שרשור תגובות: מארז ל-NAS של Chenbro - מעכשיו גם אתם יכולים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
liranh, בוא נסכם את זה ככה. ברור שאם אתה רוצה ללכת על הכי High End שיש, אז מן הסתם לא תלך על לוח האם שהמלצתי, ותיקח גם לוח אם יוקרתי עם היציאות הכי חדשות שיש.
אבל בשביל 95% ממשתמשי הקולנוע הביתי, זה מיותר לגמרי. SATA 2 (ואפילו SATA 1 ברוב המקרים) ב-NAS הוא די והותר בעבודה עם כוננים קשיחים מכניים.
אבל בשביל 95% ממשתמשי הקולנוע הביתי, זה מיותר לגמרי. SATA 2 (ואפילו SATA 1 ברוב המקרים) ב-NAS הוא די והותר בעבודה עם כוננים קשיחים מכניים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
חד משמעית אין שום סיבה למשתמש הבייתי שצורך מדיה בממשק אחר מ SATA2... זה פשוט דיי והותר.
בנוסף, אני לא שמעתי ולא ראיתי כונן מכני שעובר את המהירות התאורתית של SATA2.
לירן, אם יש לך הוכחות בסקירות שנעשו באתרים מכובדים בחול אשמח לראות...
כמובן שאין לך מה לצרף דוגמא למערך RAID שנותן את התוצאות הללו מכיוון שזה מערך והמהירות היא סה"כ סיכום של המהירות של כל הכוננים במערך ולכן זה לא רלוונטי.
כונן יחיד מה המהירות שהוא נותן - אני לא מאמין שתמצא כונן שמספק מעל לחצי מהמהירות התאורטית של SATA 2, כפי שנאמר ע"י אחרים לפני.
בנוסף, אני לא שמעתי ולא ראיתי כונן מכני שעובר את המהירות התאורתית של SATA2.
לירן, אם יש לך הוכחות בסקירות שנעשו באתרים מכובדים בחול אשמח לראות...
כמובן שאין לך מה לצרף דוגמא למערך RAID שנותן את התוצאות הללו מכיוון שזה מערך והמהירות היא סה"כ סיכום של המהירות של כל הכוננים במערך ולכן זה לא רלוונטי.
כונן יחיד מה המהירות שהוא נותן - אני לא מאמין שתמצא כונן שמספק מעל לחצי מהמהירות התאורטית של SATA 2, כפי שנאמר ע"י אחרים לפני.
סקירה מצוינת! תודה!
אני באמת מעוניין באופציה של NAS ביתי במחיר די זול, מישהו כאן יכול בערך לסדר לי כמה הכל אמור לצאת?
כלומר עם המארז הזה, איזה זכרונות צריך ולוח אם טוב שיספיק ל4 כונני 2TB של סמסונג (ECO) ויחזיק מערכת הפעלה?
אגב, לגבי מערכת הפעלה, מה המומלצת? וינדוס 7 רגילה או משהו מיוחד לNAS? פשוט אין לי מושג גם בזה.
אני פשוט רוצה לדעת במידה ואקנה מארז כזה, כמה אצטרך להוציא (מלבד הדיסקים קשיחים) על זה בפועל.
אודה לעוזרים
נ.ב
יש כאן מישהו שכבר רכש אותו ויודע כמה רעש המארז עושה?
אני באמת מעוניין באופציה של NAS ביתי במחיר די זול, מישהו כאן יכול בערך לסדר לי כמה הכל אמור לצאת?
כלומר עם המארז הזה, איזה זכרונות צריך ולוח אם טוב שיספיק ל4 כונני 2TB של סמסונג (ECO) ויחזיק מערכת הפעלה?
אגב, לגבי מערכת הפעלה, מה המומלצת? וינדוס 7 רגילה או משהו מיוחד לNAS? פשוט אין לי מושג גם בזה.
אני פשוט רוצה לדעת במידה ואקנה מארז כזה, כמה אצטרך להוציא (מלבד הדיסקים קשיחים) על זה בפועל.
אודה לעוזרים
נ.ב
יש כאן מישהו שכבר רכש אותו ויודע כמה רעש המארז עושה?
-
iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 229 פעמים
אם אתה רוצה לבנות NAS זול ממליץ לך לרדת מהמארז הזה... הוא אולי קטן ונוח אבל לא זול, מארז קצת יותר גדול אפשר לקנות בשליש מחיר
מערכת הפעלה אפשר לשים כל דבר שנוח לך, החל מWIN7 רגיל, WHS, FREENAS, UNRAID וכו'....
עקרונית לוח אם מבוסס ATOM עם 4 חיבורים + סטיק של 2 גיגה יעלו לך באזור ה500~550 ש"ח
לא "רכשתי" את המארז, אבל בדקתי אותו... שקט הוא לא, לפחות לא בסטנדט שלי (מודה, הוא גבוהה... השקעתי לא מעט במחשב שלי בשביל שיהיה שקט)
מערכת הפעלה אפשר לשים כל דבר שנוח לך, החל מWIN7 רגיל, WHS, FREENAS, UNRAID וכו'....
