מה דעתכם על כל אנשים שלא עזרו לחותרת שטבעה בירקון ?!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

לפני שכולם פה נהיים ג'ק באואר, אני רק מזכיר שההקרבה האישית פה במקרה שאכלת אותה בירקון זה לא מכה או כוויה קטנה מאש, אלא סיבוכים רפואיים כואבים שאם יוצאים מהם זה לוקח שנים וגם אז אתה לא חוזר למה שהיית. בכל אופן אני מוריד את הכובע בפני אותו אדם שהציל אותה, ואני מקווה שיהיה בריא.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

אבי, שיחיה.
צלל בקישון בהיותו חייל ביחידה מובחרת עשרות פעמים וב"ה הכל בסדר.
אף אחד לא רוצה להיות ג'ק באוור, אבל גם לא להיות כוסיות כמו אלו שעמדו וצילמו עם הפלאפון כדי למכור לערוץ שתיים.
האדישות הורגת אותי :evil:

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5760
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 154 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

הירקון מזוהם ומסוכן להיכנס אליו עם קיאק אם בלי. צריך לחוקק חוק שאוסר על כניסה למים עם קיאק או בלי וככה ימנעו טרגדיות מהסוג הזה. בנוגע לסוגייה של האנשים שלא נחלצו לעזרתה של המסכנה אני חצויי כפי שרוב המגיבים בוודאי מרגישים, מצד אחד מדובר במקרה שיש מקום להרים את הכפפה ולגשת לעזור אבל מצד שני הדבר כרוך בסיכונים רבים, קפיצה למים האלה לדעתי אינה שונה מקפיצה לתוך אש רק שבמקרה הזה רק אלוהים יודע איזה מחלות אתה יכול לחטוף. המדינה ומשרד איכות הסביבה צריכים לנקות את הירקון, כרגע הוא נראה כאילו הוא נמצא במדינת עולם רביעי.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

בקיצור יש כאלו שמוצאים תירוצים ויש כאלו שלא . לא נעים לי להעיד על עצמי , אבל אני אספר לכם משהו שקרה לפני מספר שנים , הלכתי עם חבר בשעה 1 בלילה בשכונה בעיתית מאוד מבחינת פשע (חזרנו מסרט והפסדנו את האוטובוס האחרון ), וראינו קבוצה של 5-6 בני טיפש עשרה שהתחילו כמעט לעשות מעשה מגונה בבחורה באמצע הרחוב . אני לא יודע אומנויות לחימה ואני לא נראה בריון , והיו שם עוד אנשים שצפו בזה (חלקם בשעשוע ), ורק לי זה *** במידה כזו שפשוט הלכתי לעברם , והחבר שלי נשרך אחרי , העסק נגמר כי כנראה מרוב כעס שכעסתי שעושים את זה לבחורה , הייתי פשוט מוכן להרוג אותם במקום , וכמו כול בריון כשהוא יודע שחייו בסכנה הפחד שלו הפנימי משתלט עליו גם אם הוא בקבוצה (מעניין שתמיד הם צריכים קבוצה כדי להתעלל אבל זה נושא אחר ).
הנקודה היא שיש אנשים שפשוט עושים את הדבר הנכון ויש אנשים שלא , רק שפעם היו יותר אנשים שעשו את הדבר הנכון , והיום לא .

שלא לדבר על האלימות ועל העובדה שילדים בני 14 של הייום מתנהגים יותר גרוע מפושעים של לפני 20 שנה , כך שכול המדינה הזו יורדת לאט לאט ברמת המוסריות שלה, והגיע הזמן שתמודדו עם זה ואל תנסו לטאטא את זה מתחת לשטיח בתירוצים שונים

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #35 

truejoker כתב:בקיצור יש כאלו שמוצאים תירוצים ויש כאלו שלא . לא נעים לי להעיד על עצמי , אבל אני אספר לכם משהו שקרה לפני מספר שנים , הלכתי עם חבר בשעה 1 בלילה בשכונה בעיתית מאוד מבחינת פשע (חזרנו מסרט והפסדנו את האוטובוס האחרון ), וראינו קבוצה של 5-6 בני טיפש עשרה שהתחילו כמעט לעשות מעשה מגונה בבחורה באמצע הרחוב . אני לא יודע אומנויות לחימה ואני לא נראה בריון , והיו שם עוד אנשים שצפו בזה (חלקם בשעשוע ), ורק לי זה *** במידה כזו שפשוט הלכתי לעברם , והחבר שלי נשרך אחרי , העסק נגמר כי כנראה מרוב כעס שכעסתי שעושים את זה לבחורה , הייתי פשוט מוכן להרוג אותם במקום , וכמו כול בריון כשהוא יודע שחייו בסכנה הפחד שלו הפנימי משתלט עליו גם אם הוא בקבוצה (מעניין שתמיד הם צריכים קבוצה כדי להתעלל אבל זה נושא אחר ).
הנקודה היא שיש אנשים שפשוט עושים את הדבר הנכון ויש אנשים שלא , רק שפעם היו יותר אנשים שעשו את הדבר הנכון , והיום לא .

