שרשור תגובות: Entr - הסוף למפתחות
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 6589
- נתן תודות: 1238 פעמים
- קיבל תודות: 1264 פעמים
@טלHD
·
ה elock יותר בכוון אבל עדיין עולה 1,990 ש"ח.
עבורי זה 1000 שקל יותר מהתקציב למוצר כזה
לדעתי אין שום סיבה שמנגנון כזה יעלה יותר מ 250 דולר.
מאמין שבשלב מסויים המחירים יגיעו לרמה שאני מדבר עליה
אבל אני באמת חושב שזה אחלה גאג'ט
·
אבל אני באמת חושב שזה אחלה גאג'ט
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6683
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 703 פעמים
·חיפוש קצר בגוגל יניב לך עשרות כתבות על הנושא הבעייתי. תשלומים זה דומה למנועל בצורה עקרונית, המכשיר הנפרץ איתך ולא בידי הפורץ הפוך מהדלת הנייחת. אתה מניח שזה מאובטח, אני אומר לך לבדוק ולא להאמין לאף אחד. אתה תגלה שאין אמצעי תשלום מאובטחים.shayze כתב:אשמח להבין איך ניתן לפרוץ NFC בקלות? בחו"ל השימוש מאוד נפוץ בשביל לבצע תשלומים, שזה הדבר שאולי הכי סופר מאובטח בעולם..........
@BUGY
דווקא בדקתי וחיפשתי בגוגל.
הדבר היחיד שגיליתי שלא מאובטח בNFC זה לא התקן עצמו, אלא מימושים שונים של יצרניות הסלולר, והן עובדות עם חברות אבטחה כל הזמן כדי לשפר את האבטחה, וזה לא שונה מכל פירצה אחרת שיש בטלפון, או מערכת ההפעלה שלו.
אגב בוא נשים את הדברים בפרופורציה. כדי שמישהו יתאמץ ויפרוץ לNFC שלך כדי להכנס לך לבית, אתה צריך להיות די חשוב. פורץ ממוצע שבא לגנוב, משתמש בד"כ בכח ומעיף את הדלת או שמשתמש בחור המפתח המשמעותית פחות מאובטח מNFC כדי להכנס.
אגב זה מעלה שאלה טובה לגבי המוצרים הללו. האם יש אפשרות שדרוג תוכנה למנעול/קודן? אחרת בפרצת אבטחה הראשונה שיש, הדלת שלך פרוצה לחלוטין ותצטרך להשקיע כסף כדי להוריד את המכשיר/להחליף באחר
הדבר היחיד שגיליתי שלא מאובטח בNFC זה לא התקן עצמו, אלא מימושים שונים של יצרניות הסלולר, והן עובדות עם חברות אבטחה כל הזמן כדי לשפר את האבטחה, וזה לא שונה מכל פירצה אחרת שיש בטלפון, או מערכת ההפעלה שלו.
אגב בוא נשים את הדברים בפרופורציה. כדי שמישהו יתאמץ ויפרוץ לNFC שלך כדי להכנס לך לבית, אתה צריך להיות די חשוב. פורץ ממוצע שבא לגנוב, משתמש בד"כ בכח ומעיף את הדלת או שמשתמש בחור המפתח המשמעותית פחות מאובטח מNFC כדי להכנס.
אגב זה מעלה שאלה טובה לגבי המוצרים הללו. האם יש אפשרות שדרוג תוכנה למנעול/קודן? אחרת בפרצת אבטחה הראשונה שיש, הדלת שלך פרוצה לחלוטין ותצטרך להשקיע כסף כדי להוריד את המכשיר/להחליף באחר
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
·molvy כתב:·לא חובה להשתמש בטלפון, זו האופציה הפחות טבה ושימושימת באופרציות שבעזרתם אפשר לתפעל את ההתקן, טביעות אצבע ושלט רחוק אלו אופציות מאוד שימושיות......
גם ברכב אתה לא משתמש בשלט כדי לפתוח את הדלתות?
יש להתקן הזה צורך והוא מאוד פרקטי ושימושי.
השאלה אם הוא שווה את הכסף?
עבורי לא
אם הוא היה בסביבות 1K לא היה ספק שהייתי קונה...
בדיוק, שימושי להפליא, יקר מעבר להגיון.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
·טלHD כתב:התקנתי ELOCK לפני מס' חודשים.
תענוג להפסיק להשתמש במפתחות.
משתמש בטביעת אצבע וזהו. לפעמים עם הקוד.
עולה 1,990 ש"ח. לא מוצא הצדקה להפרש של 1,000 ש"ח נוספים למנעול של רב בריח....
