מחפש גריל גז טוב
Jukin
אני חושב שה t2 לא במבצע.
ה 219 משמעותית גדול יותר מה 223.
שטח צליה גדול יותר והגודל הכללי גדול יותר.
תלוי בצרכים שלך ובהעדפה שלך לצורה.
כמו שאתה הגדרת - גריל צנוע יהיה 223.
אתמול בלילה הפעלתי את שלי ואני מרוצה עד הגג.
רוני
אני חושב שה t2 לא במבצע.
ה 219 משמעותית גדול יותר מה 223.
שטח צליה גדול יותר והגודל הכללי גדול יותר.
תלוי בצרכים שלך ובהעדפה שלך לצורה.
כמו שאתה הגדרת - גריל צנוע יהיה 223.
אתמול בלילה הפעלתי את שלי ואני מרוצה עד הגג.
רוני
סיוע בבחירת גריל
שלום לכולם.
אני די חדש כאן ואשמח לקבל את עזרתכם .
אני מחפש גריל לשימוש של 10 אנשים ומידי פעם קצת יותר.
יש הצעה דרך "חבר" לגרילים של SCAB שאני לא מכיר.
אם מישהו מכם מכיר את החברה, אמינות, שירות ואיכות כמובן, אני אשמח לקבל עזרה.
רצ"ב לינקים לדגמים שבמבצע
http://www.scab.co.il/GRAND_gas_grill_129
http://www.scab.co.il/%D7%92%D7%A8%D7%9 ... %D7%93_120
בכל מקרה אם יש הצעה אחרת, אשמח לשמוע
תודה רבה
אני די חדש כאן ואשמח לקבל את עזרתכם .
אני מחפש גריל לשימוש של 10 אנשים ומידי פעם קצת יותר.
יש הצעה דרך "חבר" לגרילים של SCAB שאני לא מכיר.
אם מישהו מכם מכיר את החברה, אמינות, שירות ואיכות כמובן, אני אשמח לקבל עזרה.
רצ"ב לינקים לדגמים שבמבצע
http://www.scab.co.il/GRAND_gas_grill_129
http://www.scab.co.il/%D7%92%D7%A8%D7%9 ... %D7%93_120
בכל מקרה אם יש הצעה אחרת, אשמח לשמוע
תודה רבה
Ice27
הגרילים שהזכרנו במהלך השרשור הזה אמורים להיות מאוד אכותיים ומהחברות המובילות בעולם.
אני ממליץ לך בכל מקרה לבחון את הגריל שלך לפי הפרמטרים שהוזכרו כאן.
לגבי החברת scab אישית אני לא מכיר אבל זו לדעתי זו חברה שמשווקת בין היתר מוצרי מדבקה. ממה שאני ראיתי בהסתובביות שלי, הגרילים שלהם נחמדים אך לא יחזיקו לאורך זמן. תשאל על אחריות. גם התכנונן לא תומך לדוגמא ניקוז נוזלים.
בכל מקרה - לעשרה אנשים מידי פעם לדעתי אתה לא צריך גריל בעל רשת 65-70 אורך שנותנת ברוב הדגמים שטח צלייה של 3000+ סמ"ר. אתה יכול להסתפק ברשתות באורך באזור 50 ס"מ.
שוב אני חוזר לגראנדהול והמבצע שיש להם עכשיו. מדובר בגרילים מאוד אכותיים. האיכות נראת בחומרים בתכנון בעבודה. אחריות 5 שנים ללא אותיות קטנות.
תקפוץ לשם תראה מה מתאים לך ותבחר. אתה תקבל בעלות של הגריל הזול שהבאת - גריל איכותי מאוד. בגודל הזה 223.
בגודל של הגרנד של scab יש מספר גרילים כמו ה 219 שיעלה לך סהכ 3000 או כמו שאני קניתי שיעלה לך 3500.
ממליץ בחם רב.
