מישהו צריך לטפל ביס האלה!!

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4954
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 169 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

האיכות אכן משתנה בזמנים וכנראה קשורה גם לקידוד המקורי של הסרט.
בסרטים ישנים (80) תופעת "הקוביות" מורגשת. בכלל תופעת הקוביות נפוצה יותר בערוצי הסרטים.
בערוץ 2 וביתר הערוצים רואים לפעמים רעשי MPEG (כמו זבובים קטנים - Mosquito noise).

מי שרגיש לזה תמיד יבחין ויתלונן לעומת זאת מי שלא רגיש חושב שהאיכות טובה.

על מנת לאזן קצת מול הוט - לפי דעתי ה- Encoders של הוט פחות טובים. נראה שיש פחות רעשים אך כנראה שהם מעבירים את התמונה דרך פילטר רצחני (שימו לב לפני קריין במיוחד כשהוא מזיז במעט את הפרצוף) התמונה נמרחת כל הזמן.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #32 

yaronkle כתב:

על מנת לאזן קצת מול הוט - לפי דעתי ה- Encoders של הוט פחות טובים. נראה שיש פחות רעשים אך כנראה שהם מעבירים את התמונה דרך פילטר רצחני (שימו לב לפני קריין במיוחד כשהוא מזיז במעט את הפרצוף) התמונה נמרחת כל הזמן.
...
פעם ראשונה ששולמע את זה, כי לא ראיתי עד עכשיו (אצלי בערב לא קורה :lol: :) ). הבעיה אצלי קורה בסצינות כהות בעיקר.

אפשר ללכת סחור סחור עם "אני ראוה גרוע" ו "אבל אני רואה טוב בבוקר", האמת היא שאנחנו אוהבים לראות סרטים וסדרות בעיקר (בד"כ) ובשתי החברות מגישים את התכנים בדחיסה מופרזת (חצי או פחות מרמה "תקנית").אפשר להיות גאים, זו אותה רמה של ארה"ב לפי מה שאני קורא.

מה לעשות, האנגלים מדברים על האירות הירודה של המזג האוויר שלהם ואנחנו על איכות התמונה הירודה והיורדת של HOT/YES.

צריך תקן מחייב של מינימום איכות, וכפי שעפר כתב, לרשויות אין כל עניין בנשוא, ז.א. הגנת הצרכנים לא בראש עניינם. הם רק בונים לנו מונופולים.

אני חושב שהגורמים המקצעיים בתחום צריכים להרכיב שדולה מכובדת וליזום חקיקת תקני שידור סבירים.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שרשור שלא נקרא #33 

אני חייב להגיד לכם שהאיכות כל כך גרועה, שאפילו אבא שלי שם לב לאיכות!
וזה דבר נדיר, אבל שלי לא שם לדברים מהסוג הזה, איכות *** איכות מעולה בשבלו הכל אותו דבר.
כך שאנחנו באמת בשפל מבחינת איכות, בגלל האיכות הכל כך זוועתית אימא שלי התחילה להדלק על כל עניין הhd.
אז אנחנו כנראה באמת בשפל, וצריך לעשות משהו כי היום ראיתי תפרק סיום של פריסון ברייק, וכמעט בכיתי על מה שהם עשו לסדרה בגלל האיכות.

rbroudo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #34 

חקיקה בנושא זה טוב ויפה אך לא תספק שום שום שינוי בעתיד הקרוב :(

ישנם שני דברים שבעלי העניין (אנחנו הצרכנים) יכולים לעשות:
1) לפרסם ברבים את רוחבי הפס והירידה באיכות השידורים - YES מתחרה על תדמית נראה מה הם יעשו כשתדמיתם תפגע.
2) לטרטר את החברות :evil: - איכות הצפייה ירודה? הארטיפקטים ברורים? תזמינו טכנאי :evil: הוא לא הצליח לטפל בבעיה? תבקשו טכנאי בכיר...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

האיכות משתנה מאוד מסרט לסרט, מערוץ לערוץ, ממנוי אחד למשנהו ואפילו מממיר אחד לאחר.

ממש לא ברור לי הסיבה לכך.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #36 

עופר, אבל זה ברור שלמרבית החברים שמשתתפים בדיון יש סוג של ירידה באיכות.
כן, כנראה לכל אחד יש ממהיר אחר וחיבור אחר וכל אחד צופה באיכות יותר\פחות גרועה.
אבל זה שם, אז סרט אחד משודר באיכות טובה ואחר באיכות של tc מהאינטרנט (ואני רציני!).
אז אולי הממיר והחיבור תורמים לאיכות המעפנה שכבר יש, אבל צריך לעשות משהו כי זה בלתי אפשרי לראות ככה טלויזיה.

alophind
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1590
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

אצלי יש תופעה מוזרה אחרת...
משום מה , הכתוביות בערוץ 2 בזמן החדשות שרצות בתחתית המסך קטועות ולא ניתן לקרוא אותם.. כאילו התמונה נמוכה מידי...

lito
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #38 

rbroudo כתב:חקיקה בנושא זה טוב ויפה אך לא תספק שום שום שינוי בעתיד הקרוב :(

ישנם שני דברים שבעלי העניין (אנחנו הצרכנים) יכולים לעשות:
1) לפרסם ברבים את רוחבי הפס והירידה באיכות השידורים - YES מתחרה על תדמית נראה מה הם יעשו כשתדמיתם תפגע.
2) לטרטר את החברות :evil: - איכות הצפייה ירודה? הארטיפקטים ברורים? תזמינו טכנאי :evil: הוא לא הצליח לטפל בבעיה? תבקשו טכנאי בכיר...
...
1. אתה צודק, ולא רק לגבי YES, צריך לפרדם גם את האיכות הירודה של HOT. זה יכול לעניין גם את הענף של שיווק PLASMA/LCD שיכול להיפגע אם אנשים לא יקנו את המוצרים בגלל האיכות הירודה של השידור. אבל לךפרסם בפורום זה "שיחה בין חברים", זה לא יגיע לציבור הרחב.

