סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #391 

15/12/2022 20:20  
asafalfa כתב:
טוב אני ממש מצטער במידה ואני שואל משהו שכבר הוסבר - אני פשוט לא סגור שאני ממש מבין...
במקרה שלי יש לי UDM-PRO router שלו יש SFP+ WAN שתומך או ב 1G או ב 10G...
במידה ואני רוצה להתחבר ל 2.5GB של בזק איך אני אמור לעשות את זה ...
...
ראשית, אתה צריך לרכוש מבזק מודול SFP ONT. נכון להיום יש שני סוגים: Nokia G-010S-A ו- Nokia G-010S-Q. הם נראים דומה, אבל שונים מאוד זה מזה. בפרט, ה- Nokia G-010S-A הרבה יותר "בררן" לגבי הציוד שאיתו הוא עובד במהירות 2.5G באופן תקין. יכול להיות שכדאי להתחיל מהרכישה הזו ולבחור את שאר הציוד בהתאם לסוג המודול שאתה מקבל (כנראה שנכון להיום רוב הרוכשים מקבלים Nokia G-010S-Q, אבל לא בטוח שכדאי לבנות על זה).

שנית, אתה צריך ממיר מדיה SFP to RJ45 שתומך במהירות 2.5G. אם המודול SFP ONT שלך הוא מסוג Nokia G-010S-Q, אז אמור לעבוד לך הממיר מדיה שניתן לרכוש בקישור הבא:
https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html
למרבה הצער, הממיר מדיה מהקישור הנ"ל לא כל כך עובד עם ה- Nokia G-010S-A ולכן אם זהו סוג המודול שלך (או שאתה רוצה להיות ערוך ומוכן לכל סוג), אתה צריך להשתמש בשילוב של ממיר מדיה SFP to SFP של חברת 10Gtek עם מודול SFP to RJ45, כפי שהוסבר בפוסט הפותח של השרשור הנוכחי וגם בצורה מפושטת בפוסט הבא:
viewtopic.php?p=3210831#p3210831

שלישית, כדי לחבר את כל זה לפורט +SFP של ה- UDMP שלך, אתה צריך מודול SFP+ to RJ45 שתומך במהירויות 1G/2.5G/5G/10G בצד ה-RJ45 שלו, כמו המודול שניתן לרכוש בקישור הבא:
https://www.aliexpress.com/item/1005001427516372.html

עדיפות היא לחבר SFP to SFP ישירות לUDM פרו בחיבור 10Gb ואת החיבור השני מסיב לממיר ב 2.5Gb האם זה אפשרי
...
לא! זה לא אפשרי. בשביל שה-UDMP שלך (שבעצמו לא תומך במהירות 2.5G) יוכל להתחבר לרשת במהירות 2.5G החיבור חייב לעבור דרך רכיב אקטיבי שיודע להתחבר מצד אחד שלו למהירות של 10G ומהצד השני למהירות של 2.5G (וזה מה שהמודול SFP+ to RJ45 יודע לעשות). הממיר מדיה SFP to SFP של חברת 10Gtek לא יודע לעשות כזה דבר (הוא יוצר חיבור ישיר בין שני הפורטים שלו, שזה בעצם סוג של חיבור פאסיבי).

עוד אפשרות שקיימת לך (קצת יותר יקרה, אבל לא בהמון): במקום להשתמש בממיר מדיה, אפשר להתקין את המודול SFP ONT במתג MikroTik CRS305-1G-4S+IN (שתומך ב-SFP במהירות 2.5G אם מתקינים עליו גרסה עדכנית של RouterOS 7.x) ואז אותו ניתן לחבר לפורט +SFP של ה-UDMP בכבל DAC פאסיבי (במהירות 10G; בלי שימוש במודול SFP+ to RJ45). נכון לכרגע, ניתן לרכוש את המתג הנ"ל במחיר אטרקטיבי יחסית מ-Getic בקישור הבא:
https://www.getic.com/product/mikrotik-crs305-1g-4sin
וגם ניתן לרכוש מהם כבל DAC פאסיבי, אם צריך, למשל:
https://www.getic.com/product/ubiquiti- ... 0gbps-0-5m