שלא לדבר על האלימות ועל העובדה שילדים בני 14 של הייום מתנהגים יותר גרוע מפושעים של לפני 20 שנה , כך שכול המדינה הזו יורדת לאט לאט ברמת המוסריות שלה, והגיע הזמן שתמודדו עם זה ואל תנסו לטאטא את זה מתחת לשטיח בתירוצים שונים
...
כל הכבוד שעזרתה לבחורה אבל מה הקשר בין השירשור והנאמר בו למטאטא, אנשים באו לפה לעשות חשבון נפש עם עצמם, החלק השני של התגובה שלך לא במקום.

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #36 

osherov כתב:
המוח כתב: תסלחו לי אני לא מבין מה כל הרעש!
הבחורה הסתומה הזאת חייבת לצאת לשייט עם ליווי.
...
המוח,
רק כדי שתדע הבחורה "סתומה" שלך שכמעט נהרגה היא יסמין פיינגולד, בוא אני אכיר לך אותה קצת:
היא כיום בת 20, לתיכון היא הגיעה כבר בכיתה ט', ואת מבחני הבגרות סיימה שנתיים לפני שאר בני המחזור שלה, בהצטיינות. את התואר הראשון סיימה יסמין בעודה תלמידת תיכון כמצטיינת דקאן. כאילו לא די בכך, בתור נערה השתתפה בפרויקטים חברתיים רבים, בהם פורום מנהיגות תל אביב-לוס אנג'לס ומחנה שלום בברצלונה, אחריו אף פרסמה מאמר בנושא זה - בהיותה בת 15 בלבד. סטודנטית מצטיינת באוניברסיטה הפתוחה, לומדת לתואר במדעים בדגש על מתמטיקה במקביל לשירותה הצבאי כמורה חיילת, ונמצאת בצבא במעמד של "ספורטאי מצטיין" על היותה אלופת ישראל בחתירה. יסמין מייצגת את ישראל בתחרויות בינלאומיות, בסירת יחיד במשקל-קל, והשתתפה בעבר בתוכנית הפיתוח לחותרות מטעם FISA.

המוח,
אני מאחל לכולנו בנות "סתומות" כאלה, אפילו לך !
...
שמע זה שהצטיינה בלימודים לא אומר כלום על חוכמת חיים.

לפי דעתי אתה בדיוק מתאר פה מישהי סתומה שמבלה את כל ילדותה בהגשמת הפנטזיות של ההורים שלה.
ועוד סיפור ככה לקינוח:
הייתה לי בחורה בכיתה שהייתה מוציאה מאות כמו כלום הייתה מצטיינת בכל הלימודים
כולם אמרו שהיא גאונה.
משום מה הרבה פעמים היא באה ללמוד אצלי ואצל חבר שלי.
לאחר שהיא התחילה לבכות יום אחד ודיברנו היא סיפרה שהסיבה שהיא כזאת מצטיינת היא בגלל שאם היא לא הייתה מוציאה מאה אבא שלה היה מכה אותה.
ועכשיו אני שואל אותך היא חכמה?
לא צריך תואר באוניברסיטה הפתוחה בשביל להבין שלא שטים עם קייק לבד בנחל הירקון :roll:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

osherov כתב: אני מקבל את זה שהיו שם לא מעט אנשים שלא יכלו או פחדו לעזור לה:
1. אנשים מבוגרים
2. אנשים שלא יודעים לשחות
3. הורה עם ילד קטן שלא רצה להשאיר את הילד לבד
4. אנשים שזאת פעם ראשונה שלהם בארוע קשה כל כך ולכן הם חטפו בלאק-אאוט
5. אנשים שראו בעיני רוחם את אסון המכבייה וחששו פחד מוות שאם יכנסו ייתכן וימותו

אבל איפה כל שאר האנשים האחרים ?!
...
למה אתה שואל איפה, הרי אבי טיומקין הוא מ"שאר האנשים" והוא אומנם הגיע, אז יש לך תשובה.
מה שכתבת לעיל היה מתאים אם לא היה מישהו מהסובבים שהיה נכנס בכלל.

