·dondi כתב:·......
אתה טועה...
עבור צפיה באיכות תמונה אני צודק גם צודק, עבור משחקים ? כנראה שאני טועה.

אתה טועה...
·לא בטוח.oferlaor כתב:מאוד קשה לי להאמין שהדברים האלה לא פתירים ברמת שדרוג קושחה....

חוץ ממשחקים תוסיף חדות, צבעים, פירוט....

·istarmini כתב:·......
צבעים זה קישקוש בלבוש ,זה טוב ונחמד על הנייר, 0 סיכוי להבחנה בעין אנושית .
חדות? מי שיקרא עוד עלול לחשוב שה JVC מטושטש, תהיה רציני.
לעיני וטעמי קונטרסט זה העיקר ומקרן עם קונטרסט פחות טוב אפילו וחד קצת יותר יראה פחות טוב ,מבחינתי אין בכלל שאלה, זה משליך על עומק תמונה ותלת ממדיות שלה באופן ישיר וניתן להבחנה בקלות .
האפסון קצת בעייתי מבחינת תמיכת רוחב הפס של ה HDMI . אז נכון ,כרגע אין תכנים שמצריכים את רוחב הפס של JVC אבל במידה ויגיעו האפסון בבעיה. אתה אומר יהיה עדכון קושחה לאפסון? סבבה .
תוסיף את ענין הרעש העודף של האפסון במצב מנורה גבוהה (עבור HDR) ואת איכות הבניה המסיבית יותר של ה JVC .
ה JVC לטעמי מיועד ליותר פריקים של התחום אלו שבאמת מחפשים את הטופ, בתקציב נתון , האפסון מיועד לפשרנים
יותר אלו שתוספת חדות קטנה (ואולי אפילו מלאכותית, לא יודע ) גורמת להם לזנוח את העיקר, לדעתי, והוא הקונטרסט.
מבחינתי, הבחירה היא ברורה, אבל כל אחד יעשה מה שהוא מבין....

אחלה הבחנה "קישוש בלבוש", מאד מקצועית, אני לא אומר שהJVC מטושטש, אבל לפי ביקורות בעולם יש לו תמונה "רכה" יותר וזה משהו שרואים. בנוגע לצבעים, התמיכה ב P3 בJVC עומדת על כ 85% בעוד שבאפסון עומדת על 100% וזה משהו שרואים ועוד איך רואים.
בנוסף, כל מי שחובב ספורט ורוצה לראות גם שידורים חיים לא יבחר בJVC כי הוא פשוט לא יודע להתמודד עם סצנות מהירות.
עניין נוסף והוא משהו שנמצא ברשת באופן נרחב חדר לא מטופל לא יהנה מהשחורים היותר שחורים של ה JVC . עניין נוסף, השחורים באים לידי ביטוי רק בסצנות כהות במהלך סרטים שבדר"כ מסתכמות במספר דקות בסרט, ועולה השאלה מה עדיף לראות יותר שחור כמה דקות בכל שעתיים צפיה? או לראות יותר צבעים בחדות גבוה כל השעתיים? עניין של טעם אישי.
בכלל בזמן האחרון יש פה בפורום זלזול בכל מקרן שאינו JVC ועם כל הכבוד המצב ממש לא כפי שמנסים להציג פה.
אתה מוזמן לפנות לשרשור של מקרני 5040\6040 ב AVS (יש כ 500 עמודים שם) ותתפלא, היו אנשים שהתלבטו בין שני המקרנים האלה (אפסון אל מול JVC) ובחרו באפסון (בארה"ב הם גם סביבת אותה רמת מחיר ולכן המחיר לא היה שם פקטור). ולא כולם שם גיימרים, לJVC יש המון בעיות שונות שהעלו שם, כגון בעיון handshake עם ה HDMI, חוסר החדות, עיוותים בצבעים בעיקר כשמתקרבים לשולי התמונה, לאג גבוה מאד, ועוד.
עבורך העיקר הוא הקונסטראסט, עבורי הוא לא, ולכן לך מתאים יותר ה JVC ועבורי לא.
התפשרות זה משהו סובייקטיבי, אני התפשרתי על "שחורים" אתה התפשרת על לאג, צבעים , חדות. ואני חייב לציין במחינתי השחורים של האפסון מעולים, לא מרגיש פשרה בכלל. כנראה כמו שעבוך הJVC חד וצבעוני.
אני לא אומר שה JVC מקרן לא טוב, מעולם לא אמרתי את זה, וגם לא צריך להיעלב מזה, אני רק מציין שלכל מקרן יש את החולשות והחוזקות שלו.
גם אני הייתי על הגדר ובהתחלה נטיתי לכיוון ה JVC (אפשר לראות שירשורים ישנים שלי מלפני חצי שנה פה) ובסוף הלכתי על האפסון, לקרוא לי פשרן... לא נראה לי שזה נכנס למערכת השיקולים שלי בזמן הבחירה שלי....