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 386
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שרשור שלא נקרא #392 

WOW, לא יכולתי לבקש תשובה יותר טובה מזו !...
בהחלט מובן עכשיו הכל...
תודה!
אז עלי לקנות מודול Nokia G-010S-Q שאליו הסיב מתחבר - כאשר המודול עצמו מתחבר למודל של MikroTik משם אני מוציא SFP+ DAC שמתחבר ל SFP+ ב UDMP ישירות.... (והוא כאילו יקבל לינק של 10Gb אבל בפועל יעביר את המידע של 2.5Gb דרך חיבור ה DAC לUDMP...

מושלם ...

שאלה אחרונה נגיד ויש לי גרסה אחרונה של MikroTik האם עלי להגדיר auto negotiate או שאני צריך ידנית להגדיר אותו על 2.5 בחיבור?
וDAC שיוצא ממנו לUDM עלי להגדיר אותו ב AUTO או גם להגדיר ידנית על 10Gb?

16/12/2022 3:00  
itfan כתב:
ראשית, אתה צריך לרכוש מבזק מודול SFP ONT. נכון להיום יש שני סוגים: Nokia G-010S-A ו- Nokia G-010S-Q. הם נראים דומה, אבל שונים מאוד זה מזה. בפרט, ה- Nokia G-010S-A הרבה יותר "בררן" לגבי הציוד שאיתו הוא עובד במהירות 2.5G באופן תקין. יכול להיות שכדאי להתחיל מהרכישה הזו ולבחור את שאר הציוד בהתאם לסוג המודול שאתה מקבל (כנראה שנכון להיום רוב הרוכשים מקבלים Nokia G-010S-Q, אבל לא בטוח שכדאי לבנות על זה).

שנית, אתה צריך ממיר מדיה SFP to RJ45 שתומך במהירות 2.5G. אם המודול SFP ONT שלך הוא מסוג Nokia G-010S-Q, אז אמור לעבוד לך הממיר מדיה שניתן לרכוש בקישור הבא:
https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html
למרבה הצער, הממיר מדיה מהקישור הנ"ל לא כל כך עובד עם ה- Nokia G-010S-A ולכן אם זהו סוג המודול שלך (או שאתה רוצה להיות ערוך ומוכן לכל סוג), אתה צריך להשתמש בשילוב של ממיר מדיה SFP to SFP של חברת 10Gtek עם מודול SFP to RJ45, כפי שהוסבר בפוסט הפותח של השרשור הנוכחי וגם בצורה מפושטת בפוסט הבא:
viewtopic.php?p=3210831#p3210831

שלישית, כדי לחבר את כל זה לפורט +SFP של ה- UDMP שלך, אתה צריך מודול SFP+ to RJ45 שתומך במהירויות 1G/2.5G/5G/10G בצד ה-RJ45 שלו, כמו המודול שניתן לרכוש בקישור הבא:
https://www.aliexpress.com/item/1005001427516372.html

לא! זה לא אפשרי. בשביל שה-UDMP שלך (שבעצמו לא תומך במהירות 2.5G) יוכל להתחבר לרשת במהירות 2.5G החיבור חייב לעבור דרך רכיב אקטיבי שיודע להתחבר מצד אחד שלו למהירות של 10G ומהצד השני למהירות של 2.5G (וזה מה שהמודול SFP+ to RJ45 יודע לעשות). הממיר מדיה SFP to SFP של חברת 10Gtek לא יודע לעשות כזה דבר (הוא יוצר חיבור ישיר בין שני הפורטים שלו, שזה בעצם סוג של חיבור פאסיבי).

