סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
NIRz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #316 

28/08/2022 21:03  
itfan כתב:
זה הרבה יותר מתקין. הלוואי עליי כזו עוצמת סיגנל. לא זו הבעייה שלך.

הדבר הבא שאני באופן אישי הייתי עושה זה לנסות לשנות את מצב ה- Fast Path (לבטל אם הוא מאופשר, שזו ברירת המחדל, ולאפשר אם הוא מבוטל, בתקווה שניתן באמת לאפשר אותו בקונפיגורצייה שלך).

עוד שאלה זה אם מופעל אצלך IPv6 (אם כן, וזה לא באמת נחוץ, הייתי מנסה לבטל את זה).
...
אוקיי בינתיים כיביתי IPv6. אני אבדוק את הלוגים אחרי יום יומיים ואראה מה המצב.
ב Fast Path לא נגעתי אז אני מניח שזה מופעל. אנסה לשחק עם זה אם הבעיה לא תיפתר.
אם אגיע לזה, אני צריך לכבות את זה ב pppoe-out, או ב ether1?

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #317 

28/08/2022 23:23  
NIRz כתב:
ב Fast Path לא נגעתי אז אני מניח שזה מופעל. אנסה לשחק עם זה אם הבעיה לא תיפתר.
אם אגיע לזה, אני צריך לכבות את זה ב pppoe-out, או ב ether1?
...
זה נמצא ב- /ip/settings/ כמו שאפשר לראות בפלט הבא:

קוד: בחירת הכל

[XXXX@RB5009] /ip/settings> print
              ip-forward: yes
          send-redirects: yes
     accept-source-route: no
        accept-redirects: no
        secure-redirects: yes
               rp-filter: no
          tcp-syncookies: no
    max-neighbor-entries: 8192
             arp-timeout: 30s
         icmp-rate-limit: 10
          icmp-rate-mask: 0x1818
             route-cache: yes
         allow-fast-path: yes
   ipv4-fast-path-active: no
  ipv4-fast-path-packets: 0
    ipv4-fast-path-bytes: 0
   ipv4-fasttrack-active: yes
  ipv4-fasttrack-packets: 350557486
    ipv4-fasttrack-bytes: 347929165799

צריך לשנות allow-fast-path ממצב yes למצב no.

Uri_Saranga
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 11
שם מלא: Uri Saranga
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #318 

27/08/2022 21:07  
itfan כתב:
כן. אני משתמש בראוטר MikroTik RB5009 שיש לו פורט 2.5G שעובד מצויין עם המודול הזה.
...
איך הוא מסתדר עם כמות נכבדת של קונקשיינים לטורנטים?
ראיתי ש sys_admin מדבר הרבה על זה שראוטרים מבוססי ATOM לא מספיק חזקים לטורנטים.
מה הניסיון שלך במקרה הזה?
itfan כתב:
קיים גם סיכון קטנטן שהם אולי עברו לייצר אותו עם רכיבים קצת שונים מאלה שנמצאים במודול שאני רכשתי בזמנו. אני מעריך שמדובר בסיכון קטן מאד, אבל הוא קיים.
...
הזמנתי אותו ואעדכן כאשר יגיע וינוסה.
itfan כתב:
לא כל כך ברור למה אתה קורא "ארון תקשורת." אם מדובר בארון תקשורת דירתי סטנדרטי שמשוקע בקיר וסגור בלי איוורור משמעותי, אז יש מגבלות מאד רציניות על הציוד שאפשר להפעיל בו (גם מבחינת גודל פיזי וגם מבחינת הספק חשמלי) וזה משהו שכדאי לקחת בחשבון לפני שמזמינים ציוד.
...
אני מתכוון להרחיב את ארון התקשורת לכדי פי 3 מהגודל הסטנדרטי כאשר הוא בנוי בתיבת גבס.
מבחינת חשמל יש שם תקע ואפשר לשים מפצל, מבחינת איוורור מה אתה מציע?

itfan כתב:
צד שמאל של המחברים שסימנתי ב-4 מחובר (עם ריתוכים מאחורי המגן הפלסטי) לכבל ארבע-גידי (שזה כנראה הכבל הלבן שאתה כותב שהוא יוצא לקומה העליונה) שאמור להסתיים בקופסת חיבור קומתית שממנה ניתן לחבר עד ארבע דירות (יכול להיות שלא כל הגידים שלו מחוברים ו/או שהוא מפוצל אפילו לכמה קופסאות קומתיות)
...
מה שלא ברור לי, המגשרים הצהובים מתחברים ל-3 פורטים מתוך הפיצול ל-8 של הסיב הכחול הקטן (במקום שגם הדירה שלי מחוברת).
אבל מהצד השני הם לא מתחברים ל 3 סיבים שנניח הולכים לדירות אחרות, אלא, לכבל ארבע-גידי כאשר כ"א מהם מחובר לגיד בצבע שונה:
כחול, כתום וירוק.
זה מוזר לי כי היתי מצפה שכל אחד מהם יהיה "עצמאי" לאחר הפיצול ל 8 ולא חלק מכבל אחר שלבסוף עולה לקומה העליונה.
itfan כתב:
אגב, החלק השמאלי שכולל את הריתוכים והמפצל זה חלק שאף אחד לא אמור להתעסק איתו (הטכנאים שבאים לחבר דירות לא אמורים לגעת בו). מומלץ מאד שלפחות הוא יישאר סגור היטב (אבל, כמובן, כמו שזה נראה בתמונה, בשביל לסגור אותו צריך להזיז את הסיב הכחול הדק כך שלא יפגע).
...
כן, זה שווה באמת להכניס.
itfan כתב:
זה לא מופיע באתר הבזקסטור, אבל אמור להיות אפשרי להגיע לסניף הקרוב אליך ולרכוש מהם. מנסיון, לא כל עובד בבזקסטור מכיר את זה ויתכן שעובדים חדשים שם יצטרכו לעשות בירורים לפני שיבינו על מה מדובר ואיפה זה נמצא אצלם. אפשר, כמובן, לנסות להתקשר לסניף הרלבנטי ולנסות לברר מראש אם אכן יש להם את זה במלאי, אבל בגלל שלא כולם שם בהכרח מכירים את המוצר, לא בטוח שתקבל תשובה אמינה. לכן יכול להיות יותר פשוט להזמין את זה תמורת תשלום מהתמיכה הטכנית, כמו ש- Elad8 הציע. (כמובן שהכי פשוט זה להזמין את המודול עם התקנת הסיב, כמו ש- sys_admin כתב, אבל זה לא באמת רלוונטי למי שהסיב כבר מותקן אצלו.)
...
סבבה
itfan כתב:
כנראה שה- Nokia G-010S-Q לא רק תומך ב-2.5G, אלא אפילו עושה את זה יותר טוב מה- Nokia G-010S-A (עם פחות בעיות של תאימות לציודים אחרים). זה בבדיקה אצלי כרגע.
...
מעניין, אולי אחכה לתוצאות הבדיקה שלך לפני שאקנה, זה משהו בקרוב?

