שרשור תגובות: רפורמת כחלון לביטול מסי הסלולר - המפסידים וה...מפסידים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
בבל״ת. אין לך מושג כמה אני טס ומאיפה או כמה טלפונים אני רוכש ומאיפה.
הטיעון שלי הוא שמדובר בכלכלת בחירות. מה הופך את סמארטפונים לדבר הכי חשוב לבטל את המיסוי?
הטיעון שלי הוא שמדובר בכלכלת בחירות. מה הופך את סמארטפונים לדבר הכי חשוב לבטל את המיסוי?
יש לי מושג שאתה כן טס לחו"ל לפחות פעם-פעמיים בשנה (וגאס, ברלין במינימום), ואם לא אתה - אז חבריך מהאתר.
ולכן היה זה רק מתבקש שתקנה בחו"ל. ואני לא בא אליך בטענות על כך - כל אחד היה נוהג ככה!
ושוב, אתה לא אמרת שקנית בארץ. והגיוני להניח שקנית בחו"ל.
אז למה מי שמתחמק מתשלום המס בעצמו, יכול לבוא בטענות ולומר שהמס מוצדק? העיקר ש"אחרים ישלמו"...
הקטע הוא שעל רוב מוצרי הצריכה חל רק מע"מ. אז למה להחריג דווקא סמארטפונים? זה לא הוגן! זה מעוות!
תגיד, מה יותר מוצדק: מס קניה על סמארטפון או מס קניה על תכשיטים?
ואתה יודע על מה משני אלה כן היה מס קניה ועל מה לא היה?
נכון, על תכשיטים אין שום מס קניה, ומשום מה לכולם זה מובן מאליו, אבל לא מובן מאליו שעל סמארטפון לא יהיה מס חריג.
כיום, יש רק קטגוריה צרכנית אחת ועליה חלים מיסים מיוחדים. והקטגוריה היא זאת שהאתר כאן עוסק בה... אלקטרוניקה בידורית!
זה עיוות מטורף, שלא קיים ברוב המדינות בעולם! וזה מה שמוכיח שזה לא ראוי!
על כל מכשירי האלקטרוניקה הבידורית יש מס קניה! ולפיד השרלטן בחר במס עוד יותר גדול על טלויזיות מעל "50.
צריך לבטל את כל מיסי הקניה על כל מוצרי האלקטרוניקה הבידורית! שיישאר רק מע"מ! ככה זה בכל העולם כי ככה צריך להיות!
ולכן היה זה רק מתבקש שתקנה בחו"ל. ואני לא בא אליך בטענות על כך - כל אחד היה נוהג ככה!
ושוב, אתה לא אמרת שקנית בארץ. והגיוני להניח שקנית בחו"ל.
אז למה מי שמתחמק מתשלום המס בעצמו, יכול לבוא בטענות ולומר שהמס מוצדק? העיקר ש"אחרים ישלמו"...
הקטע הוא שעל רוב מוצרי הצריכה חל רק מע"מ. אז למה להחריג דווקא סמארטפונים? זה לא הוגן! זה מעוות!
תגיד, מה יותר מוצדק: מס קניה על סמארטפון או מס קניה על תכשיטים?
ואתה יודע על מה משני אלה כן היה מס קניה ועל מה לא היה?
נכון, על תכשיטים אין שום מס קניה, ומשום מה לכולם זה מובן מאליו, אבל לא מובן מאליו שעל סמארטפון לא יהיה מס חריג.
כיום, יש רק קטגוריה צרכנית אחת ועליה חלים מיסים מיוחדים. והקטגוריה היא זאת שהאתר כאן עוסק בה... אלקטרוניקה בידורית!
זה עיוות מטורף, שלא קיים ברוב המדינות בעולם! וזה מה שמוכיח שזה לא ראוי!
על כל מכשירי האלקטרוניקה הבידורית יש מס קניה! ולפיד השרלטן בחר במס עוד יותר גדול על טלויזיות מעל "50.