עוד אפשרות שקיימת לך (קצת יותר יקרה, אבל לא בהמון): במקום להשתמש בממיר מדיה, אפשר להתקין את המודול SFP ONT במתג MikroTik CRS305-1G-4S+IN (שתומך ב-SFP במהירות 2.5G אם מתקינים עליו גרסה עדכנית של RouterOS 7.x) ואז אותו ניתן לחבר לפורט +SFP של ה-UDMP בכבל DAC פאסיבי (במהירות 10G; בלי שימוש במודול SFP+ to RJ45). נכון לכרגע, ניתן לרכוש את המתג הנ"ל במחיר אטרקטיבי יחסית מ-Getic בקישור הבא:
https://www.getic.com/product/mikrotik-crs305-1g-4sin
וגם ניתן לרכוש מהם כבל DAC פאסיבי, אם צריך, למשל:
https://www.getic.com/product/ubiquiti- ... 0gbps-0-5m
...

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #393 

16/12/2022 14:18  
asafalfa כתב:
שאלה אחרונה נגיד ויש לי גרסה אחרונה של MikroTik האם עלי להגדיר auto negotiate או שאני צריך ידנית להגדיר אותו על 2.5 בחיבור?
...
בשביל שפורט +SFP יעבוד ב-2.5G חייבים תמיד לבטל Auto Negotiation ולנעול ידנית את מהירות הפורט הרלוונטי ל-2.5G.

וDAC שיוצא ממנו לUDM עלי להגדיר אותו ב AUTO או גם להגדיר ידנית על 10Gb?
...
10G לרוב מסתנכרן בהצלחה במצב ברירת המחדל שבה המתג מגיע (עם Auto Negotiation), אבל אם זה במקרה לא עובד ככה (קורה לפעמים; יש גם צד שני לחיבור), אז פשוט מבטלים גם כאן Auto Negotiation ונועלים ידנית על 10G.

Cyber_Ghost
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
שם מלא: Peleg Wasserman
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #394 

אז אחרי התקנה של הסיב של בזק בתחילת השבוע, הצלחתי סוף סוף לסדר את כל הStack שלי. היו מספר תקלות כמו מגשר תקול שגרמו לטכנאי לחזור אלי ולסדר את זה שוב וSFP לא תקין שלא שיחק טוב עם הCRS305.
כרגע הסטאפ נראה כך:

סיב נכנס ל-SFP של בזק (G-010S-Q - ביקשתי ספציפית אותו בבזק סטור והבחור הנחמד שם פשוט נתן לי לחפש בכל המלאי שלו) שמותן על CRS305, לידו DAC שהולך לFW.
ה-FW מחזיק עליו את ה-PPPOE ולכן מקבל את הכתובת החיצונית. שני הפורטים האלה נמצאים על bridge בRouterOS 7. והפורטים האחרים נמצאים על bridge שני.

מה-FW חיבור 10G לסוויץ' בממ"ד מעל נחושת (cat5e מצליח להחזיק את ה-10G, אבל אולי בהמשך אוריד אותו ל5), זה קצת בעייתי בSWOS.
כרטיס הרשת ב-FW זה Mellanox ConnectX-3.

הבעיה שיש לי כרגע: אני לא מצליח לקבל מעל 1 גיגה בכל בדיקות המהירות שאני מבצע מהFW עצמו, זה OPNSense ששמתי עליו פלאגין של speedtest. אני רואה ב-CRS305 שה-SFP מסונכרן ב2.5G וה-DAC מדווח על 10G. יש למישהו רעיון?

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #395 

21/12/2022 13:22  
Cyber_Ghost כתב:
G-010S-Q - ביקשתי ספציפית אותו בבזק סטור והבחור הנחמד שם פשוט נתן לי לחפש בכל המלאי שלו
...
מעניין. תן לנו קצת מודיעין: כמה מודולים היו להם ומאיזה סוגים? על איזה סניף של בזקסטור מדובר?

לידו DAC שהולך לFW.
...
מה זה "FW"? על איזו חומרה (בדיוק!) אנחנו מדברים?

יש למישהו רעיון?
...
לא בלי מפרט של מה שאתה קורא לו "FW" וגם תשובות לשאלות הבאות:
1) האם בדקת cpu-usage של אותו ה-"FW" בזמן מדידות המהירות. אם כן, מהו?
2) מול איזה שרתי speedtest ניסית לבדוק?