Uri_Saranga
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #319 

27/08/2022 18:16  
sys_admin כתב:
בקשר ל AP שמבוססים מעבד ATOM, אז לא ראיתי כאן יותר מדי כאלה בכלל וגם לא ראיתי כאלה שמישהו כאן רשם שרכש.
גם בקשר לטורנטים, אז AP לא כל כך קשור לזה. דבר ראשון AP זה רכיב L2 ודבר שני כל לקוח שמוריד את הטורנטים מומלץ שבכלל לא יהיה מחובר דרך AP בצורה אלחוטית, אלה קווית.

לא יודע היכן ראית ש AP שהמלצתי לא קיבל ציון טוב, אבל מדובר על AP יחסית חדש בתקן של Wi-Fi 6E ומוצר זה יחסית חדש. אבל לדברים ביתיים פשוטים נקודות גישה אלה מספיקות.
כך שהשאלה על מעבד ATOM בהקשר ל AP לא כל כך ברורה לי. כך שאתה צריך להסביר יותר ברור למה התכוונת בשאלה זו.
...
טעות שלי, התכוונתי ל Router ולא ל AP. אז חזרה לשאלה המקורית,
האם בהכרח כל Router שמבוסס ATOM יהיה לא מספיק חזק בשביל טורנטים?
זה לא תלוי מספר מעבדים ויכולת ניצולת של התוכנה?
בלי קשר, ראיתי שאתה ממליץ בעיקר על ציוד שנועד לעבודה על תוכנות ראוטינג ג'נריות פתוחות.
אני לא ממש זקוק לכול האופציות הללו, אסתפק גם בתוכנה סגורה של הייצרן אבל לא כזאת לעקרות בית נואשות.
27/08/2022 18:16  
sys_admin כתב:
בקשר למצלמות ולמתג בשבילם. ממש לא מומלץ לחבר מצלמות בחיבור WIFI, אלה קווי. זה גם בגלל שגם, אם אתה מחבר אותן אלחוטי, עדיין אתה צריך למשוך קו של מתח לכל מצלמה וגם החיבור של מצלמות ל NVR מייצר תעבורה קבועה של נתונים ושיש כמות של מצלמות, אז הן גומרות רוחב פס של תשתית WIFI.
אבל, אם אתה מעדיף לחבר אותן אלחוטית, אז אתה צריך לחפש מתג עם תכונות נדרשות ועם מספר פורטים נדרש לך. רק אתה צריך לקחת בחשבון את כל ההתקני רשת שאתה צריך לחבר, כמו טלוויזיות, סטרימרים, מקלטי קולנוע ביתי, מקלטי YES , מדפסות או כל דבר אחר שמתחבר לרשת ולא צריך מהירות חיבור יותר מ 1G.
...
לצערי, אין לי הרבה ברירה, משיכה של כבל חשמל איננה תמיד שקולה למשיכת כבל רשת.
למשל, כאשר יש לך מיקום בו יש רק תעלה שמובילה חשמל, אסור (ע"פ חוק) להשתמש בהם גם לכבלי רשת.
הרעיון הוא להשתמש בערוץ SSID ניפרד למצלמות, יחד עם AP שיודע לנהל את הקצבים האלו מבלי להפריע לערוץ
שבו ישתמשו לדברים אחרים.
עם כך, חזרה לשאלה המקורית, יש לי 4 מצלמות שכן יכולות להתחבר ב PoE, על איזה Switch אתה ממליץ?
ועל הדרך האם היתה משנה את המלצתך ל AP שנתת קודם (u6-enterprise) בעקבות עניין החיבור של המצלמות?

אגב אין להשיג את ה U6-Enterprise באף מקום, ניראה שאזל המלאי בכל העולם. יש אלטרנטיבה?

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #320 

רציתי לדעת, מלבד המודל SFP הזה: Nokia G-010S-Q, איזה ממיר מדיה אופטי צריך (של נוקיה)? תודה רבה לעונים!

