שרשור החריף הרישמי של HT

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

moco,
אם ניקח טבסקו לדוגמה, הוא בעל SHU של 2500 בסך הכל. הטבסקו החריף יותר, בעל SHU של 5000. כאשר אני רגיל לאכול תוספות בעלי ערך SHU הרבה יותר גבוה, טבסקו לא ממש מזיז לי. אני יכול לשטוף את הפה איתו ללא שום בעיה, וזאת בשל ערך ה SHU הנמוך שלו. לעומת זאת, אם נסתכל על רטבים חריפים יותר, הם בעלי ערך SHU הרבה יותר גבוה. אם ניקח כמות נכבדת של טבסקו, לעולם לא נצליח להגיע לאותה דרגת חריפות כמו של רטבים בעלי SHU גבוה יותר, הקפסאיצין נמצא שמה בכמות הרבה יותר קטנה.

לגבי ההתנסות שלך, תנסה לקחת את אותן 2 טיפות ללא אוכל. לאחר מכן, תנסה לקחת בקבוק של טבסקו ולשתות ממנו כף או יותר אם תצליח. אני מאמין שלאחר שתעשה זאת, יהיה לך ברור מאוד על מה כל הרעש :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

זיו,
אם הבנתי אותך נכון, אז מה שכתבת בסוף זו פשוט תשובה חיובית לשאלה שלי. כלומר: 2 טיפות של אותו חומר שקולות, במידה רבה, לכף מליאה טבאסקו.
בהנחה שאני לא בליגה שלך מבחינת חוסר רגישות לחריפות או אהבת חריפות (ההבחנה הזו זה נושא מעניין אחר), אנחנו עדיין יכולים לשבת ביחד לאכול עם אותו רוטב קטלני שלך. אני פשוט אפזר פחות ממך. כלומר, אין משהו מהותי ברוטב הזה שיגרום לי בכלל לא להנות ממנו.
משה

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

אני חושב שאפשר להכתיר את ziv_r בתואר "החבר המעניין ביותר בפורום".
(Y)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

אבא שלי היה אוכל חריף קבוע ואישתי לא יכולה להכניס כף של מזון לפה ללא חריף - ולשניהם בסופו של היום הייתה בעיית טחורים (כן, אני יודע TMI). חריף זה אחלה אבל אנשים חייבים להבין שזה לא ממש משהו שבריא או טיבעי לגוף (חריף משמש כחומר אזהרה/מניעה בטבע לחיות נגד אכילה של אותו הירק). אכילה קבועה של חריף מובילה ברב המיקרים לתופעות לוואי כאלו או אחרות, את זה כל רופא יכול לאשר.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6782
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

אין מה לעשות כל אחד וה"מחלה" שלו , אצלי המחלה היא עמבה וגאג'טים... :lol:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

אשתי יודעת שאני אוכל כף סחוג על כל כפית אורז.
אז היא דואגת שלא יהיה סחוג בבית...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

אני לא ממש חסיד של אוכל חריף אבל תמיד חשתי הערצה כלפי אלו המסוגלים לאכול מאכלים חריפים מבלי שהפרצוף שלהם יהפוך לאדום לוהט ושיצא להם קיטור מהאוזניים.

הייתה לנו פעם ידידה מאינדונזיה וכשהיא הייתה מבשלת אנחנו היינו בורחים מהבית ועוברים לשכונה אחרת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #38 

moco,
ממש לא, טבסקו זה בסך הכל 5000 HSU, לא משנה אם תיקח טיפה אחת או בקבוק שלם. בקיצור, אני יביא איתי את ה Death Rain Nitro למפגש הפורום הבא ונעשה Session

Huber,
כמו שיש חסרונות לחריף, יש גם יתרונות. החסרון שהצגת, הוא מיתוס, כל רופא יוכל לאשר לך את זה :wink:

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #39 

אני הייתי מאוד מעוניין לנסות את הרטבים האלה.
אני מחשיב עצמי כ"אוכל חריף בכיר". :lol:
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #40 

יש לך קישור לחנות בעמוד הראשי, אתה יכול לרכוש דרכם והם שולחים גם לישראל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #41 

ZIV - הפרוקטולוג ששלח את אבי לניתוח (וזה היה די משעשע לראות אותו יושב על גלגל ים מתנפח כחודש ויותר אחרי הניתוח) הזהיר אותו מפורשות שאם הוא לא יקצץ משעותית בכמויות החריץ סביר להניח שהטחורים יחזרו שוב.