2. לפני שבועיים היה טכנאי שאמר לי בפשטות שלא יעזור כמה שאני אטלפן ל HOT כדי לבקש שיפור המצב, כי זזה האיכות של HOT ואי אפשר לבקש יותר, ז.א. "זה מה יש".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #39 

lito,

עצוב, אבל נכון. אני כל פעם מנסה, אבל זה מלחמה בתחנות רוח.

rbroudo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #40 

lito כתב: לפני שבועיים היה טכנאי שאמר לי בפשטות שלא יעזור כמה שאני אטלפן ל HOT כדי לבקש שיפור המצב, כי זזה האיכות של HOT ואי אפשר לבקש יותר, ז.א. "זה מה יש".
...
"זה מה יש" ? בו נראה אותם מוציאים את זה בכתב :@

מה דעתך על הכותרת הבאה

YES ו-HOT מודות - איכות השידור שלנו אינה מתאימה למסכי פלזמה ו-LCD. דובר YES מוסר בתגובה "זה מה יש" :lol: :lol: :lol:

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #41 

עופר, לא נכון.
לך יש מעט יותר כוח מאשר לנו...
אתה יכול לכתוב מאמר על איכות השידור בארץ ולבקש מynet לפרסם אותו.
אתה יכול לנסות, זה יכול להזיז משהו.
או שהכתבה רק תגרום לההפך ואנשים ימנעו מלקנות מסכים דקים.
אבל צריך לגרום לציבור בעליי המסכים הדקים לדרוש לשיפור.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #42 

rbroudo כתב:
lito כתב: לפני שבועיים היה טכנאי שאמר לי בפשטות שלא יעזור כמה שאני אטלפן ל HOT כדי לבקש שיפור המצב, כי זזה האיכות של HOT ואי אפשר לבקש יותר, ז.א. "זה מה יש".
...
"זה מה יש" ? בו נראה אותם מוציאים את זה בכתב :@

מה דעתך על הכותרת הבאה

YES ו-HOT מודות - איכות השידור שלנו אינה מתאימה למסכי פלזמה ו-LCD. דובר YES מוסר בתגובה "זה מה יש" :lol: :lol: :lol:
...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
הם יודיעו: "נקטנו אמצעים כדי לפתור את הבעיה. פיטרנו את הדובר!!!"
:lol: :lol: :lol:

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #43 

oferlaor כתב:האיכות משתנה מאוד מסרט לסרט, מערוץ לערוץ, ממנוי אחד למשנהו ואפילו מממיר אחד לאחר.

ממש לא ברור לי הסיבה לכך.
...
אני יודע שאני לא הראשון שחולק עליך כאן, אבל בכל זאת...
אני לא מחשיב את עצמי לחד עין, ואותי ניתן לספק בקלות לגבי איכות תמונה, וכאשר רק קיבלתי את המערכת לפני כשנה, אז הייתי מאד מאד מרוצה מאיכות התמונה, וחשבתי שהאיכות(בשידורי המסך הרחב) היא איכות DVD לכל דבר... אך אחרי שחזרתי לא מזמן הביתה מתקופת מבחנים של חודש-חודשיים, אני רואה שהאיכות נהיתה גרועה מאד... יכול להיות שהפלאזמה נהרסה, או שהכבל, או שהממיר, אבל אני בספק :)
כמו כן גם אבא שלי רואה את הירידה באיכות וגם הוא גם כן בכלל לא חד עין...

שוב פעם, אמרתי את זה כבר באשכול אחר אם אני לא טועה... "זה מה שיש" זה גם משהו שנצטרך להסתפק בו, כי כרגע ל95אחוז מהציבור במקרה הטוב אין שום בעיה עם האיכות... הבעיה רק איתנו בעלי המסכים האיכותיים והגדולים... ואנחנו לא קבוצה מספיק גדולה של אנשים בשביל להזיז דברים משמעותיים כל כך כמו איכות תמונה- אלא אם כאן נתאגד כולנו יחד ונקים עצומה די רצינית שתשלח ל2 החברות שתוכנה יהיה שהחברה הראשונה מבין YES או HOT שתשפר משמעותית את איכות התמונה שלה, כולנו יחדיו נעבור אליה מיידית... אולי זה יתן קצת מוטיבציה אם יהיו מספיק אנשים :)
שכחתי גם להוסיף: YES גם זוועתית מבחינת איכות הסאונד!!! כל סרט DIVX שאני מוריד באיכות סאונד של MP3 ואפילו לא DD, האיכות שלו הרבה הרבה יותר גבוהה... אני לא מבין למה צריך לכווץ כל כך גם מעבר לMP3... בMP3 אני מקבל לפחות איזושהי חווית קולנוע ביתי, כאן אפס עגול. ואני מחובר עם חיבור אופטי לממיר 3100...

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

שרשור שלא נקרא #44 

חבריה אני רואה ביס עכשיו את הסדרה בטיפול , צריך שם מדביר חרקים דחוף לא פסיכולוג , , כל רקע התמונה ממש מתרוצץ לו :lol: :lol: :lol:
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9036
נתן תודות: 248 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שרשור שלא נקרא #45 

ניר, תעביר לערוץ 10 תראה איזה יפה יחסית רואים..
Denon AVR-X4500H|Epson EH-TW5000|SVS Prime Tower|SVS Ultra Center|SVS PB2000|
Fluance Elite Bipolar Surround|Polk audio 2xOWM3 Atmos|Dune303

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”