מיקרוסופט: גרסה 22H2 של ווינדוס 10 שהופצה למשתמשים, היא האחרונה של וינדוס 10
נאי מריץ לינוקס כבר כ 14 שנה. ספציפית Archlinux.
התחלתי עם מחשב אחד (שלי).
המשכתי עם מחשב שני (הבת הצעירה) עד שהיתה חייבת להשתמש ב WORD (טכניון!)
בניתי NAS שרץ עד היום (33TB נתונים, 20TB לפריטי).
ולאחרונה העברתי את אשתי מחלונות 10 ללינוקס.
שני המחשבים שלי (האישי והNAS) עוברים שדרוגים במשך שנים ללא בעיות. בשניהם נדפקו דיסקי המערכת לאחרונה. ב NAS העתקתי את הדיסק הישן לחדש ובשלי התקנתי מחדש). על כמה מחשבי חלונות אתה יכול לאמר שהותקנו לפני 14 שנה ומריצים היום את התוכנות העדכניות ביותר?
ספציפית ב ARCH אכן עדכון זה טרמינל אבל אם עובדים בנגזרות שלו - אז שם אלו תוכנות גרפיות וכך גם בהפצות אחרות.
מחסור בתוכנות? זה הכל בראש שלך. רק אחרי שהבנתי שלינוקס זה לא חלונות (לקח לי זמן) הפסקתי לחפש את התוכנות שעובדות כמו מה שהיה לי בחלונות ועברתי לחפש את התוכנות שעושות את מה שאני רוצה.
כמו שכבר אמרו כאן, לרוב המשתמשים לינוקס ללא ספק נותן פתרון. וכמובן מה שנעשה דרך דפדפן, כמעט תמיד מערכת ההפעלה לא רלוונטית.
אבל כל עוד חלונות הוא בחינם (יש לכם אותו בעבודה, ושם הוא לא עלה לכם כסף והתרגלתם אליו. וכנ'ל אם אתה תלמיד/סטודנט/מורה [מחיר מאד מוזל] ודומים לכך) אז משתמשים בו, ומתרגלים לתוכנות שעליו ובזה הסיפור נגמר.
לינוקס באמת לא יחליף את חלונות (בטח לא בשנים הקרובות) למשתמש הביתי (בשרתים וב IoT זה ספור אחר לחלוטין כמובן).
לגבי הקוד הפתוח והתנדבות... זה כבר ממש לא ככה. לא שאין התנדבות - אבל חלקו הגדול בא מעובדים המקבלים משכורות מחברות עסקיות שכולנו מכירים.
התחלתי עם מחשב אחד (שלי).
המשכתי עם מחשב שני (הבת הצעירה) עד שהיתה חייבת להשתמש ב WORD (טכניון!)
בניתי NAS שרץ עד היום (33TB נתונים, 20TB לפריטי).
ולאחרונה העברתי את אשתי מחלונות 10 ללינוקס.
שני המחשבים שלי (האישי והNAS) עוברים שדרוגים במשך שנים ללא בעיות. בשניהם נדפקו דיסקי המערכת לאחרונה. ב NAS העתקתי את הדיסק הישן לחדש ובשלי התקנתי מחדש). על כמה מחשבי חלונות אתה יכול לאמר שהותקנו לפני 14 שנה ומריצים היום את התוכנות העדכניות ביותר?
ספציפית ב ARCH אכן עדכון זה טרמינל אבל אם עובדים בנגזרות שלו - אז שם אלו תוכנות גרפיות וכך גם בהפצות אחרות.
מחסור בתוכנות? זה הכל בראש שלך. רק אחרי שהבנתי שלינוקס זה לא חלונות (לקח לי זמן) הפסקתי לחפש את התוכנות שעובדות כמו מה שהיה לי בחלונות ועברתי לחפש את התוכנות שעושות את מה שאני רוצה.
