שרשור תגובות: ה-NAS Pro של Seagate - שרת איחסון עם 4 כוננים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

iSolt כתב:
...
...
איבדתי אותך בURE
אין לי NAS, יש לי כוננים במחשב שמסתכמים ב20TB, מה בדיוק השגיאות האלה של NAS ומזה Rebuild אם אחד הכוננים מת?
...
אם אתה לא מבצע RAID במחשב, ויש לך אוסף של דיסקים, כל אחד לעצמו, אין לך מה לדאוג בקשר ל- URE ו- Rebuild.
מה זה URE

rebuild זה התהליך שמתבצע לצורך שחזור המידע שהיה על דיסק שהוחלף במערך RAID, ע"י קריאת התוכן של שאר הדיסקים במערך, ובניית התוכן שהיה על הדיסק שהוחלף, על הדיסק החדש שהוכנס למערכת.

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #32 

pixies כתב:מייקל, אני מניח שיש לך איחסון פשוט, כלומר - כל כונן אצלך הוא בפני עצמו.
מה שאמיר התכוון זה שפשוט תשכפל את כל האיחסון, כלומר על כל כונן תוסיף כונן זהה, בעזרת תוכנות העושות את זה (לבד זה כמובן התעסקות שדורשת המון זמן).
ואכן, מדובר בהרבה כסף... אלפי שקלים על כוננים קשיחים.
...
נכון, אבל לא שיכפול כל האכסון, אלא רק גיבוי של חומר חשוב.
לדוגמה דיסק אחד או יותר, שיכיל גיבוי של חומר הנמצא בדיסקים האחרים או אפילו מחשבים אחרים בבית:
1. מערכת ההפעלה במחשב, אם רוצים:
2. תמונות, מסמכים, אוסף שירים (אם אתה מעדכן את ה- ID3 TAG, זה מעצבן להוריד שירים ולערוך את ה-TAG שוב)
3. עץ ספריות הסרטים והסדרות, אני שומר גם תרגומים. את הקבצי הסרטים עצמם אפשר להוריד שוב, אם רוצים.
4. חשבוניות ואישורי תשלום המבוצעים און ליין. (אני מעדיף לשמור אותם מחוץ למייל)
5. כל דבר נוסף שחשוב לך לגבות.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

pixies כתב:אם רוב התוכן אצלך זה תכנים שאפשר למצוא ברשת, אז אולי כדאי לגבות רק כאלה היה לך קשה להשיג, כמו סדרות ישנות שאין להן הרבה מקורות וכו.
...
·
האמת שמדובר בתוכן שדורס אחד את השני עם קצב הצפייה (בגלל זה לא הבנתי את ההשקעה בNAS). בנוגע להורדות, אני שומר קובץ טקסט עם פקודת dir . /a /s
ככה שאין ערך לגבות נפח הורדות. התמונות שלי (ורק הן) מגובות בענן של גוגל וOneDrive. ושאר המידע והגיבויים הקריטיים כמו מוזיקה וקבצים כאלו ואחרים מגובים על כונן 1.5TB חיצוני
Amir64 כתב:
אם אתה לא מבצע RAID במחשב, ויש לך אוסף של דיסקים, כל אחד לעצמו, אין לך מה לדאוג בקשר ל- URE ו- Rebuild.
מה זה URE

rebuild זה התהליך שמתבצע לצורך שחזור המידע שהיה על דיסק שהוחלף במערך RAID, ע"י קריאת התוכן של שאר הדיסקים במערך, ובניית התוכן שהיה על הדיסק שהוחלף, על הדיסק החדש שהוכנס למערכת.
...
·
אז אם גם הNAS מאבד מידע בדיוק כמו מחשב, מה היתרון של כל ההשקעה הכספית על יתירות אם יש איבוד מידע (וממה שהבנתי בNAS אפשר לאבד את כל תוכן הכוננים אם אחד מהם קרס)
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