אחרי אתמול בלילה אני יכול להגיד לך בוודאות שבכרמל דיירקט המשווקים של גרנדהול תודעת השרות מעל ומעבר.
חשוב לי לציין שהקשר היחיד שלי לחברה הזו הוא שקניתי לי ולאבי שני גרילים אחרי סקר ארוך. והתלהבות שלי הינה ממוצר איכותי וחברה שרוצים שהצליח ומבינים מה נדרש.
רוני.
הגרילים שהזכרנו במהלך השרשור הזה אמורים להיות מאוד אכותיים ומהחברות המובילות בעולם.
אני ממליץ לך בכל מקרה לבחון את הגריל שלך לפי הפרמטרים שהוזכרו כאן.
לגבי החברת scab אישית אני לא מכיר אבל זו לדעתי זו חברה שמשווקת בין היתר מוצרי מדבקה. ממה שאני ראיתי בהסתובביות שלי, הגרילים שלהם נחמדים אך לא יחזיקו לאורך זמן. תשאל על אחריות. גם התכנונן לא תומך לדוגמא ניקוז נוזלים.
בכל מקרה - לעשרה אנשים מידי פעם לדעתי אתה לא צריך גריל בעל רשת 65-70 אורך שנותנת ברוב הדגמים שטח צלייה של 3000+ סמ"ר. אתה יכול להסתפק ברשתות באורך באזור 50 ס"מ.
שוב אני חוזר לגראנדהול והמבצע שיש להם עכשיו. מדובר בגרילים מאוד אכותיים. האיכות נראת בחומרים בתכנון בעבודה. אחריות 5 שנים ללא אותיות קטנות.
תקפוץ לשם תראה מה מתאים לך ותבחר. אתה תקבל בעלות של הגריל הזול שהבאת - גריל איכותי מאוד. בגודל הזה 223.
בגודל של הגרנד של scab יש מספר גרילים כמו ה 219 שיעלה לך סהכ 3000 או כמו שאני קניתי שיעלה לך 3500.
ממליץ בחם רב.
אחרי אתמול בלילה אני יכול להגיד לך בוודאות שבכרמל דיירקט המשווקים של גרנדהול תודעת השרות מעל ומעבר.
חשוב לי לציין שהקשר היחיד שלי לחברה הזו הוא שקניתי לי ולאבי שני גרילים אחרי סקר ארוך. והתלהבות שלי הינה ממוצר איכותי וחברה שרוצים שהצליח ומבינים מה נדרש.
רוני.
אחרי שקראתי את כל השרשור אני חושב אחרת
היו לי בחיי מספר גרילים כולל אוסטראלי, וובר גנסיס, אמישראגז ועוד אחד שאינני זוכר.
מכולם הוובר היה משמעותית טוב יותר.
אבל.....
לפני כארבע שנים עברתי לגריל מקצועי כמו בסטקיות(גז שאולי לדוגמא) אורך מטר רוחב כ 40 ס"מ בלון גז רגיל צמוד אליו עם וסת יעודי(זרימת גז כמעט חופשית) ומאז אני מאושר.
הוספתי כיסוי שנתפר ברחוב סלמה משמשונית בעלות של 80 ש"ח (ולא 250 שגונבים על כיסוי שאחרי שנתיים מתפורר).
מאז :
1. אין תקלות ואין צורך להליחף כלום.
2. אין צורך לחמם את הגריל, מדליקים ואחרי דקה אפשר להניח את הסטקים.
3. שטח צליה ענק ואפקטיבי (לא אוהב גריל עמוק שחורך לי את השערות ביידים).
4. בלון עצמאי ולא מחובר לרשת הגז הביתית מה שלא מקבע למקום אחד וכמו כן איננו בעל בלון יעודי כתום אשר מילוי הגז בו עולה פי 3.
ותחשבו על זה.
מכולם הוובר היה משמעותית טוב יותר.
אבל.....
לפני כארבע שנים עברתי לגריל מקצועי כמו בסטקיות(גז שאולי לדוגמא) אורך מטר רוחב כ 40 ס"מ בלון גז רגיל צמוד אליו עם וסת יעודי(זרימת גז כמעט חופשית) ומאז אני מאושר.
הוספתי כיסוי שנתפר ברחוב סלמה משמשונית בעלות של 80 ש"ח (ולא 250 שגונבים על כיסוי שאחרי שנתיים מתפורר).
מאז :
1. אין תקלות ואין צורך להליחף כלום.
2. אין צורך לחמם את הגריל, מדליקים ואחרי דקה אפשר להניח את הסטקים.
3. שטח צליה ענק ואפקטיבי (לא אוהב גריל עמוק שחורך לי את השערות ביידים).
4. בלון עצמאי ולא מחובר לרשת הגז הביתית מה שלא מקבע למקום אחד וכמו כן איננו בעל בלון יעודי כתום אשר מילוי הגז בו עולה פי 3.
ותחשבו על זה.
rberkner,
2 שאלות ברשותך:
1) איך יכול להיות שהגריל כבר אצלך אם השובר עדיין לא תקף (רשום שיכנס לתוקף ב- 24.4)? האם יש איזה סידור מול גרופר או שהספק מוכר על בסיס הוכחת קנייה גם בלי השוברים?
2) מה היתרונות המרכזיים בגריל שבחרת על הדגם הפשוט ביותר 223? מה התרשמותך מכל אחד מהם?
תודה מראש.
2 שאלות ברשותך:
1) איך יכול להיות שהגריל כבר אצלך אם השובר עדיין לא תקף (רשום שיכנס לתוקף ב- 24.4)? האם יש איזה סידור מול גרופר או שהספק מוכר על בסיס הוכחת קנייה גם בלי השוברים?
2) מה היתרונות המרכזיים בגריל שבחרת על הדגם הפשוט ביותר 223? מה התרשמותך מכל אחד מהם?
תודה מראש.
לכל המתענינים בגריל חדש
מה דעתכם על הגרילים האלו,גם מקצועים וגם מחיר סביר:
http://www.shadar.co.il/גריל-ביתי-דגם-222
או הדגם הזה:
http://www.shadar.co.il/גריל-גז-דגם-223
אני אישית מכוון לרכוש את הדגם 223 שהוא באורך מטר
או הדגם הזה:
אני אישית מכוון לרכוש את הדגם 223 שהוא באורך מטר
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~
Re: לכל המתענינים בגריל חדש
נראה פושטי מדיXEON כתב:מה דעתכם על הגרילים האלו,גם מקצועים וגם מחיר סביר:
או הדגם הזה:
אני אישית מכוון לרכוש את הדגם 223 שהוא באורך מטר...
roslan,
זה כל ההתרשמות שלך ?
רוב היצור שלהם מקצועי עבור מסעדות,המפרט מעולה !
מה עוד צריך ?
2900 ש"ח
הובלה לכל חלקי הארץ (150ש"ח)
הרכבה וחיבור ע"י טכנאי שלהם,
ואם יש בעיות יש למי לפנות
זה כל ההתרשמות שלך ?
מה עוד צריך ?
2900 ש"ח
ואם יש בעיות יש למי לפנות
ככה התרשמתי מהתמונותXEON כתב:roslan,
זה כל ההתרשמות שלך ?
מה עוד צריך ?
2900 ש"ח
ואם יש בעיות יש למי לפנות...
דיי מזכיר לי את הפחונים של אמישראגז
בכל מקרה-הועלו פה אחלה חוות דעת של גרילרים מהשורה הראשונה
למה שלא תאמץ אחד מהם?
Re: לכל המתענינים בגריל חדש
ראה נא, בגדול- you get what you pay forXEON כתב:מה דעתכם על הגרילים האלו,גם מקצועים וגם מחיר סביר:...
אז נכון גריל, זה לא מדע טילים! אך בכ"ז יש הבדלים*.
יש ברשותי כבר שנים (למיטב זכרוני, כ 10 שנים +/-), גריל כנ"ל מייצור מקומי (עם שיפצורים שלי- עגלה ורשת צלייה מנירוסטה איכותית) , עומד חשוף בחוץ! לא ראה מעולם מוסך! אמנם לא היה בשימוש מאסיבי, אך גם אם כן היה, זה לא היה מזיז לו (איכות ועובי המבערים והרדיאנטים
אבל וזה אבל גדול, הוא גרם לי להוצאת שם רע, מה רע... גרוע!! לגרילי גז (היום אני משתמש בו להבערה מהירה ויעילה של פחמים
מדוע גרוע- זה קשור בעיקר לגיאומטריית יציאת הלהבות מן המבערים יחסית למיקום/ גודל/צורת...הרדיאנט שמעל כל מבער, למרחק בין המבערים והרדיאנטים מרשת הצלייה ולמיקום ואופן פעולת מגש הניקוז התחתי.
כל הנ"ל, במשולב עם חוסר נסיוני וסבלנותי...גרמו לכך שהתוצאה (איכות הצלייה, שליטה על הלהבות בחלק מן המקרים!), היתה רחוקה מלהשביע את דרישותיי (עם פחמים אני מסתדר מצויין
* ראה פה לדוגמא- http://www.kitchen-line.co.il/גריל_גז_רדיאנטי
לאחרונה חזרתי לרעיון לנסות שוב גריל גז- כאשר הדגש, בין היתר על אפשרות לצליה/ עישון/ אפיה תחת המכסה הסגור......ה'מכניקה' של הגרילים שראיתי ובראשם וובר וגרנד הול לא מי יודע כמה (שוב יחסית לתעשייתי שיש לי), אך כנראה שהפונקציונלית, הגם שכנראה לא כ"כ ארוכת שנים, מנצחת.
לו היה כזה- http://www.firemagicgasgrills.com/index.htm להשיג כאן, לא הייתי מהסס.
זה מה שנקרא- היי אנד
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')ZY,
טוב שהבהרת את נקודת החולשה שלהם,אבל אתה אומר שזה היה לפני כ-10 שנים
אולי הדגמים היום הם שונים בגאומטריה של המבערים ביחס למקרני חום
אני שוחחתי עם ה:
קיטשן ליין
המוצרים שלהם עבור עסקים,הכי זול בסביבת ה-15K והם שוקלים מעל 100KG
חוץ מעניין הגאומטריה היו לך תקלות,כלשהם,כמו סתימה של מבערים ?
האם 9 מבערים לא מספקים שטח צליה גדול ושליטה טובה על אזורי החימום ?
האם השומן נוזל במקום שלו מתחת למבערים,מבלי לנגוע בהם ?
תן לנו כמה שיותר פרטים,
תודה וחג שמח !!!
טוב שהבהרת את נקודת החולשה שלהם,אבל אתה אומר שזה היה לפני כ-10 שנים
אני שוחחתי עם ה:
קיטשן ליין
המוצרים שלהם עבור עסקים,הכי זול בסביבת ה-15K והם שוקלים מעל 100KG
האם השומן נוזל במקום שלו מתחת למבערים,מבלי לנגוע בהם ?
תן לנו כמה שיותר פרטים,
תודה וחג שמח !!!
ערב טוב
קודם עדכונים:
אתמול בערב הדלקתי את הגריל בפעם הראשונה. היתה תופעה מוזרה שהלהבה לא תופסת בכל המבער כאילו הגז מעיף את הלהבה. בהעברה לגודל להבה מינימלי הכל היה בסדר אבל גודל הלהבה היה יחסית גדול.
ופה מגיעה עוד נקודת זכות לחברה של כרמל דיירקט - ברבע לעשר בלילה דיברתי איתם, הסבירו לי מספר דברים בטלפון שלא ידעתי על סוג גרילים כזה ומיד עלו על הבעייה שלי: אני השתמשתי בוסת של הגריל הישן שלי שנותן לחץ של 100mb כאשר צריך 30mb.
היום בבוקר הבאתי חדש והכל פועל נהדר.
את כרמל דיירקט מנהלים מספר חברה צעירים שמבינים (מה שאנחנו מכירים פה באתר בנושאי הליבה שלנו), שבשביל להצליח צריך להשקיע ושרות לקוחות זה קודש.
היום בצהריים נעלמו קילו וחצי של אנטריקוט בעזרת משפחתי שתבורך.
קצת נתונים:
בשר - אנטריקוט איכותי מחנות אצלנו במושב (ניר צבי) שנקראת "דרום אמריקה". מיבשלא מכיר ממליץ בחם.
מהדלקת הגריל עד לטמפרטורה של 250 מעלות בערך 7 דקות.
בזמן הזה הנתחים שכבר הגיעו לטמפ' החדר נמרחו בשמן ותובלו במלח גס ופלפל רגוס.
2 דק 2 דק 2 דק 2 דק - אחרי 2 הדקות הראשונות סיבוב של 45 מעלות, אחרי 4 היפוך אחרי 6 שוב 45 מעלות - והסטייקים החוצה.
5 דקות מנוחה לבשר, ו... תענוג אמיתי.
במשך השמונה דקות המבערים המרכזיים יורדים לאש בינונית והקיצוניים נשארים על גבוהה. במשך התהליך המכסה סגור ( למעט היפוך הסטקים וה 45 מעלות).
התוצאה נהדרת. רמת עשייה מדיום מדוייקת. ורוד בורדו לכל העובי.
דברים נוספים - אחרי כמה סירטונים באינטרנט קניתי אבן לעשיית פיצה.
שיטת הבישול עם מכסה סגור זה ההבדל העיקרי בין הגרילים שהוזכרו מהייצרנים בארץ לגרילים שנדונו בשרשור הזה.
היה לי גריל במשך 10 שנים שנבנה בארץ על פי מפרט שלי. אבל למרות שהיה לו כיסוי אף פעם לא הרגשתי שהתכנון בטוח על מנת להשתמש עם כיסוי סגור.
בחם ישיר אין הרבה הבדל, אבל צריך לזכור שבשר או כל דבר אחר עושים בחם מסויים ולא בהכרח נכון שחם גבוה יותר טוב יותר. יכול בקלות להרוס את הבשר.
לגבי השאלות על הקופון - אחרי שהחלטנו אבי ואני לרכוש את הגרילים, פשוט התחברתי לגרופר מהמחשב והאינטרנט בחנות של כרמל דיירקט ושילמתי על הקופונים. מידית האתר הראה שיש עסקה. כנראה שמינימום קונים היה נמוך (קופון גדול...). נתתי את מספר ההזנה לאנשי כרמל וזה הספיק. הגריל של אבי היהבמאלי ושלי הגיע אתמול בבוקר. ככה קיבלנו את שני הגרילים.
לגבי 219 - לא ראיתי אותו ויכול להיות שאם הייתי רואה הייתי בוחר בו וחוסך 500 שקלים.
223 יותר קטן ושוב אנו חוזרים לשאלה הבסיסית של הצרכים.
לאמישראגז יש גם "פחונים" אבל גם של ברוילקינג שהם טובים.
ולסיכום - ההתעסקות מאוד פשוטה עם גריל כזה. מדליקים ממנגלים נהנים סוגרים. פשוט כיף.
שבת שלום
רוני
קודם עדכונים:
אתמול בערב הדלקתי את הגריל בפעם הראשונה. היתה תופעה מוזרה שהלהבה לא תופסת בכל המבער כאילו הגז מעיף את הלהבה. בהעברה לגודל להבה מינימלי הכל היה בסדר אבל גודל הלהבה היה יחסית גדול.
ופה מגיעה עוד נקודת זכות לחברה של כרמל דיירקט - ברבע לעשר בלילה דיברתי איתם, הסבירו לי מספר דברים בטלפון שלא ידעתי על סוג גרילים כזה ומיד עלו על הבעייה שלי: אני השתמשתי בוסת של הגריל הישן שלי שנותן לחץ של 100mb כאשר צריך 30mb.
היום בבוקר הבאתי חדש והכל פועל נהדר.
את כרמל דיירקט מנהלים מספר חברה צעירים שמבינים (מה שאנחנו מכירים פה באתר בנושאי הליבה שלנו), שבשביל להצליח צריך להשקיע ושרות לקוחות זה קודש.
היום בצהריים נעלמו קילו וחצי של אנטריקוט בעזרת משפחתי שתבורך.
קצת נתונים:
בשר - אנטריקוט איכותי מחנות אצלנו במושב (ניר צבי) שנקראת "דרום אמריקה". מיבשלא מכיר ממליץ בחם.
מהדלקת הגריל עד לטמפרטורה של 250 מעלות בערך 7 דקות.
בזמן הזה הנתחים שכבר הגיעו לטמפ' החדר נמרחו בשמן ותובלו במלח גס ופלפל רגוס.
2 דק 2 דק 2 דק 2 דק - אחרי 2 הדקות הראשונות סיבוב של 45 מעלות, אחרי 4 היפוך אחרי 6 שוב 45 מעלות - והסטייקים החוצה.
5 דקות מנוחה לבשר, ו... תענוג אמיתי.
במשך השמונה דקות המבערים המרכזיים יורדים לאש בינונית והקיצוניים נשארים על גבוהה. במשך התהליך המכסה סגור ( למעט היפוך הסטקים וה 45 מעלות).
התוצאה נהדרת. רמת עשייה מדיום מדוייקת. ורוד בורדו לכל העובי.
דברים נוספים - אחרי כמה סירטונים באינטרנט קניתי אבן לעשיית פיצה.
שיטת הבישול עם מכסה סגור זה ההבדל העיקרי בין הגרילים שהוזכרו מהייצרנים בארץ לגרילים שנדונו בשרשור הזה.
היה לי גריל במשך 10 שנים שנבנה בארץ על פי מפרט שלי. אבל למרות שהיה לו כיסוי אף פעם לא הרגשתי שהתכנון בטוח על מנת להשתמש עם כיסוי סגור.
בחם ישיר אין הרבה הבדל, אבל צריך לזכור שבשר או כל דבר אחר עושים בחם מסויים ולא בהכרח נכון שחם גבוה יותר טוב יותר. יכול בקלות להרוס את הבשר.
לגבי השאלות על הקופון - אחרי שהחלטנו אבי ואני לרכוש את הגרילים, פשוט התחברתי לגרופר מהמחשב והאינטרנט בחנות של כרמל דיירקט ושילמתי על הקופונים. מידית האתר הראה שיש עסקה. כנראה שמינימום קונים היה נמוך (קופון גדול...). נתתי את מספר ההזנה לאנשי כרמל וזה הספיק. הגריל של אבי היהבמאלי ושלי הגיע אתמול בבוקר. ככה קיבלנו את שני הגרילים.
לגבי 219 - לא ראיתי אותו ויכול להיות שאם הייתי רואה הייתי בוחר בו וחוסך 500 שקלים.
223 יותר קטן ושוב אנו חוזרים לשאלה הבסיסית של הצרכים.
לאמישראגז יש גם "פחונים" אבל גם של ברוילקינג שהם טובים.
ולסיכום - ההתעסקות מאוד פשוטה עם גריל כזה. מדליקים ממנגלים נהנים סוגרים. פשוט כיף.
שבת שלום
רוני
נשמע טוב, תתחדשו! ותודה על המענה המפורט.