צריך לבטל את כל מיסי הקניה על כל מוצרי האלקטרוניקה הבידורית! שיישאר רק מע"מ! ככה זה בכל העולם כי ככה צריך להיות!
yaron78
אתה כנראה מאוד צעיר אם דווקא זה מוציא אותך מהכלים.
עוולות אחרות וחלוקת משאבים לא צודקת ולא סבירה לא מטרידה אותך בשלב זה של חייך אבל תאמין לי שכאשר תגיע לבקר קרובי משפחה קשישים שלך בבית חולים ציבורי תיחשף לעוולות הרבה יותר קשות ומשמעותיות מ 15% מס קניה על סלולריים...
זה רק שאלה של זמן כי אף אחד לא חי לנצח ואנשים קשישים זקוקים לעזרה רפואית הרבה יותר מצעירים.
ארז
אתה כנראה מאוד צעיר אם דווקא זה מוציא אותך מהכלים.
עוולות אחרות וחלוקת משאבים לא צודקת ולא סבירה לא מטרידה אותך בשלב זה של חייך אבל תאמין לי שכאשר תגיע לבקר קרובי משפחה קשישים שלך בבית חולים ציבורי תיחשף לעוולות הרבה יותר קשות ומשמעותיות מ 15% מס קניה על סלולריים...
זה רק שאלה של זמן כי אף אחד לא חי לנצח ואנשים קשישים זקוקים לעזרה רפואית הרבה יותר מצעירים.
ארז
לא צעיר בכלל.
אלא אם בשבילך רק אנשים בגיל העמידה ראויים לדעה.
יש עיוות מס, וצריך לתקן אותו. מאוד פשוט.
אין סוף לצדקנויות והבכיינויות למיניהן שאומרות מה אפשר לתת ל"מוחלשים" למיניהם.
וגם אם תשפוך עוד מיליארדים על ה"מוחלשים", זה לא יספיק ויהיה צריך עוד. כי אין לזה סוף!
עובדה שבכל העולם אין את העיוותים האלה.
השורשים של זה הם בימים שחשבו שהציבור בכלל לא צריך טלויזיות או תקשורת חופשית. זה מאוד ארכאי!
צריך לבטל את הגיבנת הזאת שקיימת פה מהימים ההם.
אלא אם בשבילך רק אנשים בגיל העמידה ראויים לדעה.
יש עיוות מס, וצריך לתקן אותו. מאוד פשוט.
אין סוף לצדקנויות והבכיינויות למיניהן שאומרות מה אפשר לתת ל"מוחלשים" למיניהם.
וגם אם תשפוך עוד מיליארדים על ה"מוחלשים", זה לא יספיק ויהיה צריך עוד. כי אין לזה סוף!
עובדה שבכל העולם אין את העיוותים האלה.
השורשים של זה הם בימים שחשבו שהציבור בכלל לא צריך טלויזיות או תקשורת חופשית. זה מאוד ארכאי!
צריך לבטל את הגיבנת הזאת שקיימת פה מהימים ההם.
עזרו לכם? כפתור "תודה" נמצא בפינה השמאלית+תחתונה בפוסט - אנא השתמשו בו!
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3537
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 193 פעמים
אני עדיין לא הבנתי איך החלטת שלהחיל מס על אלקטרוניקה בידורית וסמארטפונים זה "לא ראוי" על בסיס זה שזה לא קיים ברוב מדינות העולם.
ברוב מדינות העולם גם אין לך 30% מהאוכלוסיה (!!!!) שחיים על חשבונך (אפקטיבית אגב מבחינת צריכת שירותים וקצבאות מדובר באזור ה-50%). צריך לממן את זה ממקורות כלשהם.
ברוב מדינות העולם גם אין לך 30% מהאוכלוסיה (!!!!) שחיים על חשבונך (אפקטיבית אגב מבחינת צריכת שירותים וקצבאות מדובר באזור ה-50%). צריך לממן את זה ממקורות כלשהם.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
ואגב, בעניין מיידיות הפחתת המיסים:
אם היו מודיעים מראש על תאריך לא מיידי, אז הצרכנים היו מחכים ומפסיקים לקנות. וברור שזה רקG
ותאריך רחוק מדי זה לא וודאי כי בינתיים זה יכול להתבטל, ולכן ברור למה לא בחר בדרך הזאת.