·dondi כתב:אתם שניכם מפספסים את הנקודה.
זה לא בינארי עניין בחירת המקרן,
istarmini כתבת שהבן שלך לא מתלונן ומשחק במקרן, זה מעולה וכנראה גם לא יתלונן בעתיד אבל זה לא אומר שלמקרן אין בעיה בתחום הזה והיא ידועה, אם אני חוזר ל AVS יש שם מלא אנשים שרכשו את האפסון ולא מתלוננים על השחורים שלו, כן מתלוננים ומנסים לפתור ברמת הגדרות כל מיני דברים אחרים אבל אף אחד לא אמר שם שיש לו בעיה עם הקונטרסט של המקרן.
זה של JVC יש אחלה קונטרסט זה ברור, אף אחד לא אמר שלו, אבל יכול להיות, רק אולי שמבחינת האפסון הקונטרסט שלו הוא מספיק טוב ולא הכי טוב ונקודות אחרות ידברו אל הקהל שקונה אותו. גם עופר בסקירה שלו פה אמר שיש לו קונטרסט טוב ושאיכות התמונה מעולה גם בסצנות כהות.
אתה גם אמרת שעד לאחרונה JVC היו מחוץ לתחום בגלל התקציב וחוסר ביבוא מסודר, בארה"ב זה לא המצב, המחיר דומה ויש אחריות מסודרת ועדיין אנשים בוחרים באפסון אז כנראה שהסיבה היא לא תקציב או אחריות. אגב, אני מגיע לאפסון הזה לאחר סדרה של מקרני כניסה לאורך השנים (אפסון, אייסר, אופטומה)
לדעתי כל מקרן ברמות המחיר האלה אמור להוציא תמונה טובה מאד.
רן, אני מבין מאיפה אתה בא ואני שוב אומר אין מקרן שמתקרב לאיכות הקונטרסט של הJVC ואני לא מכניס בכלל לדיון את הסוני. ברור לך גם שזה לא ישים "לחיות" עם מקרן לפני שרוכשים אחד ואם צריך לעבור תקופת breakin (כמו ברמקולים) אז כנראה שיותר קשה לשים לב להבדלים (שמים לב רק לאחר שמתרגלים לתמונה). (אגב, יש לי גם מסך LCD בבית ואין קשר בין התמונה שהמסך מוציא לזה שהמקרן מוציא)
כל מה שאני במהלך השירשור מנסה לומר זה שיש מקרנים שונים לטעמים שונים של אנשים, זה לא קשור לפשרות, זה לא קשור לאמת אחת אבסלוטית אלא לטעם אישי, ולכן מי שמתלבט בין המקרנים צריך לומר את כל החוזקות והחולשות של כל המקרנים והוא צריך להחליט לפי טעמו האישי....
·אנחנו אומרים את אותו דבר... וזה מה שכתוב גם במסמך (מה שמודגש זה מה שהתווסף ב- 2.0)oferlaor כתב:זה מסמך של HDMI 2.0 הוא לא ממש מסביר את קצבי הנתונים או את מה שהיה ב-HDMI 1.4
אני חוזר ואומר - HDMI 1.4 חד משמעית תומך ב-4K 24FPS/25FPS/30FPS עם 10 ביט ב-4:2:2....