בהחלט נראה טוב, עדיין 2000 ש"ח זה לא מחיר הגיוני למוצר שכזה (ומספיק להסתכל על הפתרונות בחו"ל בשביל להבין את זה).
סקירה טובה ומענינת
המוצר הזה ודומיו עדיין לא בשלים לגמרי לשימוש המוני.
ולא רק בגלל המחיר, שבד"כ יורד כאשר הפופולריות של המוצר עולה, אלה גם בניהול כל המערכת.
בעיקר, כמו שמישהו כבר ציין כאן, ניהול מלא דרך האפליקציה זו חובה, לדעתי, יצירת ו ניהול קודים, פתיחה סגירה מרחוק, וכו"
אין ספק שאם הזמן נראה שיפורים וזה יגיע לשם
המוצר הזה ודומיו עדיין לא בשלים לגמרי לשימוש המוני.
ולא רק בגלל המחיר, שבד"כ יורד כאשר הפופולריות של המוצר עולה, אלה גם בניהול כל המערכת.
בעיקר, כמו שמישהו כבר ציין כאן, ניהול מלא דרך האפליקציה זו חובה, לדעתי, יצירת ו ניהול קודים, פתיחה סגירה מרחוק, וכו"
אין ספק שאם הזמן נראה שיפורים וזה יגיע לשם
·molvy כתב:@טלHD
·
אבל אני באמת חושב שזה אחלה גאג'ט...
כל מילה בול !!
גם אני מחפש משהו כזה ונוח - בעיקר לילדים אבל המחיר הזה הוא סופר יקר.
זה המחיר גם בפועל , אין כמעט הבדל בין המחיר המוטמלץ למחיר בפועל.
עשכבוא להתקין אצל גיסי - הם גילו כי כל דבר שמוסיפים עולה המון (מטען להטענה חיצונית ולא עם חוט שמתחבר לדלת כ-500 ש"ח ... שלט - כ-300 ש"ח.
הייתי מוכן לשלם 1200-1600 ש"ח על מערכת כזו (הדגם המלא) אבל לא מעבר ...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 13885
- נתן תודות: 944 פעמים
- קיבל תודות: 1091 פעמים
·movieman כתב:·......
כל מילה בול !!
גם אני מחפש משהו כזה ונוח - בעיקר לילדים אבל המחיר הזה הוא סופר יקר.
זה המחיר גם בפועל , אין כמעט הבדל בין המחיר המוטמלץ למחיר בפועל.
עשכבוא להתקין אצל גיסי - הם גילו כי כל דבר שמוסיפים עולה המון (מטען להטענה חיצונית ולא עם חוט שמתחבר לדלת כ-500 ש"ח ... שלט - כ-300 ש"ח.
הייתי מוכן לשלם 1200-1600 ש"ח על מערכת כזו (הדגם המלא) אבל לא מעבר ......
איזה שלט ? נראה לי שאתה מדבר על דגם אחר.
גם מטען לא רלוונטי. מחליפים סוללות אצבע סטנדרטיות בערך פעם בשנה וזהו.
אולי התייחסת למנעול של רב בריח?
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3281
- נתן תודות: 121 פעמים
- קיבל תודות: 779 פעמים
·משער שהוא מדבר על האנטרטלHD כתב:·......
איזה שלט ? נראה לי שאתה מדבר על דגם אחר.
גם מטען לא רלוונטי. מחליפים סוללות אצבע סטנדרטיות בערך פעם בשנה וזהו.
אולי התייחסת למנעול של רב בריח?...
בכל מקרה לא ממש חייבים את התוספות שתכלס באמת יקרות. אלא אם המנעול נמצא רחוק משקע טעינה אבל המטען די מיותר. גם השלט לא הכרחי. לא מצאתי לו באמת שימוש
אלי חבוש
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6683
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 703 פעמים
·כי אתה מתרכז ביישום הטכנולוגיה בפלפונים. תעבור לדלתות. פלפון לא זמין לגנב. עמדת תשלום גם לא (למרות שהיו מקרים בהם שמו מכשיר חיקוי על המשטח סריקה, כמו שעושים בכספומטים). דלת לעומת זאת עומדת שם שנים בלי לזוז. תרחיב את השימוש לא רק ספציפית על הפרוקטול הNFC המצומצם אלה על כל טכנולוגיית הRFID, כי NFC יושב בתוך הRFID וחלק מהפריצות הן כלליות. ואז תראה כמה האקרים אוהבים להשתעשע בפריצה למלונות, דלות פרטיות, מכוניות וכל מה שיושב קבוע. הם לא צריכים להיות שם. יש שיטות אחרות כמו הצמדה של משדר WIFI לחיישן הNFC ואז ההאקר יושב בחדר אחר, עם כוס קולה ופורץ את הדלת. זה ממש לא חדש....אני מקווה שאתה לא חשוב שהתשלום בוויזה הוא מאובטח או משהו כזה. גם את זה פרצו מזמן.shayze כתב:@BUGY
אגב זה מעלה שאלה טובה לגבי המוצרים הללו. האם יש אפשרות שדרוג תוכנה למנעול/קודן? אחרת בפרצת אבטחה הראשונה שיש, הדלת שלך פרוצה לחלוטין ותצטרך להשקיע כסף כדי להוריד את המכשיר/להחליף באחר...