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #321 

29/08/2022 4:02  
Uri_Saranga כתב:
טעות שלי, התכוונתי ל Router ולא ל AP. אז חזרה לשאלה המקורית,
האם בהכרח כל Router שמבוסס ATOM יהיה לא מספיק חזק בשביל טורנטים?
זה לא תלוי מספר מעבדים ויכולת ניצולת של התוכנה?
בלי קשר, ראיתי שאתה ממליץ בעיקר על ציוד שנועד לעבודה על תוכנות ראוטינג ג'נריות פתוחות.
אני לא ממש זקוק לכול האופציות הללו, אסתפק גם בתוכנה סגורה של הייצרן אבל לא כזאת לעקרות בית נואשות.

לצערי, אין לי הרבה ברירה, משיכה של כבל חשמל איננה תמיד שקולה למשיכת כבל רשת.
למשל, כאשר יש לך מיקום בו יש רק תעלה שמובילה חשמל, אסור (ע"פ חוק) להשתמש בהם גם לכבלי רשת.
הרעיון הוא להשתמש בערוץ SSID ניפרד למצלמות, יחד עם AP שיודע לנהל את הקצבים האלו מבלי להפריע לערוץ
שבו ישתמשו לדברים אחרים.
עם כך, חזרה לשאלה המקורית, יש לי 4 מצלמות שכן יכולות להתחבר ב PoE, על איזה Switch אתה ממליץ?
ועל הדרך האם היתה משנה את המלצתך ל AP שנתת קודם (u6-enterprise) בעקבות עניין החיבור של המצלמות?

אגב אין להשיג את ה U6-Enterprise באף מקום, ניראה שאזל המלאי בכל העולם. יש אלטרנטיבה?
...
אם אנו מדברים על נתב שמבוסס על מעבד מסוג ATOM, אז הוא עם תוכנה מתאימה יהיה כן מתאים לשימוש בטורנטנים מתוך הרשת שעלייה הוא מבצע NAT, רק כמובן זה יהיה מתאים לא לחיבור של 2.5G וגם לא 1G, אלה יותר לחיבור של עד 100M.
השאלה של: "זה לא תלוי מספר מעבדים ויכולת ניצולת של התוכנה?" לא מובנת כלל, כי אך בן אדם שפוי לא יתכנן מערכת רבת מעבדים שמבוססת על מעבדי ATOM. אם השאלה לא על מעבדים, אלה על ריבוי של cores ו threads בהקשר של מעבד בודד, אז התשובה היא שחלק מהמודולי תוכנה שקשורים למשימות המדוברות של ניהול וביצוע של NAT ושל יצירת ממשק PPPoE הם מודולים שפועלים אך ורק כ thread בודד ולא יכולים לבצע את המשימה בכמה נימים במקביל באותו התהליך. ובגלל זה במקרה זה יותר חשובים ביצועים של ליבה בודדת של מעבד ושל ההרחבות שהמעבד זה תומך.
אם נמשיך עם הסולם של המעבדים של INTEL, אז עם מעבדים של CELERON בני זמנינו יהיו מתאימים לחיבור במערכת ניתוב זו למהירויות של כמה מאות מגה. ונמשיך למעבד כמו Pentium N6005, אז הוא כן יהיה על גבול של מהירות של 2.5G, אם הוא יעבוד על מצב טורבו שלו של כ 3.30 GHz בזמן העומס. בהמשך יש גם מחשבים סיניים כאלה עם מעבדים i7 מדורות העדכניים מדור 10 ועם 32GB של זיכרון RAM, כאלה למשל:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 2SKRK6YDA&
והם כבר לא יתאמצו כלל בביצוע המשימה זו וגם משימות כמו הצפנה בחומרה של OpenVPN בחיבור זה, אבל המחיר של מערכת כזו כבר יהיה כ 2K של שקלים חדשים.

שלב הבא הוא כבר מחשבים משובצים זעירים כאלה:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... Redirect=y
שהם באים עם מעבד i7 מהדור 11, עם 64GB של זיכרון RAM ועם NVME של 2TB. מחשבים כאלה מתאימים כבר לא רק לנתב ביתי בלבד, אלה לכך שאם אתה צריך מערכת וירטואליזציה ביתית, כמו למשל שרת ESXI שבו אתה מתקין גם את המערכת ניתוב ועוד שלושה או יותר מכונות וירטואליות, אז זה פתרון מצויין במחיר של כ 4K של שקלים.

ולנושא שאני באמת "ממליץ בעיקר על ציוד שנועד לעבודה על תוכנות ראוטינג ג'נריות פתוחות" וזה בגלל שבמערכות סגורות אבל עם יכולות מעבר למה שנועד לעקרות בית נואשות, דבר ראשון המחיר של החומרה הוא רק כעשירית מהמחיר הכולל והשארית המחיר הוא של התוכנה הסגורה ושל המותג. למשל, אם המערכת מבוססת ATOM עולה 200$, אז מערכת מקבילה עם תוכנה סגורה תעלה הרבה יותר מ 2000$. או, אם מערכת שמבוססת על i7 ללא תוכנה תעלה כ 1K של דולרים, אז מערכת כזו אצל יצרן ציודים עם תוכנה סגורה תעלה כבר 10K של הדולרים.
בנוסף לכך, אם יש במערכת עם חומרה של general purpose computer בעיית תוכנה או חוסר בפיצ'רים מסוימים, אז אתה תמיד יכול להתקין את מערכת ניתוב מקבילה או כמהנדס תוכנה לבצע את השינויים הנדרשים בקלות, אבל במקרה של מערכת סגורה שבה יש משהו שחסר או לא מתפקד או אחרי זמן מה לא נתמך כלל אתה לא יכול לעשות כלום עם החומרה זו.