דרך אגב, אבן לפיצה לגריל, אני מבין נכון? יש לי אבן שאני משתמש בה בתנור אבל השימוש בגריל נשמע מעניין אתה יכול להסביר... באבן דרך אגב הכי מטריד אותי תמיד עניין החיספוס שלה כנגד המשטח שעליו היא עומדת, יש לי תמיד חשש שהיא שורטת הכל (ציפוי של גריל או לחילופין את הרשת בתנור) ומעניין אם יש לזה פתרון אולי איזה רשת עמידה בחום שעליה היא יושבת.
דרך אגב, אבן לפיצה לגריל, אני מבין נכון? יש לי אבן שאני משתמש בה בתנור אבל השימוש בגריל נשמע מעניין אתה יכול להסביר... באבן דרך אגב הכי מטריד אותי תמיד עניין החיספוס שלה כנגד המשטח שעליו היא עומדת, יש לי תמיד חשש שהיא שורטת הכל (ציפוי של גריל או לחילופין את הרשת בתנור) ומעניין אם יש לזה פתרון אולי איזה רשת עמידה בחום שעליה היא יושבת.
מדד השנים צויין להדגיש את עניין העמידות/ איכות, כאמור- שלי עמיד ואמין ב 100% מבחינת כלל הבודי וכלל יחידות המבערים (הנ"ל כתוצאה של בניה מחומרים איכותיים ומספיק עבים! לדוגמא- מבערים מפח מגלוון לא יחזיקו כלום, גוף ורדיאנטים דקים מדי, פחות מ 1 מ"מ נירוסטה ובמיוחד באם היא לא 304 ומעלה...גם כן לא ישרדו מספיק).XEON כתב: זה היה לפני כ-10 שנים...
האם השומן נוזל במקום שלו מתחת למבערים,מבלי לנגוע בהם ?...
כלומר, לשאלתך- שום תקלות! כאמור- בתנאי אחסון גרועים ובשימוש לא רצחני אך גם לא מפנק (שום טיפולים ושום נקיונות מצידי!).
אני משער שגם אז וגם היום יש ויש גיאומטריות שונות (ולא בגלל התקדמות טכנולוגית בשנים האחרונות, אלא רק נסיון ודגש לעניין, למעט עניין האינפרא אדום שזו טכנולוגיה שונה, שאולי לא הייתה קיימת בזמנו לענייננו כאן).
לאחר שחרשתי לא מעט לאחרונה גרילים מותגיים- מסקנתי הינה שיש לתת דגש לגיאומטריה:
שהלהבות תוסתרנה ככול הניתן ע"י הרדיאנטים /דפיוזרים.
שיהיה מרחק לא קטן מידי (לא יודע לומר בדיוק כמה, אך מעל 10-12 ס"מ להערכתי), בין הרדיאנט/ דפיוזר לרשת הצליה, הנ"ל כמובן מחייב עוצמת וכמות מבערים מתאימה!
גיאומטריה לא מתאימה, כפי שקיימת אצלי- מעצימה את תופעת הלהבות החורכות, במיוחד בבשרים שומניים.
לגבי כמות המבערים- כל כ 10 ס"מ זה בסדר (מתבסס על כך שרוב רובם של המבערים הסטנדרטיים נותנים כ 15k BTU +/- , מה שצריך לשים לב זה איכן ממוקמים חורי הלהבה- לא פעם החורים לא מתחילים מקצה המבער, כך שנוצר אזור קר/ מבוזבז (אצלי למשל זה כ 7 ס"מ הקרובים אלי לכל אורך הגריל, לא נורא באם מודעים לכך ומה שנשאר מספיק גדול לצרכים).
לגבי השומן, זה קשור לגיאומטריה נכונה כפי שהזכרתי. בנוסף יש 'פטנטים' לצמצם את העניין (ראה רעיון לדוגמא בקישור שצרפתי מעלה).
javascript:emoticon('
')
')