שרשור תגובות: מקרן TW9300 של אפסון עם UHD ו-HDR

מקרנים קידמיים - Front Projector.
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 16671
נתן תודות: 973 פעמים
קיבל תודות: 2092 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

dondi כתב:
...
...
·
אתה טועה
...
·

עבור צפיה באיכות תמונה אני צודק גם צודק, עבור משחקים ? כנראה שאני טועה.

esoreanu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

oferlaor כתב:מאוד קשה לי להאמין שהדברים האלה לא פתירים ברמת שדרוג קושחה.
...
·לא בטוח.
גם לנגנים יש מגבלות מסוימות...
[img2=560x451]http://www.acousticfrontiers.com/wp-con ... _rates.png[/img2]
אם האפסון היה תומך גם ב- 18 גיג'ה זה מרחיב את האופציות של התמיכה בנגנים.
כרגע זה רולטה רוסית (צירפתי קובץ מ- avsforum).

השאלה אם אתה מוכן לנסות נגנים שונים עד שאתה מוצא משהו שעובד...
אם היה נגן BD UHD אם אפליקציה של נטפלקיס ואמזון שידוע שהוא עובד טוב אם האפסון זה היה מפשט את ההחלטה בשבילי.
עכשיו זה נראה שצריך להחזיק 4 מכשירים שונים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

תבדוק אם הנגן של oppo תומך, נראה לי שכן אבל לא בטוח.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #34 

istarmini כתב:
...
...
·

עבור צפיה באיכות תמונה אני צודק גם צודק, עבור משחקים ? כנראה שאני טועה.
...
·
חוץ ממשחקים תוסיף חדות, צבעים, פירוט.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

המספרים בצילום הזה לא נראים לי נכונים. תסתכלו כאן:
http://www.cedia.co.uk/cda_/images/Reso ... er_ENG.pdf

בעמודים 5+6 הם מסבירים מה הסטנדרט מתיר עבור UHD ב-HDMI 1.4 וגם ב-HDMI 2.

אגב אני בבית משתמש ב-Dune solo 4K (עובד ב-HDMI 1.4) ואני מוציא 3840x2160 עם 10 ביט ב-4:2:2 בקצב 8.9Gbps

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #36 

dondi כתב:
...
...
·
חוץ ממשחקים תוסיף חדות, צבעים, פירוט.
...
·

צבעים זה קישקוש בלבוש ,זה טוב ונחמד על הנייר, 0 סיכוי להבחנה בעין אנושית .

חדות? מי שיקרא עוד עלול לחשוב שה JVC מטושטש חחחחח, תהיה רציני.

לעיני וטעמי קונטרסט זה העיקר ומקרן עם קונטרסט פחות טוב אפילו וחד קצת יותר יראה פחות טוב ,מבחינתי אין בכלל שאלה, זה משליך על עומק תמונה ותלת ממדיות שלה באופן ישיר וניתן להבחנה בקלות .

האפסון קצת בעייתי מבחינת תמיכת רוחב הפס של ה HDMI . אז נכון ,כרגע אין תכנים שמצריכים את רוחב הפס של JVC אבל במידה ויגיעו האפסון בבעיה. אתה אומר יהיה עדכון קושחה לאפסון? סבבה .

תוסיף את ענין הרעש העודף של האפסון במצב מנורה גבוהה (עבור HDR) ואת איכות הבניה המסיבית יותר של ה JVC .

ה JVC לטעמי מיועד ליותר פריקים של התחום אלו שבאמת מחפשים את הטופ, בתקציב נתון , האפסון מיועד לפשרנים

יותר אלו שתוספת חדות קטנה (ואולי אפילו מלאכותית, לא יודע ) גורמת להם לזנוח את העיקר, לדעתי, והוא הקונטרסט.

מבחינתי, הבחירה היא ברורה, אבל כל אחד יעשה מה שהוא מבין.

esoreanu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #37 

עופר תסתכל על הטבלה פה:
http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2 ... 0_faq.aspx
היא נראת לי זהה לטבלה שפרסמתי למעלה..

