר.
שוב הרבה תודה,
אסף
אני כבר החלטתי על נספרסו. את הקפה של לוואצה אני באופן כללי לא כל כך אוהב ובעיקר בעיקר לא רוצה לקחת סיכונים.
אלכס/ קובי - אני עדיין לא מספיק יכול להסתכל לטווח הארוך כדי להשקיע כרגע 3000 ש"ח במכונה. אני עובד בשלבים.
אז נראה לי שאלך על הנספרסו C150 המשומשת. אמרו לי שיש לה יתרונות על הדגמים החדשים ואחד החברים פה חיזק את הטענה הזו
+ יש את היתרון של הסטימר.
שוב הרבה תודה,
אסף