שרשור תגובות: חידוש: המונידאל ישודר לא רק ב-4K אלא גם ב-HDR!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
אני חושב שהבאג הוא רק בחיווי על המסך ולא בעובדה שהשידור הוא HDR או לא. הוא לדעתי תמיד כן.
אם תחזרו לסלקום TV ממקורות או אפליקציות אחרים, זה לא יציג לכם שזה HDR, אבל אם תעברו בתוך סלקום לערוץ אחר ואז תחזרו לכאן 4K, החיווי תמיד יוצג.
אם תחזרו לסלקום TV ממקורות או אפליקציות אחרים, זה לא יציג לכם שזה HDR, אבל אם תעברו בתוך סלקום לערוץ אחר ואז תחזרו לכאן 4K, החיווי תמיד יוצג.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
בלי החיווי אני רואה את הצבעים אחרת. ממש בולט באדום שבלי HLG הוא כתום וזה קרה בכמה משחקים.pixies כתב:אני חושב שהבאג הוא רק בחיווי על המסך ולא בעובדה שהשידור הוא HDR או לא. הוא לדעתי תמיד כן.
אם תחזרו לסלקום TV ממקורות או אפליקציות אחרים, זה לא יציג לכם שזה HDR, אבל אם תעברו בתוך סלקום לערוץ אחר ואז תחזרו לכאן 4K, החיווי תמיד יוצג....
·
@pixies
·נראה לי הבעיה היא באפליקציה של סלקום או בחברה שמשדרת את המשחק מכיוון שבדיון אחר התלוננו כמה בעלי טלויזית LG מכל מיני סוגים OLED או LG רגיל שיש להם את האפליקציה של סלקום שלפעמים מזהה ולפעמים לא מזהה את HDR HLG.
השאלה האם זה אמור להיות פתרון של סלקום או לא
·נראה לי הבעיה היא באפליקציה של סלקום או בחברה שמשדרת את המשחק מכיוון שבדיון אחר התלוננו כמה בעלי טלויזית LG מכל מיני סוגים OLED או LG רגיל שיש להם את האפליקציה של סלקום שלפעמים מזהה ולפעמים לא מזהה את HDR HLG.
השאלה האם זה אמור להיות פתרון של סלקום או לא
במאמר של עפר שפותח את השירשור הוא נתן את הלינק הבא לקובץ HLG כדי לבדוק אם המסך שלכם תומך בשיטה :
http://4kmedia.org/lg-cymatic-jazz-hdr-hlg-uhd-4k-demo/
אם המסך שלכם באמת תומך בשיטה הוא אמור להראות שהוא עובר למצב HDR, וגם אם בודקים (לפחות במסכים
מסויימים) את הגדרות הגאמה (או EOTF) הם אמורים להראות שהגדרה זו עברה למצב HLG.
אני מציע עוד נסיון שערכתי עד עכשיו רק על מסכי סמסונג ומעניין אותי לדעת מה קורה כשמנסים את זה על מסכים אחרים,
כי זה אולי יכול להראות על אחת הסיבות האפשריות לבעיה בזיהוי השידור.
מאותו האתר של הקובץ הקודם אני מציע גם לנסות את הקובץ הבא :
http://4kmedia.org/travelxp-4k-hdr-hlg-sample/
את הקובץ כדאי לנסות לנגן ישירות מהנגן של המסך ולראות אם המסך עובר למצב HDR, ואם לא אז להיכנס
להגדרות הפנימיות ולבדוק אם הגדרת הגאמה עברה ל- HLG.
הקובץ הוא באמת קובץ HLG אך (לפחות בנסיון שלי עד עכשיו במסכי סמסונג) המסך לא מראה את סימן
ה- HDR בתחילת ניגון הקובץ אך כן מראה בהגדרות הגאמה שהמסך מנסה לפענח את הקובץ בעזרת הפונקציה
של HLG.
מעניין אותי לדעת אם גם במסכים שלכם קורה את אותו הדבר או אם יש מסכים שמהתחלה מזהים באמת את הקובץ
כ- HDR.
http://4kmedia.org/lg-cymatic-jazz-hdr-hlg-uhd-4k-demo/
אם המסך שלכם באמת תומך בשיטה הוא אמור להראות שהוא עובר למצב HDR, וגם אם בודקים (לפחות במסכים
מסויימים) את הגדרות הגאמה (או EOTF) הם אמורים להראות שהגדרה זו עברה למצב HLG.
אני מציע עוד נסיון שערכתי עד עכשיו רק על מסכי סמסונג ומעניין אותי לדעת מה קורה כשמנסים את זה על מסכים אחרים,
כי זה אולי יכול להראות על אחת הסיבות האפשריות לבעיה בזיהוי השידור.
מאותו האתר של הקובץ הקודם אני מציע גם לנסות את הקובץ הבא :
http://4kmedia.org/travelxp-4k-hdr-hlg-sample/
את הקובץ כדאי לנסות לנגן ישירות מהנגן של המסך ולראות אם המסך עובר למצב HDR, ואם לא אז להיכנס
להגדרות הפנימיות ולבדוק אם הגדרת הגאמה עברה ל- HLG.
הקובץ הוא באמת קובץ HLG אך (לפחות בנסיון שלי עד עכשיו במסכי סמסונג) המסך לא מראה את סימן
ה- HDR בתחילת ניגון הקובץ אך כן מראה בהגדרות הגאמה שהמסך מנסה לפענח את הקובץ בעזרת הפונקציה
של HLG.
