ראשית אני רוצה להודות לסמליין ולמנהלי האתר על האירוע
ולספר שמאוד התרשמתי משני קטעי הסרטים ( Exodus: Gods and Kings ו Life of Pi )
שהוצגו ב HDR ו ב WCG ב 10BIT צבע על ה JS9500 .
מה שמעניין עכשיו זה לראות הדגמות של סרטים כאלה שעברו מאסטרינג ל 4K (שני הסרטים
שהודגמו עברו מסטרינג רק ל 2K )
על מסך כזה וליד מסך OLED 4K HDR (שמציג את אותו התוכן) באזור חשוך כדי לעשות השוואה.
וכמו שכתבתי אתמול אני רוצה להתייחס לכמה דברים שנכתבו בהתחלת השירשור.
jacko-il כתב:המסך היחיד של סמסונג השנה ששווה התייחסות מבחינת התקדמות טכנולוגית ומה שהוא מציע לחובב הקולנוע הביתי הנלהב הוא ה- JS9500.
זה המסך היחיד שלהם אשר מגיע עם FULL ARRAY LOCAL DIMMING אשר מסוגל לכבות תאורה באזור מסויים בעוד שאזור אחר מואר במלוא העצמה. רק התכונה הזו (למעט פאנל OLED שאין לסמסונג השנה) מסוגלת לתמוך באמת ב HDR וגם אז - באופן די חלקי ומוגבל (מפני שאין מספיק אזורי תאורה כדי שבאמת יהיה אפשר ליצור בידול בין אזור אחד לאזור השני הצמוד אליו. אזורי התאורה די גדולים בשטחם).
באותו הקשר של HDR - התעשייה עדיין לא גבשה בכלל תקינה. לאיזו עצמת הארה נקודתית/רגעית המסך צריך להיות מסוגל להגיע כדי להיקרא "תומך HDR", לכמה? 500 ניטס? 800? 1000? לא ברור. אז כל יצרן טוען שהמסך שלו תומך HDR ביחס לאיך שאותו יצרן תופס את המצב. זה לא מצב תקין ואי אפשר להסתמך על זה.
לגבי גאמוט צבעים רחב יותר -
נכון להיום, גם לא נותן שום יתרון. כיום כל מסך שהוא שקיים בשוק מסוגל לתת במקרה הכי טוב כ- 92% מטווח הצבעים שמוגדר בתקן DCI P3. אין יותר מזה כרגע. אז לתקן הזה אף מסך לא מסוגל להיצמד ועל טווח הצבעים שמוגדר ב- Rec2020 אין בכלל מה לדבר. אז מה זה אומר? כל יצרן יצטרך להמציא תקן למסכים שלו (או שהיצרנים כולם יגיעו להסכמות על תקן חדש שיומצא מאפס ונניח יגדיר כ- 91% מטווח ה- DCI P3). אבל רגע, מה עשינו בזה? זה רק חצי מהעבודה. עכשיו נניח שיש תקינה - צריך לשכנע את האולפנים שעושים מאסטרניג ומשחררים כותרי בלו-ריי לעולם לעבור לתקינה המאולתרת הזו. מישהו צריך לקחת את החומר שצולם ולמפות את הצבעים מחדש לתקינה החדשה שהומצאה, אחרת הדברים יראו ממש גרוע. מיפוי הצבעים לא יהיה נכון מהתכן למסך.
עכשיו, אני יודע שסמסונג אכן עשו מאסטרינג לכמה תכני הדגמה למסכים שלהם כך שיתאימו ליכולות המסך (שהם כאמור מכסים כ- 92% מתקן P3) אבל זה נחמד להדגמות (כמו שאלו שעשו בהקשה הזו ובהרבה אחרות עם Life of Pi ועוד כמה), התעשייה עדיין לא בכיוון הזה עד כמה שידוע לי. לפחות לא כרגע ובעתיד הקרוב. תכני HD רגילים מהעשור האחרון בערך (כולל השנים הבאות) עדיין יעברו מאסטרינג לפני Rec709, ונכון גם לכייל את המסך לגאמוט צבעים הנ"ל ולא לרחב יותר.
עכשיו נניח שעל כל הבעיות האלה התגברו והכל עובד פיקס - בהצלחה בגיוס סכום הכסף לרכישת מסך מסדרת JS9500.
כל שאר בני התמותה, אלו שגם צריכים לעבוד קשה מאד עבור הסכומים האסטרונומיים האלה (דעתי בלבד, זה סובייקטיבי לגמרי) יקבלו מסכים שכמעט לא מחדשים כלום. כן נכון, מערכת טייזן ואולי זמן תגובה נמוך יותר למשחקים בחלק מהדגמים ופאנל 4K (עדיין לא החלטתי אם צריך 4K או לא וזה לא משנה גם, התעשייה כבר עברה לזה וזה פה. צריך או לא, זה מה שמוכרים עכשיו.) וזהו בגדול.
