שרשור תגובות: Zoom - האם הוא באמת לא מאובטח ומסוכן לשימוש?

חדשות ועדכונים של HT Magazine

באיזה פלטפורמה אתם משתמשים לשיחות וידאו? תבחרו את העיקרית אם אתם משתמשים בכמה

Zoom
9
35%
12%
GoToMeeting
0
אין הצבעות
Cisco Webex Meetings
1
4%
Meet Now
0
אין הצבעות
Teams
8
31%
Google Hangout
2
8%
WhatsApp
3
12%
BlueJeans
0
אין הצבעות

סך הכול הצבעות: 26

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4586
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 205 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

Huber כתב:TANDBERG - כשאני שוקל יישום כזה או אחר בארגון, אבטחה תבוא כמה שלבים לפני נוחות שימוש, אני מניח שזה מובן מאליו, לא?

ד"א - אני מניח שיצא לך להשתמש ב TEAMS ובזום. גם לי. נכון שזום קצת יותר נוחה, אבל זה לא ש TEAMS לא נוחה. אצלנו כולם ללא יוצא מן הכלל הצליחו לעבוד איתה ללא שום בעיות שהצריכו את מחלקת ה IT להתערב, וזה מבחינתי מבחן התוצאה בנוחות שימוש ביישום זה או אחר (מה שאנשים לא אוהבים, הם לא ישתמשו אלא אם אין להם ברירה לחלוטין - מניסיון).
...
מטעמי חיסיון לקוח אני לא יכול לענות לך על אילו ארגונים אני משרת. אני כן יכול להגיד לך שזום מככבים שם בענק. למה ? חווית משתמש.
עכשיו בהיבט של אבטחת מידע: איזה מידע עובר שם ? משהו קריטי ? אם כן - אבטחה היא בטופ פריוריטי שלי, אגב - היא לא באחריותי המלאה, לשם כך ישנם מנהלי אבטחת מידע בארגון ותפקידם לחקור בצורה עמוקה יותר.
זום ממש לא אנונימית - רחוק מזה. היא הוטמעה בחברות ענק ובשימוש. חברה שהושקה ב2012 ונמצאת בטופ 3 יישומי ווידאו בעולם, לצד מיקרוסופט וסיסקו, זו לא חברה אנונימית.
יוצא לי להשתמש בTEAMS- גם של סיסקו וגם של מיקרוסופט, ב-BlueJeans ו-Pexip, Gotomeeting, Lifesize והרשימה ארוכה - זה המקצוע שלי בחיים - ייעוץ בתחום.
יש לי לפחות שלושה לקוחות גדולים שבחודש האחרון העדיפו "להסתכן" עם זום מאשר לאבד יצרנות בארגון. כמות השיחות שלהם עלתה בעשרות אחוזים.
·

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 206 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

Huber כתב:
...
...

לגבי שיפור TEAMS - הדבר היחיד שבאמת חסר לי כרגע הוא היכולת לריבוי משתתפים בשיחות ועידה (למיטב זיכרוני ב TEAMS זה כרגע רק 4 בו זמנית על מסך אחד - לפחות בו זמנית ובווידאו).
...
·כשרק התחילו לעבוד מהבית כמובן שעלה הנושא הזה והלכתי לבדוק ומצאתי את דף הפיצ'ר המבוקש הזה במיקרוסופט עם כמה עשרות אלפי תגובות רק מאותו שבוע שמתחננות לזה. באמת נקודה כואבת.
הבעיה השניה הרלוונטית אלינו היא שמשום מה אין תמיכה ב50hz. לא ברור לי איך תוכנה שיורשת את SKYPE שבה זה מובנה לא מקבל את הפיצר (האירופאי) הבסיסי הזה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

בחברה שלי עשינו all hands עם 97 איש בלי אפילו בעיונת. עשינו מאות רבות של סשנים ללא תקלות כולל וובינרים עם מאות רבות של משתתפים בכמה יבשות. לא מכיר אף פלטפורמה מתחרה שיכולה לעמוד בסקיילים כאלה.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 206 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

אתה רציני? המגבלה של מיקרוסופט היא 10,000 attendees...