מעניין אותי לדעת אם גם במסכים שלכם קורה את אותו הדבר או אם יש מסכים שמהתחלה מזהים באמת את הקובץ
כ- HDR.
@nils3373
השאלה הראשונה שלי היא האם הורדת את הוידאו ועשית נסיון לנגן אותו על המסך מקובץ שאו רק מהלינק
ל- YOUTUBE שנותנים שם באתר.
ואם ניגנת אותו מקובץ והמסך לא עבר למצב HDR האם בדקת את הגדרה של הגאמה אם היא עברה למצב HLG.
והדברים הללו חשובים כי מתברר שעם HLG יש עוד בעיות תאימות כשמשתמשים במקודדים מסויימים (או עם הגדרות
מסויימות).
השאלה הראשונה שלי היא האם הורדת את הוידאו ועשית נסיון לנגן אותו על המסך מקובץ שאו רק מהלינק
ל- YOUTUBE שנותנים שם באתר.
ואם ניגנת אותו מקובץ והמסך לא עבר למצב HDR האם בדקת את הגדרה של הגאמה אם היא עברה למצב HLG.
והדברים הללו חשובים כי מתברר שעם HLG יש עוד בעיות תאימות כשמשתמשים במקודדים מסויימים (או עם הגדרות
מסויימות).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8338
- נתן תודות: 782 פעמים
- קיבל תודות: 1182 פעמים
@rwg1
·
גיל, אבדוק את זה היום או מחר בערב ואעדכן אותך.
·
גיל, אבדוק את זה היום או מחר בערב ואעדכן אותך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
@nils3373
·
ברור שהמסך שלך תומך ב-HLG, זה לא העניין בשאלה שלי, וזו גם היתה הסיבה לשאלה שלי אם הנסיון שלך היה לצפות
בוידאו דרך יוטיוב.
קידוד נכון של קובץ HLG, ושמסכים יזהו אותו ככזה, הוא מעט בעייתי כרגע (בניגוד למשל לקובץ ב- HDR10), ונסיון
להעלות קובץ בצורה נכונה ליוטיוב רק גורם לסיבוך נוסף בכל העניין בגלל חוסר התמיכה של יוטיוב ב- H.265.
זו כנראה הסיבה שהמסך שלך לא ראה את הוידאו מהקישור הראשון דרך יוטיוב כוידאו ב- HDR, אך נראה לי שאם תנסה
להוריד אותו ולנגן אותו ישירות מהמסך אז המסך שלך כן יזהה אותו כוידאו HDR. אני לא חושב שאותו הדבר יקרה בוידאו
השני שאליו קישרתי, ומה שאני מנסה לבדוק בשאלה שלי מהתגובה הראשונה זה אם צורת הזיהוי הזה (של הקובץ השני)
נכונה על כל המסכים שתומכים ב- HLG.
·
ברור שהמסך שלך תומך ב-HLG, זה לא העניין בשאלה שלי, וזו גם היתה הסיבה לשאלה שלי אם הנסיון שלך היה לצפות
בוידאו דרך יוטיוב.
קידוד נכון של קובץ HLG, ושמסכים יזהו אותו ככזה, הוא מעט בעייתי כרגע (בניגוד למשל לקובץ ב- HDR10), ונסיון
להעלות קובץ בצורה נכונה ליוטיוב רק גורם לסיבוך נוסף בכל העניין בגלל חוסר התמיכה של יוטיוב ב- H.265.
זו כנראה הסיבה שהמסך שלך לא ראה את הוידאו מהקישור הראשון דרך יוטיוב כוידאו ב- HDR, אך נראה לי שאם תנסה
להוריד אותו ולנגן אותו ישירות מהמסך אז המסך שלך כן יזהה אותו כוידאו HDR. אני לא חושב שאותו הדבר יקרה בוידאו
השני שאליו קישרתי, ומה שאני מנסה לבדוק בשאלה שלי מהתגובה הראשונה זה אם צורת הזיהוי הזה (של הקובץ השני)
נכונה על כל המסכים שתומכים ב- HLG.
אוקיי, עם כל הדיבור עכשיו על איך בדיוק רואים, קלטתי שאני בכלל לא בטוח שה-HDR עובד לי בטלויזיה.
יש לי סמסונג KU7000, הטלויזיה תומכת ב-HDR, הוא מופעל בהגדרות, אבל כשאני שם משהו ב-HDR אני לא רואה שום באנר שמודיע לי שה-HDR הופעל.
בין אם זה שידור של סלקום דרך שיאומי, האפליקציה של כאן לטלויזיה, נטפליקס באפליקציה בטלויזיה או יוטיוב באפליקציה בטלויזיה.
איך אני יכול לדעת אם ה-HDR באמת פועל?
יש לי סמסונג KU7000, הטלויזיה תומכת ב-HDR, הוא מופעל בהגדרות, אבל כשאני שם משהו ב-HDR אני לא רואה שום באנר שמודיע לי שה-HDR הופעל.
בין אם זה שידור של סלקום דרך שיאומי, האפליקציה של כאן לטלויזיה, נטפליקס באפליקציה בטלויזיה או יוטיוב באפליקציה בטלויזיה.
איך אני יכול לדעת אם ה-HDR באמת פועל?