*ובלי קשר לפירוש שלי - לדעתי המאמר נכתב בלשון ציורית ושיווקית מידי. אין סיכוי שאלו מילים של עפר או בעל דעה מקצועית אחר מאתר.
אפילו הפוסט
המאד מאד חובבני שלי מפרט יותר על מה בדיוק מושק השנה ומהם החידושים שהוכנסו.
...
אני מסכים עם השורה התחתונה של מה שנקבל ממסכים כאלה השנה
וגם כתבתי משהו דומה על מה נקבל ממסכים השנה בשירשור על הסיכום של CES
http://www.hometheater.co.il/vp2207140#2207140
אבל אני מבין דברים בצורה שונה ממה שכתוב בתחילת התגובה
באותו הקשר של HDR - התעשייה עדיין לא גבשה בכלל תקינה. לאיזו עצמת הארה נקודתית/רגעית המסך צריך להיות מסוגל להגיע כדי להיקרא "תומך HDR", לכמה? 500 ניטס? 800? 1000? לא ברור. אז כל יצרן טוען שהמסך שלו תומך HDR ביחס לאיך שאותו יצרן תופס את המצב. זה לא מצב תקין ואי אפשר להסתמך על זה.
לגבי גאמוט צבעים רחב יותר - נכון להיום, גם לא נותן שום יתרון. כיום כל מסך שהוא שקיים בשוק מסוגל לתת במקרה הכי טוב כ- 92% מטווח הצבעים שמוגדר בתקן DCI P3. אין יותר מזה כרגע. אז לתקן הזה אף מסך לא מסוגל להיצמד ועל טווח הצבעים שמוגדר ב- Rec2020 אין בכלל מה לדבר. אז מה זה אומר? כל יצרן יצטרך להמציא תקן למסכים שלו (או שהיצרנים כולם יגיעו להסכמות על תקן חדש שיומצא מאפס ונניח יגדיר כ- 91% מטווח ה- DCI P3). אבל רגע, מה עשינו בזה? זה רק חצי מהעבודה. עכשיו נניח שיש תקינה - צריך לשכנע את האולפנים שעושים מאסטרניג ומשחררים כותרי בלו-ריי לעולם לעבור לתקינה המאולתרת הזו. מישהו צריך לקחת את החומר שצולם ולמפות את הצבעים מחדש לתקינה החדשה שהומצאה, אחרת הדברים יראו ממש גרוע. מיפוי הצבעים לא יהיה נכון מהתכן למסך.
...
מאיך שאני מבין את הדברים
הבעיות בסטנדרטיזציה הם לא לאיזה רמת הארה כל מסך יגיע וכמה הוא יכסה גאמוט מסויים
מה שמנסים כרגע להחליט מבחינת התקנים (לפני מה שאני מבין)
זה החלטה על התחליף לגאמה מתוך מספר הצעות שונות שהיו
ועל זה יחליטו קבוצה שעובדת על תקן SMPTE 2084
ובסוף זה כנראה יהיה ה PQ שדולבי מציעים.
ודבר נוסף הוא איך תעשה ההמרה של התוכן ממאסטר שנעשה לרמות גבוהות מבחינת
גאמוט והארה למסכים אם יכולות שונות בתחומים האלה בצורה נכונה
ואיך ייצג את זה ה METADATA שיעבור למסכים ובעזרתו הם יתאימו את התוכן ליכולות שלהם
וזה יהיה בתקן SMPTE 2086
ובקישור הבא
https://kws.smpte.org/kws/public/projec ... ect_id=294
ניתן לקרוא בכלליות על ההתקדמות בעבודת הקבוצות שעובדות על התקן
וניתן גם לראות בתחילת הדף (מצד ימין) שהם מעריכים שהעבודה תסתיים עד אמצע ספטמבר השנה.
ובקשר לאולפנים
הם חלק מתוך כל התהליך
וברגע שהתקנים יהיו סגורים תיהיה סטנדרטיזציה של כל העניין
כך שהם יכינו מאסטר אחד להכל (לפחות מבחינת התמונה) ושכולל METADATA
שיאפשר למסכים עצמם למפות את ערכי הצבעים והארה ליכולות שלהם.
ולבסוף רציתי רק להתייחס לדברים שעופר כתב בשירשור הזה וגם בכמה אחרים
מקריאת הדברים שאתה כותב על HDR
זה נשמע כמו שאתה מתאר מערכת שמעבירה למסך רק נתוני בהירות
של איך להפעיל את ה backlight שלה בצורה נכונה
האם אתה יכול להרחיב על איך אתה תופס את הפעולה של HDR .