אתה כמובן צודק, בארץ הגנב יגיע עם כלי פיזי או יכנס מהחלון או לשכן אבל אתה העלת את הנושא, אני רק עונה
לגבי השאלה שלך לגבי שדרוג תוכנה, דיברתי עכשיו עם המהנדס שלהם, והתשובה היא כן. יש עדכונים דרך האפלקציה.
NFC זה לא RFID, אלא פרוטוקול שונה ומאובטח יותר. הוא אולי מבוסס על אותו רעיון של תקשורת אלחוטית שבבסיסו השראה אלקטרומגנטית, אבל NFC נוצר במטרה לתקן את בעיות האבטחה שהיו בRFID. אז לא כל כך מבין את המשפט "NFC יושב בתוך RFID".BUGY כתב:·כי אתה מתרכז ביישום הטכנולוגיה בפלפונים. תעבור לדלתות. פלפון לא זמין לגנב. עמדת תשלום גם לא (למרות שהיו מקרים בהם שמו מכשיר חיקוי על המשטח סריקה, כמו שעושים בכספומטים). דלת לעומת זאת עומדת שם שנים בלי לזוז. תרחיב את השימוש לא רק ספציפית על הפרוקטול הNFC המצומצם אלה על כל טכנולוגיית הRFID, כי NFC יושב בתוך הRFID וחלק מהפריצות הן כלליות. ואז תראה כמה האקרים אוהבים להשתעשע בפריצה למלונות, דלות פרטיות, מכוניות וכל מה שיושב קבוע. הם לא צריכים להיות שם. יש שיטות אחרות כמו הצמדה של משדר WIFI לחיישן הNFC ואז ההאקר יושב בחדר אחר, עם כוס קולה ופורץ את הדלת. זה ממש לא חדש....אני מקווה שאתה לא חשוב שהתשלום בוויזה הוא מאובטח או משהו כזה. גם את זה פרצו מזמן.......
אתה כמובן צודק, בארץ הגנב יגיע עם כלי פיזי או יכנס מהחלון או לשכן אבל אתה העלת את הנושא, אני רק עונה![]()
לגבי השאלה שלך לגבי שדרוג תוכנה, דיברתי עכשיו עם המהנדס שלהם, והתשובה היא כן. יש עדכונים דרך האפלקציה....
לצרף משדר WIFI זו לא פעולה פשוטה, וגם אם כן, מדובר במשדר שדורש חשמל, הרבה יותר ממה שסוללות פשוטות יספיקו, אז אני לא בטוח איך זה יספיק לפרק זמן כלשהו, בלי שתהיה שם סוללה ענקית שישימו לב אליה, אבל אולי זה אפשרי איכשהו, לא יודע.
בכלל עצם הרעיון של משהו נייח אז קל לפרוץ אליו זה הטיעון הכי לא הגיוני ששמעתי. האינטרנט הוא הדבר הכי נייח שיש בעולם, ועדיין קשה מאוד לפרוץ הצפנת RSA ולפענח את המידע שמועבר בה. כמובן שהכל תלוי באימפלמנטציה ואם היא גרועה, אז הכל כמובן פרוץ, אבל זה כבר עניין של כמה החברה היצרנית מודעת לעקרונות אבטחה ופיתוח מכוון אבטחת מידע.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
@shayze
לדעתי לא משנה כמה הפרוטוקולים מאובטחים בגלל שזה דיגיטלי וזמין לשלט אלחוט BT, טביעת אצבעות (יש כאלה ל-WIF) תמיד תהיה החוליה החלשה שבה ימצאו פרצה או דלת אחורית כלשהי שהשאירו לטכנאים שלהם...או טכנאי שהתרשל בהתקנה ועוד...