אם היית מכריח אותי לתת איזה תאוריה, הייתי אומר שאפסון לקחו צ'יפ של 1.4 ואפשרו חלק מהפיטצ'רים של 2.0.
זה מסביר הרבה מהבעיות תאימות של המכשיר.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

זה מסמך של HDMI 2.0 הוא לא ממש מסביר את קצבי הנתונים או את מה שהיה ב-HDMI 1.4

אני חוזר ואומר - HDMI 1.4 חד משמעית תומך ב-4K 24FPS/25FPS/30FPS עם 10 ביט ב-4:2:2.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #39 

istarmini כתב:
...
...
·

צבעים זה קישקוש בלבוש ,זה טוב ונחמד על הנייר, 0 סיכוי להבחנה בעין אנושית .

חדות? מי שיקרא עוד עלול לחשוב שה JVC מטושטש חחחחח, תהיה רציני.

לעיני וטעמי קונטרסט זה העיקר ומקרן עם קונטרסט פחות טוב אפילו וחד קצת יותר יראה פחות טוב ,מבחינתי אין בכלל שאלה, זה משליך על עומק תמונה ותלת ממדיות שלה באופן ישיר וניתן להבחנה בקלות .

האפסון קצת בעייתי מבחינת תמיכת רוחב הפס של ה HDMI . אז נכון ,כרגע אין תכנים שמצריכים את רוחב הפס של JVC אבל במידה ויגיעו האפסון בבעיה. אתה אומר יהיה עדכון קושחה לאפסון? סבבה .

תוסיף את ענין הרעש העודף של האפסון במצב מנורה גבוהה (עבור HDR) ואת איכות הבניה המסיבית יותר של ה JVC .

ה JVC לטעמי מיועד ליותר פריקים של התחום אלו שבאמת מחפשים את הטופ, בתקציב נתון , האפסון מיועד לפשרנים

יותר אלו שתוספת חדות קטנה (ואולי אפילו מלאכותית, לא יודע ) גורמת להם לזנוח את העיקר, לדעתי, והוא הקונטרסט.

מבחינתי, הבחירה היא ברורה, אבל כל אחד יעשה מה שהוא מבין.
...
·

אחלה הבחנה "קישוש בלבוש", מאד מקצועית, אני לא אומר שהJVC מטושטש, אבל לפי ביקורות בעולם יש לו תמונה "רכה" יותר וזה משהו שרואים. בנוגע לצבעים, התמיכה ב P3 בJVC עומדת על כ 85% בעוד שבאפסון עומדת על 100% וזה משהו שרואים ועוד איך רואים.
בנוסף, כל מי שחובב ספורט ורוצה לראות גם שידורים חיים לא יבחר בJVC כי הוא פשוט לא יודע להתמודד עם סצנות מהירות.

עניין נוסף והוא משהו שנמצא ברשת באופן נרחב חדר לא מטופל לא יהנה מהשחורים היותר שחורים של ה JVC . עניין נוסף, השחורים באים לידי ביטוי רק בסצנות כהות במהלך סרטים שבדר"כ מסתכמות במספר דקות בסרט, ועולה השאלה מה עדיף לראות יותר שחור כמה דקות בכל שעתיים צפיה? או לראות יותר צבעים בחדות גבוה כל השעתיים? עניין של טעם אישי.

בכלל בזמן האחרון יש פה בפורום זלזול בכל מקרן שאינו JVC ועם כל הכבוד המצב ממש לא כפי שמנסים להציג פה.

אתה מוזמן לפנות לשרשור של מקרני 5040\6040 ב AVS (יש כ 500 עמודים שם) ותתפלא, היו אנשים שהתלבטו בין שני המקרנים האלה (אפסון אל מול JVC) ובחרו באפסון (בארה"ב הם גם סביבת אותה רמת מחיר ולכן המחיר לא היה שם פקטור). ולא כולם שם גיימרים, לJVC יש המון בעיות שונות שהעלו שם, כגון בעיון handshake עם ה HDMI, חוסר החדות, עיוותים בצבעים בעיקר כשמתקרבים לשולי התמונה, לאג גבוה מאד, ועוד.