כמו שכבר אמרו כאן, לרוב המשתמשים לינוקס ללא ספק נותן פתרון. וכמובן מה שנעשה דרך דפדפן, כמעט תמיד מערכת ההפעלה לא רלוונטית.
אבל כל עוד חלונות הוא בחינם (יש לכם אותו בעבודה, ושם הוא לא עלה לכם כסף והתרגלתם אליו. וכנ'ל אם אתה תלמיד/סטודנט/מורה [מחיר מאד מוזל] ודומים לכך) אז משתמשים בו, ומתרגלים לתוכנות שעליו ובזה הסיפור נגמר.
לינוקס באמת לא יחליף את חלונות (בטח לא בשנים הקרובות) למשתמש הביתי (בשרתים וב IoT זה ספור אחר לחלוטין כמובן).
לגבי הקוד הפתוח והתנדבות... זה כבר ממש לא ככה. לא שאין התנדבות - אבל חלקו הגדול בא מעובדים המקבלים משכורות מחברות עסקיות שכולנו מכירים.
@ben-homeאני לא מבין מה הדוגמה האישית שלך אמורה ללמד אותנו. אתה באמת רואה את המשתמש הממוצע מסתדר עם ה AUR ו repositories??
ועוד הבאת כדוגמה את arch, שהקהילה שלו היא בידיוק כמו שתיארתי ולא מגובה באף חברה גדולה.
ועוד הבאת כדוגמה את arch, שהקהילה שלו היא בידיוק כמו שתיארתי ולא מגובה באף חברה גדולה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
@elxyzad
אני חושב שצריך לשאול למה שמשתמש ממוצע יצטרך בכלל להסתדר עם זה?
רוב האנשים לא עושים הרבה עם המחשב, אפילו אני בשנים האחרונות לא עושה כל כך הרבה.
הרוב אונליין. וחלק דברים שקשורים לפיתוח תוכנה וקימפול קוד (מה שמרבית המשתמשים הממוצעים לא מתעסקים בו)
וקצת משחק.
דברים בסיסיים כמו עריכת מסמכים ואקסלים אפשר לעשות אונליין או עם אופן אופיס ודומיו.
הרבה מאד משחקים אפשר לשחק גם בלינוקס.
אני אוסיף שרוב המכשירים שיש לי בבית מבוססים על לינוקס ויוניקס.
Build server - Ubuntu Server
NAS - FreeNAS\TrueNAS
טלוויזיות LG - מבוססות לינוקס
סטרימרים (יש הרבה) כולם מריצים CoreELEC, שזו נגזרת של דביאן.
אני חושב שצריך לשאול למה שמשתמש ממוצע יצטרך בכלל להסתדר עם זה?
רוב האנשים לא עושים הרבה עם המחשב, אפילו אני בשנים האחרונות לא עושה כל כך הרבה.
הרוב אונליין. וחלק דברים שקשורים לפיתוח תוכנה וקימפול קוד (מה שמרבית המשתמשים הממוצעים לא מתעסקים בו)
וקצת משחק.
דברים בסיסיים כמו עריכת מסמכים ואקסלים אפשר לעשות אונליין או עם אופן אופיס ודומיו.
הרבה מאד משחקים אפשר לשחק גם בלינוקס.
אני אוסיף שרוב המכשירים שיש לי בבית מבוססים על לינוקס ויוניקס.
Build server - Ubuntu Server
NAS - FreeNAS\TrueNAS
טלוויזיות LG - מבוססות לינוקס
סטרימרים (יש הרבה) כולם מריצים CoreELEC, שזו נגזרת של דביאן.
@elxyzad
"אתה באמת רואה את המשתמש הממוצע מסתדר עם ה AUR ו repositories?? "
מה יש להסתדר איתם? למשתמש הממוצע לצורך עדכון כל שנדרש לעשות זה להקיש yay (אחת המעטפות לpackman ).
ולגבי "ולא מגובה באף חברה גדולה."