בקשר לשאלה של להעביר כבלי רשת למצלמות או לא. כבלי רשת וכל תשתית פסיבית זה כמו יסודות של בניין הרשת הביתית ואם חסכו על יסודות אלה, אז כל הבניין זה יהיה גם לא יציב. גם, אם מקצים SSID נפרד למצלמות זה לא מוריד מהעומס על הערוץ שבו פועלת נקודת גישה שמשדרת מספר SSIDs. שימוש ב SSID נפרד למצלמות אבטחה לא משמש בכדי להוריד מהעומס על הערוץ שידור, אלה בכדי לבודד את הרשת של מצלמות אבטחה מהרשת הביתית ובשביל זה זה לא מספיק רק לשדר מספר SSIDs נפרדים, אלה כל אחד מהם להזין מ VLAN נפרד ואחרי זה גם להגדיר את החוקי תקשורת בין ה VLANs אלה.

בקשר להשגה של נקודות גישה, וחוסר זמינות של כך, אני כמובן לא חיפשתי יותר מדי, אבל ברפרוף קצר אני רואה למשל שכאן:
https://www.ebay.com/itm/314118389642?e ... R4Cw96TdYA

או כאן:
https://www.ebay.com/itm/115479045598?h ... R4Cw96TdYA

או כאן:
https://www.ebay.com/itm/275402189039?h ... R4Cw96TdYA

יש זמינות של מוצר זה.

ולשאלה על האלטרנטיבות. כמובן שיש עוד הרבה אלטרנטיבות, כמו למשל מוצרים של Ruckus Networks ואחרים. אבל שם כבר מחירים אחרים לגמרי.

Uri_Saranga
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #322 

29/08/2022 18:58  
sys_admin כתב:
אם אנו מדברים על נתב שמבוסס על מעבד מסוג ATOM, אז הוא עם תוכנה מתאימה יהיה כן מתאים לשימוש בטורנטנים מתוך הרשת שעלייה הוא מבצע NAT, רק כמובן זה יהיה מתאים לא לחיבור של 2.5G וגם לא 1G, אלה יותר לחיבור של עד 100M.
השאלה של: "זה לא תלוי מספר מעבדים ויכולת ניצולת של התוכנה?" לא מובנת כלל, כי אך בן אדם שפוי לא יתכנן מערכת רבת מעבדים שמבוססת על מעבדי ATOM. אם השאלה לא על מעבדים, אלה על ריבוי של cores ו threads בהקשר של מעבד בודד, אז התשובה היא שחלק מהמודולי תוכנה שקשורים למשימות המדוברות של ניהול וביצוע של NAT ושל יצירת ממשק PPPoE הם מודולים שפועלים אך ורק כ thread בודד ולא יכולים לבצע את המשימה בכמה נימים במקביל באותו התהליך. ובגלל זה במקרה זה יותר חשובים ביצועים של ליבה בודדת של מעבד ושל ההרחבות שהמעבד זה תומך.
אם נמשיך עם הסולם של המעבדים של INTEL, אז עם מעבדים של CELERON בני זמנינו יהיו מתאימים לחיבור במערכת ניתוב זו למהירויות של כמה מאות מגה. ונמשיך למעבד כמו Pentium N6005, אז הוא כן יהיה על גבול של מהירות של 2.5G, אם הוא יעבוד על מצב טורבו שלו של כ 3.30 GHz בזמן העומס. בהמשך יש גם מחשבים סיניים כאלה עם מעבדים i7 מדורות העדכניים מדור 10 ועם 32GB של זיכרון RAM, כאלה למשל:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 2SKRK6YDA&
והם כבר לא יתאמצו כלל בביצוע המשימה זו וגם משימות כמו הצפנה בחומרה של OpenVPN בחיבור זה, אבל המחיר של מערכת כזו כבר יהיה כ 2K של שקלים חדשים.

שלב הבא הוא כבר מחשבים משובצים זעירים כאלה:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... Redirect=y
שהם באים עם מעבד i7 מהדור 11, עם 64GB של זיכרון RAM ועם NVME של 2TB. מחשבים כאלה מתאימים כבר לא רק לנתב ביתי בלבד, אלה לכך שאם אתה צריך מערכת וירטואליזציה ביתית, כמו למשל שרת ESXI שבו אתה מתקין גם את המערכת ניתוב ועוד שלושה או יותר מכונות וירטואליות, אז זה פתרון מצויין במחיר של כ 4K של שקלים.

ולנושא שאני באמת "ממליץ בעיקר על ציוד שנועד לעבודה על תוכנות ראוטינג ג'נריות פתוחות" וזה בגלל שבמערכות סגורות אבל עם יכולות מעבר למה שנועד לעקרות בית נואשות, דבר ראשון המחיר של החומרה הוא רק כעשירית מהמחיר הכולל והשארית המחיר הוא של התוכנה הסגורה ושל המותג. למשל, אם המערכת מבוססת ATOM עולה 200$, אז מערכת מקבילה עם תוכנה סגורה תעלה הרבה יותר מ 2000$. או, אם מערכת שמבוססת על i7 ללא תוכנה תעלה כ 1K של דולרים, אז מערכת כזו אצל יצרן ציודים עם תוכנה סגורה תעלה כבר 10K של הדולרים.
בנוסף לכך, אם יש במערכת עם חומרה של general purpose computer בעיית תוכנה או חוסר בפיצ'רים מסוימים, אז אתה תמיד יכול להתקין את מערכת ניתוב מקבילה או כמהנדס תוכנה לבצע את השינויים הנדרשים בקלות, אבל במקרה של מערכת סגורה שבה יש משהו שחסר או לא מתפקד או אחרי זמן מה לא נתמך כלל אתה לא יכול לעשות כלום עם החומרה זו.