עבורך העיקר הוא הקונסטראסט, עבורי הוא לא, ולכן לך מתאים יותר ה JVC ועבורי לא.

התפשרות זה משהו סובייקטיבי, אני התפשרתי על "שחורים" אתה התפשרת על לאג, צבעים , חדות. ואני חייב לציין במחינתי השחורים של האפסון מעולים, לא מרגיש פשרה בכלל. כנראה כמו שעבוך הJVC חד וצבעוני.

אני לא אומר שה JVC מקרן לא טוב, מעולם לא אמרתי את זה, וגם לא צריך להיעלב מזה, אני רק מציין שלכל מקרן יש את החולשות והחוזקות שלו.

גם אני הייתי על הגדר ובהתחלה נטיתי לכיוון ה JVC (אפשר לראות שירשורים ישנים שלי מלפני חצי שנה פה) ובסוף הלכתי על האפסון, לקרוא לי פשרן... לא נראה לי שזה נכנס למערכת השיקולים שלי בזמן הבחירה שלי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #40 

dondi כתב:
...
...
·

אחלה הבחנה "קישוש בלבוש", מאד מקצועית, אני לא אומר שהJVC מטושטש, אבל לפי ביקורות בעולם יש לו תמונה "רכה" יותר וזה משהו שרואים. בנוגע לצבעים, התמיכה ב P3 בJVC עומדת על כ 85% בעוד שבאפסון עומדת על 100% וזה משהו שרואים ועוד איך רואים.
בנוסף, כל מי שחובב ספורט ורוצה לראות גם שידורים חיים לא יבחר בJVC כי הוא פשוט לא יודע להתמודד עם סצנות מהירות.

עניין נוסף והוא משהו שנמצא ברשת באופן נרחב חדר לא מטופל לא יהנה מהשחורים היותר שחורים של ה JVC . עניין נוסף, השחורים באים לידי ביטוי רק בסצנות כהות במהלך סרטים שבדר"כ מסתכמות במספר דקות בסרט, ועולה השאלה מה עדיף לראות יותר שחור כמה דקות בכל שעתיים צפיה? או לראות יותר צבעים בחדות גבוה כל השעתיים? עניין של טעם אישי.

בכלל בזמן האחרון יש פה בפורום זלזול בכל מקרן שאינו JVC ועם כל הכבוד המצב ממש לא כפי שמנסים להציג פה.

אתה מוזמן לפנות לשרשור של מקרני 5040\6040 ב AVS (יש כ 500 עמודים שם) ותתפלא, היו אנשים שהתלבטו בין שני המקרנים האלה (אפסון אל מול JVC) ובחרו באפסון (בארה"ב הם גם סביבת אותה רמת מחיר ולכן המחיר לא היה שם פקטור). ולא כולם שם גיימרים, לJVC יש המון בעיות שונות שהעלו שם, כגון בעיון handshake עם ה HDMI, חוסר החדות, עיוותים בצבעים בעיקר כשמתקרבים לשולי התמונה, לאג גבוה מאד, ועוד.

עבורך העיקר הוא הקונסטראסט, עבורי הוא לא, ולכן לך מתאים יותר ה JVC ועבורי לא.

התפשרות זה משהו סובייקטיבי, אני התפשרתי על "שחורים" אתה התפשרת על לאג, צבעים , חדות. ואני חייב לציין במחינתי השחורים של האפסון מעולים, לא מרגיש פשרה בכלל. כנראה כמו שעבוך הJVC חד וצבעוני.

אני לא אומר שה JVC מקרן לא טוב, מעולם לא אמרתי את זה, וגם לא צריך להיעלב מזה, אני רק מציין שלכל מקרן יש את החולשות והחוזקות שלו.

