מישהו צריך לטפל ביס האלה!!
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4954
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 169 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
האיכות אכן משתנה בזמנים וכנראה קשורה גם לקידוד המקורי של הסרט.
בסרטים ישנים (80) תופעת "הקוביות" מורגשת. בכלל תופעת הקוביות נפוצה יותר בערוצי הסרטים.
בערוץ 2 וביתר הערוצים רואים לפעמים רעשי MPEG (כמו זבובים קטנים - Mosquito noise).
מי שרגיש לזה תמיד יבחין ויתלונן לעומת זאת מי שלא רגיש חושב שהאיכות טובה.
על מנת לאזן קצת מול הוט - לפי דעתי ה- Encoders של הוט פחות טובים. נראה שיש פחות רעשים אך כנראה שהם מעבירים את התמונה דרך פילטר רצחני (שימו לב לפני קריין במיוחד כשהוא מזיז במעט את הפרצוף) התמונה נמרחת כל הזמן.
בסרטים ישנים (80) תופעת "הקוביות" מורגשת. בכלל תופעת הקוביות נפוצה יותר בערוצי הסרטים.
בערוץ 2 וביתר הערוצים רואים לפעמים רעשי MPEG (כמו זבובים קטנים - Mosquito noise).
מי שרגיש לזה תמיד יבחין ויתלונן לעומת זאת מי שלא רגיש חושב שהאיכות טובה.
על מנת לאזן קצת מול הוט - לפי דעתי ה- Encoders של הוט פחות טובים. נראה שיש פחות רעשים אך כנראה שהם מעבירים את התמונה דרך פילטר רצחני (שימו לב לפני קריין במיוחד כשהוא מזיז במעט את הפרצוף) התמונה נמרחת כל הזמן.
פעם ראשונה ששולמע את זה, כי לא ראיתי עד עכשיו (אצלי בערב לא קורהyaronkle כתב:
על מנת לאזן קצת מול הוט - לפי דעתי ה- Encoders של הוט פחות טובים. נראה שיש פחות רעשים אך כנראה שהם מעבירים את התמונה דרך פילטר רצחני (שימו לב לפני קריין במיוחד כשהוא מזיז במעט את הפרצוף) התמונה נמרחת כל הזמן....
אפשר ללכת סחור סחור עם "אני ראוה גרוע" ו "אבל אני רואה טוב בבוקר", האמת היא שאנחנו אוהבים לראות סרטים וסדרות בעיקר (בד"כ) ובשתי החברות מגישים את התכנים בדחיסה מופרזת (חצי או פחות מרמה "תקנית").אפשר להיות גאים, זו אותה רמה של ארה"ב לפי מה שאני קורא.
מה לעשות, האנגלים מדברים על האירות הירודה של המזג האוויר שלהם ואנחנו על איכות התמונה הירודה והיורדת של HOT/YES.
צריך תקן מחייב של מינימום איכות, וכפי שעפר כתב, לרשויות אין כל עניין בנשוא, ז.א. הגנת הצרכנים לא בראש עניינם. הם רק בונים לנו מונופולים.
אני חושב שהגורמים המקצעיים בתחום צריכים להרכיב שדולה מכובדת וליזום חקיקת תקני שידור סבירים.
אני חייב להגיד לכם שהאיכות כל כך גרועה, שאפילו אבא שלי שם לב לאיכות!
וזה דבר נדיר, אבל שלי לא שם לדברים מהסוג הזה, איכות *** איכות מעולה בשבלו הכל אותו דבר.
כך שאנחנו באמת בשפל מבחינת איכות, בגלל האיכות הכל כך זוועתית אימא שלי התחילה להדלק על כל עניין הhd.
אז אנחנו כנראה באמת בשפל, וצריך לעשות משהו כי היום ראיתי תפרק סיום של פריסון ברייק, וכמעט בכיתי על מה שהם עשו לסדרה בגלל האיכות.
וזה דבר נדיר, אבל שלי לא שם לדברים מהסוג הזה, איכות *** איכות מעולה בשבלו הכל אותו דבר.
