מי מנצח בעיבוד תמונה? סוני או Lg? (או בעצם סמסונג..)
@TheCoolest
יש גם OLED של LG העומדת לחגוג בקרוב חמש. לבנתיים עובדת יפה.
בעיית הצריבות במסכי OLED מדגמים 2017 ואחורה כמעט ולא קיימת הודות לדימרים (מעמעמים) כגון APL, TPC ו GSR. לפיכך צריבה כזו נדיר ומופיעה בדגמים מ 2020 ואילך. הקושי עימו מתמודדים החברות הגדולות כרגע היא הג׳ימרים הדורשים גרפיקה גבוהה (למשל לומינציה/בהירות גבוהה) וקצב רענון של 120Hz. הדרישות הללו מעמיסות על המסך, שורפות את לוח האם ויוצרים בין היתר גם צריבות. סמסונג וגם סוני הוציאו עידכוני קושחה אשר למעשה שינמכו את יכולות המסך (בסלנג של הג׳ימרים נקרא nerfing). מסך QD-OLED של סמסונג יכול להגיע ל 1500 נייטים בחלון של עד 5% ואחרי עדכון קושחה המקסימום כיום אליו ניתן לשאוף הוא לא יותר מ 1050 בתוספת דימרים אגרסיביים במיוחד. LG הלכה אף מעבר, לא רק שהיא הגבילה את כמות הנייטים בהתאם ליכולת העיבוד, ובין היתר גם הגבילה את יכולת בהירות ב LG G3 ל 1020 נייטים, אלא אף העלימה את האפשרות לכבות את הדימרים בתפריט הטכנאים….ראה סרטון של וינסנט הממליץ לא לרכוש את הדגם C3 (לתשומת ליבו של פותח השרשור) :
יש גם OLED של LG העומדת לחגוג בקרוב חמש. לבנתיים עובדת יפה.
בעיית הצריבות במסכי OLED מדגמים 2017 ואחורה כמעט ולא קיימת הודות לדימרים (מעמעמים) כגון APL, TPC ו GSR. לפיכך צריבה כזו נדיר ומופיעה בדגמים מ 2020 ואילך. הקושי עימו מתמודדים החברות הגדולות כרגע היא הג׳ימרים הדורשים גרפיקה גבוהה (למשל לומינציה/בהירות גבוהה) וקצב רענון של 120Hz. הדרישות הללו מעמיסות על המסך, שורפות את לוח האם ויוצרים בין היתר גם צריבות. סמסונג וגם סוני הוציאו עידכוני קושחה אשר למעשה שינמכו את יכולות המסך (בסלנג של הג׳ימרים נקרא nerfing). מסך QD-OLED של סמסונג יכול להגיע ל 1500 נייטים בחלון של עד 5% ואחרי עדכון קושחה המקסימום כיום אליו ניתן לשאוף הוא לא יותר מ 1050 בתוספת דימרים אגרסיביים במיוחד. LG הלכה אף מעבר, לא רק שהיא הגבילה את כמות הנייטים בהתאם ליכולת העיבוד, ובין היתר גם הגבילה את יכולת בהירות ב LG G3 ל 1020 נייטים, אלא אף העלימה את האפשרות לכבות את הדימרים בתפריט הטכנאים….ראה סרטון של וינסנט הממליץ לא לרכוש את הדגם C3 (לתשומת ליבו של פותח השרשור) :
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
@mordsxx
מאז הסרטון שקישרת, LG חטפה על הראש והוציאה עדכון קושחה שמתקן את בעיית הדימינג לצינות כהות עם APL שלא משתנה.
לצערי נראה שזה לא ממש עזר ל-C1 שלי, שגם איתה נתקלתי בתופעה הזו.
מאז הסרטון שקישרת, LG חטפה על הראש והוציאה עדכון קושחה שמתקן את בעיית הדימינג לצינות כהות עם APL שלא משתנה.
לצערי נראה שזה לא ממש עזר ל-C1 שלי, שגם איתה נתקלתי בתופעה הזו.
איכות תמונה היא אמנם פרמטר עיקרי בבחירת טלוויזיה, אבל כדאי שלא יהיה פרמטר יחיד.
מערכת ההפעלה של סוני אמנם לא חפה מבעיות, אבל הייתרון האדיר שלה להתקין אפליקציות שאינן נמצאות בחנות, אינו קיים אצל המתחרים.
לדוגמא, התקנת יו טיוב ללא פרסומות, אפשרי רק בסוני.
מצד שני, אפליקציית 12 פלוס מלאה בפרסומות באנדרואיד, וכוללת הרבה פחות פרסומות בטייזן של סמסונג.
מערכת ההפעלה של סוני אמנם לא חפה מבעיות, אבל הייתרון האדיר שלה להתקין אפליקציות שאינן נמצאות בחנות, אינו קיים אצל המתחרים.
מצד שני, אפליקציית 12 פלוס מלאה בפרסומות באנדרואיד, וכוללת הרבה פחות פרסומות בטייזן של סמסונג.
- Moto
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 305
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 35 פעמים
רוב המשתמשים "הכבדים" משתמשים במזרימי מדיה חיצוניים, כך שזה לא כל כך קריטי (אם בכלל).22/04/2023 8:17lasik כתב: איכות תמונה היא אמנם פרמטר עיקרי בבחירת טלוויזיה, אבל כדאי שלא יהיה פרמטר יחיד.
מצד שני, אפליקציית 12 פלוס מלאה בפרסומות באנדרואיד, וכוללת הרבה פחות פרסומות בטייזן של סמסונג....
The following line is true
The previous line is false
אני משתמש כבד ,02/05/2023 16:37Moto כתב: רוב המשתמשים "הכבדים" משתמשים במזרימי מדיה חיצוניים, כך שזה לא כל כך קריטי (אם בכלל)....
ובשמחה רבה העפתי את הסטרימר
אחרי שעברתי ל OLED של סוני .
פחות שלט , פחות כבלים .
ומקום פנוי על המזנון
- Moto
- חבר פעיל מאוד