[left]we have studied the effects of a single dose of red hot chili pepper on the hemorrhoidal symptoms. [/left]

המחקר הזה בדק חישפה חד פעמית של חריף על אנשים שיש להם כבר טחורים ולכן הוא לא שולל את ההנחה שצריכת חריף באופן קבוע מובילה להיווצרותם. מחקר די מטופש למען האמת.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #42 

ziv_r כתב:moco,
ממש לא, טבסקו זה בסך הכל 5000 HSU, לא משנה אם תיקח טיפה אחת או בקבוק שלם. בקיצור, אני יביא איתי את ה Death Rain Nitro למפגש הפורום הבא ונעשה Session
...
בכיף (Y)
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #43 

Huber כתב:ZIV - הפרוקטולוג ששלח את אבי לניתוח (וזה היה די משעשע לראות אותו יושב על גלגל ים מתנפח כחודש ויותר אחרי הניתוח) הזהיר אותו מפורשות שאם הוא לא יקצץ משעותית בכמויות החריץ סביר להניח שהטחורים יחזרו שוב.

[left]we have studied the effects of a single dose of red hot chili pepper on the hemorrhoidal symptoms. [/left]

המחקר הזה בדק חישפה חד פעמית של חריף על אנשים שיש להם כבר טחורים ולכן הוא לא שולל את ההנחה שצריכת חריף באופן קבוע מובילה להיווצרותם. מחקר די מטופש למען האמת.
...
אם זו לא פליטת פה פרוידינית אז אני לא יודע מה זה :lol:

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #44 

קפסצאין אינו חומצה או מתכת לוהטת, אך התגובה שהוא מעורר בגוף (מה שנאמר פה, דרך התקשרות לרצפטורים בחלל הפה והפעלת קסקדה של תהליכים) זהה לזו שהייתה מתקבלת בשל חשיפה לטמפרטורה גבוהה, או לחומצה.

לגבי היחידות SHU.
בעבר הן היו נקבעות על פי פאנל של טועמים. נניח שטעימה של 5 מ"ל של תמיסה עם 1shu זה משהו שלא מעורר אצלי תגובה לחריפות, אזי חומר עם 100 shu זה חומר שאני צריך למהול אותו פי 100, כך שבטעימה של 5 מ"ל מהחומר המהול, אני לא ארגיש בחריפות.

היום כמובן יש שיטות מתקדמות יותר לתהליך הנ"ל, ממצים את הקספצאין מהפרי, ובשיטות אנליטיות (בעזרת Hplc למשל) ניתן לכמת את ריכוזו בצורה מדויקת. מתוך ידיעה של X gr/ml capsaicin = Y SHU ניתן לקבוע את ה- shu של כל פרי (לא זוכר מה הערכים המדויקים של X ו Y, ולמען הדיוק, הריכוז נמדד ביחידות של ppm ולא משקל לנפח).

מה שאני מנסה לומר זה ש - SHU הוא סה"כ דרך אחרת לבטא את ריכוז החומר החריף בפרי. לכן 1 מ"ל של חומר עם 500 SHU, לעומת 5 מ"ל מחומר עם 100 SHU, מכילים את אותה הכמות של הקפסצאין. אם נטפטף כמויות אלו על הלשון ישירות, החומר המרוכז יותר יפעל על שטח נקודתי מצומצם ועשוי להרגיש כחריף יותר מה - 5 מ"ל שמכסים שטח נרחב יותר.
אבל, אם על כף האורז שלנו נשים את אותן הכמויות ממקודם, והחומר החריף נמהל במזון ולא מגיע ישירות ללשון, שניהם צריכים לתת את אותה ההרגשה של החריפות.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #45 

וואו, איזה כייף לדעת שאני לא המשוגע היחיד שאוכל טבסקו חריף עם כפית וסחוג זה בשבילו פיקנטי-מינוס.

בזמנו הייתי מכור למסעדה צ'ימיצ'נגה מנוחתה עדן רק בגלל מנת ה"צ'ימיצ'נגת פלפלים חריפים" שהייתה מוגשת בתור מנה ראשונה. עם כמה הבנארו. בלי שום דבר נוסף. בלי לחם. בלי חלב. נטו.
אחרי שהייתי מסיים מנה כזאת הבטן הייתה בוערת לי יומיים.

לא ידעתי שאפשר לשלוח רטבים כאלו לארץ. זיו - תודה!

בזמנו קניתי בניו יורק את הרוטב הכי חריף שמצאתי שנקרא Insanity Sauce וכלל אזהרות חמורות לא לגעת בעיניים ובפצעים וכו' והוראות מדוייקות איך להשתמש ברוטב (טיפה אחת בלבד בכל פעם!).

האמת - חריף לאללללללללללללה :lol:
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”