עדיף כמובן שהיה מגיע קודם ולא אח"כ. איני יודע אם הזמן שלקח עד שהגיע האדם שתפס אחריות הוא ארוך או קצר בהשוואה למה שסביר לצפות מהמצב. גם איני יודע אם בתקופות עבר הוא היה מופיע קודם כמו שנטען בשרשור השני.
סה"כ מה שהתרחש בפועל מתאים לתמונה הכללית שבראש שלך.
לצפות שתמיד האדם הראשון שרואה את המקרה הוא זה שייכנס זה לצערינו לא ריאלי.
המסקנה שלי: אי אפשר לגזור מהמקרה שום דבר לגבי "אופי החברה הישראלית". צריך לזכור שבמקרה הזה דווקא מישהו (לא בתפקיד) כן נכנס.

כמו כן, הסכנה האמיתית שנשקפת מהמים ובאיזה קטע מהירקון מדובר זה בכלל לא גורם. הגורם הוא הסכנה כפי שנתפסת אצל האנשים.
משה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #38 

המוח כתב:
osherov כתב:
...
המוח,
רק כדי שתדע הבחורה "סתומה" שלך שכמעט נהרגה היא יסמין פיינגולד, בוא אני אכיר לך אותה קצת:
היא כיום בת 20, לתיכון היא הגיעה כבר בכיתה ט', ואת מבחני הבגרות סיימה שנתיים לפני שאר בני המחזור שלה, בהצטיינות. את התואר הראשון סיימה יסמין בעודה תלמידת תיכון כמצטיינת דקאן. כאילו לא די בכך, בתור נערה השתתפה בפרויקטים חברתיים רבים, בהם פורום מנהיגות תל אביב-לוס אנג'לס ומחנה שלום בברצלונה, אחריו אף פרסמה מאמר בנושא זה - בהיותה בת 15 בלבד. סטודנטית מצטיינת באוניברסיטה הפתוחה, לומדת לתואר במדעים בדגש על מתמטיקה במקביל לשירותה הצבאי כמורה חיילת, ונמצאת בצבא במעמד של "ספורטאי מצטיין" על היותה אלופת ישראל בחתירה. יסמין מייצגת את ישראל בתחרויות בינלאומיות, בסירת יחיד במשקל-קל, והשתתפה בעבר בתוכנית הפיתוח לחותרות מטעם FISA.

המוח,
...

לפי דעתי אתה בדיוק מתאר פה מישהי סתומה שמבלה את כל ילדותה בהגשמת הפנטזיות של ההורים שלה.
ועוד סיפור ככה לקינוח:
כולם אמרו שהיא גאונה.
לאחר שהיא התחילה לבכות יום אחד ודיברנו היא סיפרה שהסיבה שהיא כזאת מצטיינת היא בגלל שאם היא לא הייתה מוציאה מאה אבא שלה היה מכה אותה.
לא צריך תואר באוניברסיטה הפתוחה בשביל להבין שלא שטים עם קייק לבד בנחל הירקון :roll:
...
כל הקונספט בתחום שבו היא הצטיינה הוא חתירה לבד ואיפה עוד אפשר להתאמן בארץ, אי אפשר להגיד שהיה לה את הלוקסוס לבחור לוקיישן. מצד שני יש מקום לחשיבה על חקיקת חוק שתמנע כניסת אנשים אליו ללא קשר לאירוע המצער עד אשר ינקו אותו. זהו מקום מזוהם ולא בריא לבני אדם ולבעלי חיים באופן כללי.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3350
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 203 פעמים

שרשור שלא נקרא #39 

המוח כתב:
osherov כתב:
...
המוח,

המוח,
...

ועוד סיפור ככה לקינוח:
כולם אמרו שהיא גאונה.
...
(n)

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #40 

לא רוצה להתיימר,יכול להיות שהייתי קופץ,יכול להיות שלא

יוכל להיות גם שהייתי מחפש דלי ומתחיל להוציא את המים,,,,,
אמן מייסר

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #41 

משה,
אם לא הייתי ברור אז אני הסביר את עצמי טוב יותר,
היו שם גם אלה שכן היו צריכים להיכנס ולהוציא אותה אבל הם לא עשו כלום !
אני בטוח שהיה שם חייל, היה שם ספורטאי, היה שם תיכוניסט, הרי אפילו צלם היה שם !
והיו שם עוד הרבה אחרים שהיו יכולים, אבל אף אחד לא עשה כלום. דווקא זה שכן עשה משהו, על פי ההגיון, היה פתור מכך בגלל גילו המופלג. התאור שלו לגבי פשטות ההצלה שלה שערך לא יותר מדקה-שתיים, התאור שלו לגבי הקלות הבלתי נסבלת של החילוץ רק מעצים את הבזיון והגועל שהיה שם (הוא ראה התקהלות של הרבה אנשים על הגדה->ואז הוא ראה קייק הפוך->הוא הבין כעבור מספר שניות שיש שם לכוד מתחת לקייק->הוריד נעלים ובגדים->שחה 10 מטרים->משך את הקייק לגדה). למזלנו אין וידאו של הארוע כי אז אני מניח שזה היה מבחיל הרבה-הרבה יותר.