Cyber_Ghost
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #396 

21/12/2022 16:05  
itfan כתב:
מעניין. תן לנו קצת מודיעין: כמה מודולים היו להם ומאיזה סוגים? על איזה סניף של בזקסטור מדובר?

מה זה "FW"? על איזו חומרה (בדיוק!) אנחנו מדברים?

לא בלי מפרט של מה שאתה קורא לו "FW" וגם תשובות לשאלות הבאות:
1) האם בדקת cpu-usage של אותו ה-"FW" בזמן מדידות המהירות. אם כן, מהו?
2) מול איזה שרתי speedtest ניסית לבדוק?
...
בזק סטור אשדוד, האמת שלא ממש ספרתי, אבל לדעתי היו להם סדר גודל של 20 SFPים, ומתוכם ראיתי לפחות 5-6 Q, שוב בלי להתעמק יותר מדי.
כל השאר היו לדעתי A.

ה-FW זה Lenovo tiny PC, מעבד i5-8600T, זכרון 16G. הכרטיס רשת הוא ConnectX-3 (יש לדגם הזה של לנובו הרחבה של Pcie שניתן לקנות לה riser מתאים ולשים כרטיס רשת עם bracket פרופיל נמוך). זה ה-DAC:

הבדיקה שנעשתה הייתה מול שרת Active Cloud id=31817 ומול בזק בינלאומי 15746.
ה-CPU בזמן הבדיקה נמצא באיזור ה-20%.

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #397 

21/12/2022 21:30  
Cyber_Ghost כתב:
בזק סטור אשדוד, האמת שלא ממש ספרתי, אבל לדעתי היו להם סדר גודל של 20 SFPים, ומתוכם ראיתי לפחות 5-6 Q, שוב בלי להתעמק יותר מדי.
כל השאר היו לדעתי A.
...
מעניין. תודה על המידע!

לגבי מדידות המהירות שלך, יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון:
ה-FW זה Lenovo tiny PC, מעבד i5-8600T, זכרון 16G.
...
כפי שכבר נדון כמה פעמים בשרשור הנוכחי, חייגן ה-PPPoE ב-FreeBSD (ולכן גם ב-pfSense וב-OPNsense) הוא single-threaded ובעל ביצועים ירודים. לכן נדרש מעבד בעל ביצועי single-core חזקים לקבלת ביצועי PPPoE סבירים עם המערכת הזו. למעבד שלך יש שש ליבות ויכול להיות שהביצועים של ליבה בודדת שלו לא מספיקים בשביל "לסחוב" מהירויות מעל 1G דרך חייגן PPPoE עם OPNsense. (כדאי גם לשים לב לכך ש-cpu-usage של 20% במעבד בעל שש ליבות זה משהו שיכול להיות קונסיסטנטי עם עומס של קרוב ל-100% על אחת הליבות.) בשביל לקבל ביצועי PPPoE משופרים עם אותה החומרה, אפשר להחליף את המערכת למשהו מבוסס Linux (כמו OpenWRT, למשל) ששם חייגן ה-PPPoE הוא multi-threaded ובעל ביצועים טובים בהרבה.

הבדיקה שנעשתה הייתה מול שרת Active Cloud id=31817 ומול בזק בינלאומי 15746.
...
מנסיוני, רוב שרתי ה-speedtest (לפחות ברוב שעות היממה) לא מספקים תוצאות download של מעל 1 ג’יגה. לא באמת ברור לי למה (יתכן שהעומס על שרתי הבדיקה ו/או ערוצי התקשורת אליהם זה צוואר הבקבוק ויתכנו דברים אחרים), אבל זה המצב. יש מספר קטן יחסית של שרתים שמולם אני מצליח לרוב לקבל מדידות של מעל ג’יגה. הטוב בינהם הוא זה של Hotnet, שמולו אני מקבל כמעט תמיד מעל 2.1 ג’יגה, וגם Active Cloud, שמולו מדדת, לא כל כך רע (אבל מולו אני מקבל לרוב סביב 1.5 ג’יגה ולא מתקרב למלוא המהירות). השרת של בזק בינלאומי הוא בין הגרועים, מבחינתי, ולא נותן לי תוצאות של מעל 1 ג’יגה.