גם אני הייתי על הגדר ובהתחלה נטיתי לכיוון ה JVC (אפשר לראות שירשורים ישנים שלי מלפני חצי שנה פה) ובסוף הלכתי על האפסון, לקרוא לי פשרן... לא נראה לי שזה נכנס למערכת השיקולים שלי בזמן הבחירה שלי.
...
·

סצנות שחורים של 2 דקות ?? הבנתי , לא מסכים.
רק לאחרונה צפיתי בגיסון בורן, חצי סרט חושך, בסרט עם 3 הילדים ששודדים העיוור, 80% חושך, סרטי מלחמות הכוכבים והרשימה עוד ארוכהההה. יש מספיק סרטים, שכוללים סצנות חשוכות, הרבה מעבר לשתי דקות, הרבה מעבר.

אתה מבחין ב 15% הבדל מבחינת הצבעים? התברכת בראייה מעולה , תהנה.

שוב כל ״ההיתרונות״ של האפסון מתגמדים ,לדעתי, לעומת השחורים הנחותים יחסית, כי שחורים, לטעמי, זה מה שעושה את התמונה. שוב ,זה עומק, זו תמונה תלת מימדית, זה לחלוטין לא בר השוואה לתמונה חדה /רכה יותר או ״ליתרון״ ה 15% בצבעים.

בנוסף ל jvc תוכנת כיול מעולה ואוטומטית (נדרש לרכוש סנסור) ,שזה יתרון נוסף שמאפשר לנצל את מקסימום יכולות המקרן ,בכל תקופה נתונה של חיי המנורה.

לגבי ספורט .
שמע, הבן שלי רואה כדורגל ולא שמעתי תלונות. הוא משחק פיפא , שוב, לא נשמעו תלונות בבית. כנראה שקיימת בעיה בתכנים תובעניים יותר ולכן מי שזה חשוב לו כנראה יעשה נכון ויבחר באפסון.

היו לי שני מקרני אפסון בעבר אני לא אנטי אפסון ממש לא(הייתי קרוב לרכוש את ה 9300) אבל עד לאחרונה ,מבחינתי ,jvc היו מחוץ לתחום ,בגלל חוסר ביבואן ומחיר גבוה.(תמיד הייתי מגיע לרן ,לסלון לא מטופל יש להדגיש, נדהם מהתמונה וחוזר בבאסה לצפות באפסון אצלי בחדר, מטופל גם מטופלחחחחח. כששתי המגבלות הללו הוסרו קפצתי על העגלה ולטעמי זה היה צעד נכון עבורי, כנראה שעבורך לא.

דרך אגב לפני האפסון הזה איזה מקרן היה לך ?

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 607 פעמים

שרשור שלא נקרא #41 

Dondi.

אני לא חושב שיש נטייה לזלזל במקרנים שהם לא jvc, אלא יש רצון עז ועיקש להפנות את תשומת ליבם של רוכשים פוטנציאלים לבחון בקפידה את המקרנים של JVC, אשר נחשבת ולא בכדי, למובילה בתחומה.

המקרנים של אפסון הם אחלה ומדובר בחברה רצינית אך מלכתחילה, לפחות בעיני, הטכנולוגיה שהיא משתמשת בה היא נחותה ביחס לטכנולוגיה בה משתמשות סוני וjvc.

אני מניח שעכשיו תאמר שראית מקרנים של סוני או jvc ולא חשת בשום הבדל, או שאתה לא ממש מבין את היתרון וזה בסדר, העניין הוא שזה מסוג הדברים שצריך לחיות איתם כדיי להעריך אותם.

וזה דומה לחוסר המשקל שאתה מעניק לנושא של קונטרסט. גם זה נובע מחוסר נסיון ו/או העובדה שלא חיית עם מקרן בעל קונטרסט מאוד גבוה.

לו היית חי עם שני האספקטים האמורים לא היית הולך אחורה בעניין הקונטרסט או מצהיר הצהרה מופרכת שמדובר ב סצינות שמרכיבות 15 דק בסרט וובוודאי לא היית מחליף לטכנולוגיה של LCD שהייתה נראית לך כמו טלויזיה (חדה באופן מלאכותי) ולא תמונה שמדמה שקולנוע.