אתה לא ממש מבין איך הפצות לינוקס עובגות, נכון? ובמיוחד הפצה כמו Arch שכמעט ולא מבצעת עדכונים משלה לתוכנות.
החברות הגדולות מתעסקות בתוכנות ומזה כל ההפצות נהנות ופחות בהפצות (וגם כאן יש חריגים).
לידיעה, SteamOS 3 של Valve מבוססת Arch.
בכל מקרה מסכים שלא הייתי נותן להתקין Arch למשתמש לא מבין. מצד שני הייתי בהחלט נותן אותה לאדם חסר הבנה אחרי שהתקנתי עבורו. אבל אדם כזה גם לא יתעסק בתחזוקה של חלונות אז מה ההבדל?
יש בעצם הבדל אחד. עם הפצת לינוקס הסיכוי שיתקין נוזקה כל שהיא על המחשב נמוכה בהרבה (מאד) מאשר אם הוא משתמש חלונות.
מה יש להסתדר איתם? למשתמש הממוצע לצורך עדכון כל שנדרש לעשות זה להקיש yay (אחת המעטפות לpackman ).
אתה לא ממש מבין איך הפצות לינוקס עובגות, נכון? ובמיוחד הפצה כמו Arch שכמעט ולא מבצעת עדכונים משלה לתוכנות.
החברות הגדולות מתעסקות בתוכנות ומזה כל ההפצות נהנות ופחות בהפצות (וגם כאן יש חריגים).
בכל מקרה מסכים שלא הייתי נותן להתקין Arch למשתמש לא מבין. מצד שני הייתי בהחלט נותן אותה לאדם חסר הבנה אחרי שהתקנתי עבורו. אבל אדם כזה גם לא יתעסק בתחזוקה של חלונות אז מה ההבדל?
יש בעצם הבדל אחד. עם הפצת לינוקס הסיכוי שיתקין נוזקה כל שהיא על המחשב נמוכה בהרבה (מאד) מאשר אם הוא משתמש חלונות.
כנראה שאתה לא מבין כמה המודל של AUR פגיע.01/05/2023 7:19ben-home כתב: @elxyzad
יש בעצם הבדל אחד. עם הפצת לינוקס הסיכוי שיתקין נוזקה כל שהיא על המחשב נמוכה בהרבה (מאד) מאשר אם הוא משתמש חלונות....
לדוגמא
https://www.bleepingcomputer.com/news/s ... epository/
אם השימוש בו היה נפוץ, הכמות וירוסים שהיו מופצים דרכו היו גורמים לווינדוס להראות מאוד מאובטח.
בגלל שאני כן אוהב את הקונספט של rolling distribution, עברתי מ arch ל OST לפני הרבה זמן.
אחרי הצבא עבדתי במוקד תמיכה טכנית בתקלות מחשב, אין לך מושג איזה סיפורים אתה שומע שם. תעבוד יום אחד במוקד כזה ותראה איך אתה תסכים איתי שאין סיכוי שמשתמש ממוצע יסתדר עם הפצת לינוקס. לא משנה איזה
אני מכיר את הויכוח הזה כבר קרוב ל20 שנה. דת הווינדוז לעומת כת הלינוקס. תמיד אותם טיעונים, ושום דבר לא משתנה.
ללינוקס נתח ענק בצד השרת - זה לא דבר חדש.
חלונות שולטת באופן מוחלט בצד המשתמש, כבר לא משנה מה הסיבה, לא ראיתי שינוי מגיע לפני 15 שנה, לא עשר, לא חמש ולא היום.
לי יש מחשב מהעבודה עם חלונות 10, מחשב בבית עם 11, ויש מצב שאם לא היו אומרים לי כלום, לא הייתי שם לב בכלל להבדל.
אני עובד עם אופיס ועם G suit, אופיס כמובן משאיר לגוגל אבק בהקשר הזה. מי שעובד עם teams יודע שהיא טובה עשרות מונים מהחלופות, מאותה סיבה שבה חלונות טובה מכל החלופות - אינטגרציה ושלמות פונקציונלית.