לא כל מדיה ניתנת לניגון בצורה חלקה על-גבי חומרה של הטלויזיה (שהיא מאוד מוגבלת), במיוחדעבור רמוקסים כבדים.02/05/2023 16:45pessik כתב: אני משתמש כבד ,
ובשמחה רבה העפתי את הסטרימר
אחרי שעברתי ל OLED של סוני .
פחות שלט , פחות כבלים .
ומקום פנוי על המזנון
...
בנוסף נגן מדיה חיצוני "פתוח" לאפשרויות נוספות - למשל במקרה שלי שרת של PLEX רץ על שילד (ניהול ספריית סרטים, סדרות, הופעות נוח שמנוהל ורץ תמיד ברקע). כעיקרון תמיד יהיה עדיף להחזיק מכשיר נפרד שמיועד למטרה ספציפית ולא 2,3 ב-1).
אני משתמש בקודי ,02/05/2023 17:07Moto כתב: לא כל מדיה ניתנת לניגון בצורה חלקה על-גבי חומרה של הטלויזיה (שהיא מאוד מוגבלת), במיוחדעבור רמוקסים כבדים.
בנוסף נגן מדיה חיצוני "פתוח" לאפשרויות נוספות - למשל במקרה שלי שרת של PLEX...
עם Oled AG9
לא ניתקלתי בבעיות
הכל עובד חלק
כולל הזרמה דרך הרשת של פס-קול 5.1
דולבי דיגיטל + dts ,
אני מרוצה עד הגג
- Moto
- חבר פעיל מאוד

לא קשור ל- 5.1, זה לא "מאתגר" (כולל DTS, DOLBY-DIGITAL ,לכן אתה מרוצה "עד הגג"02/05/2023 18:49pessik כתב: אני משתמש בקודי ,
עם Oled AG9
לא ניתקלתי בבעיות
הכל עובד חלק
כולל הזרמה דרך הרשת של פס-קול 5.1
דולבי דיגיטל + dts ,
אני מרוצה עד הגג...
יש לי רסיבר עתיק של ימהה (סדרה 7) טרום עידן HDMI ....
שלא תומך בפורמטים הנ"ל , מפתיע שהוא עדיין עובד
אבל מה אני אגיד לך ... שומעים טוב , ורואים מעולה ( 4k hdr)
בגילי המופלג זה מספיק
התקנתי PLEX על ה PC שלי בבית...
אכלתי הרבה קש עם זה
השרת מאוד מכביד על המחשב (יש לי מחשב ישן) ,
התירגום בעברית לא הוזרם כראוי דרך הרשת
מחיפושים באינטרנט ראיתי שעוד אנשים נתקלו בבעיות ..
- Moto
- חבר פעיל מאוד

לכן ציינתי ששרת PLEX רץ אצלי על גבי ה-SHIELD ולא על PC !!03/05/2023 7:57pessik כתב: התקנתי PLEX על ה PC שלי בבית
אכלתי הרבה קש עם זה
השרת מאוד מכביד על המחשב (יש לי מחשב ישן) ,
התירגום בעברית לא הוזרם כראוי דרך הרשת
מחיפושים באינטרנט ראיתי שעוד אנשים נתקלו בבעיות .....
על ה-SHIELD הוא רץ ברקע ולא גורם לשום בעיה/ האטה ומנהל את ספריית הסרטים מול ה-NAS (גם ה-CLIENT מותקן על השילד, כמו כן ה-CLIENT יכול להיות מותקן על כל התקן אחר בבית). כפי שבטח כבר הבנת, שילד פרו מאפשר להריץ עליו גם את הצד של ה-SERVER וגם את הצד של ה-CLIENT בצורה חלקה ונקיה מהפרעות ולמעשה זה אחד היתרונות הבולטים שלו (חומרה מספיק חזקה שמאפשרת לעשות זאת).
- MaorOvadia
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
משהו פה יודע איפה אפשר להשיג את NVIDIA SHIELD TV PRO ?