לי, כאמור, למרות שהחלפתי 4 כוננים אחד אחרי השני ב-NAS עם מערך RAID-Z, לא אבד המידע והוא נשאר בשלמותו.
אגב, ה-NAS היה מלא בכ-75% מנפחו, כך שמדובר בהמון מידע (הכוננים הם של 2TB כ"א).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4620
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

ואני פניתי לכיוון אחר - 7 כונני 1 טרה בRAID6 ואחד נוסף spair.
ההוצאה על יותר הספק בסה"כ מתקזזת בהוצאה בכל החלפה של כונן.
לדעתי, כשמסתכלים על הוצאות על מערך, החישוב של שקל ליחידת נפח הופך יחסית שולי, ועולים עליו ההוצאות של כל החלפה בטווח הארוך.
מהצד השני ככל שיש יותר כוננים, צריכת החשמל עולה.
כרגע, האיזון נמצא סביב 6-8 כוננים של 1-2 טרה, עבור RAID6. יש קומבינתציות נוספות אפשריות שבזבזניות יותר במספר הכוננים לנפח זמין.
כמובן, שעניין השרידות בזמן rebuild שם תקרת זכוכית בגובה 2 טרה, בתקווה שהSSD יוכל להוות תחליף ראוי עד אז, שיוריד משמעותית את פרמטר הצריכה מהדיון, ירים את תקרת הזכוכית גבוהה יותר (בזכות המהירות יקצר משמעותית זמן rebuild) וישאיר את נושא "מספר הסלוטים הפנויים" למגבלה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

הימים בהם SSD יהיה קרוב לספינדלים מבחינת שקלים לטרות - רחוקים המה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #37 

@nir11
·
אני לא בטוח שהם כל כך רחוקים (גם המושג רחוקים קצת מעורפל).
אני מניח שזה עניין של כמה שנים.
כבר היום אפשר למצוא SSD של 1 טרה סביב ה300-350$, כך שכבר עכשיו אפשר לחשב די בקלות איפוה הbreak even point בעלות חד פעמית יכול להיות.
אם נניח שהשרידות שלהם גבוהה יותר, צורכים הרבה פחות אנרגיה ומקום, נראה לי שבאזור ה100-150$ ל1 טרה (ההערכה גסה) הם כבר מתקרבים למשתלמים ביחס למכאני.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

לפחות מבדיקה ב KSP, טרה של SSD עולה 1773 שקל (הכי זול), וטרה ספינדל עולה 280 שקל (הכי זול)
אני חושב שזה אומר הכל.
אני חושב שסביר להניח שב 3 השנים הקרובות SSD ישאר מחוץ לטווח.
מעבר לזה, גם לטכנולוגית SSD יש חסרונות, יש בעיות אמינות (אני הצלחתי כבר להרוס SSD אחד בשימוש ביתי), וכמות כתיבות מוגבלת.
אין שום הגיון להשתמש בזה בבית (אני טוען שאין גם שום הגיון ב NAS בייתי, בעיקר משקולי עלות).

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שרשור שלא נקרא #39 

Samsung הציגו לאחרונה ssd 16tb רק חבל שהוא עולה כמו רכב
מדהים שאפשר לדחוף דבר כזה לתוך nuc
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #40 

@nir11
·
היום, באמת שאין ספק מה עדיף.
ו-3 שנים באמת נשמע טווח זמן סביר.

מבחינתי NAS ביתי זה לזמינות מידע באופן יומי ושרידות של מידע חיוני יחד.
מבחינת זמינות, אין תחליף לNAS בעלות, במיוחד אם הוא diy ומובנה בתוך הdesktop (שמשמש בסופו של דבר כשרת).

Gico
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 887
נתן תודות: 150 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שרשור שלא נקרא #41 

Amir64 כתב:ברור,
כוננים קטנים, סיכוי גבוה מאוד להשלמת rebuild ללא תקלות.
תנסה לעשות זאת עם 4 כונני 6 טרה, סיכוי של 15% בלבד, בערך, להצלחת ה- rebuild, ללא כשל URE.
...
@Amir64

מדוע הסיכוי גבוה יותר שלא להיתקל ב-URE בכוננים קטנים? הרי אם אנו מדברים על אותו נפח של Data,
יידרשו יותר כוננים קטנים לעומת גדולים, ואז למעשה יקוזז היתרון בכך שהם קטנים ויש פחות צ'אנס ל-URE.