לחלונות היו מחלות קשות שנפתרו כבר בווינדוס 7. זו מערכת יציבה, קריסה היא ארוע מאוד נדיר, בעיות האיטיות עקב השמנת הרג'יסטרי וה dll-hell נפתרו מזמן, או הועלמו
הרבה תודות להשתפרות אמצעי האחסון. חלונות היום עולה מהר מאוד.
מי שלא רוצה להתקין חלונות בגלל שזה דורש יצירת חשבון, שלא יתקין.
ללינוקס נתח ענק בצד השרת - זה לא דבר חדש.
חלונות שולטת באופן מוחלט בצד המשתמש, כבר לא משנה מה הסיבה, לא ראיתי שינוי מגיע לפני 15 שנה, לא עשר, לא חמש ולא היום.
לי יש מחשב מהעבודה עם חלונות 10, מחשב בבית עם 11, ויש מצב שאם לא היו אומרים לי כלום, לא הייתי שם לב בכלל להבדל.
אני עובד עם אופיס ועם G suit, אופיס כמובן משאיר לגוגל אבק בהקשר הזה. מי שעובד עם teams יודע שהיא טובה עשרות מונים מהחלופות, מאותה סיבה שבה חלונות טובה מכל החלופות - אינטגרציה ושלמות פונקציונלית.
לחלונות היו מחלות קשות שנפתרו כבר בווינדוס 7. זו מערכת יציבה, קריסה היא ארוע מאוד נדיר, בעיות האיטיות עקב השמנת הרג'יסטרי וה dll-hell נפתרו מזמן, או הועלמו
הרבה תודות להשתפרות אמצעי האחסון. חלונות היום עולה מהר מאוד.
מי שלא רוצה להתקין חלונות בגלל שזה דורש יצירת חשבון, שלא יתקין.
התלונות על זה שהיית צריך להתקין תוכנה קטנה בקוד פתוח וזה לקח לך 30 שניות ולא בא מהיצרן.
האמת שקצת קשה לקבל את הטיעון הזה, או טיעונים (סלחו לי) ילדותיים אחרים כמו "גרסה טובה, גרסה רעה", שהם בעיקרם מיחזור מנטרות של "כתבי" אינטרנט
מעבר לזה אני חושב שמי שלא מסכים שהאלטרנטיבות ל-windows בכלל לא נמצאות באותו הקו איתה, מבחינת ממשק, שלמות, וכמה שהמערכת משויפת כנראה לא עבד ברצינות עם האלטרנטיבות בצורה עמוקה, או לא מבין את הראש של האוכלוסיה הכללית.
נסו להעביר ילד בן 13 שרק רוצה לשחק במחשב ללינוקס...
דרייברים, wine, lutris בהצלחה!
אני אגב עובד עם windows, linux, macos בצורה שוטפת במהלך היום, ואין לי ספק מי נותן את החוויה הטובה\קלה ביותר
האמת שקצת קשה לקבל את הטיעון הזה, או טיעונים (סלחו לי) ילדותיים אחרים כמו "גרסה טובה, גרסה רעה", שהם בעיקרם מיחזור מנטרות של "כתבי" אינטרנט
מעבר לזה אני חושב שמי שלא מסכים שהאלטרנטיבות ל-windows בכלל לא נמצאות באותו הקו איתה, מבחינת ממשק, שלמות, וכמה שהמערכת משויפת כנראה לא עבד ברצינות עם האלטרנטיבות בצורה עמוקה, או לא מבין את הראש של האוכלוסיה הכללית.
נסו להעביר ילד בן 13 שרק רוצה לשחק במחשב ללינוקס...
דרייברים, wine, lutris בהצלחה!אני אגב עובד עם windows, linux, macos בצורה שוטפת במהלך היום, ואין לי ספק מי נותן את החוויה הטובה\קלה ביותר