כך שאנחנו באמת בשפל מבחינת איכות, בגלל האיכות הכל כך זוועתית אימא שלי התחילה להדלק על כל עניין הhd.
אז אנחנו כנראה באמת בשפל, וצריך לעשות משהו כי היום ראיתי תפרק סיום של פריסון ברייק, וכמעט בכיתי על מה שהם עשו לסדרה בגלל האיכות.
חקיקה בנושא זה טוב ויפה אך לא תספק שום שום שינוי בעתיד הקרוב
ישנם שני דברים שבעלי העניין (אנחנו הצרכנים) יכולים לעשות:
1) לפרסם ברבים את רוחבי הפס והירידה באיכות השידורים - YES מתחרה על תדמית נראה מה הם יעשו כשתדמיתם תפגע.
2) לטרטר את החברות
- איכות הצפייה ירודה? הארטיפקטים ברורים? תזמינו טכנאי
הוא לא הצליח לטפל בבעיה? תבקשו טכנאי בכיר...
1) לפרסם ברבים את רוחבי הפס והירידה באיכות השידורים - YES מתחרה על תדמית נראה מה הם יעשו כשתדמיתם תפגע.
2) לטרטר את החברות
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
האיכות משתנה מאוד מסרט לסרט, מערוץ לערוץ, ממנוי אחד למשנהו ואפילו מממיר אחד לאחר.
ממש לא ברור לי הסיבה לכך.
ממש לא ברור לי הסיבה לכך.
עופר, אבל זה ברור שלמרבית החברים שמשתתפים בדיון יש סוג של ירידה באיכות.
כן, כנראה לכל אחד יש ממהיר אחר וחיבור אחר וכל אחד צופה באיכות יותר\פחות גרועה.
אבל זה שם, אז סרט אחד משודר באיכות טובה ואחר באיכות של tc מהאינטרנט (ואני רציני!).
אז אולי הממיר והחיבור תורמים לאיכות המעפנה שכבר יש, אבל צריך לעשות משהו כי זה בלתי אפשרי לראות ככה טלויזיה.
כן, כנראה לכל אחד יש ממהיר אחר וחיבור אחר וכל אחד צופה באיכות יותר\פחות גרועה.
אבל זה שם, אז סרט אחד משודר באיכות טובה ואחר באיכות של tc מהאינטרנט (ואני רציני!).
אז אולי הממיר והחיבור תורמים לאיכות המעפנה שכבר יש, אבל צריך לעשות משהו כי זה בלתי אפשרי לראות ככה טלויזיה.
1. אתה צודק, ולא רק לגבי YES, צריך לפרדם גם את האיכות הירודה של HOT. זה יכול לעניין גם את הענף של שיווק PLASMA/LCD שיכול להיפגע אם אנשים לא יקנו את המוצרים בגלל האיכות הירודה של השידור. אבל לךפרסם בפורום זה "שיחה בין חברים", זה לא יגיע לציבור הרחב.rbroudo כתב:חקיקה בנושא זה טוב ויפה אך לא תספק שום שום שינוי בעתיד הקרוב![]()
2) לטרטר את החברות- איכות הצפייה ירודה? הארטיפקטים ברורים? תזמינו טכנאי
הוא לא הצליח לטפל בבעיה? תבקשו טכנאי בכיר...
...
2. לפני שבועיים היה טכנאי שאמר לי בפשטות שלא יעזור כמה שאני אטלפן ל HOT כדי לבקש שיפור המצב, כי זזה האיכות של HOT ואי אפשר לבקש יותר, ז.א. "זה מה יש".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
"זה מה יש" ? בו נראה אותם מוציאים את זה בכתבlito כתב: לפני שבועיים היה טכנאי שאמר לי בפשטות שלא יעזור כמה שאני אטלפן ל HOT כדי לבקש שיפור המצב, כי זזה האיכות של HOT ואי אפשר לבקש יותר, ז.א. "זה מה יש"....
מה דעתך על הכותרת הבאה
YES ו-HOT מודות - איכות השידור שלנו אינה מתאימה למסכי פלזמה ו-LCD. דובר YES מוסר בתגובה "זה מה יש"
עופר, לא נכון.