שמחתי שאיזכרת את AVS.
מבלי חלילה לפגוע בפורום המצוין הזה, הפורום מעבר לים מאגד לתוכו את המומחים הגדולים בעולם ואנשים בעלי ידע עצום.
אומנם הפנת לשרשור על האפסון אך התבוננות ולו שטחית בפורום של המקרנים בAVS, מגלה כי החברה שזוכה להכי הרבה תשומת לב, לשירשורים הכי ארוכים, להתלהבות, להתרגשות ולתמיכה הגדולים ביותר היא BY FAR חברת JVC ולא בכדי.

זו החברה שניצב כיום בחזית בתחום הזה.

שמח שבחרת באפסון ואתה מרוצה, אבל יש מרחק גדול בין החברות האלה. זו דעתי וחולקים אותה עוד רבים אחרים.

רן

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #42 

אתם שניכם מפספסים את הנקודה.
זה לא בינארי עניין בחירת המקרן,

istarmini כתבת שהבן שלך לא מתלונן ומשחק במקרן, זה מעולה וכנראה גם לא יתלונן בעתיד אבל זה לא אומר שלמקרן אין בעיה בתחום הזה והיא ידועה, אם אני חוזר ל AVS יש שם מלא אנשים שרכשו את האפסון ולא מתלוננים על השחורים שלו, כן מתלוננים ומנסים לפתור ברמת הגדרות כל מיני דברים אחרים אבל אף אחד לא אמר שם שיש לו בעיה עם הקונטרסט של המקרן.
זה של JVC יש אחלה קונטרסט זה ברור, אף אחד לא אמר שלו, אבל יכול להיות, רק אולי שמבחינת האפסון הקונטרסט שלו הוא מספיק טוב ולא הכי טוב ונקודות אחרות ידברו אל הקהל שקונה אותו. גם עופר בסקירה שלו פה אמר שיש לו קונטרסט טוב ושאיכות התמונה מעולה גם בסצנות כהות.
אתה גם אמרת שעד לאחרונה JVC היו מחוץ לתחום בגלל התקציב וחוסר ביבוא מסודר, בארה"ב זה לא המצב, המחיר דומה ויש אחריות מסודרת ועדיין אנשים בוחרים באפסון אז כנראה שהסיבה היא לא תקציב או אחריות. אגב, אני מגיע לאפסון הזה לאחר סדרה של מקרני כניסה לאורך השנים (אפסון, אייסר, אופטומה)

לדעתי כל מקרן ברמות המחיר האלה אמור להוציא תמונה טובה מאד.

רן, אני מבין מאיפה אתה בא ואני שוב אומר אין מקרן שמתקרב לאיכות הקונטרסט של הJVC ואני לא מכניס בכלל לדיון את הסוני. ברור לך גם שזה לא ישים "לחיות" עם מקרן לפני שרוכשים אחד ואם צריך לעבור תקופת breakin (כמו ברמקולים) אז כנראה שיותר קשה לשים לב להבדלים (שמים לב רק לאחר שמתרגלים לתמונה). (אגב, יש לי גם מסך LCD בבית ואין קשר בין התמונה שהמסך מוציא לזה שהמקרן מוציא)

כל מה שאני במהלך השירשור מנסה לומר זה שיש מקרנים שונים לטעמים שונים של אנשים, זה לא קשור לפשרות, זה לא קשור לאמת אחת אבסלוטית אלא לטעם אישי, ולכן מי שמתלבט בין המקרנים צריך לומר את כל החוזקות והחולשות של כל המקרנים והוא צריך להחליט לפי טעמו האישי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #43 

