שרשור תגובות: המדריך להקמת NAS תוך רבע שעה
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
סתם נתתי דוגמא. חפש כמובן את הרכיב המתאים לך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתמול הצלחתי להתקין בהצלחה SABnzbd על ה-NAS4Free שלי.
מדובר בתוכנה שימושית מאוד למנויי Usenet, המנהלת את ההורדות ופתיחת ה-RAR-ים בנוחות רבה.
במבט ראשון, ההתקנה נראית מסובכת למדי, אולם אם מבצעים את ההוראות כלשונן, תוך כרבע שעה תוכלו כבר להוריד תכנים ישירות אל ה-NAS משרתי ה-News.
בגלל שההוראות ברשת לא היו כל כך מעודכנות, כתבתי בעצמי מדריך באנגלית בפורום ה-Packages של NAS4Free.
תיהנו!

מדובר בתוכנה שימושית מאוד למנויי Usenet, המנהלת את ההורדות ופתיחת ה-RAR-ים בנוחות רבה.
במבט ראשון, ההתקנה נראית מסובכת למדי, אולם אם מבצעים את ההוראות כלשונן, תוך כרבע שעה תוכלו כבר להוריד תכנים ישירות אל ה-NAS משרתי ה-News.
בגלל שההוראות ברשת לא היו כל כך מעודכנות, כתבתי בעצמי מדריך באנגלית בפורום ה-Packages של NAS4Free.
תיהנו!

pixies כתב:אתמול הצלחתי להתקין בהצלחה SABnzbd על ה-NAS4Free שלי.
תיהנו!
...
תודה רבה
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2790
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
הזמנתי 8 ג"ב DDR2 מ EBAY, הוספתי אותם ל NAS4FREE שלי, והשיפור בביצועים ניכר.

[img2=550x367]https://dl.dropbox.com/u/2949704/Capture5.PNG[/img2]