ואם המהלך של הורדת המיסים הוא לא מיידי, בבת אחת, ועם פירסום רב למהלך (כך שהציבור יהיה מודע אליו), אז היבואנים היו ממסמסים את המהלך וגורפים את ההפרש לכיסם!
ככה היה עם עוד מהלך מטופש שעשה לפיד - הפחית את המכסים על הטונה, בהליך הדרגתי של כמה שנים. המהלך כבר נגמר, אבל לא חלה שום הפחתה במחיר לצרכן - היבואנים גרפו את כל ההפרש לכיסם! נכון היה להפחית את המכסים - אבל לא בהליך מדורג. לפיד הריקני לא היה מסוגל להבין את זה...
אם היו מודיעים מראש על תאריך לא מיידי, אז הצרכנים היו מחכים ומפסיקים לקנות. וברור שזה רקG
ותאריך רחוק מדי זה לא וודאי כי בינתיים זה יכול להתבטל, ולכן ברור למה לא בחר בדרך הזאת.
ואם המהלך של הורדת המיסים הוא לא מיידי, בבת אחת, ועם פירסום רב למהלך (כך שהציבור יהיה מודע אליו), אז היבואנים היו ממסמסים את המהלך וגורפים את ההפרש לכיסם!
ככה היה עם עוד מהלך מטופש שעשה לפיד - הפחית את המכסים על הטונה, בהליך הדרגתי של כמה שנים. המהלך כבר נגמר, אבל לא חלה שום הפחתה במחיר לצרכן - היבואנים גרפו את כל ההפרש לכיסם! נכון היה להפחית את המכסים - אבל לא בהליך מדורג. לפיד הריקני לא היה מסוגל להבין את זה...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
·למה זה ראוי יותר מאשר למשל המס על מסכי 50" ומעלה (שלמיטב ידיעתי עדיין קיים מאז תקופת לפיד).MarioMan כתב:אני עדיין לא הבנתי איך החלטת שלהחיל מס על אלקטרוניקה בידורית וסמארטפונים זה "לא ראוי" על בסיס זה שזה לא קיים ברוב מדינות העולם.
ברוב מדינות העולם גם אין לך 30% מהאוכלוסיה (!!!!) שחיים על חשבונך (אפקטיבית אגב מבחינת צריכת שירותים וקצבאות מדובר באזור ה-50%). צריך לממן את זה ממקורות כלשהם....
החלה שרירותית או הורדה שרירותית של מיסוי באופן לא אחיד זה לא פיתרון לשום דבר.
יש דברים שאני חושב שצריך להסיר מעליהם מיסוי באופן חד משמעי, כאלה שפוגעים בכל האוכלוסיה. לדוגמא? מוצרי בשר, מוצרי חלב, ביגוד בסיסי וכו'. אלה דברים שכולם יכולים להנות מהם.
לכוון דווקא לטלפונים סלולרים? מה הופך אותם לכאלה משמעותיים שדווקא אותם צריך לפטור ממס?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

עפר, לא הבנתי מה אתה בא להגיד לי.
אני סה"כ טוען שאני בהחלט חושב שעצם קיום מס הקניה על מוצרי אלקטרוניקה בידורית וסמארטפונים הוא לגיטימי בהתחשב במצב הייחודי של מדינת ישראל.
וממה שכתבת אני מבין שאתה דיי מסכים.
אני סה"כ טוען שאני בהחלט חושב שעצם קיום מס הקניה על מוצרי אלקטרוניקה בידורית וסמארטפונים הוא לגיטימי בהתחשב במצב הייחודי של מדינת ישראל.
וממה שכתבת אני מבין שאתה דיי מסכים.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- psibeast
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1940
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
אני חושב שכחלון התייחס לזה. הוא לא רצה להוריד מכסים בתחומים שיש בהם תעשיה מקומית, כדי להגן עליה.oferlaor כתב:לכוון דווקא לטלפונים סלולרים? מה הופך אותם לכאלה משמעותיים שדווקא אותם צריך לפטור ממס?.........