dondi כתב:אתם שניכם מפספסים את הנקודה.
זה לא בינארי עניין בחירת המקרן,

istarmini כתבת שהבן שלך לא מתלונן ומשחק במקרן, זה מעולה וכנראה גם לא יתלונן בעתיד אבל זה לא אומר שלמקרן אין בעיה בתחום הזה והיא ידועה, אם אני חוזר ל AVS יש שם מלא אנשים שרכשו את האפסון ולא מתלוננים על השחורים שלו, כן מתלוננים ומנסים לפתור ברמת הגדרות כל מיני דברים אחרים אבל אף אחד לא אמר שם שיש לו בעיה עם הקונטרסט של המקרן.
זה של JVC יש אחלה קונטרסט זה ברור, אף אחד לא אמר שלו, אבל יכול להיות, רק אולי שמבחינת האפסון הקונטרסט שלו הוא מספיק טוב ולא הכי טוב ונקודות אחרות ידברו אל הקהל שקונה אותו. גם עופר בסקירה שלו פה אמר שיש לו קונטרסט טוב ושאיכות התמונה מעולה גם בסצנות כהות.
אתה גם אמרת שעד לאחרונה JVC היו מחוץ לתחום בגלל התקציב וחוסר ביבוא מסודר, בארה"ב זה לא המצב, המחיר דומה ויש אחריות מסודרת ועדיין אנשים בוחרים באפסון אז כנראה שהסיבה היא לא תקציב או אחריות. אגב, אני מגיע לאפסון הזה לאחר סדרה של מקרני כניסה לאורך השנים (אפסון, אייסר, אופטומה)

לדעתי כל מקרן ברמות המחיר האלה אמור להוציא תמונה טובה מאד.

רן, אני מבין מאיפה אתה בא ואני שוב אומר אין מקרן שמתקרב לאיכות הקונטרסט של הJVC ואני לא מכניס בכלל לדיון את הסוני. ברור לך גם שזה לא ישים "לחיות" עם מקרן לפני שרוכשים אחד ואם צריך לעבור תקופת breakin (כמו ברמקולים) אז כנראה שיותר קשה לשים לב להבדלים (שמים לב רק לאחר שמתרגלים לתמונה). (אגב, יש לי גם מסך LCD בבית ואין קשר בין התמונה שהמסך מוציא לזה שהמקרן מוציא)

כל מה שאני במהלך השירשור מנסה לומר זה שיש מקרנים שונים לטעמים שונים של אנשים, זה לא קשור לפשרות, זה לא קשור לאמת אחת אבסלוטית אלא לטעם אישי, ולכן מי שמתלבט בין המקרנים צריך לומר את כל החוזקות והחולשות של כל המקרנים והוא צריך להחליט לפי טעמו האישי.
...
·

תראה ברור שיש קונים לכל המקרנים אין אמת מוחלטת פה וכל אחד עם הדעות שלו .

לטעמי הקונטרסט, עבור צפיה בסרטים, זה הדיל ברייקר, כי לעיני זה מה שעושה תמונה לטובה יותר או פחות, זה משמעותי הרבה יותר ,מבחינתי ,מעוד קצת חדות או 15% בצבעים

מבחינתי זה כמו השוואה בין מכונית ספורט. להגיע ראשון לקו הגמר = מבחינתי להשגת התמונה הטובה ביותר. זה שיש מכונית עם חלונות חשמליים וכזו בלי זה נחמד אבל לא זה מה שקובע מי תחצה ראשונה את קו הגמר.
מה שקובע זה שילוב המנוע והגיר שזה = מבחינתי לקונטרסט.

כתבת שאתה מגיע לאפסון לאחר מקרני כניסה. אולי פה "הבעיה" כי במקרני כניסה הקונטרסט הוא בדיחה ולכן כשאתה שם את האפסון החדש מולם זו אשכרה ליגה לאומית.