בקשר לשאלה של להעביר כבלי רשת למצלמות או לא. כבלי רשת וכל תשתית פסיבית זה כמו יסודות של בניין הרשת הביתית ואם חסכו על יסודות אלה, אז כל הבניין זה יהיה גם לא יציב. גם, אם מקצים SSID נפרד למצלמות זה לא מוריד מהעומס על הערוץ שבו פועלת נקודת גישה שמשדרת מספר SSIDs. שימוש ב SSID נפרד למצלמות אבטחה לא משמש בכדי להוריד מהעומס על הערוץ שידור, אלה בכדי לבודד את הרשת של מצלמות אבטחה מהרשת הביתית ובשביל זה זה לא מספיק רק לשדר מספר SSIDs נפרדים, אלה כל אחד מהם להזין מ VLAN נפרד ואחרי זה גם להגדיר את החוקי תקשורת בין ה VLANs אלה.

בקשר להשגה של נקודות גישה, וחוסר זמינות של כך, אני כמובן לא חיפשתי יותר מדי, אבל ברפרוף קצר אני רואה למשל שכאן:
https://www.ebay.com/itm/314118389642?e ... R4Cw96TdYA

או כאן:
https://www.ebay.com/itm/115479045598?h ... R4Cw96TdYA

או כאן:
https://www.ebay.com/itm/275402189039?h ... R4Cw96TdYA

יש זמינות של מוצר זה.

ולשאלה על האלטרנטיבות. כמובן שיש עוד הרבה אלטרנטיבות, כמו למשל מוצרים של Ruckus Networks ואחרים. אבל שם כבר מחירים אחרים לגמרי.
...
לגבי ה u6 כמובן שראיתי את מחירי "סוף עונה" הכמעט כפולים ב ebay, מחיר היחידה לא מספסרים עולה כ 299$ ועל כן לא הגיוני ואין סיבה לשלם 550$ לפני משלוח ומיסים.
מה דעתך על TP Link 660-HD?

https://www.tp-link.com/us/business-net ... eap660-hd/

לגבי מצלמות, זה לא העניין, כאשר אין תשתית בקירות ולחצוב או לשים תעלת אצבע לבנה לא בא בחשבון, אז נשארים עם Wifi ועושים את המקסימום. זאת ההחלטה ועל כן אני שואל על פיתרונות בהתאם להחלטה.
עם זה לעשות vlan נפרד אז זה מה שיהיה.

לגבי מחשב כ Router או במילים אחרות Soft Router. תמיד יש Tradeoff ביציבות על הגמישות והורסטיליות.
היתרונות במערכות חומרה סגורות (Propritry) הן ה Design וה QA לייעוד מסויים שמשלב חומרה ותוכנה. החיסרון הוא לרוב, מחיר וביצועים.
זה גם תלוי כמה התעסקות המשתמש מוכן לבלות מול אותו מחשב והידע שלו.
אני מעדיף (אלא אם כן אין מענה לדרישות שלי במחיר סביר, ללכת תמיד על פיתרונות Propritry.
לצורך הבנה, תוכל לתת לי דוגמא לפיתרון Propritry שכן מבוסס x86 מקצועי עם תוכנה סגורה? כזה שמתאים לצרכים של טורנטים מרובים.
אני מתכוון לאותן פיתרונות שאמרת שהם יקרים בגלל שמשלמים יותר מידי על מותג ותוכנה סגורה.
מבדיקה קצרה שעשיתי, שמתי לב שאפילו הפיתרונות בסדר גודל של 2000-4000$ לשוק העיסקי, מבוססי ארכיטקטורת ARM.
זה גורם לי לתהות מדוע בכלל צריך x86.
תיראה מבחינה טכנית נטו, אתה יכול להגיע היום לביצועים זהים עם ARM, זה לא מה שהיה בעבר שהשתמשו בזה רק לטלפונים וכו'...
אתה יכול היום לבנות Desktop עם זה שיהיה לא פחות חזק מכזה המבוסס x86, העניין כמובן הוא תכנון חומרה/תוכנה.

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #323 

29/08/2022 3:46  
Uri_Saranga כתב:
איך הוא מסתדר עם כמות נכבדת של קונקשיינים לטורנטים?
...
אני לא מוריד הרבה טורנטים וכשאני מוריד לא נדרשים לזה יותר מכמה מאות חיבורים. זה לא מספר חיבורים שמזיז (או אמור להזיז) משהו לכזה נתב וגם לא לנתבים יותר חלשים ממנו שמריצים אותה מערכת הפעלה (RouterOS) וידוע שאין להם שום בעיה לסחוב אלפי חיבורים במקביל.

ראיתי ש sys_admin מדבר הרבה על זה שראוטרים מבוססי ATOM לא מספיק חזקים לטורנטים.
...
sys_admin אוהב כנראה להשתמש במערכת שנקראת pfSense שהיא ווריאנט של FreeBSD. למערכת הזו יש את החסידים שלה וכנראה גם יתרונות מסוימים, אבל ביצועים חזקים זה לא אחד היתרונות האלה. החיסרון הכי משמעותי שלה בהקשר של חיבור ע"ג תשתית כמו של בזק הוא שחייגן ה-PPPoE בה הוא single-threaded ובעל ביצועים ירודים. לכן, בשביל שניתן יהיה לסחוב מהירויות של מעל 1G דרך PPPoE עם המערכת הזו, נדרש באמת להשתמש בשרת רציני שעולה לא מעט וגם צורך לא מעט חשמל. אם משתמשים במערכות יעילות יותר שמבוססות על Linux (ששם חייגן ה-PPPoE הוא multi-threaded), כמו OpenWRT, למשל, ניתן לקבל ביצועים טובים גם מחומרה יותר צנועה.