·לא ראוי להחריג קטגוריה אחת סתם ככה, משיקולים לא ענייניים.MarioMan כתב:אני עדיין לא הבנתי איך החלטת שלהחיל מס על אלקטרוניקה בידורית וסמארטפונים זה "לא ראוי" על בסיס זה שזה לא קיים ברוב מדינות העולם.
ברוב מדינות העולם גם אין לך 30% מהאוכלוסיה (!!!!) שחיים על חשבונך (אפקטיבית אגב מבחינת צריכת שירותים וקצבאות מדובר באזור ה-50%). צריך לממן את זה ממקורות כלשהם....
מה שעובד ברוב העולם זה מה שנכון. כי זה ההיגיון הבריא.
אז לשיטתכם, כדי לממן את כל אלה שמגיע להם, בואו נעלה את המיסים יותר. הנה יש לי הצעה (והכנסתי לסוגריים הערות צדקניות, בשביל הבידור):
100% מס קניה על תכשיטים (מותרות, אין מה להכביר במילים)
100% מס על כלי נגינה (הזקנה במסדרון יותר חשובה מאורגן או גיטרה)
250% על בושם (תפסיקו עם היוקרה הזאת. מה אתם סלבריטאים?)
150% על גריל גז (תבשלו במטבח בבית, מה יש?)
200% על שואב אבק רובוטי (יאללה יאללה, תשתמשו בשואב רגיל. מה אתם מתפנקים עם טכנולוגיות לעשירים?)
1000% על בריכות מים מתנפחות לילדים (כמה מים מתבזבזים!)
200% על מצלמות אקסטרים (למי שיש זמן ומשאבים לאקסטרים, צריך שישלם על זה)
150% על מכסחות דשא (למנוולים שיש גינה! שישלמו הנבלות!!!)
גם אם אתם חושבים שאחוזי המס שהצעתי גבוהים מדי - האם אתם בכלל בעד העלאה כלשהי של המס על המוצרים האלה, שלא חל עליהם שום מס חוץ ממע"מ?
הצדקנים אמורים להסכים למתווה המס שנתתי פה כדוגמה...
·yaron78 כתב: עובדה שבכל העולם אין את העיוותים האלה.
...
נקודת המבט שלך מאוד צרה.
בכל העולם מתמודדים עם מצב בטחוני כמו בישראל?
בכל העולם יש אוסף כל כך מגוון של אוכלוסיות שונות שמרכיבות את החברה?
בכל העולם יש ניהול כלכלי כל כך מוטה סקטורים כמו בארץ?
בכל העולם רופא בשירות הציבורי עובד את השעות המטורפות שרופא בארץ נאלץ לעבוד ומרוויח מעט כמו רופאים בארץ?
בכל דבר אנחנו דומים לשאר העולם ורק במיסוי על סלולר או אלקטרוניקה בידורית קיים הבדל וזה מציק לך?
אשריך וטוב לך שאתה חי ב לה לה לנד.
ארז
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 23/04/2017 15:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

זה בדיוק מה שעשה כחלון - החריג את הטלפונים הניידים ממס הקניה משיקולים לא ענייניים.yaron78 כתב:·לא ראוי להחריג קטגוריה אחת סתם ככה, משיקולים לא ענייניים..........
לגבי המתווה שהצעת - אם היה צורך אז מיסוי של אותן קטגוריות לדעתי לגיטימי (וזו שאלה שהתשובה עליה מן הסתם מורכבת ודורשת עבודת מטה מסודרת וגם אז אינה חד משמעית).
ארז_וחני, אין סוף לכמות ההתבכיינויות שאפשר לעשות בנוגע למצב בארץ, ולמצוא שלל תירוצים וצידוקים. זאת לא גישה כדי לתקן דברים אלא רק כדי להקשות עוד יותר. הגישה הזאת לא תורמת לשיפור אמיתי של המצב.