אבל אין ויכוח לכל מקרן יתרונות וחסרונות וכל אחד יעשה את השיקול שלו, בהתאם לציפיות שלו מהמקרן.
אני יותר מבטוח שאתה נהנה מהמקרן (וגם אני ,ללא ספק, הייתי נהנה ממנו רק שמה JVC אני נהנה יותר) והכל בסדר.

esoreanu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #44 

oferlaor כתב:זה מסמך של HDMI 2.0 הוא לא ממש מסביר את קצבי הנתונים או את מה שהיה ב-HDMI 1.4

אני חוזר ואומר - HDMI 1.4 חד משמעית תומך ב-4K 24FPS/25FPS/30FPS עם 10 ביט ב-4:2:2.
...
·אנחנו אומרים את אותו דבר... וזה מה שכתוב גם במסמך (מה שמודגש זה מה שהתווסף ב- 2.0)
כלומר 4:2:2 נתמך ב- 24/25/30 ב- 10 ביט גם ב- 1.4.
אפסון תומך בזה וגם הם ראו שהם יכולים להעביר גם 4:2:0 ב- 60/50 ב- 8 ביט אז הוסיפו.
אבל זה ממש לא מכסה את מה שנתמך ב- 2.0 וזאת הבעיה...
אני כבר רואה אם המקרן הנוכחי שלי שיש בעיות תאימות בין מקור של 2.0 לתצוגה של 1.4.
כנראה שאפשר להסתדר היום עם 1.4, אבל זה באמת future proof וזאת הבעיה שלי.
המקרן מצויין ומתומחר טוב ויש מצב טוב שאני כן אקנה אותו, אבל יש לו בעיות HDR והוא לא באמת מקרן שיתן לך שקט להמון זמן.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 607 פעמים

שרשור שלא נקרא #45 

Dondi,

הטיעון שלך לפיו אין מקרן אחד שמתאים לכולם הוא ברור, מובן מאליו ונכון לכל תחום שקשור בצריכה היום יומית שלנו.
עובדה זו גרמה לי להיות בעלים של מקרנים מפירמות שונות לאורך השנים האחרונות (כולל אפסון וסוני).

אתה זה שלצערי מפספס את הנקודה ודווקא יואב , בניגוד אליי
,חידד אותה.

יש כאן כמה נקודות שללא קשר לרצונות הסובייקטיביל שלנו מהווים דיל ברייקר. כמובן שאפשר להתפלסף ולטעון כי כל רוכש והדיל ברייקר שלו, אבל בסופו של יום התכנסנו כאן לחוות קולנוע בבית שלנו והמטרה של חדות התמונה בשידורים של מכבי היא משנית.

לאור זאת , צריך להבין שיש כרגע (ואני אומר את זה בצער) פירמה אחת שתאפשר לך לראות את מלחמת הכוכבים או הנוסע השמיני או למצוא את דורי (סרט מאוד קשה מבחינת דרישות הקונטרסט שלו) ועוד המוןןןן אחרים כמו שצריך וזו JVC.

זה דיל ברייקר.
ואתה תיווכח בכך רק אחרי שתחייה עם מקרנים כאלה. אני מבין את הקושי הטכני בכך.
אגב, גם יואב קישקש לי על כך שאין לו "שום בעיה" עם הקונטרסט של אפסון הקודם שלו ובכלל קונטרסט זה לא משהו כל כך מהותי.
..בוא נראה אם יואב יהיה מוכן לעבור ביום מן הימים למקרן עם קונטרסט נמוך אחרי שהוא הבין את המשמעות האמיתית של הפרמטר הזה.

ובאשר לאפסון הספציפי שצפיתי בו ארוכות.
א. יש למקרן הזה בעיית ברייטנס . נקודה. כדיי להקל על הבעיה הזו צריך לעבור למצב של מנורה גבוהה ואז הרעש הוא מאוד גבוה.
ב. הקונטרסט של הפנלים מאוד מאוד נמוך וחייבים להפעיל את הצמצם שלו.
בהפעלת הצמצם שלו נתקלים ב-2 בעיות:
1. קל לזהות את הפעולה שלו.
2. הצמצם מרעיש.

2 הנקודות האמורות, לפחות מבחינתי, עוד הרבה לפני בדיקת איכות התמונה שלו per se מהוות דיל ברייקר, לפחות עבורי.

היות ולשמחתה של אפסון יש אנשים (רציניים וטובים) שחושבים אחרת, אז אני מניח שהכל בסדר..

רן

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”