בשביל לקבל מדידות אמינות של יכולות התשתית מומלץ לפעול כדלקמן:

1) להשתמש באפליקציה של Ookla שרצה על מחשב חזק שמריץ Windows (ולא בדפדפן או במערכות הפעלה כמו Linux או FreeBSD ששם ה- speedtest-cli הוא בעייתי ומוגבל למספר קטן של שרתים).

2) לבדוק מול שרתים שונים ולמצוא את אלה שעובדים הכי טוב. כפי שכתבתי, השרת שלרוב עובד לי הכי טוב הוא זה של Hotnet, אבל זה יכול להיות תלוי בספק האינטרנט (אני מחובר דרך בזב"ל) או בדברים אחרים. לכן מומלץ שכל אחד יבדוק בעצמו מה עובד אצלו הכי טוב.

3) לבדוק בשעות שאין עומס (לא מהשכנים שחולקים איתך את הסיב ולא באופן כללי). הכי טוב זה בשעות הקטנות של הלילה.

בכל מה שנוגע למדידות שעשית מהמערכת שגם משמשת בתור נתב: מעבר לעובדה שהכלי שאיתו אתה בודק שם הוא בעייתי ומוגבל בכל זמן נתון ל-10 שרתי בדיקה בלבד, צריך גם לקחת בחשבון את העומס הנוסף על המערכת שאמורה ממילא להיות "מאותגרת" בתנאים של חיבור מהיר דרך PPPoE. אתה לא יכול לצפות מבדיקה כזו להיות אמינה.

Cyber_Ghost
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #398 

22/12/2022 19:27  
itfan כתב:
מעניין. תודה על המידע!

לגבי מדידות המהירות שלך, יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון:

כפי שכבר נדון כמה פעמים בשרשור הנוכחי, חייגן ה-PPPoE ב-FreeBSD (ולכן גם ב-pfSense וב-OPNsense) הוא single-threaded ובעל ביצועים ירודים. לכן נדרש מעבד בעל ביצועי single-core חזקים לקבלת ביצועי PPPoE סבירים עם המערכת הזו. למעבד שלך יש שש ליבות ויכול להיות שהביצועים של ליבה בודדת שלו לא מספיקים בשביל "לסחוב" מהירויות מעל 1G דרך חייגן PPPoE עם OPNsense. (כדאי גם לשים לב לכך ש-cpu-usage של 20% במעבד בעל שש ליבות זה משהו שיכול להיות קונסיסטנטי עם עומס של קרוב ל-100% על אחת הליבות.) בשביל לקבל ביצועי PPPoE משופרים עם אותה החומרה, אפשר להחליף את המערכת למשהו מבוסס Linux (כמו OpenWRT, למשל) ששם חייגן ה-PPPoE הוא multi-threaded ובעל ביצועים טובים בהרבה.

מנסיוני, רוב שרתי ה-speedtest (לפחות ברוב שעות היממה) לא מספקים תוצאות download של מעל 1 ג’יגה. לא באמת ברור לי למה (יתכן שהעומס על שרתי הבדיקה ו/או ערוצי התקשורת אליהם זה צוואר הבקבוק ויתכנו דברים אחרים), אבל זה המצב. יש מספר קטן יחסית של שרתים שמולם אני מצליח לרוב לקבל מדידות של מעל ג’יגה. הטוב בינהם הוא זה של Hotnet, שמולו אני מקבל כמעט תמיד מעל 2.1 ג’יגה, וגם Active Cloud, שמולו מדדת, לא כל כך רע (אבל מולו אני מקבל לרוב סביב 1.5 ג’יגה ולא מתקרב למלוא המהירות). השרת של בזק בינלאומי הוא בין הגרועים, מבחינתי, ולא נותן לי תוצאות של מעל 1 ג’יגה.