החובה להושיט עזרה לאדם אחר בשעת מצוקה (ויותר מצוקה מזה לא יכול להיות) היא בסיס קיומנו כבני אדם בכלל וכעם בפרט (מצטער על הקיטש אבל זאת האמת) אם את הדבר היסודי הזה אין אז, בעיני, אין לי שום הזדהות אלינו כעם, כישראלי, ככלום. אם זה האני האמיתי שלנו אז לא מגיע לנו מדינה, אין שום דבר שמקשר ביננו הישראלים מעבר לסתאם דיבורים והפקת תועלת אישית. הכל פשוט הכל דיבורים !
תגידו למה אנחנו צריכים ללכת לקרבי ? למה ללכת למילואים ולסכן את החיים שלנו שלא לדבר על הסבל של המשפחות שלנו ? למה לנו ללכת לתרום דם ומח עצם ? למה לעזור למישהו שנפגע בתאונה במקום חשוך כשעצירת הרכב שלנו יכולה לסכן גם אותנו ? למה לנו לתרום איברים (אולי בלעדיהם אין לנו זכות קיום בעולם הבא) ? למה להתנדב למד"א ? למה להתנדב ? למה אנחנו מחנכים ומלמדים את הילדים שלנו להיסטריית הגבורה של העם שלנו ! למה ללמד על השואה, על מלחמות ישראל ? למה אנחנו כל כך מנסים לבדל אותנו משאר העמים ? במקרה הפשוט של הטביעה בירקון כשלנו כולנו טוטאלית כישראלים (אלה שהיו שם ואלה שלא) ועוד יותר גרוע מכך כבני אדם.
נוח לנו לחשוב על ההצלה שם כמעשה גבורה ! לחשוב על זה שמישהו חרף את נפשו וסיכן את חייו למען הצלת נפש אחד ! נוח לנו לחשוב שהנחל הזה כל כך מזוהם כך שאפילו לגעת במימיו יכולים להרוג אותך בזה הרגע ! ואם לא מייד, או אז מצפות לך שנים של ייסורים (כמקרה שסאשה אלתרמן). האמת היא הרבה יותר פשוטה.....
אם כל הכבוד לכולנו, עדיין החוכמה, הקושי והחובה זה לקפוץ לירקון הרבה יותר מאשר ללכת ולצעוק על העוולות והשחיתות שיש לנו במדינה, לצעוק על הצורך לשחרר את גלעד שליט, לשים דגל על הרכב ביום העצמאות או לעמוד 2 דקות דום בצפירה ביום הזיכרון !

אגב, אתם רוצים דוגמה למעשה גבורה, כזה שבאמת לא מצפים מכל אחד לעשות, קחו את הפיגוע במרכז הרב ואת הקצין שלקח את הנשק שלו ורץ להרוג את המחבל

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #42 

אריה,
אני מסכים לכל מה שכתבת לגבי איך כדאי שהעולם יתנהל. העיניין הוא שיש אידיאל ויש מציאות, ודווקא אתה תיארת נכונה את המציאות.

היה רצוי שהאדם הראשון שזיהה את ההתהפכות היה נכנס למים לעזור.
במציאות לא כולם מוסריים/אמיצים/עוזרים לזולת אלא יש גם פחדנים ואגואיסטים. אולי האחרונים דווקא הרוב. לכן במציאות זה שלוקח אחריות, במיוחד כשיש קהל רב, הוא לאו דווקא הראשון ששם.

התופעה הזו (שלא הראשון הוא בהכרח לוקח האחריות) תמיד קיימת. בארץ ובעולם, היום ולפני 50 שנה.
זה מה יש. ככה בנוי המין האנושי.
רצוי שאנשים יתנהגו אחרת אך לראות את המקרה הזה בירקון כתופעה מיוחדת שמצביעה על שבר חברתי זו טעות לדעתי.
הייחוד במקרה הוא כנראה די פרוזאי: מקום מרכזי, הרבה אנשים ומישהו שצילם.
נכון כמובן מה שצוין פה בשרשור שריבוי הסובבים גורם לתופעה שכל צופה מרגיש פחות אחראי.
משה

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5132
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #43 

הנה ,יש גם אנשים כאלה , אי אפשר לעשות הכללות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3712856,00.html

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים

שרשור שלא נקרא #44 

dudib כתב:הנה ,יש גם אנשים כאלה , אי אפשר לעשות הכללות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3712856,00.html
...
כן יירבו

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #45 

על אף כל מה שקרה שם עושה רושם שהיא יוצאת מזה בלי נזק: