יש מישהוא עם ספק בזק ללא פיצול בפייבר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Acadir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

06/04/2022 8:43  
sys_admin כתב:
כזה PING, אפשר להחשיב לטוב? :)
...
חח איך?

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

06/04/2022 8:43  
sys_admin כתב:
כזה PING, אפשר להחשיב לטוב? :)
...
חלום של כולנו נראה לי
באיזה מדינה השרת ששלחת ממנו את הפינג?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

06/04/2022 21:01  
Acadir כתב:
חח איך?
...
חח, תמסורת. :D

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #34 

07/04/2022 8:59  
sys_admin כתב:
חח, תמסורת. :D
...
מההההההה
מי כביכול הספק?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #35 

07/04/2022 14:37  
naorbh כתב:
מההההההה
מי כביכול הספק?
...

כביכול בזק בינלאומי. :D

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #36 

07/04/2022 18:37  
sys_admin כתב:
כביכול בזק בינלאומי. :D
...
זה תמסורת בישראל? לא נתקלתי בפינג כזה גם בתמסורות ל8.8
מטורף
אתה יכול לשתף trace route?

Eylon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

מי שמחובר לבזק , יכול לבצע בדיקת פינגים מ- https://www.meter.net/tools/world-ping-test/ ? תודה:)

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

אז נראה ממה שאנשים כתבו כאן שבעצם בזק מוציאים לקוחות שלהם ב־AS6810 - אם יש כאן מישהו שמעוניין, ל־RIPE Atlas (https://atlas.ripe.net/about/) אין בכלל גשושיות ברשת הזאת (הגיוני סה״כ), אז אם יש מישהו שמעוניין לארח (לבקש מהם לקבל חומרה ייעודית, או להרים גשושית בתוכנה) - לכו על זה

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1071
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 169 פעמים

שרשור שלא נקרא #39 

אתם בטוחים שבזק פייבר מאחורי NAT? טכנאי אמור להתקין אצל הוריי לאחר הפסח (ספק+תשתית=בזק) וחפרתי לנציג הטכני (לא נציג מכירות) שנשבע לי שאני מקבל כתובת חיצונית ושאני לא מאחורי NAT ושאוכל לגשת למצלמות אבטחה. אם כן, מלבד IP קבוע, האם ישנה אופציה לא להיות מאחורי NAT?

ViruzZ פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #40 

05/04/2022 17:12  
naorbh כתב:
כל הספקיות מחויבות בחוק לתת לך IPV6, לי יש, לא רואה בעיה עם זה.
אתה עובד עם מחשב בודד בכבל? אין לך ראוטר בבית? אתה זן נדיר כנראה חחח
לא רואה סיבה עדיין לעבוד היום עם מחשב ישירות ל"מודם", הרוב עובדים עם ראוטר אז לא נתקלים בבעיות כמו שלך.
אני לא בטוח שרק עניין הMTU בווינדוס גורם לבעיות. בין 1492 ל1500 יש הבדל מאוד קטן שלא אמור להוריד את המהירות כלכך ברמה כל כך דרסטית.
...
כרגע אני עם נתב בזק של 2.5, בהגדרות שלו יש אפשרות דלוקה ל חיבור IP6, אבל הוא לא מקבל IP. זאת אומרת לבזק אין IP6, לפחות אצלי.
אולי זה בגלל שיש לי חבילת גיימר של בזק בינלאומי, לא יודע, בפרטנר היה לי גם עם גיימר.

מי אמר שאני עובד ישירות עם מחשב למודם? איזה מודם יש בסיב? יש לי 2 נתבים, חרה של בזק ו ASUS RT-AX89X שמוגדר נקותד גישה.

ה מודול של בזק לא עובד עם ציוד SFP+ בחיבור 2.5, נותן רק 1 גיגה, חייבים ציוד שרק חברה בודדת מוכרת בסין, ממיר מדיה שהוא רק 2.5 ולא Multigig [יש לי Multigig שקניתי מ קספ ב 700 שקל שתומך עד 10 גיגה ועם המודול של בזק הוא לא עובד, כי המודול של בזק זה לא SFP+ אלה SFP רגיל שיש לו הרחבה ל 2.5 גיגה], ו מודול ל פורט השני שהוא גם רק 2.5 ולא Multigig, היום קיבלתי את כל הציוד ואני יחבר את הנתב של אסוס בלי להשתמש בזבל של בזק.
בכול מקרא אני צפיתי שבזק בלי פיצול תיתן שרות כמו פרטנר: חיבור ללא חייגן וMTU 1500 נורמלי.

ל MTU יש השפעה רבה, עם הוא לא מכוון כמו שצריך זה גורם ל עיבוד פקטים ו פינג גבוע כי מנסים לדחוף 1500 ו יש מקום ל פחות מזה.

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #41 

12/04/2022 20:21  
ViruzZ כתב:
כרגע אני עם נתב בזק של 2.5, בהגדרות שלו יש אפשרות דלוקה ל חיבור IP6, אבל הוא לא מקבל IP. זאת אומרת לבזק אין IP6, לפחות אצלי.
אולי זה בגלל שיש לי חבילת גיימר של בזק בינלאומי, לא יודע, בפרטנר היה לי גם עם גיימר.

מי אמר שאני עובד ישירות עם מחשב למודם? איזה מודם יש בסיב? יש לי 2 נתבים, חרה של בזק ו ASUS RT-AX89X שמוגדר נקותד גישה.