בשביל לקבל מדידות אמינות של יכולות התשתית מומלץ לפעול כדלקמן:

1) להשתמש באפליקציה של Ookla שרצה על מחשב חזק שמריץ Windows (ולא בדפדפן או במערכות הפעלה כמו Linux או FreeBSD ששם ה- speedtest-cli הוא בעייתי ומוגבל למספר קטן של שרתים).

2) לבדוק מול שרתים שונים ולמצוא את אלה שעובדים הכי טוב. כפי שכתבתי, השרת שלרוב עובד לי הכי טוב הוא זה של Hotnet, אבל זה יכול להיות תלוי בספק האינטרנט (אני מחובר דרך בזב"ל) או בדברים אחרים. לכן מומלץ שכל אחד יבדוק בעצמו מה עובד אצלו הכי טוב.

3) לבדוק בשעות שאין עומס (לא מהשכנים שחולקים איתך את הסיב ולא באופן כללי). הכי טוב זה בשעות הקטנות של הלילה.

בכל מה שנוגע למדידות שעשית מהמערכת שגם משמשת בתור נתב: מעבר לעובדה שהכלי שאיתו אתה בודק שם הוא בעייתי ומוגבל בכל זמן נתון ל-10 שרתי בדיקה בלבד, צריך גם לקחת בחשבון את העומס הנוסף על המערכת שאמורה ממילא להיות "מאותגרת" בתנאים של חיבור מהיר דרך PPPoE. אתה לא יכול לצפות מבדיקה כזו להיות אמינה.
...
טוב, אז הלכתי קצת יותר לעומק ובדקתי ביצועים הם top בזמן הבדיקות, ונראה שלפחות התהליך של ה-PPOE לא לוקח יותר מדי CPU ורוב העומס מגיע דווקא מתהליך הבדיקה.
אז כדי לבדוק יותר לעומק, הרצתי שתי בדיקות במקביל אחת מהמחשב עם כרטיס 1G ואחת מהנתב בעצמו.
בזמן הדיקות ה-CPU לא עלה בכלל מעל איזור ה-15% כשחלק גדול מהעומס היה בתהליכי רקע.
שתי הבדיקות ביחד הסתכמנו בסביבות ה1.05G, ככה שנראה לי שעומס המעבד הוא לא הבעיה כאן. אני בכל מקרה אנסה להעלות את המערכת עם liveusb של אובונטו ואנסה לבדוק אם יש שינוי.
הסיבה שאני חושב שהבעיה היא במקום אחר, היא שתמיד התקשורת יושבת על *בול* 1G ולא נגיד פעם 0.9 ופעם 1.2-1.3.

Cyber_Ghost
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #399 

טוב, אני באופן רשמי מטומטם גמור.
הממשקים ב-CRS305 ישבו בBridge נוסף שיצרתי ולא ניתן היה להפעיל עליהם Hardware Offloading - זה אומר שהיה אכן bottleneck של CPU, אבל לא על ה-FW אלא על הגישור.
אחרי השינוי אני מקבל 2.1 גיגה מול hotnet.
Capture.PNG
(17.03 KiB) הורד 406 פעמים

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #400 

23/12/2022 16:00  
Cyber_Ghost כתב:
טוב, אני באופן רשמי מטומטם גמור.
...
גם אני כנראה. הייתי צריך לחשוב על האפשרות הזו כשכתבת שהיגדרת שם עוד ברידג', אבל זה כלל לא עלה על דעתי. העיקר שבסוף הכל עובד ואתה מרוצה.

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #401 

23/12/2022 16:24  
itfan כתב:
גם אני כנראה. הייתי צריך לחשוב על האפשרות הזו כשכתבת שהיגדרת שם עוד ברידג', אבל זה כלל לא עלה על דעתי. העיקר שבסוף הכל עובד ואתה מרוצה.
...
בהמשך לשיחה זו אם אפשר לדעת איך אתם קינפגתם את CRS305 נכון לרגע זה הדבר היחידי שנתתי לו זה DHCP על מנת לקבל כתובת ב ETH1 ולהוריד את הגירסה 7.6.