עקרונית לוח אם מבוסס ATOM עם 4 חיבורים + סטיק של 2 גיגה יעלו לך באזור ה500~550 ש"ח
לא "רכשתי" את המארז, אבל בדקתי אותו... שקט הוא לא, לפחות לא בסטנדט שלי (מודה, הוא גבוהה... השקעתי לא מעט במחשב שלי בשביל שיהיה שקט)
תודה על התשובה המפורטת.
חשבתי עליו בעיקר כי הוא נראה די קטן וגם מכיל ספק כוח.
אם אני קונה מארז אחר, של מחשב רגיל למשל, אני צריך להשקיע גם בספק כוח שעולה לא מעט (איכותי).
היית ממליץ לי על מארז כלשהו שיהיה לNAS עבור 4 דיסקים קשיחים לפחות?
אני גם אוהב שקט, ואין לי מקום גדול לשים אותו בפינה כמו שציינת, אז אם הוא רועש וגם עולה ככה, כנראה שלא מתאים לי.
ראיתי שהמליצו בדיון אחר על לוח אם הזה
http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12293
ועוד סטיק 2 ג'יגה קטן שעולה 120 שקל.
זה נשמע די טוב, הלוח אם נראה מצוין עם חיבורי USB 3 שזה חשוב לי (משתמש בזה גם היום).
אז אם אני לוקח את הלוח אם+הזיכרון האלה, מה שחסר לי בפועל זה מארז וספק כוח?
אז בלי דיסקים קשיחים, אפשר להגיע כאן ל1500-1700 שקל?
חשבתי עליו בעיקר כי הוא נראה די קטן וגם מכיל ספק כוח.
אם אני קונה מארז אחר, של מחשב רגיל למשל, אני צריך להשקיע גם בספק כוח שעולה לא מעט (איכותי).
היית ממליץ לי על מארז כלשהו שיהיה לNAS עבור 4 דיסקים קשיחים לפחות?
אני גם אוהב שקט, ואין לי מקום גדול לשים אותו בפינה כמו שציינת, אז אם הוא רועש וגם עולה ככה, כנראה שלא מתאים לי.
ראיתי שהמליצו בדיון אחר על לוח אם הזה
http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12293
ועוד סטיק 2 ג'יגה קטן שעולה 120 שקל.
זה נשמע די טוב, הלוח אם נראה מצוין עם חיבורי USB 3 שזה חשוב לי (משתמש בזה גם היום).
אז אם אני לוקח את הלוח אם+הזיכרון האלה, מה שחסר לי בפועל זה מארז וספק כוח?
אז בלי דיסקים קשיחים, אפשר להגיע כאן ל1500-1700 שקל?
-
iakovl
- חבר מכור קשה

ספק כוח טוב לא חייב לעלות הרבה במיוחד שלא צריך ספק חזק לNAS
מארז זול וקטן יחסית לשיכול לעבוד לNAS זה COOLER MASTER 342 לדוגמא, מארז MATX (גדול בהרבה יחסית למארז הITX אבל עדיין קטן יחסית למארזי מחשב רגילים) יכול להכיל די ויותר קשיחים.
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6625
גם אני ממליץ על הלוח הזה (שבוע הבא הולך לקנות אותו... חגים זה דבר מעצבן)
מארז זול וקטן יחסית לשיכול לעבוד לNAS זה COOLER MASTER 342 לדוגמא, מארז MATX (גדול בהרבה יחסית למארז הITX אבל עדיין קטן יחסית למארזי מחשב רגילים) יכול להכיל די ויותר קשיחים.
גם אני ממליץ על הלוח הזה (שבוע הבא הולך לקנות אותו... חגים זה דבר מעצבן)
מריץ סטאפ עם המארז הזה בבית כבר מעל שנה.
למי שרוצה לוח עם אינטל אטום ברמה גבוה:
http://www.supermicro.com/products/motherboard/Atom/
x7spa-hf זה הדגם שיש לי. מעולה! KVM OVER IP מובנה בלוח עם WEB לשליטה מרחוק.
6 חיבורי SATA מCHIPSET מצויין ומוכח של אינטל ICH9R. קירור פסיבי.
לוח יקר...
המארז נחמד מאוד.. כמה נקודות לשים לב:
1. המאווררים הם 70MM. לא להיט ואין מבחר כל כך גדול שצריך להחליף.. וצריך.
2. שימו לב לגובה (או עובי) הדיסקים שאתם משתמשים. דיסקים עבים במיוחד מקשים על ההכנסה.
על קצה המזלג, סטאפ:
אני מריץ FREEBSD. בשביל תמיכה בZFS.
4 דיסקים של SAMSUNG F2.
SSD של אינטל 40GB בשביל L2ARC CACHE.
4 GB זיכרון.
גיבוי לCLOUD בעזרת UNISON.
ניתן לפנות אליי לעוד שאלות..
ליאור
למי שרוצה לוח עם אינטל אטום ברמה גבוה:
http://www.supermicro.com/products/motherboard/Atom/
x7spa-hf זה הדגם שיש לי. מעולה! KVM OVER IP מובנה בלוח עם WEB לשליטה מרחוק.
6 חיבורי SATA מCHIPSET מצויין ומוכח של אינטל ICH9R. קירור פסיבי.
לוח יקר...
המארז נחמד מאוד.. כמה נקודות לשים לב:
1. המאווררים הם 70MM. לא להיט ואין מבחר כל כך גדול שצריך להחליף.. וצריך.
2. שימו לב לגובה (או עובי) הדיסקים שאתם משתמשים. דיסקים עבים במיוחד מקשים על ההכנסה.
על קצה המזלג, סטאפ:
אני מריץ FREEBSD. בשביל תמיכה בZFS.
4 דיסקים של SAMSUNG F2.
SSD של אינטל 40GB בשביל L2ARC CACHE.
4 GB זיכרון.
גיבוי לCLOUD בעזרת UNISON.
ניתן לפנות אליי לעוד שאלות..
ליאור
הוא מארז שקט?iakovl כתב:ספק כוח טוב לא חייב לעלות הרבה במיוחד שלא צריך ספק חזק לNAS
גם אני ממליץ על הלוח הזה (שבוע הבא הולך לקנות אותו... חגים זה דבר מעצבן)...
לי אישית יש לאחד המחשבים שלי מארז CM 690 II והוא מאוד שקט, פשוט לא שומעים אותו.
אם אני לוקח אותו, הכל יוצא לי בערך 1200 שקל:
מארז Elite 342 - מחיר: 175
ספק כוח S12II-620- מחיר: 346
זיכרון 2GB - מחיר: 120
לוח אם+מעבד+כ.מסך - מחיר: 550
----
סה"כ 1191 ש"ח
בכוונה לקחתי ספק כוח קצת יקר, כי יש לי בדיוק אחד כזה,
והמחירים כבר לא כאלה משמעותיים בנמוכים יותר, להוסיף עוד 100 שקל ולקבל ספק חזק ואיכותי שיחזיק לי גם למחשב אחר אם אצטרך להעביר או כל שינוי - זה שווה.
amlior - תודה על הפירוט, אני מניח שזה עלה לא מעט כסף, גם בגלל הלוח וגם הSSD.
-
iakovl
- חבר מכור קשה

אתה מבין שהמערכת הזאת בקושי תיקח 200W אז למה לקחת 600+?
המארז שקט, פשוט כי מארזים לא מרעישים, המאווררים שבתוכם כן... במקרה הזה הוא בא עם 120 בודד ששקט יחסית (לפחות לזוג 70 שבא עם המאז הזה)
המארז שקט, פשוט כי מארזים לא מרעישים, המאווררים שבתוכם כן... במקרה הזה הוא בא עם 120 בודד ששקט יחסית (לפחות לזוג 70 שבא עם המאז הזה)
כן, אני יודע, פשוט ההפרשי מחירים בין 300 ל620 לא כזה גדול. עוד 100-120 שקל זה לא קריטי.iakovl כתב:אתה מבין שהמערכת הזאת בקושי תיקח 200W אז למה לקחת 600+?
המארז שקט, פשוט כי מארזים לא מרעישים, המאווררים שבתוכם כן... במקרה הזה הוא בא עם 120 בודד ששקט יחסית (לפחות לזוג 70 שבא עם המאז הזה)...
הוא לפחות יוכל לשמש לי במקרה חירום כספק למחשב אחר או משהו בסגנון.
ראיתי שיש ספקים אחרים די זולים אבל אני בספק אם הם אמינים ומספקים את מה שכותבים... זה נשמע כמו הימור רע.
יש לי דיסק קשיח 300GB של WD, מהירות 10K, חשבתי לקחת אותו כדיסק למערכת הפעלה WIN7 שתעלה מהר וכו'.
אגב, הלוח אם תומך ב-RAID (תוכנה)?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
סטיק 2GB עולה נכון להיום 85 ש"ח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
iakovl
- חבר מכור קשה

החלטה שלך בנושא הספק, אני דוחס לעצמי למארז ספק קטן (אני פשוט לוקח מארז שלא אמור להכיל הרבה קשיחים ודוחס לשם הרבה קשיחים)
ברייד תוכנה הלוח לא צריך לתמוך, זה לא קשור אליו אלא לתוכנה
ברייד תוכנה הלוח לא צריך לתמוך, זה לא קשור אליו אלא לתוכנה
אוקי תודה! ועוד שאלה קטנה, בלוח אם אני רואה רק 3 חיבורי SATA. ב-KSP כתוב שיש 5 חיבורים.
אני מסתכל כאן:
http://www.newegg.com/Product/ImageGall ... PU%20Combo
זה נכון שיש רק 3 או שיש באמת 5 והתמונה לא נכונה/מעודכנת ?
תודה!
אני מסתכל כאן:
http://www.newegg.com/Product/ImageGall ... PU%20Combo
זה נכון שיש רק 3 או שיש באמת 5 והתמונה לא נכונה/מעודכנת ?
תודה!