[img2=550x367]https://dl.dropbox.com/u/2949704/Capture5.PNG[/img2]
אהלן חברים
סיימתי להעביר את הHOME SERVER שלי מ WIN ל NAS4FREE
אני עדיין המום מהביצועים שאני מגיע אליהם
ואני עוד לא עובד בתצורת RAID
בכל מקרה, יש לי 2 תקלות שרציתי להתייעץ לגביהן
1. אחת לכמה שעות השרת שלי מבצע ריסטרט ללא כל סיבה, אני עדיין עובר על לוגים לנסות לראות מאיפה זה מגיע - אבל האם מישהו יכול לכוון אותי לאנשהו ?..
2. אני נכנס לשרת באמצעות יוזר שהגדרתי אותו בקבוצה הראשית שלו כ WHELL ונתתי לו חברות בקבוצת ADMIN ועדיין אני לא יכול לערוך קבצים הוא טוען שאין לי הרשאות לביצוע כלום..
ב FILE MANAGER כל ה X מסומנים לי על owner מה גם שבהרשאות בעת ה MOUNT POINT נתתי ליוזר שלי
Read Write Execute
סיימתי להעביר את הHOME SERVER שלי מ WIN ל NAS4FREE
אני עדיין המום מהביצועים שאני מגיע אליהם
בכל מקרה, יש לי 2 תקלות שרציתי להתייעץ לגביהן
1. אחת לכמה שעות השרת שלי מבצע ריסטרט ללא כל סיבה, אני עדיין עובר על לוגים לנסות לראות מאיפה זה מגיע - אבל האם מישהו יכול לכוון אותי לאנשהו ?..
2. אני נכנס לשרת באמצעות יוזר שהגדרתי אותו בקבוצה הראשית שלו כ WHELL ונתתי לו חברות בקבוצת ADMIN ועדיין אני לא יכול לערוך קבצים הוא טוען שאין לי הרשאות לביצוע כלום..
ב FILE MANAGER כל ה X מסומנים לי על owner מה גם שבהרשאות בעת ה MOUNT POINT נתתי ליוזר שלי
Read Write Execute
Kobi D
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ארז, וואו, באמת שיפור עצבני בביצועים.
קובי:
1. זה באמת מוזר. המערכת אמורה להיות יציבה כמו סלע. אצלי היא לא עושה ריבוט שבועות וחודשים. אולי בעיית חומרה?
2. איך אתה מנסה לגשת אליו, באיזה סוג חיבור ומאיפה? אני מניח שארז יודע קצת יותר טוב ממני על יוזרים והרשאות.
קובי:
1. זה באמת מוזר. המערכת אמורה להיות יציבה כמו סלע. אצלי היא לא עושה ריבוט שבועות וחודשים. אולי בעיית חומרה?
2. איך אתה מנסה לגשת אליו, באיזה סוג חיבור ומאיפה? אני מניח שארז יודע קצת יותר טוב ממני על יוזרים והרשאות.
1. ידוע לפני 6 שנים עבדתי איתה שהיא היתה FREENAS עדיין בגרסה נמוכה
אני עדיין בודק לוגים אבדוק לגביי חומרה
אני לא רואה בעיה של חום, המעבד לא עובר את ה 50 מעלות בכל ליבה, הדיסקים לא עוברים את ה 35 מעלות (מדובר על WD GREEN) זכרון אני עם 6GB יציב בסביבות 10%
יכול להיות בגלל שאני מפעיל אותה דרך DOK אני צריך להגדיר משהו מיוחד שהוא לא יכבה משהו כמו POWER MGMT ?
2. אני ניגש אליו דרך ה Windows Client שלי
אני לא רואה בעיה של חום, המעבד לא עובר את ה 50 מעלות בכל ליבה, הדיסקים לא עוברים את ה 35 מעלות (מדובר על WD GREEN) זכרון אני עם 6GB יציב בסביבות 10%
יכול להיות בגלל שאני מפעיל אותה דרך DOK אני צריך להגדיר משהו מיוחד שהוא לא יכבה משהו כמו POWER MGMT ?
2. אני ניגש אליו דרך ה Windows Client שלי
Kobi D
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. גם אצלי זה עם DOK בלבד, ללא כונן קשיח מלבד איחסון. לא עשיתי שום הגדרות מיוחדות. אולי שווה לנבור קצת בלוגים ולראות אם קרו אירועים חריגים סביב הריבוט.
2. אולי צריך לשייך את היוזר גם לקבוצה של CIFS/SMB, אבל ייתכן שאני טועה. שים לב שאתה יכול לשייך יוזר אחד לכמה קבוצות ע"י שימוש בכפתור CTRL וסימון עם העכבר של יותר מקבוצה אחת.
2. אולי צריך לשייך את היוזר גם לקבוצה של CIFS/SMB, אבל ייתכן שאני טועה. שים לב שאתה יכול לשייך יוזר אחד לכמה קבוצות ע"י שימוש בכפתור CTRL וסימון עם העכבר של יותר מקבוצה אחת.
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2790
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
לא מומלץ לשלב גדלים שונים ולא ניתן להוסיף דיסקים למערך קיים.kobid84 כתב:שאלה נוספת, האם יש לי אפשרות לבנות z-pool מדיסקים בנפחים שונים ?
כולל הוספת דיסקים נוספים בעתיד ?...
ניתן בעתיד להחליף דיסק אחרי דיסק במערך לגדול יותר, לאחר כל החלפה לתת למערכת לסיים את הבניה מחדש ובסוף התהליך כל המערך כולו יגדל.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זהו אכן חסרון ידוע של עבודה ב-ZFS/RAID-Z.
עוד פתרון נחמד הוא ה-Windows 8 וה-Storage Spaces, שגם מאפשר גמישות מלאה בגדלי כוננים במערך עם שרידות/יתירות.
עוד פתרון נחמד הוא ה-Windows 8 וה-Storage Spaces, שגם מאפשר גמישות מלאה בגדלי כוננים במערך עם שרידות/יתירות.
היי,
מישהו מכיר איזושהי דרך לגרום ל-UPS של ADVICE מהדגם הזה:
http://www.pccenter.co.il/Product/אל-פסק-advice-prd750
לעבוד או עם NAS4FREE או עם FREENAS?
המון תודה!
מישהו מכיר איזושהי דרך לגרום ל-UPS של ADVICE מהדגם הזה:
http://www.pccenter.co.il/Product/אל-פסק-advice-prd750
לעבוד או עם NAS4FREE או עם FREENAS?
המון תודה!
מנוי מתנה בעקבות זכיה בתחרות בפייסבוק - 09.03.12