בעניין ה-URE: ההתייחסות שלך לכך היא שחור או לבן: יש URE או אין URE,
והרי מדובר באי קריאה של ביטים שיכולה להתרחש בכמות מסויימת, ולפי הבנתי לא בהכרח תדפוק את כל ה-rebuild של המערך,
אלא שאולי רק חלק מהקבצים לא יוכלו להיבנות מחדש, ולשרת NAS ביתי יכול להיות שיש כמות URE שהיא בגדר "נסבלת".

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #42 

Gico כתב:
...
...
@Amir64

מדוע הסיכוי גבוה יותר שלא להיתקל ב-URE בכוננים קטנים? הרי אם אנו מדברים על אותו נפח של Data,
יידרשו יותר כוננים קטנים לעומת גדולים, ואז למעשה יקוזז היתרון בכך שהם קטנים ויש פחות צ'אנס ל-URE.

בעניין ה-URE: ההתייחסות שלך לכך היא שחור או לבן: יש URE או אין URE,
והרי מדובר באי קריאה של ביטים שיכולה להתרחש בכמות מסויימת, ולפי הבנתי לא בהכרח תדפוק את כל ה-rebuild של המערך,
אלא שאולי רק חלק מהקבצים לא יוכלו להיבנות מחדש, ולשרת NAS ביתי יכול להיות שיש כמות URE שהיא בגדר "נסבלת".
...
מציע לך לקרוא קצת בנושא.

בעיקרון, הסיכוי ל- URE בדיסק SATA הוא אחת ל- 10^14 ביטים נקראים.
צפויה שגיאה, כמעט ודאית, בקריאה של כ- 12 טרה בייט באופן רצוף.

אנחנו לא מדברים על אותו נפח, כי מדובר במערך של 4 כוננים, בו אתה יכול להגיע לקריאה של 12 טרה, עם דיסקים בנפח 4 טרה, לפחות.
כמובן, שאם תשתמש במערך של 12 דיסקים של 1 טרה, תגיע לאותו סיכוי ל- URE.

במארז 4 כוננים עם דיסקים של 2 טרה, תהיה קריאה מקסימאלית של 6 טרה, כך שיש סיכוי גבוה מאוד להשלמת rebuild ללא שגיאה.
במארז 4 כוננים עם דיסקים של 3 טרה, תהיה קריאה מקסימאלית של 9 טרה, כך שיש עדיין סיכוי גבוה להשלמת rebuild ללא שגיאה.

פעולת ה- rebuild לא מכירה קבצים.
היא עוברת על הדיסקים שנותרו במערך, ביט אחרי ביט, ומחשבת את הביט שייכתב בדיסק המשוחזר.
ולכן, בזמן rebuild, כל שגיאת URE תגרום לעצירת ה- rebuild ולכן לאיבוד כל המידע. (לפחות ב- RAID5)

Gico
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 887
נתן תודות: 150 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שרשור שלא נקרא #43 

@Amir64

אילו סוגי RAID עמידים יותר לשגיאות URE,
כלומר שכל שגיאת URE בזמן ה-Rebuild לא תפסיק את בניית המערך ותשפיע רק על הקובץ\קבצים הספציפיים להם היא רלבנטית?
Unraid אני מכיר שעושה זאת. מה עוד?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4505
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שרשור שלא נקרא #44 

גם ב- RAID-Z שגיאת קריאה בבלוק אחד אמורה לגרום לנזק לאותו בלוק בלבד, שאר הבנייה אמורה להמשיך כרגיל.
כמובן, כל עוד לא נופלת שגיאה בכל העותקים של ה- Metadata של ה- ZPOOL.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”