לך יש מעט יותר כוח מאשר לנו...
אתה יכול לכתוב מאמר על איכות השידור בארץ ולבקש מynet לפרסם אותו.
אתה יכול לנסות, זה יכול להזיז משהו.
או שהכתבה רק תגרום לההפך ואנשים ימנעו מלקנות מסכים דקים.
אבל צריך לגרום לציבור בעליי המסכים הדקים לדרוש לשיפור.
לך יש מעט יותר כוח מאשר לנו...
אתה יכול לכתוב מאמר על איכות השידור בארץ ולבקש מynet לפרסם אותו.
אתה יכול לנסות, זה יכול להזיז משהו.
או שהכתבה רק תגרום לההפך ואנשים ימנעו מלקנות מסכים דקים.
אבל צריך לגרום לציבור בעליי המסכים הדקים לדרוש לשיפור.
rbroudo כתב:"זה מה יש" ? בו נראה אותם מוציאים את זה בכתבlito כתב: לפני שבועיים היה טכנאי שאמר לי בפשטות שלא יעזור כמה שאני אטלפן ל HOT כדי לבקש שיפור המצב, כי זזה האיכות של HOT ואי אפשר לבקש יותר, ז.א. "זה מה יש"....
מה דעתך על הכותרת הבאה
YES ו-HOT מודות - איכות השידור שלנו אינה מתאימה למסכי פלזמה ו-LCD. דובר YES מוסר בתגובה "זה מה יש"![]()
...
הם יודיעו: "נקטנו אמצעים כדי לפתור את הבעיה. פיטרנו את הדובר!!!"
אני יודע שאני לא הראשון שחולק עליך כאן, אבל בכל זאת...oferlaor כתב:האיכות משתנה מאוד מסרט לסרט, מערוץ לערוץ, ממנוי אחד למשנהו ואפילו מממיר אחד לאחר.
ממש לא ברור לי הסיבה לכך....
אני לא מחשיב את עצמי לחד עין, ואותי ניתן לספק בקלות לגבי איכות תמונה, וכאשר רק קיבלתי את המערכת לפני כשנה, אז הייתי מאד מאד מרוצה מאיכות התמונה, וחשבתי שהאיכות(בשידורי המסך הרחב) היא איכות DVD לכל דבר... אך אחרי שחזרתי לא מזמן הביתה מתקופת מבחנים של חודש-חודשיים, אני רואה שהאיכות נהיתה גרועה מאד... יכול להיות שהפלאזמה נהרסה, או שהכבל, או שהממיר, אבל אני בספק
כמו כן גם אבא שלי רואה את הירידה באיכות וגם הוא גם כן בכלל לא חד עין...
שוב פעם, אמרתי את זה כבר באשכול אחר אם אני לא טועה... "זה מה שיש" זה גם משהו שנצטרך להסתפק בו, כי כרגע ל95אחוז מהציבור במקרה הטוב אין שום בעיה עם האיכות... הבעיה רק איתנו בעלי המסכים האיכותיים והגדולים... ואנחנו לא קבוצה מספיק גדולה של אנשים בשביל להזיז דברים משמעותיים כל כך כמו איכות תמונה- אלא אם כאן נתאגד כולנו יחד ונקים עצומה די רצינית שתשלח ל2 החברות שתוכנה יהיה שהחברה הראשונה מבין YES או HOT שתשפר משמעותית את איכות התמונה שלה, כולנו יחדיו נעבור אליה מיידית... אולי זה יתן קצת מוטיבציה אם יהיו מספיק אנשים
שכחתי גם להוסיף: YES גם זוועתית מבחינת איכות הסאונד!!! כל סרט DIVX שאני מוריד באיכות סאונד של MP3 ואפילו לא DD, האיכות שלו הרבה הרבה יותר גבוהה... אני לא מבין למה צריך לכווץ כל כך גם מעבר לMP3... בMP3 אני מקבל לפחות איזושהי חווית קולנוע ביתי, כאן אפס עגול. ואני מחובר עם חיבור אופטי לממיר 3100...