מה הניסיון שלך במקרה הזה?
...
האמת היא שהניסיון שלי בשימוש במערכות מבוססות x86 בתור נתבים מוגבל למכונות ווירטואליות ושימוש במערכות כאלה בתור נתבים "אמיתיים" אף פעם לא ניראה לי הגיוני במיוחד. אני מעדיף נתבים שמיוצרים באופן יעודי לשמש כנתבים (שבימנו זה גם אומר, לרוב, שימוש במעבדי ARM שהם יותר יעילים למטרה הזו ממעבדי x86) ומריצים מערכות הפעלה יעילות שיודעות להפיק את המיטב מהחומרה. אני מעריך שבשביל להתחרות בביצועים של ה-RB5009 שלי עם שרת שמריץ pfSense צריך להשתמש בשרת שעולה לפחות פי ארבע ממנו וגם צורך יותר חשמל.

אני מתכוון להרחיב את ארון התקשורת לכדי פי 3 מהגודל הסטנדרטי כאשר הוא בנוי בתיבת גבס.
מבחינת חשמל יש שם תקע ואפשר לשים מפצל, מבחינת איוורור מה אתה מציע?
...
אני לא הייתי מנסה להכניס לתוך ארון כזה מתגים מהסוג ש- sys_admin כתב עליהם. באופן כללי, הייתי מנסה לצמצם את הציוד שיושב בתוך הארון הסגור למינימום ההכרחי ומשתדל שההספק הכולל שהוא צורך לא יהיה יותר מעשרה וואט. בדרך כלל, הציוד היחידי שחייבים למקם בתוך כזה ארון תקשורת זה מתג מרכזי ואם מסתפקים במתג של 1G לא צריך להיות קשה למקם שם מתג מנוהל שגם יספק POE לכמה קווים בלי להתחמם יותר מידי. נתב ונקודות תקשורת אלחוטיות עדיף למקם מחוץ לארון תקשורת סגור (על מדפים, קירות או תקרות ). האמת היא שבניית רשת עם ליבה מרכזית של 2.5G, במפרט שכתבת עליו, זה משהו שלדעתי עדיף לא להיכנס אליו כרגע. מעבר לשאלת המחיר, המבחר של נקודות גישה אלחוטיות עם כניסה של 2.5G שקיימות כרגע הוא מצומצם מאד וגם יתכן שלא יהיה פשוט למצוא מתג שיתאים לארון התקשורת שלך.

מה שלא ברור לי, המגשרים הצהובים מתחברים ל-3 פורטים מתוך הפיצול ל-8 של הסיב הכחול הקטן (במקום שגם הדירה שלי מחוברת).
אבל מהצד השני הם לא מתחברים ל 3 סיבים שנניח הולכים לדירות אחרות, אלא, לכבל ארבע-גידי כאשר כ"א מהם מחובר לגיד בצבע שונה:
כחול, כתום וירוק.
זה מוזר לי כי היתי מצפה שכל אחד מהם יהיה "עצמאי" לאחר הפיצול ל 8 ולא חלק מכבל אחר שלבסוף עולה לקומה העליונה.
...
לא מוזר בכלל. ככה לרוב החברות בונות את התשתית בבניינים עם כמה קומות: כבל רב גידי שיוצא מקופסה מרכזית ורץ בין קופסאות קומתיות. בכל קופסה קומתית מתפצלים כמה סיבים לחיבורים עבור הדירות שבאותה קומה. הסיבים הבודדים מתחברים מהדירות לקופסה הקומתית. הרעיון הוא למנוע את הצורך להעביר דרך כל הבניין עשרות סיבים בודדים עד לקופסה המרכזית. נראה שאצלכם הקופסה המרכזית משמשת גם כקופסה קומתית אבל יש גם לפחות עוד קופסה קומתית אחרת.

מעניין, אולי אחכה לתוצאות הבדיקה שלך לפני שאקנה, זה משהו בקרוב?
...
אני מקווה שזה יהיה בימים הקרובים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #324 

29/08/2022 20:51  
Uri_Saranga כתב:
לצורך הבנה, תוכל לתת לי דוגמא לפיתרון Propritry שכן מבוסס x86 מקצועי עם תוכנה סגורה? כזה שמתאים לצרכים של טורנטים מרובים.
אני מתכוון לאותן פיתרונות שאמרת שהם יקרים בגלל שמשלמים יותר מידי על מותג ותוכנה סגורה.
מבדיקה קצרה שעשיתי, שמתי לב שאפילו הפיתרונות בסדר גודל של 2000-4000$ לשוק העיסקי, מבוססי ארכיטקטורת ARM.
זה גורם לי לתהות מדוע בכלל צריך x86.
תיראה מבחינה טכנית נטו, אתה יכול להגיע היום לביצועים זהים עם ARM, זה לא מה שהיה בעבר שהשתמשו בזה רק לטלפונים וכו'...
אתה יכול היום לבנות Desktop עם זה שיהיה לא פחות חזק מכזה המבוסס x86, העניין כמובן הוא תכנון חומרה/תוכנה.
...
הדוגמה ל"פיתרון Propritry שכן מבוסס x86 מקצועי עם תוכנה סגורה" יכול להיות למשל fortigate 201e שמבוסס על Celeron G1820 והמחיר שלו הוא עובר את 10K של דולרים. הדגם הבא של אותו היצרן הוא למשל 600E שמבוסס על i7-8700 והוא כבר עולה יותר מ 30K של דולרים. כך שפתרונות כאלה, שמתאימים לשימוש כבד של טורנטים עם קישורים מרובים, אבל רק לשימוש ביתי של טורנטים אלה יהיו "טיפה" יותר מדי יקרים. כמובן גם לכל שאר היצרנים כמו checkpoint ורבים אחרים יהיו גם מוצרים באותו טווח של מחירים או יותר. אפילו Netgate שהיא מרכזת את פיתוח של pfSense, כאשר היא מוכרת את המערכות מבוססות מעבדים X64 עם תוכנה מותקנת, אז המוצרים אלה עולים פי כמה וכמה יותר ממה שהיה אפשר לרכוש רק את החומרה הגנרית.