מה שנשאר זה להגדיר מראש כך שהSFP+ שיהיה מחובר באחד היציאות יהיה מוגדר על 2.5Gb והאחר 10Gb אשמח לקבל הסבר איך זה מבוצע אלה אם אני צריך להגדיר עוד דברים(גשרים וכו) ואז אני יעשה גם אותם. (חיבור מבוצע ל UDM PRO)

תודה מראש !
אסף

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #402 

30/12/2022 12:08  
asafalfa כתב:
בהמשך לשיחה זו אם אפשר לדעת איך אתם קינפגתם את CRS305 נכון לרגע זה הדבר היחידי שנתתי לו זה DHCP על מנת לקבל כתובת ב ETH1 ולהוריד את הגירסה 7.6.

מה שנשאר זה להגדיר מראש כך שהSFP+ שיהיה מחובר באחד היציאות יהיה מוגדר על 2.5Gb והאחר 10Gb אשמח לקבל הסבר איך זה מבוצע אלה אם אני צריך להגדיר עוד דברים(גשרים וכו) ואז אני יעשה גם אותם. (חיבור מבוצע ל UDM PRO)
...
עד כמה שזכור לי, ה-CRS305 אמור להגיע עם כל הפורטים על ברידג’ אחד. מומלץ מאוד לא לנסות להגדיר עליו שום ברידג’ אחר (כי רק ברידג’ אחד יכול להיות מהיר). יש קונפיגורצית שונות שבהן ניתן להשתמש בו ובאופן עקרוני אפשר בהחלט גם להשתמש בחלק מהפורטים שלו לשימושי LAN במקביל לכך שמחברים דרכו את ה-WAN, אבל זה דורש לעשות את ההפרדה בין LAN ל-WAN באמצעות שימוש ב-VLAN-ים (דבר שהוא די מורכב ולא מומלץ להתעסק איתו בשלב ראשון, או בכלל - אם לא ממש צריך אותו).

מה שלדעתי מומלץ לך לעשות בשלב ראשון זה כדלקמן (אני כותב בהנחה שאתה מתחבר ל-CRS305 באמצעות WebFig, כלומר באמצעות דפדפן; שים לב שאם בגלל איזו טעות או בעיה בדרך אתה מאבד את האפשרות להתחבר באמצעות כתובת IP, ניתן עדיין להתחבר באמצעות Winbox שיודע למצוא מכשירי MikroTik על הרשת ולהתחבר אליהם דרך ממשק ethernt שמשתמש רק בכתובת ה-MAC):

(1) תבחר פורט +SFP אחד שבו תתקין את המודול SFP ONT. עבור הפורט הזה בלבד, תבטל Auto Negotiation ותנעל אותו ל-2.5G כפי שרואים בתמונה (עושים את זה ע”י בחירת הפורט הרלבנטי בתפריט Interfaces/Interface):
תמונה

(2) תכניס את המודול SFP ONT לפורט +SFP שנבחר בשלב הקודם ותחבר אליו את הסיב האופטי (מומלץ לעשות את זה כאשר ה-CRS305 כבוי ואז לחבר אותו לחשמל).

(3) תחבר פורט +SFP אחר, כלשהו, של ה-CRS305 לפורט WAN של ה-UDMP בעזרת כבל DAC.

(4) תפעיל חייגן PPPoE ב-UDMP; בעיקרון זה אמור לעבוד.

הערה: אם אתה משתמש במודול מסוג Nokia G-010S-A, החיבור למודול אמור לעבוד במהירות 2.5G רק אם המודול מאוקטב ע"י בזק ויתכן שנדרש גם להיות בתכנית של 2.5G. אם יש עם זה בעיות, תנסה בשלב (1) לנעול את המהירות ל-1G במקום ל-2.5G.