ה מודול של בזק לא עובד עם ציוד SFP+ בחיבור 2.5, נותן רק 1 גיגה, חייבים ציוד שרק חברה בודדת מוכרת בסין, ממיר מדיה שהוא רק 2.5 ולא Multigig [יש לי Multigig שקניתי מ קספ ב 700 שקל שתומך עד 10 גיגה ועם המודול של בזק הוא לא עובד, כי המודול של בזק זה לא SFP+ אלה SFP רגיל שיש לו הרחבה ל 2.5 גיגה], ו מודול ל פורט השני שהוא גם רק 2.5 ולא Multigig, היום קיבלתי את כל הציוד ואני יחבר את הנתב של אסוס בלי להשתמש בזבל של בזק.
בכול מקרא אני צפיתי שבזק בלי פיצול תיתן שרות כמו פרטנר: חיבור ללא חייגן וMTU 1500 נורמלי.

ל MTU יש השפעה רבה, עם הוא לא מכוון כמו שצריך זה גורם ל עיבוד פקטים ו פינג גבוע כי מנסים לדחוף 1500 ו יש מקום ל פחות מזה.
...
היה נשמע שאתה עם חיבור למחשב חחחח

אני מחובר לבזק עם IPV6 בלי בעיה, הייתי מקבל אותו גם לפני הIP הקבוע.
אם אין לך IPV6 ואתה רוצה דבר עם בזק הם מחויבים לתת לך ובתכלס אתה בדיפולט אמור לקבל גם אם הבי שלהם מוגדר לך כראוטר.

לדעתי בזק לא יכולה לעבור לחיבור ללא חייגן בגלל השוק הסיטונאי, זה ייצור הרבה כאב ראש.

מסכים איתך שלMTU יש השפעה רבה, אבל למה אתה נחוש כל כך לעבוד ב1500? לא רואה בעיה כלשהי בחיבור של 1492.

ViruzZ פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #42 

08/04/2022 15:06  
Eylon כתב:
מי שמחובר לבזק , יכול לבצע בדיקת פינגים מ- https://www.meter.net/tools/world-ping-test/ ? תודה:)
...
בזק+בזק בנלאומי 2.5
למה פינג לאיטליה כזה נמוך בהשוואה לכל השאר?

ViruzZ פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #43 

12/04/2022 21:27  
naorbh כתב:
היה נשמע שאתה עם חיבור למחשב חחחח

אני מחובר לבזק עם IPV6 בלי בעיה, הייתי מקבל אותו גם לפני הIP הקבוע.
אם אין לך IPV6 ואתה רוצה דבר עם בזק הם מחויבים לתת לך ובתכלס אתה בדיפולט אמור לקבל גם אם הבי שלהם מוגדר לך כראוטר.

לדעתי בזק לא יכולה לעבור לחיבור ללא חייגן בגלל השוק הסיטונאי, זה ייצור הרבה כאב ראש.

מסכים איתך שלMTU יש השפעה רבה, אבל למה אתה נחוש כל כך לעבוד ב1500? לא רואה בעיה כלשהי בחיבור של 1492.
...
1500 זה ה default בכל מכשיר ו ל 1492 צריך להגדיר ידנית, עם בכלל אפשר, אפילו ווינדוס לא תמיד מזהה אוטומטית אבל אפשר לשנות.
יש לי נגיד כל מיני קונסולות ,בכולם חייבים להגדיר ידנית ולא תמיד יש אפשרות, ב PS5 יש ו נראה לי ב XSX גם
לגבי OLED C9 אין הגדרות כאלה
זה פשוט כאב ראש מיותר ובגלל ש ברירת מחדל בכל מוצר אלקטרוני זה 1500 ו הרשת עובדת אל 1492 בטוח יהו בעיות ו dropped packets וכל מיני..

בנוסף לפי מה שאני יודע חיבור PPPOE מעמיס יותר אל המעבד של הנתב ולפי מה שאני רואה בגוגל [בחיפוש באנגלית] יש תלונות מאנשים שלא מקבלים את כל המהירות עם חיבור PPPOE

אני אישית מקבל מקסימום 2.2, לא יודע עם זה בגלל PPPOE או בגלל מה, עם בזק הייתה חברה יותר ישרה הייתה מוכרת את החבילה בתור 2000/250

עכשיו תיקח את כל מה שכתבתי ותחשוב אל בן אדם נורמלי שיודע מקסימום לחבר כאבל, בטוח יהיו לו בעיות בגלל זה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #44 

13/04/2022 0:22  
ViruzZ כתב:
בזק+בזק בנלאומי 2.5
למה פינג לאיטליה כזה נמוך בהשוואה לכל השאר?

image.png
...
מסיבה הכי פשוטה והיא בגלל ש"יונה" של בזק בינלאומי מגיע מישראל ל BARI שבאיטליה:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #45 

05/04/2022 1:02  
ViruzZ כתב:
יש לי ראוטר של בזק [אני בחיבור 2.5 בזק + בזק בנלאומי], אבל בדיוק קניתי ציוד מיוחד [כדי להתחבר בפרטי 2.5 צריך ציוד שיש אותו רק ל מוכר אחד באולם, לפחות הוא בסין] כדי להשתמש בציוד הפרטי שלי לחיבור ושם אני יצתרך להגדיר חייגן, בפרטנר היה מאד נוח.
...

אפשר יותר מידע על הציוד המדובר?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”