Uri_Saranga
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #325 

30/08/2022 9:12  
sys_admin כתב:
הדוגמה ל"פיתרון Propritry שכן מבוסס x86 מקצועי עם תוכנה סגורה" יכול להיות למשל fortigate 201e שמבוסס על Celeron G1820 והמחיר שלו הוא עובר את 10K של דולרים. הדגם הבא של אותו היצרן הוא למשל 600E שמבוסס על i7-8700 והוא כבר עולה יותר מ 30K של דולרים. כך שפתרונות כאלה, שמתאימים לשימוש כבד של טורנטים עם קישורים מרובים, אבל רק לשימוש ביתי של טורנטים אלה יהיו "טיפה" יותר מדי יקרים. כמובן גם לכל שאר היצרנים כמו checkpoint ורבים אחרים יהיו גם מוצרים באותו טווח של מחירים או יותר. אפילו Netgate שהיא מרכזת את פיתוח של pfSense, כאשר היא מוכרת את המערכות מבוססות מעבדים X64 עם תוכנה מותקנת, אז המוצרים אלה עולים פי כמה וכמה יותר ממה שהיה אפשר לרכוש רק את החומרה הגנרית.
...
הבנתי, תודה רבה.
החלטתי לבסוף שזה פחות יתאים לי בשלב הזה ללכת על Soft Router(אולי בעתיד) ומעדיף כרגע משהו Propritry עם ביצועים סבירים וממשק מספיק מתקדם.
אז הזמנתי את ה:
MicroTik RB5009UPr+S+IN
מקווה שאהיה מרוצה.

ולגבי ה AP ו Switch אני כבר ילך על 1GB כי כרגע למעט ה WorkStation שיהיה מחובר ישירות ב 2.5 לנתב, יתר הצרכים לא דורשים מעבר ל 1.
איזה Switch ו AP מנוהלים היתה ממליץ? בעיקר חשוב ה vLan למצלמות.

Uri_Saranga
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #326 

30/08/2022 1:28  
itfan כתב:
אני לא מוריד הרבה טורנטים וכשאני מוריד לא נדרשים לזה יותר מכמה מאות חיבורים. זה לא מספר חיבורים שמזיז (או אמור להזיז) משהו לכזה נתב וגם לא לנתבים יותר חלשים ממנו שמריצים אותה מערכת הפעלה (RouterOS) וידוע שאין להם שום בעיה לסחוב אלפי חיבורים במקביל.

sys_admin אוהב כנראה להשתמש במערכת שנקראת pfSense שהיא ווריאנט של FreeBSD. למערכת הזו יש את החסידים שלה וכנראה גם יתרונות מסוימים, אבל ביצועים חזקים זה לא אחד היתרונות האלה. החיסרון הכי משמעותי שלה בהקשר של חיבור ע"ג תשתית כמו של בזק הוא שחייגן ה-PPPoE בה הוא single-threaded ובעל ביצועים ירודים. לכן, בשביל שניתן יהיה לסחוב מהירויות של מעל 1G דרך PPPoE עם המערכת הזו, נדרש באמת להשתמש בשרת רציני שעולה לא מעט וגם צורך לא מעט חשמל. אם משתמשים במערכות יעילות יותר שמבוססות על Linux (ששם חייגן ה-PPPoE הוא multi-threaded), כמו OpenWRT, למשל, ניתן לקבל ביצועים טובים גם מחומרה יותר צנועה.

האמת היא שהניסיון שלי בשימוש במערכות מבוססות x86 בתור נתבים מוגבל למכונות ווירטואליות ושימוש במערכות כאלה בתור נתבים "אמיתיים" אף פעם לא ניראה לי הגיוני במיוחד. אני מעדיף נתבים שמיוצרים באופן יעודי לשמש כנתבים (שבימנו זה גם אומר, לרוב, שימוש במעבדי ARM שהם יותר יעילים למטרה הזו ממעבדי x86) ומריצים מערכות הפעלה יעילות שיודעות להפיק את המיטב מהחומרה. אני מעריך שבשביל להתחרות בביצועים של ה-RB5009 שלי עם שרת שמריץ pfSense צריך להשתמש בשרת שעולה לפחות פי ארבע ממנו וגם צורך יותר חשמל.

אני לא הייתי מנסה להכניס לתוך ארון כזה מתגים מהסוג ש- sys_admin כתב עליהם. באופן כללי, הייתי מנסה לצמצם את הציוד שיושב בתוך הארון הסגור למינימום ההכרחי ומשתדל שההספק הכולל שהוא צורך לא יהיה יותר מעשרה וואט. בדרך כלל, הציוד היחידי שחייבים למקם בתוך כזה ארון תקשורת זה מתג מרכזי ואם מסתפקים במתג של 1G לא צריך להיות קשה למקם שם מתג מנוהל שגם יספק POE לכמה קווים בלי להתחמם יותר מידי. נתב ונקודות תקשורת אלחוטיות עדיף למקם מחוץ לארון תקשורת סגור (על מדפים, קירות או תקרות ). האמת היא שבניית רשת עם ליבה מרכזית של 2.5G, במפרט שכתבת עליו, זה משהו שלדעתי עדיף לא להיכנס אליו כרגע. מעבר לשאלת המחיר, המבחר של נקודות גישה אלחוטיות עם כניסה של 2.5G שקיימות כרגע הוא מצומצם מאד וגם יתכן שלא יהיה פשוט למצוא מתג שיתאים לארון התקשורת שלך.