נכון שכרגע רוב הגנבים יפרצו פיזית, אבל הגנבים יכולים להשתדרג מהר מאוד ברגע שהמנעולים האלה יהיו נפוצים. הם לא צריכים להיות גאוני מחשבים או ללכת לקורס מקצועי. יש הרבה האקרים שכבר ימצאו את הפרצות וימכרו לכל דורש באופן אנונימי וברגע שתמצא ותמכר פרצה שכזו למנעול נפוץ זה יהיה כמו אירוע חלוקה של מפתח מאסטר לכל הלקוחות שהתקינו אותו.
אם המנעול מחובר למערכת שליטה חכמה של הבית המצב עוד יותר גרוע...האקר יכול מרחוק לתזמן לגנבים מתי להגיע בזמן כשהבעלים לא נמצא ולפתוח להם את המנעול מרחוק. זה הרבה יותר בטוח לשני הצדדים ועם סיכון מינימלי שמעודד עוד יותר את הפורצים.
לדעתי לא משנה כמה הפרוטוקולים מאובטחים בגלל שזה דיגיטלי וזמין לשלט אלחוט BT, טביעת אצבעות (יש כאלה ל-WIF) תמיד תהיה החוליה החלשה שבה ימצאו פרצה או דלת אחורית כלשהי שהשאירו לטכנאים שלהם...או טכנאי שהתרשל בהתקנה ועוד...
נכון שכרגע רוב הגנבים יפרצו פיזית, אבל הגנבים יכולים להשתדרג מהר מאוד ברגע שהמנעולים האלה יהיו נפוצים. הם לא צריכים להיות גאוני מחשבים או ללכת לקורס מקצועי. יש הרבה האקרים שכבר ימצאו את הפרצות וימכרו לכל דורש באופן אנונימי וברגע שתמצא ותמכר פרצה שכזו למנעול נפוץ זה יהיה כמו אירוע חלוקה של מפתח מאסטר לכל הלקוחות שהתקינו אותו.
אם המנעול מחובר למערכת שליטה חכמה של הבית המצב עוד יותר גרוע...האקר יכול מרחוק לתזמן לגנבים מתי להגיע בזמן כשהבעלים לא נמצא ולפתוח להם את המנעול מרחוק. זה הרבה יותר בטוח לשני הצדדים ועם סיכון מינימלי שמעודד עוד יותר את הפורצים.
@gildmor
הטיעון שלך מופרך לגמרי. אם המנעולים האלו יהיו נפוצים, חברות אבטחה ישקיעו משאבים לנסות לפרוץ אותם בשביל לזכות בתגמול כספי באותו מודל שקורה היום בשאר העולם הדיגיטלי.
לפי הגישה שלך, קח את המחשב הטלפון,הטלוויזיה החכמה, הסטרימר, הראוטר, וכל שאר מוצרי האלקטרוניקה שלך בבית, שים אותם בכספת ותנעל במרתף. זה שמשהו הוא דיגיטלי, לא הופך אותו לפריץ. טכנולוגית NFC למיטב ידיעתי לא נפרצה, אלא רק מימושים גרועים של הפרוטוקול שלה. שזה תהליך שאמור להגיע מתישהו להבשלה וככל שהשימוש יהיה נפוץ יותר ויצדיק את ההשקעה, כך גם האבטחה תלך ותגדל ולא ההפך. ולכן הגיעה גם השאלה המקורית שלי לגבי שדרוגי תכנה. מוצר כזה ללא שדרוגי תכנה מהר מאוד יהפוך לאבן שאין לה הופכין.
הטיעון שלך מופרך לגמרי. אם המנעולים האלו יהיו נפוצים, חברות אבטחה ישקיעו משאבים לנסות לפרוץ אותם בשביל לזכות בתגמול כספי באותו מודל שקורה היום בשאר העולם הדיגיטלי.
לפי הגישה שלך, קח את המחשב הטלפון,הטלוויזיה החכמה, הסטרימר, הראוטר, וכל שאר מוצרי האלקטרוניקה שלך בבית, שים אותם בכספת ותנעל במרתף. זה שמשהו הוא דיגיטלי, לא הופך אותו לפריץ. טכנולוגית NFC למיטב ידיעתי לא נפרצה, אלא רק מימושים גרועים של הפרוטוקול שלה. שזה תהליך שאמור להגיע מתישהו להבשלה וככל שהשימוש יהיה נפוץ יותר ויצדיק את ההשקעה, כך גם האבטחה תלך ותגדל ולא ההפך. ולכן הגיעה גם השאלה המקורית שלי לגבי שדרוגי תכנה. מוצר כזה ללא שדרוגי תכנה מהר מאוד יהפוך לאבן שאין לה הופכין.
The story of stuff
The story of stuff