שרשור תגובות: 3D - מדוע זה כבר לא קיים במסכים?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1100
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

@Conky
·

ברור שעדיין יש כותרים חדשים, כי עדיין יש טלויזיות תלת ממד ולכן זה כלכלי עדיין, ודגש על עדיין. ברגע שמכשירים יתחילו להתפגר, ואין תחליף, יפסיקו לשחרר כותרים. כל הכותרים הנ"ל הם היברידים ומגיעים גם ב 2D וגם ב 3D. לסרטים הנ"ל יש הקרנות IMAX ו REALD בקולנוע. סמסונג 6400 היא סדרה מ 2014 וכבר היו הרבה דיווחים על מכשירים כאלו שהתפגרו בטרם עת (יש כאן שרשור כזה). אז תהנה כל עוד אתה יכול...

motico
כתב
כתב
תגובות: 1509
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

Rekcuf

בתלת מימד, קצב הבהוב המסך הוא כמו שכתבת 60 פעם בשנייה לכל עין (או 120 הרץ לשנייהם) אבל קצב התחלפות התמונות הוא "רק" 30 זוגות תמונות בשנייה.

אין ספק שאתה צודק ורצוי שה- 120 יהפוך ל 240. אישית אני לא מרגיש הבהוב בקצב של 120 (אפילו לא 100) כך שגם מסכי התלת מימד הקיימים בטכנולוגיה של היום טובים לי וחבל שהם נעלמים.

נכון להיום, האלקטרוניקה של זוגות המשקפיים האקטיביים שנמכרים באתרים מפסיקה לעבוד כשתדר ההבהוב יורד מתחת ל 100 הרץ. ברור שזה מתוכנן כך. המשקפיים היחידים שהצלחתי להריץ בתדר נמוך היו המשקפיים של NVIDIA, אבל הבעיה שהם מפסיקים לפעול ב 62 הרץ (כלומר 31 הרץ לכל עין). קצת גבוה מתדר ה 59.97 הרץ של סרטי הוידאו.
מוטי

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1100
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

@motico
·

צודק, ואם כבר, אז לא 30, אלא 24 בסרטי קולנו ב BD. אבל זה לא בדיוק 24, אלא יותר כמו 48, כי הצילום המקורי של הסרט הוא 24 פריימים בשנייה, אבל נפרדים לכל עין (שתי עדשות), כך שיש 48 פריימים שיש להקרין במקביל ולסנן לכל עין. בפאסיבי זה מה שקורה עי קיטוב המסך (על חשבון רזולוציה), באקטיבי יש הבהוב של 60 לכל עין, 24 פריימים לכל עין, יש כמובן לבצע תיאום או החלקה. לא יודע איך זה בסמסונג, אבל אצלי בסוני מנגנון ההחלקה פעיל וזמין בתלת ממד, כך שהמעבד ממשיך לטפל כרגיל בכל פריים מתוך ה 24+24 בנפרד לכל עין, רק במקום להפיק 100 או 120 מכל 24, הוא מפיק 50 או 60 מכל 24 ומעביר לכל עין בנפרד, רק באופן טורי ולא מקבילי. אני שם לב שההחלקה במצב SMOOTH (אפקט אופרת סבון הכי חזק) לא זמין בתלת ממד, אבל מצבי CINEMA PRO כן זמינים (מכפילים קצב פריימים ולא מרבעים כמו מצב SMOOTH ו FOOTBALL). שוב, ב 50 אינטש 800C שלי (ציון 9 מתוך 10 על תלת ממד ב RTINGS) במצב CINEMA PRO אחרי הגדלת אפקט עומק וכיון בהירות משקפיים למקסימום, בחושך מוחלט, שיושבים ממול במרחק 2.3 מטר, עם בלו ריי 3D התוצאה מאד מאד מרשימה, מרחק שנות אור מה*** שמקבלים בקולנוע עם חוסר הפוקוס, והזליגות. מקווה רק שהיא תשרוד עד שה 3D יחזור ואוכל לשדרג ל 4k.

TR17
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

@Rekcuf
Don't hold your breath.
התלת מימד לא יחזור כל כך מהר אם בכלל...

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8629
נתן תודות: 1401 פעמים
קיבל תודות: 335 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

evgenetic כתב:
...
...
·

אחרי שראיתי את Prometheus ו-Gravity בתלת-מימד הבנתי שזה לא מיותר כלל, זו חתיכת חוויה ויש לזה פוטנציאל אדיר.
חבל מאד שזה באמת לא תפס.
...
·

נכון, Gravity שראיתי בקולנוע -באמת זכור לי בזכות האפקטים המדהימים של התלת.
(הסרט עצמו בינוני ומטה)
גם ב"שומרי הגקסיה 2" שראינו באיימקס, התלת מוסיף נפח מטורף, שלא ניתן לקבל משום מסך רגיל.

ובכל זאת המשקפיים העיקו, ולכן נאלצתי להסיר אותם למספר דקות במהלך הצפייה.
לעניות דעתי, זו הסיבה המרכזית שגרמה לצופים "להצביע" כנגד השיטה...

motico
כתב
כתב
תגובות: 1509
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

Rekcuf

בבתי הקולנוע, סרט שבמקור צולם ב 24 זוגות תמונות בשנייה מומר לקצב התחלפות של 144. מכפלה מדוייקת - קצב של 72 לכל עין.
זה נכון לכל מערכת Real-D. ב IMAX זה קצת שונה כי שם תמונה של עין ימין ותמונה של עין שמאל מוקרנות במקביל (בו זמנית).

עד כמה שאני יודע, במסך הטלוויזיה בבית כל מה שכתבת מדוייק.
מוטי

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”