לא מוזר בכלל. ככה לרוב החברות בונות את התשתית בבניינים עם כמה קומות: כבל רב גידי שיוצא מקופסה מרכזית ורץ בין קופסאות קומתיות. בכל קופסה קומתית מתפצלים כמה סיבים לחיבורים עבור הדירות שבאותה קומה. הסיבים הבודדים מתחברים מהדירות לקופסה הקומתית. הרעיון הוא למנוע את הצורך להעביר דרך כל הבניין עשרות סיבים בודדים עד לקופסה המרכזית. נראה שאצלכם הקופסה המרכזית משמשת גם כקופסה קומתית אבל יש גם לפחות עוד קופסה קומתית אחרת.

אני מקווה שזה יהיה בימים הקרובים.
...

תודה, קיבלתי את העצה שלך ללכת עם 1GB ל AP וליתר הבית כאשר רק ה Workstation יקבל 2.5 ישירות מה router שתומך. הזמנתי את ה 5009 כמו שלך רק הדגם שיצא עכשיו, Upr.
הזמנתי גם את הממיר אופטי שהמלצת וכמובן האדפטר ל Rj45.
עכשיו נישאר AP חזק למצלמות ולשאר הבית

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1254
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 139 פעמים

שרשור שלא נקרא #327 

אם לרדת ל 1gb switches
חפש אחד שתומך ב link aggregation
כך תוכל לחבר שני קווים של 1G לקבלת uplink 2GB

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3361
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 411 פעמים

שרשור שלא נקרא #328 

מעבדי אטום מציעים ביצועים מצויינים, גם במערכות מבוססות pfSense או OPNSense.

pfSense בעצמם מוכרים מערכות מבוססות מעבדי ATOM, לדוגמה ה-NETGATE 6100, שמצוייד במעבד ATOM 3558:
https://shop.netgate.com/products/6100-base-pfsense

להלן הביצועים המוצהרים על ידי החברה לדגם הזה (ומגובים במבחני ביצועים):

גם סיסקו וצ'קפויינט מוכרים מערכות מבוססות מעבדי אטום, לדוגמה Checkpoint Quantum 3800 Security Gateway שעולה לא מעט:
https://www.cdw.com/product/check-point ... bt/6107913

Batnun

.

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #329 

30/08/2022 14:07  
Batnun כתב:
מעבדי אטום מציעים ביצועים מצויינים, גם במערכות מבוססות pfSense או OPNSense.
...
לא דרך חייגן PPPoE.

pfSense בעצמם מוכרים מערכות מבוססות מעבדי ATOM, לדוגמה ה-NETGATE 6100, שמצוייד במעבד ATOM 3558:
https://shop.netgate.com/products/6100-base-pfsense
...
כבר היה מישהו שכתב פה מוקדם יותר בשירשור שהזמין בדיוק את ה- Netgate 6100 הזה ואחרי שהוא ראה את הביצועים שלו בפועל הוא החליף אותו בשרת מבוסס Xeon עם מאוורר שעלה לו מעל אלף דולר.

להלן הביצועים המוצהרים על ידי החברה לדגם הזה (ומגובים במבחני ביצועים):
...
כמו שאפשר לראות בפוסט הבא:
viewtopic.php?p=3219622#p3219622
הבחור שתכלס השתמש ב- Netgate 6100 כזה על הרשת של בזק הצליח למדוד דרכו מהירות של 1.3G.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #330 

30/08/2022 12:30  
Uri_Saranga כתב:
הבנתי, תודה רבה.
החלטתי לבסוף שזה פחות יתאים לי בשלב הזה ללכת על Soft Router(אולי בעתיד) ומעדיף כרגע משהו Propritry עם ביצועים סבירים וממשק מספיק מתקדם.
אז הזמנתי את ה:
MicroTik RB5009UPr+S+IN
מקווה שאהיה מרוצה.

ולגבי ה AP ו Switch אני כבר ילך על 1GB כי כרגע למעט ה WorkStation שיהיה מחובר ישירות ב 2.5 לנתב, יתר הצרכים לא דורשים מעבר ל 1.
איזה Switch ו AP מנוהלים היתה ממליץ? בעיקר חשוב ה vLan למצלמות.
...
רק תיקח בחשבון ש MicroTik זה גם Soft Router, רק עם מעבד חלש במיוחד בארכיטקטורה של ARM ומודולי תוכנה עתיקים. וברגע שיש עליו טיפת עומס תעבורה, אז הוא מתחיל להתנהג בצורה משונה. למשל אפילו ממש בדיון זה היה כבר מישהו שרכש מכשיר כזה של MicroTik והוא כבר מזהה את התופעה של packet loss שהוא משתמש בו.

בקשר למתג. המתג עם פורטים של 1G שהמלצתי, כולל גם 4 פורטים של SFP PLUS, כך שאתה יכול להשתמש בו גם ל 4 התקני רשת של 10G או של 2.5G אחרי שאתה מחבר לו מודולים מתאימים. כך ניתן לחבר עליו את הנתב, מחשב שולחני ועוד שני התקני רשת בחיבור מהיר יותר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”