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #35 

אתם מדברים על מושגים שונים. אחד מדבר על שיחה מרובת משתתפים והשני על כמה רואים בו זמנית.
Vocare Ad Regnum

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

ואף אחד מהפרמטרים האלו לא באמת מהווה שיקול לבחירת פלטפורמה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

אני עובד בארגון שיש לו שלושה פתרונות - skype teams ו WEBEX.
את זום אני מכיר מהעבר כפתרון לעניים, עיקר כוחו של זום בהיותו חינמי.
מכל הפתרונות שהזכרתי, זה שאנחונ משתמשים בו כמעט בלעדית, הוא webex. יש לו יתרון אחד ברור - היכולת להקיש על הלינק - אז האפליקציה מתקשרת אליך ומייצרת את שיחת הועידה.
קול מעל קו סלולרי פשוט הרבה יותר איכותי מפתרונות VOIP שהם מעל האינטרנט. אין מה לעשות. זה עולם אחר.
אני משתמש בזום רק מאז הקורונה, ליל הסדר וירטואלי וכאלה. הוא צעצוע נחמד, אבל לא יותר מזה.
אני לא חושב שהוא מתאים לעולם העסקי.
כך למשל, לוובקס יש אינטגרציה מלאה עם אאוטלוק, מה שמקל מאוד כשמזמנים שיחה. לא ידוע לי שלזום יש אינטגרציה כזו, פשוט לא מכיר.
יצא לי להשתמש לאורך השנים בפתרונות רבים, אני יכול לומר לכך שחברות ענק, לפחות כאלה שאני עבדתי בהן, משתמשות ב webex.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #38 

@nir11

אתה מכיר גרסא כנראה ממש ישנה של זום, כי הם ממש חזקים בתחום הזה. הוא ממש לא צעצוע כשאתה בגרסא המקצועית (בתשלום כמובן). יש המוני פיצ'רים שנפתחים רק באופן הזה. כמובן שיש להם אינטגרציה לאאוטלוק ול-g-Suite. גם כאן, כאשר אתה שולח זימון יש לינק וכשאתה לוחץ עליו הצד השני מקבל את כל מה שהוא צריך (אפשר גם בלי להתקין אפליקציה).

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #39 

מכיר ארגונים בהם מעל 5000 עובדים והם משתמשים בזום. כמו שמרטין כתב - יש בה הרבה מאוד פיצ'רים מועילים ובטח שאינטגרציה לoutlook, sso ועוד. עד שזום יצאו לא מיקרוסופט ולא סיסקו טרחו לשנות משהו מממשק המשתמש שלהם שהיה פשוט גרוע בזמנו.
זום בין ה3 המובילים כבר שלוש שנים לפי גרטנר, אז צעצוע הם בטוח לא.
פישלו עם נושא האבטחה - כן, לפי תמונת המצב - הם כנראה יסגרו את פערי האבטחה בחודש הקרוב.
Vocare Ad Regnum

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #40 

חסר לך BlueJeans בסקר
משה

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 169 פעמים

שרשור שלא נקרא #41 

לא שזה משנה הרבה, אבל יש לציין שסמנכ״ל המוצר הבכיר של זום הוא ישראלי.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #42 

liorp כתב:לא שזה משנה הרבה, אבל יש לציין שסמנכ״ל המוצר הבכיר של זום הוא ישראלי.
...
·הוא אחלה בחור, יצא לי לדבר איתו באיזה פורום.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #43 

moco כתב:חסר לך BlueJeans בסקר
...
·ניסינו את המוצר. הוא ממש לוקה בחסר (המחיר שלו זה עיקר היתרון). לא חושב שהוא פופולרי בכלל בישראל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #44 

oferlaor כתב:
...
...
·ניסינו את המוצר. הוא ממש לוקה בחסר (המחיר שלו זה עיקר היתרון). לא חושב שהוא פופולרי בכלל בישראל.
...
·
אצלנו בעבודה hangouts (meet) זה הדבר הנפוץ והיצירה האוטומטית מגוגל קלנדר מאוד מעודדת את זה, אבל כשיש ישיבות של כל החברה (100~ ראש) אז משתמשים בבלו ג'ינס. לא שמתי לב לאיזה חיסרון בו. תכלס, כולם ממלאים את מטרתם.

מה שמוזר, שלמרות שהשתמשתי באיזה 5-6 אפליקציות לשיחות ווידאו בשנים האחרונות , ושמעתי על עוד כמה נוספות, על zoom לא שמעתי בכלל, עד הקורונה.
משה

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #45 

https://www.ynet.co.il/digital/technews ... /Sk1toyQtU

כתבה על פריצה ל Microsoft teams

חוץ מזה היתה כתבה נוספת על Zoom bombing במערכת החינוך. הבעיה שם, בבירור, זה מורה שלא עברה הכשרה ראויה בניהול חדרי זום. לדעתי מערכת החינוך חייבת לאלץ את המורים להשתמש בכלים המובנים בזום, זה די בזיון שדברים כאלה עדיין מתרחשים.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”