קודם טענת שאני צעיר, ועכשיו שאני חי בלהלה לנד... כנראה אתה אוהב להתגרות. אני לא אשחק איתך את המשחק הזה!
MarioMan, כחלון לא החריג אלא ביטל את ההחרגה.
סמארטפון זה לא מותרות, אלא כלי הכרחי בהתנהלות היומיומית, מול כל הגורמים - גם בשביל קופת חולים ומול הבטוח הלאומי, גם מול הבנק, וגם לילדים בבית הספר. זה מוצר צריכה בסיסי, ולכן לא צריך לחול עליו מס חריג.
סמארטפון זה כמו מחשב ולעיתים אף יותר, כי במקרים רבים הוא מהווה אביזר המיחשוב היחיד הזמין לאוכלוסיות מסויימות. הסמארטפון הכניס את האינטרנט והידע למקומות אליהם הוא לא יכל להגיע קודם!
שניהם חיוניים בחברה המודרנית ובפרט במדינה שרוצה קידמה. וכמו שעל מחשבים יש רק מע"מ, כך צריך להיות לגבי סמארטפון.
תצאו מהקונספט שסמארטפון זה מותרות!
אני שונא לקרוא שרשורי התנצחויות וברברת מרובה, אז נראה לי שאני אפרוש עכשיו. את דעתי כבר הבעתי, וכנראה זאת הייתה טעות מצידי בכלל להתחיל בזה...
קודם טענת שאני צעיר, ועכשיו שאני חי בלהלה לנד... כנראה אתה אוהב להתגרות. אני לא אשחק איתך את המשחק הזה!
MarioMan, כחלון לא החריג אלא ביטל את ההחרגה.
סמארטפון זה לא מותרות, אלא כלי הכרחי בהתנהלות היומיומית, מול כל הגורמים - גם בשביל קופת חולים ומול הבטוח הלאומי, גם מול הבנק, וגם לילדים בבית הספר. זה מוצר צריכה בסיסי, ולכן לא צריך לחול עליו מס חריג.
סמארטפון זה כמו מחשב ולעיתים אף יותר, כי במקרים רבים הוא מהווה אביזר המיחשוב היחיד הזמין לאוכלוסיות מסויימות. הסמארטפון הכניס את האינטרנט והידע למקומות אליהם הוא לא יכל להגיע קודם!
שניהם חיוניים בחברה המודרנית ובפרט במדינה שרוצה קידמה. וכמו שעל מחשבים יש רק מע"מ, כך צריך להיות לגבי סמארטפון.
תצאו מהקונספט שסמארטפון זה מותרות!
אני שונא לקרוא שרשורי התנצחויות וברברת מרובה, אז נראה לי שאני אפרוש עכשיו. את דעתי כבר הבעתי, וכנראה זאת הייתה טעות מצידי בכלל להתחיל בזה...
- psibeast
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1940
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
אני לא מבין מה זאת אומרת מחריג טלפונים סלולרים משיקולים לא ענייניים.
מס קניה הוא לא מס גורף. הוא בעצמו מס סלקטיבי מאוד שאין על הרבה (אולי אפילו רוב?) הדברים. השאלה צריכה להישאל, מדוע בכלל היה מס קניה מלכתחילה.
כל צורת המחשבה שכשמורידים את המס על משהו אז "מסבסדים אותו" שגויה מעיקרה. אם תמיד היו גונבים ממני 1000 ש"ח כל יום ברחוב ויום אחד החליטו לגנוב ממני רק 500, אז זה כאילו שנתנו לי 500 ש"ח במתנה?
מס קניה הוא לא מס גורף. הוא בעצמו מס סלקטיבי מאוד שאין על הרבה (אולי אפילו רוב?) הדברים. השאלה צריכה להישאל, מדוע בכלל היה מס קניה מלכתחילה.
כל צורת המחשבה שכשמורידים את המס על משהו אז "מסבסדים אותו" שגויה מעיקרה. אם תמיד היו גונבים ממני 1000 ש"ח כל יום ברחוב ויום אחד החליטו לגנוב ממני רק 500, אז זה כאילו שנתנו לי 500 ש"ח במתנה?