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #403 

30/12/2022 17:55  
itfan כתב:
עד כמה שזכור לי, ה-CRS305 אמור להגיע עם כל הפורטים על ברידג’ אחד. מומלץ מאוד לא לנסות להגדיר עליו שום ברידג’ אחר (כי רק ברידג’ אחד יכול להיות מהיר). יש קונפיגורצית שונות שבהן ניתן להשתמש בו ובאופן עקרוני אפשר בהחלט גם להשתמש בחלק מהפורטים שלו לשימושי LAN במקביל לכך שמחברים דרכו את ה-WAN, אבל זה דורש לעשות את ההפרדה בין LAN ל-WAN באמצעות שימוש ב-VLAN-ים (דבר שהוא די מורכב ולא מומלץ להתעסק איתו בשלב ראשון, או בכלל - אם לא ממש צריך אותו).

מה שלדעתי מומלץ לך לעשות בשלב ראשון זה כדלקמן (אני כותב בהנחה שאתה מתחבר ל-CRS305 באמצעות WebFig, כלומר באמצעות דפדפן; שים לב שאם בגלל איזו טעות או בעיה בדרך אתה מאבד את האפשרות להתחבר באמצעות כתובת IP, ניתן עדיין להתחבר באמצעות Winbox שיודע למצוא מכשירי MikroTik על הרשת ולהתחבר אליהם דרך ממשק ethernt שמשתמש רק בכתובת ה-MAC):

(1) תבחר פורט +SFP אחד שבו תתקין את המודול SFP ONT. עבור הפורט הזה בלבד, תבטל Auto Negotiation ותנעל אותו ל-2.5G כפי שרואים בתמונה (עושים את זה ע”י בחירת הפורט הרלבנטי בתפריט Interfaces/Interface):
תמונה

(2) תכניס את המודול SFP ONT לפורט +SFP שנבחר בשלב הקודם ותחבר אליו את הסיב האופטי (מומלץ לעשות את זה כאשר ה-CRS305 כבוי ואז לחבר אותו לחשמל).

(3) תחבר פורט +SFP אחר, כלשהו, של ה-CRS305 לפורט WAN של ה-UDMP בעזרת כבל DAC.

(4) תפעיל חייגן PPPoE ב-UDMP; בעיקרון זה אמור לעבוד.

הערה: אם אתה משתמש במודול מסוג Nokia G-010S-A, החיבור למודול אמור לעבוד במהירות 2.5G רק אם המודול מאוקטב ע"י בזק ויתכן שנדרש גם להיות בתכנית של 2.5G. אם יש עם זה בעיות, תנסה בשלב (1) לנעול את המהירות ל-1G במקום ל-2.5G.
...

תודה, אני ממש מעריך את העזרה שלך !
אני לצערי צריך להמתין עד שמאקטבים לי את הסיב ... אבל כבר הכל משוחל עד חדר השרתים... (בית פרטי) מקווה שהם יסימו את השכונה עד אמצע ינואר ואולי לפני אעדכן במידה ותהיה לי שבעיה.

תודה!

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 834
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שרשור שלא נקרא #404 

אם אפשרי, עדיף להמתין לחבילות החדשות של בזק ואנלימטד ( 5Gbps ומעלה) אשר יושקו בעוד חודש חודשיים. סביר מאוד להניח שבזק תספק מודול אופטי אשר יתמוך בחיבור עד ל- 10G לפחות זו השערה אישית שלי.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3621
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 340 פעמים

שרשור שלא נקרא #405 

31/12/2022 20:52  
tzah כתב:
אם אפשרי, עדיף להמתין לחבילות החדשות של בזק ואנלימטד ( 5Gbps ומעלה) אשר יושקו בעוד חודש חודשיים. סביר מאוד להניח שבזק תספק מודול אופטי אשר יתמוך בחיבור עד ל- 10G לפחות זו השערה אישית שלי.
...
אעע וכמה יעלה לך ציוד שתומך ב מעל 1 גי׳גה בישביל שתקבל 5 ג׳יגה במחשב?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”